Eğitimin Bir Parçası Olarak Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Eğitimin Bir Parçası Olarak Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

9 Şubat 2022 Eğitimde teknoloji kullanımı örnekler Teknoloji destekli öğretim nedir? Teknolojinin yararlar 0
Yönlendirme Algoritması

Genel Eğitimin Bir Parçası Olarak BT / Bilişim

BİT kullanan entegre bir yaklaşıma yönelik eğilimi göstermektedir. Bazı ülkelerde BİT, zorunlu asgari müfredatın bir parçasıdır. Bu yaklaşımlara ilişkin resmi tavsiyeler ülkeler arasında oldukça benzerdir. Müfredatın resmi amaçları arasında, yazılımın kullanımını, bilgi araştırmalarını ve çeşitli konulardaki bilgiyi genişletmek için iletişim ağlarını içeren faaliyetler, zorunlu eğitimle ilgili düzeyden bağımsız olarak en çok temsili olanlardır.

Birçok ülkede, BİT için ayrılan zaman miktarı çok esnektir. Sadece birkaç ülkede ve özellikle Orta ve Doğu Avrupa’da, BİT’in ayrı bir ders olarak öğretilmesi için işaretlenmesi gereken yıllık asgari saat sayısı vardır. ICT çoğu Avrupa ülkesinde yaygın olarak kullanılan terim iken, Avusturya’da buna “bilişim” denir.

BİT madalyonun bir yüzü, bilişim diğer yüzü. Mart 2005’te Klagenflirt’te düzenlenen ISSEP konferansında gerçekleştirilen ve beklendiği gibi net bir sonuca varılamayan dikkate değer bir panel tartışmasının konusu “BİT bilişimi yiyor mu yoksa besliyor mu”. Sınırlar tam olarak çizilir. Oldukça belirsiz ve yüzerler. Ancak aşağıda daha fazla açıklama sağlamalı ve bilişimi kesin olarak belirli bir ürün bağımsızlığı ve kavramsal bilgi ile genel eğitime doğru hareket ettirmelidir.

Sol tarafta (iş) eğitimi ve sağ tarafta iddia edilen (akademik) “fildişi kule” ile bu ikilik, hala büyük bir endişe bırakıyor: “saf” bilişim (ya da bilgisayar bilimi mi?) uygulamalı bilişim (BT, BİT) orta öğretimi de sıkıntıya sokmaktadır. Diğer bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri son yıllarda terim çeşitliliğini geliştirirken, om-s önemli ölçüde kötüleşti.

Küresel Çerçeveler, Tanımlar ve Yaklaşımlar

BT/enformatik eğitiminin önemi yalnızca Avusturya, Almanya ve Avrupa’nın geri kalanıyla sınırlı değildir. Tüm aşamalar için BT/bilişim müfredatı için çerçeveler oluşturmaya yönelik küresel girişimler, dünya çapında bir endişe kaynağı olduğunu kanıtlıyor ve UNESCO/IFIP, ISTE ve ACM gibi çok önde gelen kurumların teklifleri şeklinde tanımlanabilir.

Ludger Humbert, okullarda bilişim alanında güçlendirilmiş uluslararası ağ oluşturmanın önemini vurgulamaktadır. Aynı zamanda, BT becerilerinin kazanılmasının birincil olduğundan ve daha derin bir yansıma ve bilişim kavramları pahasına çok fazla baskın olduğundan şikayet ediyor.

Tom van Weert’in etrafındaki görev gücünün “bilgisayar bilimi” yerine tek tip “BİT” ifadesini kullanmaya karar vermesi dikkat çekici ama şaşırtıcı değil. Burada BİT, kavramsal anlama ve bilişim yöntemleri temelinde tüm çalışma ve öğrenme faaliyetlerinde kullanılır, uygulanır ve bütünleştirilir. Bu ixamework, “Bilişim yöntemleriyle BİT” tanımına dayanmaktadır. “E-okuryazarlık” terimi ile ilgili terminoloji hakkındaki tartışmayı zenginleştirmek için “bilgisayar okuryazarlığı”, bilişim okuryazarlığı veya “BİT okuryazarlığı” tanımları bulunabilir.

Ayrıca, UNESCO/IFIP belgesi “enformatik”i, donanım, yazılım, organizasyon ve insan yönleri dahil olmak üzere bilgi işleme sistemlerinin tasarımı, gerçekleştirilmesi, değerlendirilmesi, kullanımı ve bakımı ile ve endüstriyel, ticari, idari ve bunların siyasi sonuçlarıdır.


Teknoloji destekli öğretim nedir
Eğitimde teknoloji kullanımı örnekleri
Google Akademik
Teknoloji Nedir
Teknolojinin zararları
Teknolojinin yararları
21. yüzyılda eğitim nasıl olmalıdır
Türk eğitim sisteminde yaşanan değişiklikler


Müfredat, ECDL ve Eğitim Standartları

Avusturya’da ve ayrıca Almanya’da müfredat konusunda dikkate değer bir tartışma sürüyor. Açıkçası, müfredatın öğrencilerin çıktıları üzerinde beklenen etkisi yoktur. Bu bağlamda ortaya çıkan moda kelime “eğitim standartları” dır. Açıktır ki, bu standartlar müfredatın can alıcı bölümünü, yani genellikle öğrenme sonuçları açısından ifade edilen hedeflerin tanımını hedefler.

2003 tarihli son PISA araştırması, Avusturyalı öğrencilerin matematik ve problem çözme alanındaki bazı açık eksikliklerini ortaya çıkardı, böylece Eğitim Bakanlığı bu duruma derhal tepki vererek girdi yöneliminden eğitim standartları biçiminde çıktı ölçümüne geçişi tesis etti. 

Avusturya’nın son 2003 PISA çalışmasındaki oldukça hayal kırıklığı yaratan sıralaması nedeniyle, Almanca, İngilizce ve matematik dersleri için eğitim standartları geliştirildi. Bu faaliyetlerden bağımsız olarak, 1998’den beri Avusturya eğitim sisteminde BT eğitimi ile ilgili dikkate değer bir gelişme meydana geldi.

Eğitim Bakanlığı’nın himayesinde, Avrupa Bilgisayar Ehliyeti Avusturya okul sisteminde önemli bir rol oynamaktadır. ECDL sertifikası orta öğretimin tüm aşamalarında sunulmaktadır ve hatta bazı okullar ECDL çekirdek müfredatını “bilişim” konusunun temeli olarak kabul etmektedir. Bu, Avrupa’da benzersizdir. ECDL’nin müfredatı yedi modülden oluşmaktadır ve etik konular ve işler ve/veya BİT ile ilgili modüller dışında önerilen çerçeve ile tam olarak örtüşmektedir.

Temel BT becerilerinden bahsederken, ECDL’yi görmezden gelemezsiniz. ECDL, küresel uzantısı ICDL (Uluslararası Bilgisayar Sürüş Lisansı) ile dünya çapında yaklaşık 140 ülkede mevcuttur. Şu anda yaklaşık 6 milyon katılımcıyla dünyanın önde gelen ve en büyük satıcıdan bağımsız son kullanıcı bilgisayar becerileri sertifika programıdır.

Okullarda ECDL’nin Avusturya modeli kuşkusuz başarılı olarak kabul edilebilmesine rağmen, bunun genel eğitim için uygun bir eğitim standardı olmadığına dair endişeler var. Bu nedenle Avusturya eğitim bakanlığı bilişim alanında da eğitim standartlarını geliştirme noktasındadır. Bu girişim, yalnızca BT ürün eğitiminin ötesinde daha kapsamlı bir bilişim anlayışını amaçlamaktadır. Bu iddialı eğitim standartları oluşturulsa bile, kabul edilmek için uzun bir yol olacaktır.

Bununla birlikte, PISA’nın yeni bir değerlendirme alanı olarak BİT okuryazarlığının geliştirilmesi ilgili olduğu düşünüldüğünden, bu eğitim standartlarını gerçekleştirme umutları umut verici görünmektedir. Yaygın olarak kabul edilen ve çıktı odaklı eğitim standartlarının geliştirilmesi, BT ve bilişim arasındaki bariz boşluğu kapatmaya yardımcı olabilir ve politika yapıcılardan ve bilişim topluluğundan gelen talepleri de karşılayabilir.

Sonuç olarak, Avusturya okulları kendi özerklikleri dahilinde artan sayıda bilişim sınıfı oluşturmak ve/veya bilişimin diğer derslere daha iyi entegrasyonunu sağlamak için uygun önlemleri almak zorunda kalacaklardır. Şu anda Avusturya okullarındaki e-öğrenme faaliyetleri dikkat çekicidir ve derin bir bilişim eğitimine dayanan BT yeterliliklerine olan ihtiyacı da artırmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir