Teknolojide Argümanlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Çevrimiçi Katılım
Ünite, öğrencilerin mevcut yüz yüze grupları arasında çevrimiçi katılım fırsatları içerecek şekilde yeniden tasarlandı. Ünitenin yeniden tasarlanmış pedagojik yaklaşımı, önceden var olan grup ataması ile e-yönetimli çevrimiçi tartışma grubu arasında bir köprü oluşturmaya çalıştı ve birim koordinatörünün nihayetinde kritik öğrenmenin gelişimine katkıda bulunacağından şüphelenilen eleştirel analizi yansıtan iletişim türünü teşvik etti.
E-moderasyonun potansiyel zorluklarını öngördü ve yaklaşımını pragmatik bir yapı ve faydalı yol gösterici ilkeler sağlayacağına inandığı Somon’un çalışmasına dayandırmayı seçti. Üniversitenin kurumsal öğrenme yönetim sistemi, birim için E-Öğrenim altyapısını sağladı. E-Öğrenim ortamının eklenmesiyle birim ‘esnek’ bir şekilde teslim edildi; Bununla kastettiğimiz, E-Öğrenim ortamını, kampüs içi kampüs deneyimine entegre bir şekilde bir destek olarak tasarladığımızdır. Başka bir deyişle, E-Öğrenim ortamı, öğrenmeyi geliştirmek ve öğrencilere nerede ve nasıl çalıştıkları konusunda bir dereceye kadar seçim sağlamak için kullanıldı. Bu, esasen, artık yaygın olarak ‘karma öğrenme’ olarak kabul edilen şeyin bir biçimidir.
Açık olmak gerekirse, konunun ‘yüz yüze’ bileşeni, her hafta iki saatlik bir ders ve bir saatlik bir eğitim içeriyordu. Çevrimiçi bileşen, öğrencilerin haftalık grup ödevi son teslim tarihlerinden önce sanal olarak çevrimiçi sohbet etmek için bir araya geldiklerinde meydana geldi. Ayrıca, gruplarının diğer üyelerinin kendilerine uygun olduğunda çeşitli faaliyetler hakkında bilgi alabilmeleri ve yorum yapabilmeleri için bilgileri çevrimiçi olarak yayınlayabilirler.
Ünitenin yeniden tasarımı, aynı zamanda, ilkeleri gelişen ve literatürde bildirilmeye başlayan çeşitli söylemsel E-Öğrenim ortamları modellerinde iyi desteklenen, yüksek öğretimde grup öğreniminin değerine ilişkin mevcut anlayışımız tarafından da bilgilendirildi.
Michaelsen (2007), grup dinamiğine yönelik psikolojik araştırmaların yüksek öğretim ortamlarında grup öğrenme yaklaşımlarının evrimini nasıl bilgilendirdiğini analiz ettikleri grup öğrenme araştırmasının temel yönlerine ilginç bir genel bakış sunar; özellikle söylem ve etkileşim teorilerinin etkisi ve grup dinamiklerinin rolüdür.
Argümanlarının itici gücü, “söylem yapılarının öğrenme için önemli olduğu”dur: bu yapılar, grup öğrenme ortamlarının etkililiğine karar vermede merkezidir. Ayrıca, bir bütün olarak grup için grup öğrenme çıktıları ve grubun bireysel üyeleri, grubun zaman içinde olgunlaşma biçiminden etkilenir, yani bireyler gibi grupların da “nasıl öğrenileceğini öğrenmesi” gerekir. Bu konulara daha sonra döneceğiz.
Bir e-Öğrenim Ortamında Grup Öğrenmesini Değerlendirme
Grup çalışmasının kullanılması, kaçınılmaz olarak bazı çok gerçek ve karmaşık değerlendirme konularını gündeme getirir. Grup çalışması deneyiminden umutla sonuçlanan öğrenme en iyi nasıl değerlendirilmelidir? Bu öğrenmenin ölçüleri nasıl bireysel notlara dönüştürülebilir ve böylece bireysel notlara katkıda bulunabilir? Genellikle grup çalışmasının sonucu, bireysel grup üyelerinin öğrenmesi için bir vekil olarak kullanılır.
Grubun ürünü tek bir varlık olarak işaretlenir ve ortaya çıkan işaret daha sonra bireysel grup üyelerine atfedilen işaretlere çevrilir; genel ürün işareti, değiştirilmeden bireysel grup üyesinin işareti olur. Grup içi varyasyonlar yapıldığında, bireyin gruba ve o grup ürününe derecelendirilmiş katkısını yansıtmak için ürün işaretinin ılımlılığı gerçekleşir.
Grup çalışmasını işaretlemeye yönelik bu tür yaklaşımlarda örtük olarak en az iki varsayım vardır. İlk olarak, daha yüksek bireysel öğrenme seviyelerinin daha yüksek kaliteli ürünler veya sonuçlar olarak tezahür ettiği varsayılır.
Argümantasyon örnekleri
Fen Bilimleri argümantasyon örnekleri
Argüman oluşturma örnekleri
Argüman Nedir
Argümantasyon etkinlik örnekleri
Argümantasyon türleri
Argümantasyon Nedir
Toulmin argümantasyon modeli örnekleri
Bu varsayım, grup ürününün tek işaretinin, üyelerin bireysel kazanımlarının “merkezinin” bir göstergesi olarak alınmasına izin verir. İkinci olarak, grubun çalışmasına daha yüksek düzeyde katılımın, katılımcı birey tarafından daha yüksek düzeyde öğrenme ile sonuçlandığı varsayılır. Bu varsayım, tek bir üyenin derecelendirilmiş katkısının, o üyenin grup çalışması deneyiminden göreli öğrenmesinin bir göstergesi olarak alınmasına izin verir.
Ama ya bu varsayımlar yanlışsa? Eğitimsel değerlendirmenin birincil rolü, belirli müfredat çerçevesinin amaçlarına bağlı olarak öğrencilerin ders veya ünite öğrenme hedeflerine ulaşmalarının veya kanıtlanabilir bir performans veya sonuç yeterliliğine ulaşmalarının belirlenmesidir.
Bu bakış açısından, bir notun, bu öğrenme hedeflerine ulaşma derecesinin bir göstergesi olması amaçlanır. Ancak grup etkinliğine yapılan katkıların bireylerin öğrenmesi ile ilgili olması gerekmiyorsa ve ürün kalitesi, üyelerin öğrenme düzeylerinin toplamı ile güçlü bir şekilde ilişkili değilse, o zaman ılımlı ürün markalarını bireylerin notları olarak kullanma konusundaki yaygın uygulamamız, pekala tanınmayan bir değişim oluşturabilir.
Lejk ve Wyvill’in çalışması, bu tür katkı puanlarının grup puanlarını hafifletmek için kullanıldığında, elde edilen bireysel puanların, bu puanların nasıl oluşturulduğuna bağlı olarak önemli ölçüde değişebileceğini göstermiştir. Bu derecelendirmeler, bütünsel olarak değerlendirilmek yerine, katkının ayrı yönlerine göre yapıldığında, bireysel markaların genel ürün markasından farklı olması ve bir puan aralığına daha eşit bir şekilde yayılması daha olasıdır.
Katkı puanları, grup tarafından kamuya açık olarak yapılan fikir birliği kararlarından ziyade özel olarak yapılan bireysel kararların bir havuzlanmasından kaynaklandığında, sonuçta ortaya çıkan bireysel puanlar daha geniş yayılma eğilimindedir.
Özetle, grup üyeleri arasında psikometrik olarak arzu edilen daha büyük bir farklılaşma, dikkate alınacak katkının belirli yönlerini aday göstererek ve öğrencilerin akranlarını özel olarak derecelendirmelerini sağlayarak teşvik edilebilir. Ancak bu, sonuçta ortaya çıkan katkı derecelendirmelerinin henüz bireysel öğrenme kazanımlarıyla ilgili olacağını garanti etmeyecektir; sadece, böyle bir ilişkinin var olması durumunda kanıtlanma şansını artırır.
Lejk ve meslektaşları tarafından yapılan diğer çalışmalar, grup çalışması sonuçlarının bireysel öğrenmeyle yalnızca gevşek bir şekilde ilişkili olabileceğini göstermiştir. Gruplar, ayrık bilgi işlem görevleri için fikir birliği çözümlerine ulaştı; ayrı olarak, öğrenciler görevle ilgili materyal üzerinde bireysel olarak test edildi. Grup çözümlerinin kalitesi, yalnızca bu test performanslarına göre homojen olan gruplar için grup üyelerinin ortalama test performanslarıyla güçlü bir şekilde ilişkilidir.
Argüman Nedir Argüman oluşturma örnekleri Argümantasyon etkinlik örnekleri Argümantasyon Nedir Argümantasyon örnekleri Argümantasyon türleri Fen Bilimleri argümantasyon örnekleri Toulmin argümantasyon modeli örnekleri