Modern Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Modern Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

23 Mart 2022 Modern teknoloji Modern teknoloji dünyayı tek kültür haline getirmiştir Modern teknoloji örnekleri 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

Mekanik Saat ve Modern Teknoloji

Tüm insan faaliyetleri ve yapılarında olduğu gibi teknolojinin de, modern bilim ve teknolojinin şafağında Bacon tarafından önerildiği gibi kendi zamansallığını empoze etmek ve “doğaları değiştirmek ve boyun eğdirmek” değil, zamanın bu farklı niteliklerini takip etmesi ve bunlara uyum sağlaması gerekiyordu. 

Böylece bilgi, geleneğe ve nesilden nesile aktarılan kültürel değerlere tabi kılındı. Her şeyden önce, araçsal terimlerle, “amaçlara göre araçları optimize etmenin” bir yolu olarak görülmedi, ancak belirli kültürel değerlere yerleştirildi ve tabi kılındı: teknoloji ve sosyal ilişkiler de dahil olmak üzere şeyler, alınan bilgiyle ilişkili olarak anlaşıldı. ve onların araçsal etkinliğinden ziyade değerlerdir.

Böylece Galileo İspanyol sorgulayıcılardan teleskopuyla bakmalarını istediğinde, iki farklı bilgi edinme yolu çarpıştı. Galileo, deneysel gözlemi temsil eden teorik bilginin yeterliliğini aradı. Deneyi bilginin önüne koydu ve teleskobu bunun için bir araç olarak kullandı.

Ancak soruşturmacılar, bilgi iddialarını ve teknolojik gelişmeleri yargılamak ve değerlendirmek için İncil’e ve teolojik geleneğe baktılar. Onlara göre, örneğin kök hücre araştırmalarına karşı günümüzün teolojik argümanlarına gelince, örneğin bilgi ve teknolojik gelişme, kalıtsal ahlaki değerler açısından yorumlanarak değerlendirilmek (ve gerekirse sınırlandırılmak) gerekiyordu.

Mekanik saatin icadından sonra (tarih belirsizdir, ancak 11. veya 12. yüzyıllarda olduğu düşünülmektedir), Orta Çağ Avrupa’sında ticaret ve imalatın yükselişi, insanların dünya ile ilişkilerini anlamanın tamamen yeni bir yolu tarafından desteklenmiştir. Çevre. Teknik becerileri ve enstrümantal bilgiyi geliştirerek, insanlar kendilerini zamanın efendisi olarak görmeye başladılar. Doğa, insan teknolojisinin kontrolüne ve yönetimine tabi, pasif, birbirinden ayrılmış nesnelerden oluşuyordu.

Avrupa Orta Çağları boyunca kademeli ve ilerici bir sekülerleşme süreci boyunca, teolojik gelenekten etkilenen şeylerin ve süreçlerin kutsallığı, teknolojik gelişme için yönlendirici güç olmaktan çıktı. Nesnelleştirildiğinde gerçeklik, modern araçsal akıl yürütmeye açıktı.

Teknoloji giderek kendi içinde bir amaç ve insani ilerlemenin ana itici gücü olarak değerlendiriliyor ve meşrulaştırılıyor. Geçmişin kabul edilen değerleri tarafından yönlendirilen (ve sınırlandırılan) teknoloji, gerçekliği dönüştürme ve geleceği şekillendirme yeteneğiyle yönlendirilen açık uçlu bir mesele olarak görülmeye başlar.

Newton mekaniği, doğayı, yalnızca bir dış kuvvet tarafından değiştirilen, deterministik yörüngeleri takip eden pasif nesnelerden oluşan olarak tasvir eder. Tanrı genellikle 18. ve 19. yüzyıllarda “büyük saatçi” olarak anılırdı.

Doğa, Tanrı tarafından yaratılmış gibi görünse de, tüm parçaları pasif, eylemsiz yörüngeleri takip ettiğinde herhangi bir maneviyattan yoksundur. Böylece, nesnelleştirildikten sonra, insanların bu yörüngeleri daha iyi kontrol etmesine ve yönlendirmesine ve böylece dünyayı irademize göre düzenlemesine izin verdiği görülen teknolojinin verdiği güçtür.


Modern teknoloji örnekleri
Modern teknoloji dünyayı tek kültür haline getirmiştir
Modern teknoloji


Disiplin

Alınan değerler açısından anlaşılan ve değerlendirilen bir bilimden araçsal olarak anlaşılan bir bilime doğru bu kademeli geçiş, artan bir uzmanlaşma ve disiplinleşmeye de yansır. Ortaçağ toplumunda, bugün bilimi diğer bilgi türlerinden ayıran kurumsallaşmış yapıların hiçbiri yoktu.

İleri öğrenim, katedral okullarında ve daha sonra üniversitelerde gerçekleşti. ‘Üniversite’ kelimesi aslında ‘öğretmenler ve akademisyenler topluluğu’ anlamına gelen universitas magistrorum et akademisinin kısaltmasıydı. 1231’de Paris Üniversitesi’ndeki bilimsel faaliyetlerin alt bölümü teoloji, tıp, fıkıh ve sanattı. Bununla birlikte, birçok bilim adamı birleştirilmiş konuları incelediği için bu, öğrenmede katı bir farklılaşma anlamına gelmiyordu.

Üniversitelerde deneysel çalışma yapılmadı. Kusurlu dünyayı inceleyerek bilgi nasıl elde edilebilir? Tıpta anatomi Kilise tarafından yasaklanmıştı ve şimdi doğa bilimleri dediğimiz şeye yer yoktu.

Erken üniversitelerde kullanılan öğrenme yöntemi, bilginlerin güvenilir metinlere dayalı argümanlar alışverişinde bulunduğu, yetkili kaynakları ve anlaşmazlıkları kabul etmenin bir kombinasyonu olan skolastisizmdi.

Yeni bilgiler genellikle bilginlerin kendilerinden değil, çeşitli klasik Yunan metinlerinin yeniden keşfedilmesinden kaynaklanmıştır. ‘Doğal felsefe’ ​​maddi dünyayla ilgilendi, ancak adından da anlaşılacağı gibi, ilahi gerçeği daha iyi anlamak için daha evrensel arayışın bir parçasıydı. Bununla birlikte, klasik metinlerin yeniden keşfi, Tanrı’nın yaratılışı olduğu için, onu gözlemlemenin O’nun ilahi amacını anlamaya katkıda bulunabileceği temelinde maddi dünyaya artan bir ilgiye yol açtı.

Teknoloji, skolastisizmden tamamen ayrı gelişti. Esnaf üniversitelerde değil, lonca sistemi içinde çalışan ustaların yanında çıraklık eğitimi alarak yetiştiriliyordu. Loncalar, zanaatkarların ortak çıkarlarını gözetiyor ve ürünlerin kalitesini kontrol ediyorlardı.

Yavaş yavaş, doğal felsefe ve matematik daha pratik kullanıma girdi. Mimarlar Gotik kemerler tasarlamak için matematiksel hesaplamaları kullandılar, topçular güllelerin nereye ineceğini tahmin etmek için hesaplama tablolarını kullandılar, denizciler gezinmek için haritalara ve araçlara ihtiyaç duydular. Tıbbi deneyler yapma konusundaki tabular kaldırıldı ve kutsal yazıların ebedi gerçeğinin ötesine geçen bilgiye karşı artan tolerans, daha geniş bir çalışma seçenekleri yelpazesi yarattı.

Maddi dünyanın yönlerinde uzmanlaşmak için daha fazla seçenek vardı. Bununla birlikte, geniş bir beceri gelişimi çok takdir edildi. Örneğin Leonardo da Vinci bir ressam, mimar, müzisyen, bilim adamı, matematikçi, mühendis, mucit, anatomist, jeolog, botanikçi ve yazardı. Isaac Newton bir fizikçi, matematikçi, astronom, doğa filozofu, simyacı ve ilahiyatçıydı. Ancak, bu tür bilgeler giderek daha nadir hale geldi.

Doğal sistemler ve süreçler hakkında artan bilgi birikimi, daha fazla iletişim gerektiriyordu. Yeni bilgiyi tartışmak ve dağıtmak için topluluklar oluşturuldu. Materyalleri, akranlarının sonuçların geçerliliğini yargılayacağı prosedürlerle seçmeye başladılar.

Bu toplumlar oldukça prestijli hale geldi ve üyelik için yeterlilik, kişinin yeteneğini kanıtlaması için gerekliydi. Bilim adamları toplulukları, bu bilimsel topluluklara kimlerin ait olduğunu belirleyen paradigmalar (ilgili sorunların ne olduğu ve bunları çözmek için yöntemler ve teoriler) geliştirdi. Paradigmalar oldukça istikrarlıydı. Paradigma kaymaları, bilim camiasında toplumsal bir devrim olduğu kadar bilişsel bir devrim anlamına da geliyordu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir