Çağdaş BT Destekli Perakende Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çağdaş BT Destekli Perakende Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

26 Mayıs 2022 Bt altyapısı nedir Perakende müşteri Nedir Veri Merkezi Bileşenleri 0
Yönlendirme Algoritması

Çağdaş BT Destekli Perakende Yönetimi

Perakendecilik, son kullanıcılara satılan ürün ve hizmetlere değer katan bir dizi özel iş süreci olarak tanımlanabilir. Bu tür perakende iş süreçleri, pazarlama süreçlerine atıfta bulunur (nitelik ve nicelik açısından son kullanıcılara gerekli bir ürün ve hizmet karmasını sağlamak için çeşitler ve son kullanıcılar için satın almayı kolaylaştıran tavsiye, reklam ve kredi süreçleri gibi). örneğin, özel ödeme şekilleri sunmak veya son kullanıcıları teklifler hakkında bilgilendirmek) ve lojistik süreçleri vardır (nakliye, toplu kırma ve envanter işleme gibi).

Bu işlevlerin düzenlenmesi, mağaza tabanlı perakendeciler (örneğin, süpermarketler, hipermarketler veya kategori katilleri), mağaza tabanlı olmayan perakendeciler (örneğin, postayla sipariş perakendeciliği veya elektronik ticaret) gibi çeşitli perakende biçimlerine yol açar. 

Perakendecilik günümüz ekonomisinde hayati bir rol oynasa da, birçok oyuncu ağırlıklı olarak olgun ve durağan pazarlarda faaliyet gösterdiğinden perakende şirketleri de ekonomik baskıyla karşı karşıyadır. Bu özel zorluklarla yüzleşmek için perakende şirketleri, müşterilerine son derece özelleştirilmiş çözümler sunarak ölçek ekonomileri kazanmalarına olanak tanıyan stratejiler benimsedi.

Bu stratejiler, bilgi teknolojisindeki (BT) en son gelişmeler üzerine inşa edildiklerinden BT destekli perakende yönetimi stratejileri olarak adlandırılır. Aşağıdaki bölüm, BT’nin perakende yönetimi için nasıl yeni bir yetki oluşturduğunu gösteren çağdaş BT tabanlı perakende iş modelleri ve çerçevelerine genel bir bakış sunar.

BT burada resimli, sesli, metinsel ve sayısal veri ve bilgileri toplayan, ileten, işleyen ve dağıtan donanım ve yazılım olarak tanımlanır. Aşağıdakiler, BT destekli perakende yönetiminde kullanılan özel ilgi teknolojileridir.

• Mobil veri toplama terminalleri, ışıklı kalemler, barkod okuyucular, barkod etiketleri, diskler, çipli kartlar, RFID (radyo frekansı tanımlama), bilgi toplamak için sensörler
• Bilgi depolamak için veri tabanı sistemleri, bantlar, CD’ler, DVD’ler, optik diskler, belge alma sistemleri
• PC’ler, bilgi alma, karar destek sistemleri, uzman sistemler (MIS, EIS, MSS, ESS bilgi işleme)
• Hizmetler (örn. faks, e-posta, EDI [elektronik veri değişimi], Web-EDI, FTP, WAIS, World Wide Web, SMTP , TCP/IP), ağlar (video konferans, telekonferans, sesli posta, ISDN, LAN, WAN, fiber optik ve dahili, inter ve extranet), cihazlar (örneğin, telefonlar, TV, radyo, faks makinesi, PC, PDA [kişisel dijital asistan]).

Bu teknolojik olanakların artan kullanımı, katmanların sıkıştırılması ve kanalın ilk ve son kademesi arasındaki mesafelerin azalması nedeniyle dağıtım kanallarının stratejik yönetiminde büyük değişikliklere yol açmaktadır. Önde gelen perakendeciler bu olasılıkların farkındadır ve özelleştirilmiş POS veri tabanlı pazarlama stratejileri (BT tabanlı perakende pazarlama) uygular ve senkronize yenileme sistemleri (BT tabanlı perakende lojistiği) talep eder.


Bt altyapısı nedir
Perakende müşteri Nedir
Bt sistemi nedir
BT ve Yazılım
BT hizmeti
BT Teknoloji
Veri Merkezi Bileşenleri
Bilişim BT


BT Tabanlı Perakende Pazarlama Süreçleri

İş uygulamaları, akıllı kartların kullanımını, hırsızlığı önleme, kendi kendine ödeme sistemleri, Web kioskları ve/veya ürün planlama sistemlerini içeren çok çeşitli BT tabanlı perakende pazarlama stratejileri göstermektedir. Tüm stratejilerin ortak amacı, müşteri hizmetlerini iyileştirmek için tüketici davranışları hakkında daha iyi bilgi elde etmektir. BT tabanlı perakende pazarlama bu anlamda satış katından arka ofislere kadar tüm perakende alanlarını etkiler.

Mağaza tabanlı perakendeciliğe atıfta bulunan BT, satış verimliliği ile tüketici heyecanı arasındaki bağlantıyı optimize ederek bir mağazanın düzenini ve atmosferini etkiler. Metro kısa süre önce, RFID, elektronik raf etiketleri, kendi kendine ödeme sistemleri, kişisel alışveriş acenteleri, bilgi terminalleri gibi mağaza içi medyanın bir arada kullanılmasıyla sunulan, BT destekli perakende pazarlamada teknolojik olarak yönlendirilen yenilikleri teşvik eden gelecekteki mağaza konseptini tanıttı. 

Modern bir süpermarketin başka bir prototipi, Rewe Avusturya’nın Purkersdorf’ta (Viyana yakınlarında) faaliyet gösterdiği Avusturya’da bulunabilir. Rewe ayrıca teknolojisi radyo frekansına dayanan “konuşan” veya “iletişim kuran” alışveriş sepeti W A TSON’u da kullanır. Ne zaman etiketlenmiş bir rafın yanından geçse, araba alışveriş yapan kişiye bir mesaj bildirir.

Diğer güncel örnekler, Hazelgrove’daki (Birleşik Krallık) bir Sainsbury mağazasına ve Fransa’daki bir Darty mağazasına atıfta bulunan Carter ve Lomas  tarafından sunulmaktadır.

BT ayrıca organizasyonel kurulumu hiyerarşiden hibrit veya kategori yönetimi gibi sınırsız düzenlemelere dönüştürdü. CM, son kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için ürün kategorilerini iş birimleri olarak yönetmeyi ve bunları mağaza bazında özelleştirmeyi içeren ortak bir perakendeci ve üretici çabasıdır.

Amaç, tüketicilerin beklentilerini oluşturan bu ürün kombinasyonlarını belirlemektir. CM, geleneksel ürün odaklı stratejilerin (örneğin marka yönetimi) yerini alır ve perakendecilerin ve tedarikçilerin pazardaki değişimlere daha hızlı tepki vermesini sağlar. Veri ambarı ve veri madenciliği yaklaşımlarının artan kullanımı, müşteri odaklı çeşitler oluşturmak için tarayıcı verilerinin daha verimli kullanılmasına yardımcı olur.

RFID teknolojisi, özellikle perakende pazarlamasını ve aynı zamanda lojistiği de önemli ölçüde değiştiriyor gibi görünüyor. Exxon Speedpass programı, anında yetkilendirme mümkün olduğundan ve bekleme süresini büyük ölçüde azalttığından, nakitsiz ödemenin yeni yolu olabilir. Metro’nun gelecekteki mağaza konsepti, kendi kendini tarama süreçlerinin de RFID ile değiştirilebileceğini gösteriyor. Ancak Wal-Mart, yenileme süreçlerini iyileştirmek için yaklaşık 100 satıcıyla RFID’yi uygulamaya koymayı planlıyor.

BT Tabanlı Perakende Lojistik Süreçleri

Perakendecilik bağlamında lojistik, orijinal tedarikçiden nihai mağaza varış noktasına kadar birçok düğümü olan çok kademeli lojistik sistemlerini ifade eder. EDI, barkodlar (örn., EAN/UCC) ve tarayıcı teknolojisi gibi perakende lojistiğinde belirli BT’nin kullanımı, geleneksel perakende lojistik sistemlerini tam zamanında odaklı perakende tedarik zinciri yönetim sistemlerine dönüştürdü.

Teknolojinin kanal çapında kullanımı, perakendeciler ve tedarikçileri arasındaki lojistik operasyonların uyumlaştırılmasına ve senkronizasyonuna olanak tanır ve perakendecilere, bu tür sistemler bir itme tabanı yerine bir çekme temelinde çalıştığı için ek karlılık sağlar. Sonuç olarak, bu tür kanallardaki toplam kamçı etkisi azalır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir