Faktör Analizi  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Faktör Analizi  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

31 Mayıs 2022 Doğrulayıcı faktör analizi Doğrulayıcı faktör analizi nasıl yapılır Faktör analizi Nedir 0
Muhasebe ve Bilgi Sistemleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Faktör Analizi

Madde sayısını (BOS’lar) azaltmak ve bunların altında yatan yapıyı anlamak amacıyla bir faktör analizi (FA) yapıldı. FA, veri değişkenleri arasındaki korelasyonları kullanan bir veri azaltma tekniğidir. FA’nın altında yatan varsayım, gözlemlenen değişkenler arasındaki korelasyonları veya karşılıklı ilişkileri açıklamak için bir dizi faktörün mevcut olduğudur.

Bu çalışma için, temel bileşenler çıkarımı kullanılarak 20 değişkenin tamamında FA yapıldı. Bu yöntemin amacı, her bir faktör içindeki veri setinden maksimum varyansı çıkarmaktır. Temel olarak çok sayıda değişkeni daha az sayıda bileşene indirgemek için kullanılır. 20 madde için örneklem yeterliliği ölçüsü 0.87 olup maddelerin faktoringe uygun olduğunu göstermektedir.

Kararlı bir faktör yapısı elde etmek için ortogonal (varimax) döndürme ile üç aşamalı bir faktör analizi yapıldı ve kolayca yorumlanabilir faktörler elde edildi. Bu üç aşamalı faktör analizi altında, aşağıdaki iki kritere göre maddeler çıkarılmıştır: (1) 0,35’ten fazla yük olmaması veya (2) iki veya daha fazla faktörde 0,35’ten fazla yük olması gerekir.

Tablo 2, bu analizin sonuçlarını göstermektedir. Birinci faktör analizi yapıldı ve beş faktör üretildi. İki kritere göre üç madde düşürüldü. Kalan 17 madde üzerinde ikinci bir faktör analizi, dört faktör ve üç maddenin düşmesiyle sonuçlandı.

Son olarak, üç tekrardan sonra toplam 14 maddeyi tutan üç faktörlü bir yapı türetilmiştir. Bir faktörün tutulacağı bir varimax rotasyonundan minimum özdeğer, minimum özdeğer kriterini karşılamak için 1.0 olarak ayarlandı. Üç faktör aşağıdaki gibidir:

1. “ERP uygulama yönetimi” olarak adlandırılan Faktör 1, uygulama yönetimi ile ilgili altı maddeden oluşur: üst yönetim desteği, bir şampiyonun varlığı, proje yönetimi, beklentilerin yönetimi, uygulama yaklaşımı ve net hedefler, odak ve dürbün.

2. “Kullanıcı yetenekleri ve iletişimi” olarak adlandırılan 2. faktör, kullanıcı katılımıyla ilgili dört maddeden oluşur: etkili iletişim, departmanlar arası işbirliği ve iletişim, kullanıcı katılımı ve kullanıcı eğitimi.

3. “Teknik bilgi” olarak adlandırılan Faktör 3, iş bilgisi ve ERP ile ilgili dört maddeden oluşur: tam zamanlı en iyi insanlar, teknik ve iş bilgisi, danışmanların kullanımı ve disiplin ve standardizasyondur.

Bu BOS’ların güvenirliğini test etmek için Tablo 2’nin son satırında gösterildiği gibi Cronbach alfa katsayıları hesaplanmıştır. Elde edilen katsayıların güvenirliği 0,56 (Faktör 3) ile 0,88 (Faktör 1) arasında değişmektedir.

Srinivasan (1985), doğrulanmamış verilerle birleştirilmiş keşif araştırmalarıyla uğraşırken 0,5 veya daha yüksek bir katsayının yeterli kabul edilirken, 0,7 veya daha yüksek bir katsayının kabul edilebilir olduğunu öne sürmüştür. Bu nedenle, bu çalışmadaki güvenirlik katsayıları kabul edilebilir olarak kabul edilmiştir.


Doğrulayıcı faktör analizi nasıl yapılır
Faktör analizi Nedir
Doğrulayıcı faktör analizi
Açımlayıcı faktör analizi yorumlama
Faktör analizi Nasıl yapılır
Faktör analizi örnekleri
Doğrulayıcı faktör analizi SPSS
Negatif faktör yükü


Faktör analizinin gücü, veri azaltma için bir temel sağlamasıdır. 20 maddenin tamamına bakmak yerine, sadece üç faktörün incelenmesi yeterlidir. Bu, sıralamaları basitleştirir ve en önemli öğeleri netleştirir. Tek tek öğelere odaklanmak yerine, uygulayıcılar ve araştırmacılar, temel faktörler tarafından temsil edilen geniş bir dizi öğeye odaklanabilirler.

Dünya çapında birçok şirket, ERP sistemlerinin uygulanmasında büyük yatırımlar yapma eğilimini takip ediyor. ERP proje uygulamasının çeşitli yaklaşımları ve metodolojileri, bir ERP sistem projesinin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için dikkatle göz önünde bulundurulması gereken bir dizi kritik faktörü tanır.

Özünde, bir ERP projesinin uygulanmasında baskın bir rol oynadığı varsayılan baskın kritik faktörler vardır ve bunlar tüm uygulama seviyelerinde devam etmelidir. Açıkça, baskın faktörler, genel proje kültürünü ve ardından ERP’nin doğası gereği çok geniş kapsamlı olduğu için organizasyon kültürünü şekillendirecek olanlardır.

ERP sonrası aktivite açık bir yol izliyor gibi görünüyor. 62 şirketin katıldığı bir Deloitte Danışmanlık çalışması, ERP sonrası faaliyetleri üç aşamaya ayırıyor. İlk aşama, işleri yeniden tanımlayarak, yeni prosedürler oluşturarak, ERP yazılımında ince ayar yaparak ve platform tarafından oluşturulan yeni bilgi akışlarının sorumluluğunu alarak üstesinden gelinen üç ila dokuz aylık bir üretkenlik düşüşünü gerektirir.

Altı ila 18 ay süren ikinci aşama, beceri geliştirme, yapısal değişiklikler, süreç entegrasyonu ve ERP işlevselliğini genişleten ek teknolojileri içerir. Bir ila iki yıl süren üçüncü aşama, insanların, süreçlerin ve teknolojinin sinerjisinin zirveye ulaştığı dönüşüm aşamasıdır. Belki de en önemlisi, ERP disiplini ve organizasyonu süreçler etrafında zorlayarak, ERP sonrası dönemde BT ve iş hedeflerinin uyumunu daha olası hale getirir.

Sonuç

Elde edilebilecek faydalara rağmen, ERP sistemlerinin uygulanmasıyla ilgili projelerde zaten başarısızlığın kanıtı var. Bu nedenle, ERP proje başarısını sağlayan CSF’lerin neler olduğunu bulmak önemlidir.

Bu çalışmadaki katılımcılara göre, Venezüella firmalarında ERP sistemlerinin uygulanması için en iyi altı CSF, üst yönetim desteği, bir şampiyonun varlığı, proje yönetimi, tam zamanlı en iyi insanlar, etkili iletişim ve beklentilerin yönetimidir.

Bu araştırma, Venezuela’da ERP sistemleri uygulamasında üç bileşik CSF türetmiştir:

1. ERP uygulama yönetimi
2. Kullanıcının yetenekleri ve iletişimi
3. Teknik bilgi

En önemli altı öğeden dördü, açık ara en önemli olan ERP uygulama yönetiminin bileşik faktörüne katkıda bulunur. ERP sistemleri uygulama projelerinin yönetimi ile ilgili maddelerden oluşur.

Bu çalışmadaki ERP CSF’lerini sıralamanın sonuçları, bazı faktörlerin göreceli sıralaması değişse de, literatür taraması ile büyük ölçüde tutarlıdır. Literatürde, üst yönetimin desteği, değişim yönetimi, bir şampiyonun varlığı ve beklentilerin yönetimi en sık belirtilen dört kritik faktördür.

Faktörlerin çoğu, 12, kritik olarak derecelendirildi (derecelendirme > 4). İncelenen makalelerin çoğunda kritik olarak derecelendirilen yalnızca bir faktör olan iş süreci yeniden yapılandırması bu çalışmada kritik olarak derecelendirilmemiştir (derece <3). Bu nedenle, ERP sistemleri uygulama projelerinde yer alan Venedikli yöneticilerin CSF’leri hakkındaki algıları, literatürde bildirilen bulgularla büyük ölçüde uyumludur.

Hala belirlenecek bir dizi soru var. Örneğin, bu makale yedi firmada CSF’lerin nispi önemini ortaya koysa da, nedenlerini ortaya koymamıştır. Gelecekteki çalışmalar, firmaların büyüklüğüne, endüstri türüne, lokasyon sayısına, müşteri sayısına vb. göre farklılıklara bakabilir.

Son olarak, tüm CSF’lerin önceki araştırmalara dayandığına dikkat edilmelidir; daha fazla araştırma yapıldığında başarı öğeleri değiştirilebilir. Örneğin, yeni CSF’leri belirlemek amacıyla birkaç üst düzey yöneticiyle yapılan kapsamlı görüşmeler yoluyla keşif odaklı araştırma bir seçenektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir