Web Uygulamaları Tasarlama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Uygulamaları Tasarlama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

10 Haziran 2022 Web uygulamaları Geliştirme Web uygulamaları Nedir Web uygulamaları Nelerdir 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Web Uygulamaları Tasarlama

World Wide Web, uygulama geliştirme ve bilgi dağıtımı için en yaygın kullanılan platform haline geldi. Web uygulamaları statik, salt okunur Web sitelerinden güncel, işbirliğine dayalı, mobil ve yaygın bilgi sistemlerine dönüşmüştür. Çoğu şirket, Web teknolojilerini kullanarak temel iş akışlarını otomatikleştiriyor; Karmaşık Web hizmetlerinin sağlanmasıyla desteklenen yeni işler her gün ortaya çıkıyor.

Bu uygulama alanları, yeni modelleme, tasarım ve uygulama gereksinimleri getirir. Uygulamalar iyi bir performansa sahip olmalıdır, ancak aynı zamanda kullanılabilir ve genellikle bireysel kullanıcıya, bulunduğu yere, tercih edilen arayüz aygıtına vb. uyarlanabilir olmalıdır. Geliştirme yaşam döngüsünün zaman çerçevesi kısa olmalıdır, bu da tasarım ve uygulamanın yeniden kullanımını iyileştirmemiz gerektiği anlamına gelir. Uygulamalar sürekli ve öngörülemeyen şekillerde gelişir, bu nedenle modülerlik bir zorunluluktur.

Web uygulamaları “geleneksel” uygulamalardan farklıdır çünkü esas olarak hiper ortam metaforunu temel alırlar ve kullanıcıların, bağlantılarla birbirine bağlanan multimedya düğümleri arasında gezinerek bilgilere erişmelerine izin verirler. Hiyerarşik indeksler ve yer işaretleri gibi daha karmaşık yapılar, genellikle kullanıcının bilgi okyanusunda yolunu bulmasına yardımcı olmak için gereklidir. Başarılı Web uygulamaları, iyi gezinme topolojileri sağlayarak, kullanıcının “hiper uzayda kayıp” sendromunu yaşamadan görevleri tamamlamasına yardımcı olur.

Bu bağlamda, geleneksel yazılım mühendisliği yaklaşımları, Web uygulamalarının gezinme boyutunu ihmal ettikleri için, bu uygulama alanının ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Bunları yalnızca belirli bir etkileşimli uygulama durumu olarak kabul ederler; örneğin, bu tür yazılımların benzersiz özelliklerini modellemek için anlamlı soyutlamalar sağlamazlar.

Özellikle, bir Web uygulamasını, veri üzerinden sorguların bir arayüz olarak bir tarayıcı kullanılarak oluşturulduğu diğer herhangi bir işlemsel yazılım gibi ele almak, bilgi sistemlerini tanımlamak için hiper ortam paradigmasının zenginliğini göz ardı eder.

Aynısı, bir Web uygulamasını, standart MVC (model-görünüm-denetleyici) paradigmasının uygulanabileceği bir tür etkileşimli uygulama olarak değerlendirirken de geçerlidir. Uygulama adımında veritabanı ve programlama merkezli yaklaşımlar kullanılabilirken, Web uygulamalarının kavramsal modellemesi daha dikkatli bir yaklaşım gerektirir.

Neyse ki, Web mühendisliği topluluğu, bu sorunları ele almak için yepyeni bir dizi yöntem ve veri modeli ile ortaya çıktı. Aşağıdaki bölümde bu yöntemlerin en ilginç yönlerini inceleyeceğiz.

Web Modelleme Dili veya WebML, OOHDM olarak da adlandırılan Nesneye Yönelik Hiper Ortam Tasarım Yöntemi, UML tabanlı Web Mühendisliği veya UWE, Nesne Yönelimli Hiper Ortam veya OO-H veya W2000 gibi bu alandaki önde gelen metodolojiler, Web-uygulama-geliştirme yaşam döngüsü, uygulamadan önce farklı modellerin belirtildiği yinelemeli, artımlı bir süreçtir.

Tasarım alanı böylece temel olarak üç veri modeline bölünür: kavramsal, hiper metin ve sunum modelleri. Her yöntem, her modeli tanımlamak için kendi ilkellerini sağlasa da, bu üç yönü ayrı ayrı ele alma konusunda genel bir fikir birliği vardır.

Uygulama veya kavramsal model, iyi bilinen tasarım ilkelerini kullanarak temel uygulama alanını tanımlar: Web ebML, veri modelleme dillerini (varlık ilişkileri gibi) kullanırken OOHDM, UWE ve OO-H, UML sözdiziminde nesne yönelimli kavramları kullanır. (Birleştirilmiş Modelleme Dili).


Web uygulamaları Nelerdir
Web uygulaması nasıl yapılır
JavaScript web uygulamaları
Web uygulamaları Nedir
Java web uygulaması Geliştirme
Web uygulamaları Geliştirme
Web uygulamaları geliştirme Nedir
Google Takvim


Kavramsal model, geleneksel uygulamalarda veri modeli olarak görülebilir. Bu arada navigasyon modeli, kavramsal model üzerinde bir hiper metin görünümü olarak inşa edilmiştir. Farklı kullanıcı profilleri için farklı gezinme yolları ve hatta gezinme nesneleri sağlayan farklı görünümler olabilir.

Genel olarak, bir gezinme veya köprü metni şeması, kullanıcının gezineceği öğeleri ve bu öğeleri geçmek için izleyeceği bağlantıları tanımlar. Gezinme şeması, bir Web sitesinin olağan bileşenlerini soyutlayan düğümler ve bağlantılar kullanılarak tanımlanır.

Bu yönleri modellemek için hemen hemen tüm yöntemler kendi tescilli gösterimlerini kullanır; Ancak UWE, gezinme nesnesi, bağlantı ve dizin gibi her tipik hipermetin bileşeni için stereotipler tanımlayarak hafif bir UML uzantısı kullanmayı seçmiştir. Bu sayede UML dünyasında geliştirilmiş mevcut tüm kavram ve araçlardan faydalanabilmektedir.

OOHDM’de, uygulamanın üst düzey gezinme yapısı bir gezinme bağlamları şemasıyla tanımlanır. Gezinme bağlamı, bazı özellikleri (bir markanın ürünleri, bir sorgunun sonuçları, vb.) paylaşan bir düğümler kümesidir ve gezinme bağlamı şeması, bir bağlamda düğümlere erişmek için dizinlerle birlikte tüm anlamlı bağlamları açıklar.

Bağlamlar, her bir öğe için ayrıntılandırmaya gerek kalmadan tüm üyeleri için aynı anda gezinme alternatiflerini belirlemeye izin verir. Örneğin, “Ürün CD-ROM’undan ürün CD Boşluklarına gidilebilir” demek yerine “Herhangi bir üründen ilgili ürünlerine gidilebilir” demek mümkündür. “Tıraş Makinesi ürününden Tıraş Bıçakları ürününe gitmek mümkündür” vb.

Tüm modelleme yöntemleri, arayüz nesneleri açısından kullanıcı arayüzünün soyut yönlerini tanımlamak için bir tasarım cephaneliği sağlar. Bu nesneler, uygulama yönlerine girmekten kaçınarak sayfaların nasıl görüneceğini gösterir.

Farklı Web uygulama modelleri tamamen belirlendikten sonra, çalışan bir Web uygulaması oluşturulabilir. Farklı yöntemler, modelleri çalışan uygulamalara eşlemek için farklı stratejiler sağlar. Genel olarak, kavramsal modelin uygulanması, geleneksel veritabanları veya nesne yönelimli araçlar kullanılarak basittir.

Gezinme görünümleri gerçekleştirilmiş olabilir veya olmayabilir, ancak mevcut sunucu sayfası teknolojileri kullanılarak kolayca tanımlanabilirler; arayüzler, HTML (köprü metni biçimlendirme dili) veya XML (genişletilebilir biçimlendirme dili) ve Genişletilebilir Stil Sayfası Dili (XSL) araçları kullanılarak oluşturulabilir.

Bazı yöntemler daha da ileri gider. Örneğin, WebML, daha önce açıklanan modellerde bir dizi dönüşüm gerçekleştirerek çalışan uygulamayı otomatik olarak oluşturmak için bir dizi araç sağlar.

Bu yöntemlerin Web mühendisliği alanına ana katkısı üç yönlü olmuştur. İlk olarak, Web uygulamalarını modellemenin kavramsal modelleri tanımlamaktan daha fazlasını içerdiği fikrini öne sürdüler, yani navigasyonel modelleme etkinliğinin tanıtılması bu uygulamaların dinamiklerini anlamak için esastır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir