Akıllı İşletmeler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Akıllı İşletmeler için Kurumsal Kaynak Planlaması
Kurumsal kaynak planlama sistemleri, temel süreçler ve idari işlevler için entegre iş çözümleri içeren özelleştirilebilir, standart uygulama yazılımları olarak tanımlanabilir.
Operasyonel bir bakış açısıyla, ERP sistemleri, tüm şirket için benzersiz olan ortak bir teknolojik platform sağlar ve ana bilgisayarların ve eski sistemlerin değiştirilmesine olanak tanır. Bu ortak platform, hem açık bir yeniden yapılanma süreciyle hem de sistem “en iyi uygulamalarının” örtülü olarak benimsenmesiyle mevcut süreci basitleştirmenin yanı sıra süreç otomasyonuna da hizmet eder.
Son olarak, ortak merkezi platform, daha önce fiziksel veya mantıksal olarak dağılmış verilere erişime izin verir. Süreçlerin otomasyonu ve verilere erişim, işletim sürelerinin azaltılmasına (böylece işletim maliyetlerinin düşürülmesine) izin verirken, ikincisi iş kararlarını daha iyi desteklemeye hizmet eder.
ERP sistemlerine yönelik yaygın bir eleştiri, yüksek toplam sahip olma maliyetleri ve uygulamadaki gizli maliyetleridir. Ayrıca, ERP sistemleri bir organizasyonun stratejisine ve kültürüne kendi mantığını empoze eder, bu nedenle ERP’yi benimseyenlerin iş süreçlerini ve organizasyonlarını bu modellere ve kurallara uyarlamaları gerekir.
Sonuç olarak, genellikle yaygın bir çalışan katılımı olmadan yürütülen bu uyum sürecinde kuruluşlar zorluklarla karşılaşabilmektedir. Bu durum, genellikle çalışanlar tarafından sağlanan kritik bilgilerin eksikliğinden dolayı çalışanların canı sıkılmasına, steril sonuçlara ve ayrıca yeni sistemin geç, daha az işlevsellik ve/veya beklenenden daha yüksek maliyetlerle teslim edilmesine neden olabilir.
Ek olarak, bazı analistler, aynı endüstride aynı ERP paketinin yaygın olarak benimsenmesinin, süreç yeniliğine dayalı rekabet avantajının ortadan kaldırılması nedeniyle rekabet avantajı kaybına yol açabileceğini tahmin etmişlerdir. Bu, örneğin yarı iletken üreticileri sektöründe gözlemlenmiştir.
ERP’nin ilk aşaması Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) sistemleri ile gerçekleştirilmiştir. Bu sistemlerin yeni nesli olan MRP II (Üretim Kaynakları Planlaması), üretim işlevselliğinin sınırlarını aştı ve sadece üretimi değil, aynı zamanda finans ve pazarlama kararlarını da desteklemeye başladı.
Mevcut ERP sistemleri, 90’ların başında, CIM’in (Bilgisayarla Entegre Üretim) ve EDP’nin (Elektronik Veri İşleme) özelliklerini içeren gelişmiş MRP II olarak ortaya çıktı. Bu nedenle, ERP sistemleri kurum çapında, çok seviyeli karar destek sistemleri haline gelir. Diğerlerinin yanı sıra Üretim Yürütme Sistemleri (MES), Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM), Ürün Veri Yönetimi (PDM) veya Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) içeren ERP sistemleri gelişmeye devam ediyor.
Çoğu kurumsal kaynak planlama sistemi, hem teknolojik hem de iş perspektifinden bir dizi ortak özelliği paylaşır.
SAP Mobil uygulama
SAP programı indir Gezginler
SAP firmaları
SAP
SP YAZILIM
SAP Full İndir
SAP login
SAP Demo indir
Bunlar şunları içerir:
• İstemci/sunucu, açık sistem mimarisi. Çoğu ERP paketi, veri (veritabanı sunucusu), uygulama (ERP sunucusu) ve sunum (kullanıcı arabirimi/ERP istemcisi) katmanlarını ayıran, platformlar arası kullanılabilirliği ve sistem entegrasyonunu garanti eden bir açık sistem mimarisini benimser. Mevcut iş uygulamaları veya bilgi sistemleri ile birlikte çalışmak için çoğu ERP paketi, veri alışverişi veya işleme dağıtımı için ortak standartların çoğuna bağlıdır.
• Kurumsal çapta veritabanı. ERP’nin en ayırt edilebilir özelliklerinden biri, şirketle ilgili tüm verilerin güçlü bir şekilde merkezileştirilmesidir. Fiziksel merkezileştirmenin mümkün olmadığı durumlarda, tüm işletme genelinde veri tutarlılığını ve erişilebilirliğini sağlamak için farklı veri tabanları arasında iletişim ve/veya replikasyon protokolleri uygulanmalıdır.
• Çekirdek mimarisi. Bazı ERP sistemleri, işletmelerin çoğu için neredeyse tüm ilgili iş yönlerini kapsayan 1.000’den fazla farklı iş işlevselliğini destekler. Tüm bu işlevler aynı anda ERP sunucusuna yüklenemediğinden, ERP sistemlerinin çoğu ‘çekirdek mimarisi’ olarak adlandırılan bir yapı kullanır.
Bu mimaride, çoğu işlevsellik, genellikle tescilli, dördüncü nesil bir programlama dilinin kaynak kodu biçiminde ERP veritabanında depolanır. Bir ERP istemcisi belirli bir işlevselliğe ihtiyaç duyduğunda, ERP sunucusu bunu veritabanından yükler ve ilgili kodu derler, böylece işlevsellik istemciler için kullanılabilir hale gelir.
Gerekli olmadığında, işlevsellik ERP sunucusundan kaldırılır. Bu mekanizmanın aynı zamanda mevcut işlevlerin kolay bir şekilde geliştirilmesine/güncellenmesine ve yenilerinin oluşturulmasına izin verdiğini unutmayın.
• Süreç odaklı, iş referans modeli. ERP, ERP sistemi tarafından kapsanan ilgili iş fonksiyonlarını uygun şekilde tanımlamak için örtük veya açık bir iş referans modelinden başlayarak geliştirilmiş süreç odaklı bir yazılımdır.
Çoğu ERP satıcısı için bu model açıktır ve ERP satıcı deneyiminden çıkarılan ‘en iyi uygulamalar’ şeklini alır. Bu, ERP paketinin uygulanmasından önce kurumdaki mevcut iş süreçlerini analiz etmek ve değerlendirmek için kullanılabilir ve böylece iş süreci yeniden yapılandırması (BPR) için kıyaslama süreçleri olarak hizmet eder.
• İşletmeye uyum. Farklı işletmelerin özel gereksinimlerini karşılamak için ERP sistemleri son derece yapılandırılabilir. Bu kişiselleştirme potansiyeli, ERP ve diğer standart yazılım paketleri arasındaki temel farklardan biri olarak kabul edilir. Özelleştirme süreci, kuruluşa bağlı olarak birkaç ay, hatta yıllar alabilir.
• Modülerlik. ‘ERP sistemi’ terimi genellikle tüm kurumsal işlevleri kapsayan bir sistem tasarlamak için kullanılsa da, genel olarak bir ERP sistemi bir dizi ERP modülünden oluşur. Bir ERP modülü, çoğu durumda ayrı olarak satın alınabilen ve kurulabilen, işlev odaklı, sıkı bir şekilde entegre edilmiş işlevler grubudur.
Tipik ERP modülleri, finansal muhasebe modülü, üretim-üretim modülü, satış-dağıtım modülü veya insan kaynakları modülüdür. Bu, işletmelerin yalnızca kesinlikle gerekli olan bu modülleri satın almalarına izin verir ve bunları mevcut bilgi sistemleriyle entegre etme olanağı sunar.
Akıllı bir kuruluş, günümüzde etkin bir şekilde hareket eden ve geleceğin zorluklarıyla etkin bir şekilde başa çıkabilen bir kuruluştur. Günümüzde işletmelerin çoğu, artan rekabet ve ürünlerde, teknolojide ve pazar güçlerinde sürekli değişikliklerle karakterize edilen karmaşık ve dinamik bir ortamda faaliyet gösterdiğinden, akıllı bir kuruluş proaktif, uyarlanabilir, bilgili ve iyi kaynaklara sahip olmalıdır.
Bu davranışın sağlanabilmesi için akıllı işletmelerdeki tüm çalışanların sadece kendi işlevleriyle doğrudan ilişkili iş ürünlerini sunmaları değil, aynı zamanda müşteri ilişkilerini ve işletme yeteneklerini geliştirmek için yenilik yapmaları ve Yeni ürün ve hizmetler için fırsatlar tasavvur edin.
Bu nedenle, akıllı bir organizasyonun performansı hakkında fikir edinmek için tüm kritik bilgilere zamanında erişmesi ve etkili karar destek sistemleri sağlayabilmesi gerektiği açıktır. Bu nedenle, akıllı kuruluş için gereksinimlerden biri, kuruluşta ilgili tüm verilerin kullanılabilirliğidir. Gerçekten de doğru bilgiye erişim, akıllı işletmelerin temel özelliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
SAP SAP Demo indir SAP firmaları SAP Full İndir SAP login SAP Mobil uygulama SAP programı indir Gezginler SP YAZILIM