Olay Paradigması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Olay Paradigması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

20 Temmuz 2022 Aristoteles paradigması Farklı paradigma anlayışına sahip 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Paylaşılan Olay Paradigmasını Uygulamak

Kullanıcılar arasında işbirliği için görsel-işitsel, metinsel, grafiksel ve hatta arayüzle ilgili bilgileri paylaşmak, bilgisayar destekli işbirliği çalışmasının (CSCW) özüdür. Günümüzde özel ve iş hayatında kullanılan uygulamaların çoğu sadece yürütüldükleri bilgisayarda kullanılabildiğinden, tek bir uygulama ile iş birliği içinde çalışmak CSCW’nin en zorlu kısmıdır.

Bu, yalnızca bu uygulamalar dağıtık bir ortamda yürütüldüklerinin farkında olmadıkları için değil, özellikle dağıtılmış kullanıcılar arasında paylaşılacak çok sayıda veri olasılığı nedeniyle doğrudur.

Bu nedenle, uygulamanın işlevselliğinin ağ üzerinden dağılımı şeffaf bir şekilde ve daha da önemlisi uygulamanın anlamını değiştirmeden sonradan eklenmelidir. Efekt, uygulamanın yerel olarak çalıştığı her uzak sitede oluşturulmalıdır ve bu nedenle, uygulamaya az çok anında etki edecek şekilde herhangi bir uzak kullanıcı tarafından da kontrol edilebilir. Bu sorun, bu makalenin geri kalanında uygulama paylaşımı olarak anılacaktır.

Uygulama paylaşımının gerçekleştirilmesi, çözülmesi gereken birkaç zorlukla karşı karşıyadır:

• Aktarılan veri miktarı, oluşturulan ağ yükü göstergesinin bir parçasıdır.
• Her teknik, oturum üyeleri arasında dağıtılacak gerekli bilgileri toplamak için yerel sisteme belirli durdurma noktaları ekler. Bu noktaların sayısı, oluşturulan ağ ve işlemci yükünün bir göstergesi olarak hizmet eder.
• Heterojenlik: Uygulamaların her üyenin işletim sisteminden bağımsız olarak paylaşılması, tekniğin geniş çapta uygulanabilirliği için çok önemlidir.
• Geç gelenler, uygulamanın durumunda tutarsızlıklara yol açmadan desteklenmelidir.
• Paylaşılan veri sorunu: Paylaşılan uygulama içinde herhangi bir tür girdi verisinin kullanılması, uygulamanın dağıtılan kopyalarında tutarsızlıklara yol açmamalıdır.
• Senkronizasyon: Sitelerin farklı işlem hızları ve iletim hatlarının farklı gecikmeleri nedeniyle çalışma alanının tutarlılığını sağlamak için uygulamanın paylaşılan örnekleri senkronize edilmelidir.

Çıktı Paylaşımı ve Olay Paylaşımı gibi daha önce bahsedilen zorlukların üstesinden gelmek için iki farklı paradigma ayırt edilebilir. Trossen’de, her iki paradigma için farklı uygulama senaryoları da dahil olmak üzere her iki paradigmanın niteliksel bir karşılaştırması ve ayrıntılı sunumu mevcuttur.

GUI Paylaşım Tekniği

İlk teknik, sunucunun uygulamasının çıktısını paylaşmaktır. Alıcılardan gelen geri bildirim için, fare veya klavye olayları gibi herhangi bir girdi verisi göndericiye geri aktarılır ve mevcut kat kontrol politikasına tabi olarak kontrol için yerel olay döngüsüne beslenir. Oluşturma verileri, tercihen güvenilir bir çok noktaya yayın protokolü kullanılarak sunucudan alıcı grubuna aktarılır.

Bunun için, belirtildiği gibi, olay verileri, uygulamanın uzaktan kontrolü için yerel olay döngüsüne beslenmek üzere sunucuya geri gönderilir. Genellikle, olay verilerinin sunucuya aktarılması, kat kontrolü aracılığıyla kontrol edilir, yani uygun ana bilgisayar, ilgili kata sahip bir sosyal protokole dayalı olarak seçilir ve uygulamayı kontrol etme hakkını temsil eder.

Geç gelenin desteği, tüm GUI içeriğinin alıcı gruba aktarılmasıyla sonuçlanan, yerel GUI’nin tam olarak yenilenmesini başlatarak sağlanır. Ayrıca, paylaşılan GUI yaklaşımı, müşteri tarafında uygun işleme motorlarını varsayarak, heterojen bir alıcı grubuna izin verir. Daha önce gösterildiği gibi, giriş olay verileri, kat kontrolü aracılığıyla gerçekleştirilen yerel uygulama ile senkronize edilecek tek veridir.

Dosyalar veya yerel cihaz verileri gibi herhangi bir ek veri, sunucunun ana bilgisayarında yerel olarak tutulur. Bu nedenle, başa çıkmak için paylaşılan bir veri sorunu yoktur. Ancak, çalışma alanının senkronizasyonu için istemci oluşturma motorlarının farklı işlem hızları dikkate alınmalıdır. Bunun için, her üye tarafından onaylanması gereken senkronizasyon noktaları kullanılabilir.


Aristoteles paradigması
Paradigma örnekleri
Paradigma çeşitleri
Farklı paradigma anlayışına sahip
Paradigma Nedir
Newton paradigması
Bilimsel paradigma örnekleri
Paradigma anlayışına sahip kişiler


Etkinlik Paylaşım Tekniği

Yapılan varsayım, aynı başlangıç ​​durumuyla bir dizi özdeş uygulama yürütülürse ve aynı olaylar dizisi kullanılarak gelişirse, zaman çizelgesi gelişiminin her sitede aynı olacağıdır. Dolayısıyla aşağıdaki ifade geçerlidir.

Paylaşılan GUI yaklaşımının aksine, merkezi bir sunucu yoktur. Oturumun başlatıcısı yalnızca uygulamanın başlangıç ​​durumunu tanımlamak için kullanılır. Herhangi bir giriş verisi, mevcut kat sahibinden tüm grup üyelerine aktarılır. Yeni çıktıyı belirlemek için verilerin ilk gönderildiği merkezi bir varlık yoktur. Bunda, yerel bir uygulama örneğine sahip olma gerekliliği nedeniyle ortamın homojenliği çok önemlidir.

Tekniklerin Uygulanabilirliği

Uygulama paylaşımı sorununun üstesinden gelmek için her yaklaşımın kendine özgü avantajları ve zayıflıkları vardır. GUI paylaşım yaklaşımı, heterojen ortamlar için ve diğer katılımcılar arasında paylaşılamayan girdi verileri kullanıldığında çok uygundur. Ancak olay paylaşım yaklaşımının da belirli avantajları vardır, bu da bu tekniği belirli senaryolar için çekici kılar.

Uygulamanın yerel kopyası nedeniyle, her bir ana bilgisayardaki ek yükün çok daha düşük olması beklenir, bu da sistemin yanıt verme hızını artırır ve böylece kullanıcının sistem algısını geliştirir.

Bununla birlikte, paylaşılan verileri kullanırken her kullanıcının görüşünün tutarlılığını sağlama sorunu, yaklaşımın uygulanabilirliğini, paylaşılan girdi verilerinin kullanılmaması veya tekniğin, veri paylaşımının bazılarına uygun olduğu yerel ortamlarda kullanılmasıyla sınırlandırmaktadır. kapsam. Ayrıca, bu teknik heterojen senaryolarda uygulanamaz.

Paylaşılan uygulamalar için tipik senaryoları ve bu senaryolarda her iki paradigmanın uygulanabilirliğini gösterir. Listenin yalnızca örnek senaryoları özetlemeye yönelik olduğunu belirtmekte fayda var; bu nedenle, liste ne kapsamlı ne de münhasırdır.

Bu durumların heterojen karakterinden dolayı son iki senaryoya olay paylaşım tekniğinin uygulanamadığı görülürken, paylaşılan olay yaklaşımı daha yüksek bir yanıt vermeyi vaat ettiğinden ilk üç senaryo oldukça iyi örneklerdir. 

Spesifik olarak, paylaşılan olay tekniğini kullanırken uygulamanın yerel kopyası tarafından kaçınılan, aktarılacak büyük miktarda veri nedeniyle, paylaşılan GUI yaklaşımını kullanarak multimedya sunumu pek düşünülemez. Ayrıca senaryoların yerel karakteri nedeniyle paylaşılan veri sorunu çok daha kolay ele alınabilir.

Olay paylaşım tekniğinin yerel ortamlar ve paylaşılan uygulamanın yanıt verebilirliği konusunda yüksek talepler için daha uygun olduğu, heterojen ortamlarda ve paylaşılacak verilerle ilgili sorunlar yaşandığında GUI paylaşım yaklaşımının tercih edildiği özetlenebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir