ÇEVRİMİÇİ DEĞERLENDİRME – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
BİR ÖRNEK: BİR KOLEJDE ÇEVRİMİÇİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMASI
Kolejde çevrimiçi bir değerlendirme sisteminin uygulanmasındaki ilk adım, Başkan’ın tüm departmanlarda teknoloji kullanımını artırmaya yönelik bir meydan okumaydı. Buna paralel olarak, Başkan, Okul Aile Birliği tarafından finanse edilen öğrenciler için bir limandan yastığa kampanya başlatarak bilgi teknolojisi fonlarını artırdı. Bilgisayar tesislerinin tamamen yenilenmesi ve kampüsteki tüm kişisel bilgisayarların (PC’ler) yükseltilmesi için de fonlar toplandı. Bu 6 aylık bir zaman diliminde gerçekleşti.
İkinci adım, başlangıçta Fakülte tarafından teknoloji kullanım düzeyini değerlendirmekle görevlendirilen bir Fakülte Teknoloji Komitesinin oluşturulmasıydı. Komite daha sonra, uygulama hizmeti sağlayıcısı (ASP) Zoomerang.com’dan barındırılan bir anketi kullanarak, hem öğretim üyeleriyle teknoloji kullanımını başlatmak hem de onların göreli seviyelerini değerlendirmek için öğretim üyeleri tarafından teknolojinin kullanımına ilişkin web tabanlı bir anket geliştirdi. özel uygulamalarla okuryazarlık.
Bu iki şeye yol açtı: birincisi, daha fazla öğretim üyesi değerlendirmeler için web kullanımına ilgi duymaya başladı; ve ikincisi, komite fakülte arasında ihtiyaç duyulan özel eğitim alanlarını belirledi. Microsoft Office uygulamalarından sınıfta web kullanımına, atanmış öğretim üyeleri ve meslektaşları arasındaki daha az resmi, kişisel koçluk oturumlarına kadar çeşitli konularda resmi oturumların bir kombinasyonunu içeren on iki aylık bir plan başlatıldı.
Daha sonra, daha fazla öğretim üyesi ve personel potansiyeline aşina hale geldikçe, çevrimiçi değerlendirmelerin kullanımına olan ilgi büyük ölçüde hızlandı. Bu, takip eden akademik yıl boyunca birkaç pilot projeye yol açtı. İlki, fakültenin öğrenci değerlendirmelerinin pilot uygulamasını içeriyordu. Aynı akademik bölümden üç öğretim üyesi bu ilk ankete katılmayı kabul etti. Anket, Microsoft FrontPage 2000 kullanılarak geliştirilmiştir.
FrontPage’i kullanma amacı başlangıçta, sorulabilecek soru sayısıyla ilgili olarak Zoomerang.com’daki sınırlamalardan kaynaklanıyordu. FrontPage kullanmanın ek bir yararı, anketin görünüş olarak özelleştirilebilmesi ve verilere daha eksiksiz erişim için bir kampüs sunucusunda barındırılan bir Microsoft Access veritabanında saklanabilmesiydi.
Bu ilk pilot test için 12 sınıftan toplam 157 öğrenciden değerlendirmeleri almaları istendi. Uygun bir yanıt oranı sağlamak için öğrencilerin sözlü ve elektronik bildirimini içeren karma bir dağıtım modu kullanıldı. Öğrencilere değerlendirmeleri tamamlamaları için bir hafta süre verilmiştir.
Süreç şu şekildeydi:
1. Öğrencilere, değerlendirmeyi tamamlama talimatlarını ve değerlendirme bağlantısını içeren bir e-posta gönderileceği konusunda sınıfta bilgi verildi.
2. Daha sonra e-posta gönderildi ve değerlendirmeyi tamamlamalarının beklendiği bir haftalık zaman dilimi içinde.
3. Profesörler daha sonra sınıftaki öğrencilere e-postayı ve anketi tamamlamanın önemini hatırlattı.
4. Anketin yöneticisi, sonuç veri tabanını günlük olarak kontrol etti ve profesörlere derslerinin tamamlanma oranı hakkında geri bildirimde bulundu.
5. Değerlendirme periyodu tamamlandıktan sonra, veriler tablo haline getirildi ve yanıt oranı ve yanıt kalitesi için geleneksel sınıf içi değerlendirmelerle karşılaştırıldı.
Web 2.0 araçları ile ölçme ve değerlendirme
Web 2 araçları ile ilgili sorular
Web 2. tools nedir
Web 2 araçlarının Eğitimde Kullanımı
WEB 2 ARAÇLARI
Türkçe dersi için Web 2.0 araçları
Web 2.0 Nedir
Web 2 araçları liste
Öğrencilerin değerlendirme formundaki belirli sorulara (ders içeriği, Öğretim Görevlisi ve derslik imkanları ile ilgili) sorularının pilot grup ile Anabilim Dalı ve Kurumun bir bütün olarak karşılaştırılabilir olduğu tespit edilmiştir.
Ortalamalar, öğrenci yanıtlarının karşılaştırılabilir olduğunu gösteren ilk standart sapma içindeydi. Geçerlilik, yanlılık ve güvenirlik konuları da değerlendirildi ve tüm öğrencilerin bilgisayar okuryazarlığı dersi alması gerektiği ve internet erişimi olmayan öğrenci olmadığı için bu sorunlar önemli bir engel olarak görülmedi.
Bu pilot uygulama devam ederken, aynı yazılım (Microsoft FrontPage) kullanılarak iki anket daha pilot olarak uygulanıyordu. Birincisi, mezunlar derneği yöneticisi için bir mezun anketi, ikincisi ise felsefe doktorasını tamamlamakta olan profesörlerden biri içindi.
Bunların her ikisi de teknoloji komitesi tarafından önemli girişimler olarak tanımlandı – biri kolejin idari şubesini desteklemek zorundaydı ve diğer yandan, fakülte tarafından profesyonel çalışmanın bir parçası olarak web tabanlı anketlerin harici kullanımını teşvik etmek zorundaydı.
Bu ilk pilot testlerden sonra, teknoloji komitesi sonuçları gözden geçirdi ve kolejde web tabanlı anketlerin etkin bir şekilde benimsenmesini sınırlayabilecek iki önemli engel belirledi:
1. FrontPage becerilerine sahip belirli bir profesöre bağımlılık;
2. Anketlere istenen yanıt oranından daha düşük.
FrontPage ile uygulamanın teknik yönlerini bir profesör yönetmişti. Başka hiçbir profesör bu becerilere sahip olmadığı için, bu profesörden çok fazla destek bekleneceğinden ve diğer öğretim üyelerini FrontPage’in nasıl kullanılacağı konusunda eğitmek için önemli bir çaba gerektireceğinden endişe ediliyordu. Web tabanlı bir sistemin uygulanmasının bir amacı tüm öğretim üyelerine, personele ve öğrencilere eşit erişim olduğundan, bu önemli bir engel olarak kabul edildi.
Okul, öğrenci değerlendirmeleri için kabul edilebilir en düşük yanıt oranını %80 olarak kabul ettiğinden, beklenenden daha düşük yanıt oranının ikinci sorunu da büyük bir engel olarak kabul edildi. Değerlendirmelerin tamamlanması için tanınan süreyi uzatmak olası bir çözüm olsa da, genel kanı, öğrencilerden fiziksel olarak sınıftayken değerlendirmeyi tamamlamaları istenmezse, pek çoğunun yapmayacağı yönündeydi.
Sonuç
Pilot testin değerlendirilmesi sonucunda üçüncü parti yazılım paketleri ve barındırılan çözümler değerlendirildi. Teknoloji komitesi, herhangi bir yazılımın asgari olarak aşağıdaki özelliklere sahip olması gerektiğine karar verdi:
1. Tüm kullanıcıların anketleri tasarlayabilmesi ve uygulayabilmesi;
2. Anketler, bant genişliğinden bağımsız olarak tüm öğrenciler tarafından erişilebilir olmalıdır;
3. Öğrenci anonimliği sağlanmalıdır;
4. Sonuçlara iki biçimde ihtiyaç vardı:
a. Fakülte ve personele anında erişim için çevrimiçi;
b. Daha fazla analiz için indirilebilir;
5. Tedarikçinin yeterli teknolojiye sahip güvenilir olması gerekiyordu.
Çeşitli seçeneklerin kapsamlı bir incelemesinden sonra, teknoloji komitesinin kriterlerini karşıladıkları ve ayrıca üniversitenin uygulanmasına yardımcı olması için bir öğrenciyi stajyer olarak işe almayı kabul ettikleri için Empliant seçildi.
Empliant’ın barındırılan çözümünü kullanan bir sonraki pilot test, 10 öğretim üyesine genişletildi. Öğrencilere anketi tamamlamaları için bir hafta süre verilmesine ek olarak, öğrencilerin anketi tamamlamaları için tüm derslerde en az bir 15 dakikalık ders saati bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilmiştir.
Genel yanıt oranı, gerekli %80 seviyesinin altında yalnızca birkaç sınıfla birlikte %85’in üzerine çıktı. Verilerin genel kalitesinin daha fazla karşılaştırılması, ilk pilot teste benzer sonuçlar verdi. Bu, bir sonraki akademik yılda başlayan tüm dersler için yeni çevrimiçi değerlendirme sisteminin tam olarak uygulanmasına karar verilmesine yol açtı.
Türkçe dersi için Web 2.0 araçları WEB 2 ARAÇLARI Web 2 araçları ile ilgili sorular Web 2 araçları liste Web 2 araçlarının Eğitimde Kullanımı Web 2. tools nedir Web 2.0 araçları ile ölçme ve değerlendirme Web 2.0 Nedir