Çin’de Bilgi Kaynaklarının Geliştirilmesi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çin’de Bilgi Kaynaklarının Geliştirilmesi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

25 Temmuz 2022 çin'de eğitim kaç saat çin'de eğitim sistemi vikipedi çin'in kültürel özellikleri maddeler halinde 0
Yönlendirme Algoritması

Çin’de Bilgi Kaynaklarının Geliştirilmesi

Çin, birkaç bin yıllık sosyal ilerlemesinde, bilgi kaynaklarının sömürülmesine ve kullanılmasına bir dereceye kadar katkıda bulunan kültürel gelişim için sürekli çaba sarf etmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 1949’da kuruluşundan bu yana, hükümet bilgi kaynaklarının geliştirilmesine büyük önem vermektedir. 1956’da hükümet, “Bilime Yürüyüş”ü bilgi kaynakları yönetimine yön veren ilke olarak belirlemiş ve toplama, yeniden düzenleme, analiz etme, indeksleme ve raporlamaya ağırlık vererek bilgi kaynaklarının geliştirilmesinde vicdani bir plan yapmıştır. Çeşitli disiplinlerdeki profesyonellerin ihtiyaçlarına hizmet etmek için yurt içi ve yurt dışından bilimsel ve teknik belgeler mevcuttur.

1987 yılına gelindiğinde, yalnızca bilimsel ve teknik enformasyon sektörü halihazırda 26.000 yabancı süreli yayına, 6.000 yerli süreli yayına, 120 milyon patent el kitabına ve 32 milyondan fazla kitaba sahipti.

Her yıl yayınlanan ve 1,2 milyondan fazla belge ve makaleyi kapsayan 236 özet ve indeksleme dergisi vardı. Ayrıca, ilçe ve daha yüksek seviyelerde 2.038 halk kütüphanesi vardı ve 200 milyondan fazla kitap topladı. 250 milyon kitap toplayan 745 akademik kütüphane vardı. Ayrıca araştırma enstitülerinde 4.000’den fazla kütüphane vardı.

Bununla birlikte, 1980’lerin sonlarında ve 1990’ların başında, bilgi kaynaklarının gelişimi, Çin ekonomisinin yeniden ayarlanmasından etkilendi. Kar amacı gütmeyen kütüphaneler ve bilgi hizmeti kurumları, koleksiyon geliştirme için ciddi bir para sıkıntısı yaşadı. Sonuç olarak, bilgi kaynakları gelişimi, ciddi günlük sıkışması ve hatta gerileme ile yakalandı.

Bazı kitaplıklardaki belge koleksiyonu türleri yarı yarıya, hatta üçte iki oranında azaldı. Birçok soyutlama ve indeksleme dergisi yayını durdurdu. Öte yandan, pazar talebini karşılayan bibliyografik veri tabanlarıyla birlikte bazı yeni özet ve indeksleme dergileri ortaya çıktı.

Uluslararası bilgi teknolojisi devriminin teşviki altında Çin, 20. yüzyılın son on yılından bu yana bilgi gelişiminde bir artış yaşıyor. Bilgi altyapısı inşası, gelişmede hızlı bir adım atmaktadır. Telefon, cep telefonu ve bilgisayar sahipliği giderek artmaktadır.

Çin’in bilgi altyapısının genel ölçeği, ağ kapasitesi ve kullanıcı sayısı açısından şu anda dünyada ilk sırada yer alıyor. Öte yandan, bilgi kaynaklarının geliştirilmesi çok geride kalıyor. Ağlar ve bilgi sistemlerinde bilgi, özellikle Çin bilgisi eksikliği, yalnızca Çin’in bilgi edinme hamlesi için değil, aynı zamanda Çin ekonomisinin rekabet gücü için de büyük bir engel haline gelen bilgi teknolojisine yapılan yatırımın faydasını etkiliyor.

1990’ların ortalarından bu yana, birçok ülkede bilgi otoyolu inşaatı dalgasının teşviki altında, Çin’de bilgi kaynaklarının gelişimi yeni bir aşamaya girdi.


çin’de eğitim kaç saat
çin’de öğretmen yetiştirme
çin’de eğitim sistemi
çin’de eğitim sistemi vikipedi
çin eğitim sistemi – ekşi
çin’in kültürel özellikleri maddeler halinde
çin’de kültürel ve ekonomik olarak ikinci en parlak dönem kimin zamanında yaşanmıştır
çin’de okul öncesi eğitim


1997’de Çin hükümeti, Çin’in altı unsuru içeren bilgi altyapısının ana hatlarını çizen “Çin’in Bilgilendirme Taslağı”nı oluşturdu: bilgi kaynağı, ulusal bilgi ağı, bilgi teknolojisi (BT) uygulaması, bilgi endüstrisi, bilişim. profesyonel ve bilgi politikası kodu ve standardı.

Bilgi kaynağı, devletin gelişimine verdiği önemi gösteren altı unsur arasında birincil unsur olarak belirlendi. Bu aynı zamanda insanların bilgi kaynaklarının geliştirilmesinin önemini bir kez daha anladıklarını gösterdi. Birkaç yıl sonra, teklif Çin’in onuncu “beş yıllık planının” bir parçası olarak kabul edildi ve bu da bilgi kaynaklarının geliştirilmesinin Çin’in bilgileşme hamlesinin temel görevi haline geldiğini işaret etti.

Bu öğede kullanılan “bilgi kaynakları geliştirme” kavramı, belge kaynaklarının toplanması, işlenmesi, düzenlenmesi ve dağıtılması ile bunların dijitalleştirilmesi ve ağ oluşturulması anlamına gelir. Olgusal ve veri kaynakları konsepte dahil edilmelidir. Bununla birlikte, Çin’in bu yönlerdeki ilerlemesi nispeten yavaştır. Son yıllarda insanlar olgusal ve veri kaynakları geliştirmenin önemini anlamaya başladılar. İlgili departmanlar, Ulusal Veri Merkezi’nin inşası için bir plan hazırlamaya başladılar.

ÇİN’İN BİLGİ KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ GİRİŞİMLER

Son bölümde tanıtılan politikaların rehberliğinde, Çin hükümeti, bilgi kaynaklarının geliştirilmesi ve bilgi ağı inşası arasındaki mevcut tutarsızlık durumunu değiştirmek ve aynı zamanda bunlar arasındaki tutarsızlığı azaltmak için birkaç büyük bilgi kaynakları geliştirme projesi başlattı. 

ÇALIŞ (Çin Akademik Kütüphane ve Bilgi Sistemi)

ÇALIŞ, Çin’in 21. yüzyılda (Eğitim Bakanlığı tarafından “211 Projesi” olarak adlandırılan) 100 önemli üniversite inşa etme planı kapsamında bir girişimdir.

Çin Eğitim ve Araştırma Ağı’na (CERNET) dayalı bir ağ bağlantılı bilgi kaynakları paylaşım sistemi kurmayı, böylece bir iletişim ağının ve bir bilgi kaynakları ağının geliştirilmesine paralel olarak, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra profesyoneller sağlamayı amaçlamaktadır. Bol bilgi kaynakları, ileri teknolojiler ve uygun bir hizmet sistemi ile karakterize edilen ulusal bir bilgi hizmet sistemine kolay erişime sahip araştırma kurumlarında çalışanlar.

Hizmet sistemi, bir ÇALIS ulusal yönetim merkezi, dört ÇALIS ulusal bilgi merkezinden (sırasıyla bilimler ve sosyal bilimler, mühendislik, ziraat bilimleri ve tıp bilimlerini kapsayan) ve yedi ÇALIS bölgesel bilgi merkezinden oluşmaktadır.

Sistem ayrıca Çin’in Akademik Kütüphanesi ve Bilgi Sistemini oluşturmak için Çin dışındaki büyük bilgi hizmeti sistemlerine de bağlanacak. ÇALIŞ’ın inşası, akademik kütüphanelere sunulan bilgi miktarını büyük ölçüde artıracak ve aynı zamanda bilgi hizmetlerindeki kapasitelerini geliştirecektir.

Dijitalleşme Projeleri

Çin Dijital Kütüphane Projesi Kültür Bakanlığı koordinasyonunda yürütülmüştür. Temmuz 1997’de Çin Ulusal Kütüphanesi, Şanghay Kütüphanesi ve diğer birkaç kurumla birlikte Çin Pilot Dijital Kütüphane Projesi’ni (CPDLP) başlattı.

Daha sonra 1998’de Kültür Bakanlığı, Çin Dijital Kütüphanesini inşa etme teklifini resmen ortaya koydu. Çin Dijital Kütüphane Projesi olarak adlandırılan projeye China Telecom, China National Library of China, Chinese Academy of Sciences, China Aerospace Industrial Corporation, Pekin Üniversitesi ve Tsinghua Üniversitesi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar katıldı.

Projenin başarılarına gelince, Çin Tıp Bilimleri Kaynak Veritabanı, Çin Turizm Kaynak Veritabanı, Çin Ekonomik Kaynaklarını içeren “Çin Kültürel Bilgi Ağı”nda yaklaşık 20 kaynak veri tabanının kullanıma sunulması bekleniyordu. Bilgi Veritabanı, diğerleri arasında. Ağ, Çin kültürünü yaymanın önemli bir kanalı olacak ve Çin’in “ulusu bilim ve eğitim yoluyla gençleştirme” projesini güçlü bir şekilde destekleyecektir.

Çin Dijital Kütüphane Projesi’nin yanı sıra çeşitli dijital kütüphane projeleri de gerçekleştirilmiştir. Çin Ulusal Bilim Dijital Kütüphanesinin (CSDL) inşaatına 2001 yılının sonlarında başlandı.

Çin Bilimler Akademisi’nin Bilgi İnovasyon Projesi’nin bir parçası olan proje, dijital kütüphanelerin uluslararası gelişen trendlerini karşılayan ve Çin Bilimler Akademisi’nin gelişimine hizmet eden bir dijital bilgi hizmet sistemi kurmayı hedefliyor. Üç ila dört yıl içinde tamamlandığında, bilgi erişimi ve bilgi yeniliği konusunda araştırmacıların ve profesyonellerin ihtiyaçlarına hizmet edebilmelidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir