E-Öğrenme Sorunları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Üçüncü Dünya Ülkelerinde E-Öğrenme Sorunları
Tüm dünyada, e-öğrenme özellikle yüksek öğretim kurumları (üniversiteler) arasında popüler hale gelmektedir. Birçok yüksek dereceli üniversite ya zaten bir e-öğrenme sistemi kurmuştur ve tam olarak çalışır durumdadır ya da e-öğrenme tabanlı ve e-öğrenme tabanlı olmayan eğitim ortamlarının bir arada var olduğu bir dağıtım sürecindedir. Birkaç sanal üniversite bulmak da mümkündür.
E-öğrenme için harcanması gereken para ve emek miktarı yüksektir. İlk e-öğrenme sistemi kurulum maliyetlerine ek olarak, devam eden bakım, yönetim ve içerik geliştirme maliyetleri vardır. E-öğrenme alanındaki hızlı büyüme ve günümüz eğitim sistemlerinde oynadığı rol nedeniyle, bu alanda çalışanlar e-öğrenmenin farklı yönleri için standartlar getirmeye başladılar.
“Yükseköğretimde yenilikçi öğrenme teknolojisini desteklemek için önde gelen üniversiteler ile şartname ve standart kuruluşları arasında bir işbirliği” olarak tanımlanan Açık Bilgi Girişimi (OKI) buna bir örnektir.
Pek çok yüksek dereceli üniversite, BlackBoard, WebCT, e-college, Netschool, vb. gibi ticari e-öğrenme sistemlerini kullanır. Kullanımları yaygın olmasa da, Sakai gibi ortak projelerin yaygınlaşması beklense de, çeşitli açık kaynaklı ürünler mevcuttur. büyük ölçekli açık kaynaklı ürünlerin pazara sunulmasını sağlayacaktır.
Bu çaba Sakai web sitesinde şöyle tanımlanmaktadır: “Michigan Üniversitesi, Indiana Üniversitesi, MIT, Stanford, uPortal Konsorsiyumu ve Açık Bilgi Girişimi (OKI), önemli eğitim yazılımlarını modüler bir yazılıma entegre etmek ve senkronize etmek için güçlerini birleştiriyor.
Birçok üçüncü dünya ülkesi “Geçiş Ülkeleri” haline geldi. “Geçiş ülkesi” terimi, farklı zamanlarda ve farklı bağlamlarda farklı şekillerde kullanılmıştır. Ancak günümüzün “geçiş ülkesi” anlamı, gelişmiş ve gelişmekte olan bir ülke arasında kalan ve gelişen bir piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir.
Üçüncü dünya ülkeleri veya geçiş ülkeleri sürdürülebilir kalkınmaya ihtiyaç duyar. Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınması büyük ölçüde sanayiye, yüksek öğrenime ve araştırmaya bağlıdır, bu nedenle üniversite eğitimi hayati önem taşır.
Yüksek öğretimin önemi, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim On Yılı Ocak 2005 Aralık 2014 Kararında vurgulanmıştır. Belirttiği gibi, bir üçüncü dünya ülkesi için “Üniversite sistemi, liderlik için benzersiz bir donanıma sahip olarak görülüyordu. yarının liderlerini öğretme ve eğitme konusundaki özel misyonları, disiplinler arası araştırmalardaki deneyimleri ve bilgi motorları olarak temel doğası gereğidir.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNDE GÜNCEL TRENDLER
BT, ekonominin itici gücü haline geliyor. Potansiyelini fark eden birçok geçiş ülkesi, BT altyapı tesisleri yeterli olmasa da BT hizmetlerini iyileştirmek için finansman kuruluşlarıyla işbirliği içinde projelere girişmiştir. Birçok yabancı yatırımcı, geçiş ülkelerinde BT tabanlı şirketler kuruyor. Ürünler, ana şirketlerin bulunduğu ABD veya Avrupa pazarına yöneliktir.
Özellikle Hindistan, BT sektörü için buna örnek teşkil ediyor ve birçok büyük BT şirketinin Hindistan’da şubeleri var. Sri Lanka’da sınırlı pazar, zayıf altyapı ve biraz daha yüksek işçilik maliyetleri nedeniyle bu tür yabancı yatırımlar sınırlıdır. Ancak, BT uzmanlığı düzeyi rekabetçi bir düzeydedir. Birçok yerel BT şirketi, yabancı BT şirketleri için alt sözleşmeler yapmaktadır.
Birkaç şirket doğrudan küresel pazarla etkileşime giriyor. Potansiyeli fark eden Sri Lanka hükümeti, ülke içinde e-yönetimi tanıtmak ve e-hizmetleri geliştirmek için “e-Sri Lanka hamlesi” projesini başlattı ve Dünya Bankası fonlarını kullanarak BİT Ajansını kurdu.
e-öğrenme uygulamaları
e-öğrenme pdf
E-öğrenme Nedir
e-öğrenme modeli
çevrimiçi öğrenme ve e-öğrenme
e-öğrenme avantajları
Online öğrenme
e-öğrenme örnekleri
Bu girişimler tarafından motive edilen ve günümüzün yüksek öğrenim biçimi için e-öğrenmenin öneminin farkına varan bazı Sri Lanka üniversiteleri, e-öğrenme sistemlerini pilot projeler olarak uygulamaya koymuş ve birkaç tanesi de e-öğrenmeyi kullanma olasılığını keşfetmeye başlamıştır.
Gelişmiş ülkelerin geçiş ülkelerindeki BT profesyonellerine sunduğu istihdam olanakları nedeniyle geçiş ülkelerinde birçok profesyonel BT programı başlatılmıştır.
Sri Lanka’da yabancı istihdamdan elde edilen gelir, giyim, çay, kauçuk, mineraller, baharatlar vb. gibi diğer gelir kaynaklarıyla karşılaştırıldığında artık önemli hale gelmiştir. BT sektörü. Ancak bu durum “beyin göçüne” neden olur.
YÜKSEKÖĞRETİM İÇİN E-ÖĞRENİMİN ÖNEMİ
E-öğrenmenin önemini anlamak için, e-öğrenme ile ne demek istediğimizi düşünmek önemlidir. Soyut bir formda, bunu “elektronik olarak kolaylaştırılmış, geliştirilmiş ve yönetilen öğrenme” olarak tanımlardım.
Elektronik olarak kolaylaştırılabiliyor, geliştirilebiliyor ve yönetilebiliyorsa, bir üniversite sisteminin öğrenme ortamının birçok bileşeninden veya unsurundan oluşabilir.
Bir üniversite sisteminde, özellikle bir üçüncü dünya ülkesi bağlamında bir etki yaratmak için bir e-öğrenme sistemine entegre edilebilecek bazı yönler aşağıda verilmiştir.
• Müfredatla ilgili hususlar – kurslar ve ders içerikleri, tartışmalar, kütüphane katalogları vb.
• Akademik yönetimle ilgili hususlar – kayıtlar, öğrenci bilgileri, notlandırma, vb.
• Teknoloji altyapısı ile ilgili hususlar – alternatif teknolojiler, laboratuvar tesisleri, ev kullanımı vb.
• Toplumsal bağlamla ilgili yönler – kültürel etkinlikler, forumlar, etkinlikler vb.
• Endüstriyel işbirliği ile ilgili yönler – endüstriyel uzmanlık ve içerikler, know-how’ın yayılması, endüstriye/sektörden rehberlik vb.
Bu yönler, bir e-öğrenme sistemine dahil edildiğinde, üçüncü dünya ülkelerindeki kısıtlı ortamlara uygun stratejiler ve teknolojiler kullanılarak uygulanırsa, yüksek öğretimin kalitesini artıracaktır.
Bununla birlikte, uygun bir e-öğrenme sisteminin yaygınlaştırılması, belirli bir eğitimsel, idari ve teknolojik ortamı gerektirir ve üniversite eğitim sisteminin de değişikliklere uğraması gerekecektir.
Üçüncü dünya ülkelerinde sorunlar burada yaşanıyor. E-öğrenmenin yaygınlaştırılmasının gerekli eğitim değişikliğine bir adaptasyon olduğu düşünülmemelidir. Aksine, e-öğrenmenin yaygınlaştırılması için uyum sağlama yeteneği bir zorunluluktur.
Yükseköğretim kurumlarının teknoloji temelli öğrenmeyi aşağıdaki nedenlerle dikkate aldığını belirtmektedir:
• daha azıyla daha fazlasını yapma ihtiyacı
• toplumun değişen öğrenme ihtiyaçları
• yeni teknolojilerin öğretme ve öğrenme üzerindeki etkisi
Gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerin ağırlıklı olarak yukarıdaki nedenleri dikkate alma eğiliminde olduklarını gözlemlesek de, bunlar herhangi bir üniversite için geçerlidir. Bu bağlamda e-öğrenme çekici hale geliyor.
Ancak üçüncü dünya ülkelerindeki üniversiteler e-öğrenme tabanlı eğitim dönüşümlerine başladıklarında birçok engelle karşılaşmaktadırlar. Çoğu durumda, e-öğrenme ABD veya Avrupa üniversitelerinde yapıldığı şekilde uygulanamaz. Başarılı olacaksa, yaklaşımın çevreye göre uyarlanması gerekir.
çevrimiçi öğrenme ve e-öğrenme e-öğrenme avantajları e-öğrenme modeli E-öğrenme Nedir e-öğrenme örnekleri e-öğrenme pdf E-öğrenme uygulamaları Online öğrenme