Basın Merkezi Modeli – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dizin Modeli
Bu model altında farklı alanlardaki uzmanlar belirlenmekte ve bir uzman dizini oluşturulmaktadır. Bu uzmanların uzmanlık alanları sınıflandırılmış ve düzenlenmiştir. Uzmanlık alanları ile birlikte bir uzman rehberi sağlanır.
Bu modelin temsili bir örneği Yuvarlak Masa Grubu’dur. Round Table Group (RTG), iş liderlerinin, yönetim danışmanlarının ve dava avukatlarının dünyanın herhangi bir yerinde, dünyanın herhangi bir yerindeki dünya çapında düşünürlerin kritik sorularına yanıt alabilecekleri sanal bir danışmanlık firması olma vizyonuyla 1994 yılında kuruldu. İnternet zamanı.
Bir STVP vaka çalışmasına göre, RTG, profesörler, tanınmış düşünce kuruluşlarındaki araştırmacılar ve diğer uzmanlar olmak üzere 3.000’den fazla Yuvarlak Masa bilginlerinden oluşan dünya çapında bir ağ oluşturmuştur. Esasen, RTG’nin en değerli rekabetçi varlığı, talep üzerine müşterilere danışmak için hazır olan dünyanın dört bir yanından profesörler rehberidir. RTG, müşterilerine talep üzerine yanıt hizmetleri sunmaktadır. Aşağıda, konuya göre sınıflandırılmış uzmanlık alanı gösterilmektedir.
Basın Merkezi Modeli
Bu model altında, bir görevle ilgili haberler, ilgili makaleler, çözüm sağlayıcılar, yayınlar ve tartışmalar dahil olmak üzere toplanabilecek her türlü bilgi toplanır. Temsili bir model, bilgi yönetimi hakkında zengin bir ilgili bilgi koleksiyonunun bulunabileceği Kmworld.com’dur.
Bilgi yönetimiyle ilgileniyorsanız, Kmworld.com gibi bir siteyi ziyaret etmek iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Tartışmalar, haberler ve çözüm sağlayıcılar gibi mevcut bilgiler karşısında şaşkına dönebilirsiniz. Ancak, biraz zaman ve çaba harcayarak, bir görevde neler olup bittiğini, mevcut durumu, sorunları ve bazı konularda geçmiş bilgilerini anlayabilir.
Modellerin Karşılaştırılması
Yukarıda tartışıldığı gibi dört tür Web tabanlı bilgi yönetimi modeli, içerik tabanlı bilgi erişimi ve konu odaklı bilgi organizasyonu olarak özetlenebilecek olan Web tabanlı bilgi yönetiminin mevcut seviyesini yansıtır.
Bu dört model aşağıdaki ortak özellikleri paylaşır:
• Temelde belge tabanlıdır ve içerik dizinlidir
• Güçlü arama yeteneklerine sahip olun
• Belirli bir uygulama alanına odaklanma (göreve özel: BT bilgisi, kitap satış)
• Her zaman, her yerde erişim sunun
• Daha gelişmiş özelliklere sahip olma potansiyeline sahip olma (örn. multimedya, animasyon)
Mevcut Web-tabanlı bilgi yönetimi, esasen belge yönetimi düzeyinde, daha düşük bir bilgi yönetimi düzeyidir, ancak aslında içerik tabanlı erişime izin vermek için saf belge yönetiminin (merkezi bir dosya dolabında saf sınıflandırılmış belge toplama) ötesindedir. , dağıtılmış erişim ve konu odaklı bilgi organizasyonu ve ilişkisi.
Bu bölümde, dört farklı Web tabanlı bilgi yönetimi modelini temsil eden dört farklı Web sitesi tartışılmaktadır. Ancak bir Web sitesinin aynı anda birden fazla model kullanabileceğine inanılmaktadır.
Örneğin, ilişkilendirme ve ekleme modelini desteklerken kütüphane modeline dayalı bir Web sitesi oluşturulabilir. Nitekim ITKnowledge.com, kendi sitesinde ilişkilendirme ve ek modelini de eklemeyi planlıyor. Gelişmiş bir Web sitesinin, bir Web sitesinin potansiyelinden tam olarak yararlanılabilmesi için kullanıcılarına aralarından seçim yapabilecekleri bir bilgi modelleri menüsü sunması beklenir.
Yürütülen bir araştırma, yazarların danışmanlık firmalarında, bilgisayar satıcılarıyla ve sağlık hizmetleriyle bilgi yönetimi uygulamalarına ilişkin çalışmalarına dayanan iki bilgi yönetimi stratejisini tartıştı.
Bilginin onu geliştiren kişiyle yakından ilişkili olduğu ve esas olarak doğrudan kişiden kişiye temaslar yoluyla paylaşıldığı bir stratejiye kişiselleştirme stratejisi adı verilir. Bilgisayar bilgi sistemleri, esas olarak, insanların bilgiyi saklamasına değil, iletişim kurmasına yardımcı olmak için kullanılır.
Basın Yayın Bölümü
Basın ve Yayın Ne iş Yapar
Basın ve Yayın Teknolojileri
Basın yayın Nedir
Basın ve yayın önü açık mi
basım ve yayın teknolojileri (2 yıllık)
Basın ve yayıncılık 2 yıllık Ne is Yapar
Basın yayın Blog Nedir
Bilgi yönetimi sürecini desteklemek için grup yazılımı ürünlerinin kullanımı gibi diğer örnekler de bu kategoriye girer. Bu, iletişim tabanlı bilgi yönetimi düzeyi olarak adlandırılabilir.
Yürütülen aynı çalışmadan başka bir strateji, bilginin (aslında, çeşitli belgelerin) kodlandığı ve şirketteki herkes tarafından kullanılmak üzere veri tabanlarında depolandığı kodlama stratejisi olarak adlandırılır.
Bilgi, belgelerden çıkarılır ve görüşme kılavuzları, çalışma programları, kıyaslama verileri veya pazar bölümlendirme analizi biçimlerini alabilir. Bu bilgi formları kodlanır ve arama yetenekleri olan bir veri tabanında saklanır. Bu, belgeye dayalı bilgi yönetimi düzeyi olarak adlandırılabilir.
Bu bölümde tanımlanan ve tartışılan dört tip modelin kanıtladığı gibi, mevcut Web tabanlı bilgi yönetimi, temel olarak bilgi yönetimi seviyelerine (özellikle ikincisine) karşılık gelir.
Ancak, bu seviyeler bilgi yönetiminin alt seviyeleri olarak kabul edilir, çünkü anlam yorumlama veya anlam oluşturma desteğini dikkate almazlar, genellikle metne dayalıdırlar ve belgede bulunan bilginin doğru bir şekilde aktarılıp aktarılmadığını sorgulamazlar. (bilgi aktarımı). Ama sonuçta doğru yolda iyi adımlar atıldı.
Web tabanlı bilgi yönetimi hakkında gelecekteki araştırma yönergeleri olarak, bilgi yönetiminin daha yüksek seviyelerinin ele alınması gerekebilir. Satış ve pazarlama, müşteri desteği ve araştırma ve geliştirme gibi diğer işlevsel alanlar dahil edilmelidir.
Web tabanlı bilgi yönetimi ile ilgili diğer modellerin de tanımlanması gerekebilir. Web tabanlı bilgi yönetimi için otomatik ve akıllı bilgi çıkarma ve alma (bilgi aracıları) da çalışılmalıdır.
- Veri, Bilgi, Bilgi: Veri genellikle ham gerçekler, bilgi ise işlenmiş veriler olarak tanımlanır. Bilgi, verilen görevin etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için belirli bir görev için veri ve bilgilerin uygulanmasıyla ilgilidir.
- Bilgi yönetimi: Bu, belirli bir görev için anlamlı bilgilerin üretilebilmesi için belgelerin (verilerin) nasıl düzenlenebileceği, ilişkilendirilebileceği ve alınabileceği ile ilgilidir. Bu ayrıca, uzmanlıkları belirli bir göreve yardımcı olabilecek uzmanların belirlenmesini de içerir.
- Web tabanlı bilgi yönetimi: Bu, bilgi yönetimi süreçlerini desteklemek için Web teknolojilerini kullanmakla ilgilidir.
- Web tabanlı bilgi yönetimi modeli: Bu, bilginin Web platformunda nasıl toplanabileceği, erişilebileceği ve sunulabileceği ile ilgilidir. Bu bölüm, dört Web tabanlı bilgi yönetimi modelini tanımlar.
- Web teknolojisi: İnternet iletişim protokolleri (TCP/IP), ağlar, Web sunucusu (örn., IIS) ve istemci (örn. Opera) yazılımı ile
- Web uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek dillerin birleşimini ifade eder.
basım ve yayın teknolojileri (2 yıllık) Basın ve Yayın Ne iş Yapar Basın ve yayın önü açık mi Basın ve Yayın Teknolojileri Basın ve yayıncılık 2 yıllık Ne is Yapar Basın yayın Blog Nedir Basın Yayın Bölümü Basın yayın Nedir