Eski Sistemleri Web’e Taşıma – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Eski Sistemleri Web’e Taşıma – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Ekim 2022 Site taşıma Web sitesine domain ekleme WordPress Site Taşıma 0
Yapay Veri Kümesi

Eski Sistemleri Web’e Taşıma

İş Süreçleri Değişim Mühendisliği (BPR), “maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi performanslarda önemli iyileştirmeler elde etmek için iş süreçlerinin temelden yeniden düşünülmesi ve radikal bir şekilde yeniden tasarlanması” olarak tanımlanmaktadır.

Çoğu BPR projesi, iş organizasyonlarını hiyerarşik merkezi yapılardan birbirleriyle işbirliği yapan ağ bağlantılı merkezi olmayan iş birimlerine dönüştürmeyi amaçlar.

Bu dönüşüm, İnternet’in iş süreçlerini kökten değiştirdiği için, yalnızca kasıtlı olarak yeniden yapılandırıldıkları için değil, aynı zamanda İnternet ve bilgi ve iletişim teknolojisi, gereksinimlerini yerine getirmek için daha uygun araçlar sunduğu için stratejik bir önem kazanıyor.

Mevcut iş süreçleri, mevcut yazılıma derinden uyarlanmıştır. Süreç yürütmede yer alan teknolojiler, işlerin tasarlanma ve yürütülme şeklini etkiler. Özet olarak, BPR, yeni iş ihtiyaçlarını karşılayan yeni yazılım sistemleri geliştirmek için mevcut ve eski sistemlerin atılmasını içermelidir.

Bu yüzeysel olarak çekici ve insan çekicidir. Bununla birlikte, eski sistemler, destekledikleri iş için çok önemli sistemler oldukları ve uygulama alanına ilişkin çok fazla bilgi ve uzmanlığı kapsadıkları için basitçe atılamazlar.

Bu, yeni bir ikame sisteminin geliştirilmesinin bile, eski sistemde kapsanan bilgiye dayanmak zorunda kalmasını gerektirir. Özetle, mevcut sistemler büyük yatırımların sonucudur ve kurtarılması gereken bir mirası temsil eder. Bu nedenle, bir BPR projesinin hedeflerini karşılamak için, mevcut eski sistemlerin kısıtlamaları ile uygun BPR stratejisi arasında bir ödünleşim aramak için yoğun bir şekilde çalışmak gerekir.

Bu makalede, iş süreçlerini ve destekleyici eski sistemleri Web merkezli mimariye geçirmek için bir strateji tartışıyoruz. Genel strateji, mevcut iş süreçlerini modellemeyi ve destekleyici yazılım sistemlerinin iş ve kalite değerini değerlendirmeyi içerir.

Bunu, farklı stratejilerle yürürlüğe konulabilen eski sistemlerin göçü takip eder. İlk adım, ilgili belgeler ve yazılım sistemleri ile birlikte iş süreçlerini anlamak ve modellemekten oluşur.

Gerçekleştirilen faaliyetin envanterini çıkarmak, bunları en iyi uygulamalarla karşılaştırmak ve yeniden tasarlamak ve/veya yeniden yapılandırmak için mevcut süreçlerin analizi gereklidir. Genel yaklaşımımız, başvurularıyla ilgili deneyimlerle birlikte referanslarda ayrıntılı olarak tartışılmaktadır.

Eski sistemler, “nasıl başa çıkacağımızı bilmediğimiz ancak kuruluşumuz için hayati önem taşıyan büyük yazılım sistemleridir”. Eski sistemlerin yönetiminde bir dizi seçenek mevcuttur. Tipik çözümler şunları içerir: eski sistemi atmak ve yeni bir sistem oluşturmak; sistemin dondurulması ve daha büyük yeni bir sistemin bir parçası olarak kullanılması; sistemi yeni bir yaşam süresi verecek şekilde değiştirmek gerekir.

Değişiklikler, sistemin basitleştirilmesinden (boyut ve karmaşıklığın azaltılması) önleyici bakıma (yeniden belgelendirme, yeniden yapılandırma ve yeniden yapılanma) ve hatta olağanüstü uyarlamalı bakım süreçlerine (arayüz değişikliği, sarma ve geçiş) kadar değişebilir.

Birkaç yazar, eski sistemlerle başa çıkmak için olası alternatifleri belirlemiş ve alternatifler arasından seçim yapmak için karar çerçeveleri önermiştir. Genel olarak, karar çerçeveleri eski bir sistemin iki açıdan değerlendirilmesini gerektirir: iş boyutu ve teknik boyut.


Hosting Taşıma Natro
WordPress Site Taşıma
Web sitesine domain ekleme
Site taşıma
Hostinger site taşıma
Localhost site Taşıma
cPanel site taşıma
Domain taşıma


Bu bilgi, bir sistemin veya sistem bileşeninin uyguladığı iş süreçlerinin ve idari kuralların karmaşıklığını ve bunların iş rekabet gücünü elde etmek için uygunluğunu ölçer.

Eski bir sistemin teknik değeri, donanım/yazılım platformlarının eskimesi, ayrıştırılabilirlik düzeyi, sürdürülebilirliği ve bozulma gibi farklı kalite özellikleri aracılığıyla değerlendirilebilir.

Eski bir sistemin teknik kalitesini, eskime ve ayrıştırılabilirlik düzeyini dikkate alarak değerlendiririz. Özellikle internetten yararlanmayı amaçlayan bir BPR projesinin sonucu olarak gerçekleştirilecek eylemlere ilişkin kararlar almaya odaklanıyoruz.

Sistemin eskime oranının yüksek olduğunu ve bu nedenle olağanüstü bakım gerektiğini varsayıyoruz. Buna göre, yapılacak özel müdahale türü hakkındaki karar, sistemin ayrıştırılabilirliği ve iş değeri temelinde verilecektir.

İki farklı ayrıştırılabilirlik türü düşünülebilir:

• bir sistemi ana mimari katmanlara ayırma olasılığını ifade eden dikey ayrıştırılabilirlik;
• eski bir sistemin bağımsız ve işbirliği yapan iş bileşenlerine ayrıştırılması olasılığını açıklayan yatay ayrıştırılabilirlik.

Özellikle dikey ayrıştırılabilirlikle ilgili olarak Brodie ve Stonebaker, bir yazılım sisteminin üç tip bileşene sahip olarak kabul edilebileceğini belirtmektedir: arayüz bileşenleri, uygulama mantığı bileşenleri ve veritabanı bileşenleri vb.

Bu bileşenlerin ne kadar ayrı ve iyi tanımlandığına bağlı olarak, eski bir sistemin mimarisi ayrıştırılabilir, yarı ayrıştırılabilir veya ayrıştırılamaz olabilir.

Ayrıştırılabilir bir sistemde, uygulama mantığı bileşenleri birbirinden bağımsızdır ve veritabanı bileşenleri ve sistem arayüzleri ile etkileşime girer. Yarı ayrıştırılabilir bir sistemde, yalnızca arayüzler ayrı modüllerdir, uygulama mantığı bileşenleri ve veri tabanı hizmetleri ayrılmaz. Ayrıştırılamayan bir sistem, ayrılmış bileşenleri olmayan bir kara kutudur.

Daha önce açıklanan hususları dikkate alan bir karar çerçevesi gösterir. Yüksek bir iş değeri olan eski sisteme müdahale kararı, esas olarak sistemin dikey ayrıştırılabilirliği tarafından yönlendirilir.

Dikey ayrıştırılabilirlik değeri yeterince yüksekse, yani sistem Brodie ve Stonebaker terminolojisinde ayrıştırılabilir veya yarı ayrıştırılabilir ise, en iyi strateji, uygulama mantığının ve/veya veri yönetimi işlevlerinin paketlenmesiyle elde edilen sistemin kısa süreli geçişidir ( sunucu katmanını tanımlayan).

Bu strateji, ayrıştırılamaz bir sistem durumunda da, ayrıştırılmasının maliyetleri ve risklerinin karşılanabilir olması koşuluyla, iyi bir alternatifi temsil eder. Yüksek iş değerine sahip bir sistemin ayrıştırılabilirlik seviyesi çok düşükse, eski sistem hala kullanılabileceğinden, komple yeniden yapılandırma / yeniden geliştirme alternatifi tercih edilmelidir.

Düşük iş değerine sahip eski sistemler için, yapılacak müdahaleye ilişkin karar esas olarak yatay ayrıştırılabilirlik tarafından yönlendirilir. Özellikle yatay ayrıştırılabilirlik değeri yüksekse, farklı iş bileşenleri için farklı kararlar vermek üzere çerçeveyi tekrar kullanmak mümkündür.

Bu, eski sistemin bileşen tabanlı artımlı geçişi için temel sağlar. Eski bir sistemin hem iş değeri hem de ayrıştırılabilirliği düşük olduğunda, olası tek seçenek ortadan kaldırma/değiştirmedir. Gerçekten de, bu durumda, mevcut sistemi geliştirmek için yeterli iş önkoşulları yoktur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir