RC İlişkileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
RC Bileşenleri
Uzmanlık düzeyi, tamamlanmamış RSL belirtimlerinin bir hiyerarşisini döngüsel olmayan bir grafik olarak tanımlar. Düğümler, uzmanlık ilişkisi ile ilişkilidir. Bu bağlamda, eğer P(x), T tipi x nesneleri hakkında kanıtlanabilir bir özellik ise, o zaman P(y)’nin, S’nin T’nin bir uzmanlığı olduğu S tipi her y nesnesi için doğrulanması gerekir.
Uzmanlık düzeyi, soyut özelliklerde kesinlik ve bütünlük ihtiyacını, aşırı belirtimden kaçınma arzusuyla uzlaştırır. Uzmanlık düzeyindeki her yaprak, gerçekleştirme düzeyinde bir alt bileşenle ilişkilendirilir. Gerçekleştirme alt bileşeni, RSL’deki tüm özelliklerin bir ağacıdır:
• Kök, en soyut tanımdır.
• Dahili düğümler, farklı gerçekleştirmelere karşılık gelir.
kökün özellikleri.
• Yapraklar uygulamada alt bileşenlere karşılık gelir.
mana düzeyi.
E1 ve E2 spesifikasyon ise, E1 ve E2 aynı imzaya sahipse ve E2’nin her modeli E1’in bir modeliyse E1, E2 tarafından gerçekleştirilebilir.
Yazılım maliyetinin büyük bir bölümünü tüketen yeniden kullanılabilir bileşenlerin uyarlanması, bileşenlerin verilerin fiziksel yapısına aşırı bağımlı olmasıyla cezalandırılır.
Gerçekleştirme düzeyi, veri yapısının seçimiyle bağlantılı kararları ayırt etmemizi sağlar. YÜKSELTME’de dört ana özellik stili seçeneği vardır. Bunlar uygulamalı sıralı, zorunlu sıralı, uygulamalı eşzamanlı ve zorunlu eşzamanlıdır.
Onlarla ilişkili iki stil vardır: soyut ve somut. Zorunlu ve somut stiller, veri yapılarıyla ilgili tasarım kararlarıyla ilgili değişkenleri, atamaları, döngüleri, kanalları (eşzamanlı belirtimlerde) vb. kullanır. Gerçekleştirme seviyesindeki her spesifikasyon, kod seviyesindeki alt bileşenlerle bağlantılıdır.
Kod düzeyi, RSL’de kodla ilişkili bir dizi şemayı gruplandırır. RAISE yöntemi, nihai bir RSL belirtimi ile başlayan ve örneğin RAISE araç setinin çeviri aracı bileşenini kullanan C++ gibi yürütülebilir bir dilde bir program üreten çeviri süreçleri sağlar.
RC İlişkileri
Üç ilişkinin (Uzmanlık, Gerçekleşme ve Kod) “RAISE uygulama ilişkisini” oluşturduğu dikkate değerdir. Bir tanımlama ve geliştirme aracı sağlamayı amaçlayan herhangi bir resmi sistem, bir uygulama kavramı sağlamalıdır. Yani, E1 özelliği modeldeki E2 özelliği ile ilişkiliyse, E1 ve E2’nin “RAISE uygulama ilişkisi” içinde olup olmadığını bilmemiz gerekir.
BİR YENİDEN KULLANIM MODELİ UYGULAYARAK GELİŞTİRME PLANI YÜKSELTİN
Mühendisler genellikle uygulamadan zorunlu spesifikasyonlara doğru ilerlerler. Teklif, yeniden kullanılabilir bileşen yapısının tanımı için RC modelini RAISE yöntemine dahil etmektir. Bu model nerede tanıtılır?
RAISE geliştiricileri, modül şeması belirtimi ile başlar, soyut bir uygulama modülü tanımlar ve son uygulama modüllerinden bir dizi somut uygulama modülü ve karşılık gelen zorunlu modül seti geliştirir. Şekil 1 yöntemin genel bakışını özetlemektedir.
Geliştirmenin ilk aşamalarında, paydaşlarla etkileşimin çok önemli olduğu durumlarda, paydaşlarla yazılım mühendisleri arasındaki iletişimi geliştirmek için müşteri odaklı gereksinim mühendisliği tekniklerinin kullanılması gerekli görünmektedir.
Sistematik bir yeniden kullanım yaklaşımının, doğal dil gereksinim belirtimlerini RSL’deki biçimsel belirtimlerle bütünleştirdiği öne sürülmüştür. Gereksinim temel çizgisine ait modellerden başlayarak RSL’de resmi bir belirtim geliştirmek için bazı buluşsal yöntemler tanımlanmıştır.
Amaç, mühendislerin tüm geliştirme aşamalarında yeniden kullanım yapabilmesidir. Bu nedenle, RC modelinin tüm geliştirme adımlarında tanıtılmasıyla, RAISE yönteminde yazılım yapıtlarının soyutlanması, seçimi, uzmanlaşması ve entegrasyonundan yararlanılması mümkün olacaktır.
RC devresi
Rc devresi nedir
RC devresinde akım formülü
RC devresi formülleri
Rc devresi ne amaçla kullanılır
RC DEVRELERİ konu anlatımı
Seri RC devresi
YENİDEN KULLANIM SÜRECİ
Biçimsel belirtimler, problem gereksinimlerini ve kitaplık bileşenlerinin işlevini modellemek için kullanılır. Spesifikasyonlar RSL dilinde yazılmıştır. Sınıflandırma şeması, alandaki olası bileşen özelliklerini temsil eden resmi tanımların bir koleksiyonundan oluşur.
Şemanın resmileştirilmesi, spesifikasyonların otomatik olarak sınıflandırılmasına izin verir. Erişim mekanizması, özellik setlerinin sözdizimsel karşılaştırmasına dayanır. Alma mekanizması tarafından döndürülen bileşenler, yeniden kullanılabilirliği belirlemek için belirtim eşleştirmeyi kullanan daha ayrıntılı bir değerlendirmeye aktarılır.
Çalışma önemli bir yaklaşıklıktır, çünkü o, bileşenlerin yeniden kullanılabilirliğini belirtmek için belirtim semantiğine dayalı bir buluşsal yöntem kullanarak otomatikleştirilmiş bileşen alma ve uyarlama önermektedir.
Spesifikasyon eşleştirmenin sonuçları, geri alınan bileşenler ile gereksinim spesifikasyonu arasında var olan ilişkiyi belirler. Adaptasyon aşaması, sorunu çözmek için geri alınan bileşenleri uyarlamak veya birleştirmek için bir mekanizmanın var olup olmadığını belirlemeye izin verir.
Ana fikir, eksik RSL belirtimini mevcut bileşenleri yeniden kullanarak eksiksiz zorunlu belirtime dönüştürmektir. Yöntemin şu adımları vardır: ayrışma, tanımlama, adaptasyon ve tasvir edilen kompozisyon.
• Ayrıştırma adımı: bir hedef spesifikasyonunun örneğin E1, E2, …. alt spesifikasyonlarına ayrıştırılması. En resmileştirilir.
• Tanımlama adımı: her spesifikasyon Ei için bir Ci bileşeni (uzmanlık düzeyinde) ve RSL spesifikasyonlarının bir dizisi s1,s2,…,sn belirlenmeli ve uygulama ilişkisi doğrulanmalıdır. Dönüştürülecek aday olarak Ci’deki bir düğüm seçilmelidir. Bir bileşenin tanımlanması, Ei sorgusuyla eşleşmesi için yeniden adlandırma, gizleme ve genişletme işleçleri tarafından değiştirilebiliyorsa doğrudur.
• Uyarlama adımı: gerçekleştirme düzeyinde ilişkili alt bileşende sadece bir yaprak değil, aynı zamanda önceki adımlarda kullanılan bir dizi işleç de uygulanır. Daha sonra kod seviyesinde bir şema seçilir ve seçilen yaprakta aynı operatörler uygulanır.
• Oluşturma adımı: Ei alt spesifikasyonları ve bunların uygulamaları oluşturulur. Ardından, Tanımlama adımı tanıtılır.
RC Kimliği
Bileşen sınıflandırması, bir dizi özellik ile tanımlanır. Her özellik, bileşenin bir özelliğini veya niteliğini temsil eder. Onlara daha kesin bir anlam vermek için rafine edilebilirler. Amaç, bileşenin etkili bir şekilde alınmasını desteklemektir.
Bu nedenle, pratikte faydalı olabilmesi için, bileşen spesifikasyonları, bileşen türünden bağımsız olmalı ve örneğin gereksinim tanımları, tasarımlar, dokümantasyon vb. gibi farklı türde bileşenlerin depolanmasına izin vermelidir.
Bileşenlerin özelliklerini kaydetmek için bir biçimcilik sağlayan çok önemli bir yaklaşım, çalışmadır. Yeniden kullanılabilir bir bileşenin geri alınmasını kolaylaştıran sistemin mimarisine ve entegrasyonuna dayanır.
Bir RSL spesifikasyonu, bir modüller koleksiyonudur ve bir modül temelde bir şema veya bir nesne olarak adlandırılmış bildirimler koleksiyonudur -sınıf ifadeleri kullanılarak tanımlanan nesneler ve şemalar-, özellik yönelimli bir modele dayalı bir sınıflandırma öneriyoruz.
Her özellik, bileşenin bir özelliğini tanımlar ve aşağıdakilerle karakterize edilir:
(a) bileşen türü: farklı türde bileşenlerin işlevinin tanımlanması, örneğin: gereksinim özellikleri, tasarım özellikleri, sistem özellikleri, dokümantasyon vb.
(b) gerçekleştirilen operasyonlar;
(c) bileşen yapısı: ilgili modüller (şemalar ve nesneler):
(c.1) her modülün ayrıntı düzeyi: sınıfla ilgili nesnelerin listesi;
(d) başka bir bileşenle olan ilişkiler (“uygulamalar” ilişkileri ve bileşenlerin bileşimi); ve
(e) bileşen belirleme stili (uygulamalı sıralı, zorunlu sıralı, zorunlu sıralı, uygulamalı eşzamanlı veya zorunlu eşzamanlı ve soyut ve somut stiller).
RC DEVRELERİ konu anlatımı RC devresi RC devresi formülleri Rc devresi ne amaçla kullanılır Rc devresi nedir RC devresinde akım formülü Seri RC devresi