Yetişkin Öğrenciler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yetişkin Öğrenciler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2021 Yetişkin eğitimi androgoji Yetişkin eğitimi konuları Yetişkin eğitimi makale Yetişkin eğitimi nasıl olmalı Yetişkin eğitimi örnekleri Yetişkinlerde öğrenme nasıl olur Yetişkinlerin öğrenme özellikleri 0
Takım Liderliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Yetişkin Öğrenciler

Yetişkin öğrenenler, resmi veya gayri resmi bir öğretim durumunda on sekiz yaşın üzerindeki kişilerdir. Hayat boyu öğrenme artık toplumun ortak bir beklentisidir, ancak eğitim teknolojisi alanında çoğu yetişkin öğrenci çalışmalarını çalışan eğitim ve öğretim programlarında yürütmektedir.

Bu, 1980’lerden beri öğretim tasarımı uygulamalarının baskınlığının, özellikle iş ve endüstriyel ortamlarda özel sektörde gerçekleşmesi gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bu, çoğu organizasyonun ayrılmaz bir parçası olarak çalışan eğitiminin istikrarlı büyümesi ile örtüşmektedir. Bu büyüme, daha bilgili bir iş gücü üretmeye ve giderek artan bir şekilde çalışanın iş başında performansını iyileştirmeye ve örgütsel sorunları çözmeye verilen önemi yansıtıyor.

Birçokları için “yetişkin öğrenci” terimi çok kapsamlıdır. Çocuklardan farklı olarak, yetişkinler çok çeşitli yaşları ve gelişim evrelerini kapsar. Bu aşamaların ne olduğu konusunda çok az fikir birliği vardır. Bazıları yetişkin öğrenicileri karakteristik fiziksel değişikliklere sahip yaş grupları açısından, diğerleri bir kişinin sosyal ve psikolojik geçmişi açısından ve diğerleri de tipik yaşam olayları açısından değerlendirir.

Bununla birlikte, yaşam değişikliklerinin öğrenme stili, öğrenme motivasyonu ve öğrenme kapasitesi açısından yetişkin öğrenmesi üzerinde etkileri olduğunu varsaymak yaygındır. En azından, birçok bilim adamı, genç yetişkin öğrenicileri daha yaşlı yetişkin öğrenicilerden ayırmayı önermektedir.

Yetişkin öğrenimi teorileri, çoğu genel öğrenme teorisinde ele alınanlardan farklı olan bir dizi konuyu kapsar. Yetişkin odaklı teorilerin çoğu, yetişkinlerin nasıl öğrendiği, ne öğrendikleri ve neden öğrendikleri gibi konulara değinir. Bu tür öğrenme teorisi, öğrenme etkinliklerine katılımın nasıl teşvik edileceği, yetişkin motivasyonu ve kalıcılığı, kişinin işinde öğrenilen bilgilerin nasıl kullanılacağı ve yetişkin tutumlarının nasıl değiştirileceği dahil olmak üzere çeşitli öğretim tasarımı faktörleri için çıkarımlara sahiptir.

Yetişkinlere öğrenen olarak ilgi, öğrenme durumlarında çocuklardan ne ölçüde farklı olduklarını çevreleyen sorulardan kaynaklanmaktadır. Yetişkin öğrencilerin popüler görüşleri, onları daha kendi kendini yöneten, özerk ve problem odaklı olarak sunar. Bununla birlikte, diğerleri, olgun ve kendi kendini yöneten öğrenenler olmayan birçok yetişkin örneği verir. Alandaki çoğu araştırmacı, yetişkinlere özgü bu özellikleri kabul ederken, yetişkinlerin ve çocukların öğrenme kalıpları arasındaki birçok benzerliği tanır.

Öğrenmeyi en çok etkileyen yetişkinlerin özellikleri, demografik ve deneyimsel arka planlar, kapasite ve yeterlilik ve tutumlarla ilgilidir. En önemli demografik sorulardan biri, yaşın kişinin öğrenme yeteneğini etkileyip etkilemediğidir. Çoğu, yaşın kendi başına, kimin en iyi öğrenici olabileceğinin iyi bir göstergesi olmadığını düşünüyor.

Bir noktada yaş, fiziksel yeteneklerin azalması olasılığını ortaya koyabilse de, çoğu insan için öğrenme başarısının, kişinin edindiği deneyimlerden daha az güçlü bir tahmincisidir. Çalışan eğitimi durumlarında, etkili öğrenmeyle ilişkilendirilmesi daha olası olan deneyimler, kişinin önceki eğitim ve öğretiminin doğası ve kapsamı ile iş, profesyonel ve kültürel ve dil geçmişiyle ilgilidir.


Yetişkin eğitimi örnekleri
Yetişkinlerde öğrenme nasıl olur
Yetişkin eğitimi Nedir
Yetişkin eğitimi nasıl olmalı
Yetişkin eğitimi konuları
Yetişkinlerin öğrenme özellikleri
Yetişkin eğitimi androgoji
Yetişkin eğitimi makale


Özellikle çalışan eğitiminde, kişinin deneyimleri, büyük ölçüde, yaşın kişinin öğrenme kapasitesi üzerindeki zayıflatıcı etkilerini dengeleyebilir gibi görünüyor. Bir kişi yaşla birlikte genel öğrenmede daha az ustalaşabilse de, öğretim özel ilgi alanlarına veya önemli deneyime sahip oldukları alanlara ilişkin olduğunda insanlar genellikle öğrenen olarak büyümeye devam eder.

Destek Gereksinimleri

Yetişkin tutumları genellikle başarılı öğrenmenin önemli yordayıcılarıdır. Sınıfta başarı için özellikle önemli olan, özgüven duyguları, öğretimin uygunluğuna ilişkin algılar ve kişinin kişisel öncelikleridir. Bu tutumların değiştirilmesi genellikle zordur ve tipik olarak yerleşik çalışma alışkanlıklarına yerleşir. Halk dilinde buna, birçok yaşlı yetişkinin bir özelliği olan “kendi yolunuza koymak” denir.

Çalışan eğitiminde, öğrencilerin işlerine, şirkete, amirlerine ve hatta iş arkadaşlarına karşı tutumları öğrenme sürecini etkileyebilir. Bu tutumlar, yalnızca ne kadar öğrenmenin gerçekleştiğini değil, aynı zamanda öğrenilen bilgilerin işte kullanılıp kullanılmayacağını da etkiler. Tutumlar, sınıfta ve iş yerinde motivasyonu etkileyen bir unsurdur.

Çalışan eğitiminde kullanılan yeni teknolojilere yönelik yetişkinlerin tutumlarına özel önem verilmektedir. Özellikle daha büyük kuruluşlardaki birçok eğitim programı, gelişmiş, teknoloji tabanlı öğretim dağıtım sistemlerinin kullanımına yöneliyor. Bunun en iyi örneği, web tabanlı eğitimin üstünlüğüdür.

Bu tür eğitim yöntemlerinin pek çok avantajı olmasına rağmen, sorunlar da olabilir. Birçok yetişkin öğrenci ve eğitmen, bir öğrenme aracı olarak bilgisayarlarla çok az deneyime sahiptir. Bazı kişiler sadece bilgisayarla öğrenmeyi sevmezler, aynı zamanda bilgisayar kaygısı hissederler. Bu duygular öğrenme sürecini kısıtlayabilir.
Herhangi bir öğrenme durumu, bir dereceye kadar öğrencilerin doğası ile karakterize edilir ve çalışan eğitimi de bir istisna değildir.

Öğretim tasarımcıları, yetişkin öğrenicilerin ayırt edici doğası ve eğitim ortamı üzerine hangi yollarla inşa ederler? Günümüzde ön tasarım analizi, eğitim içeriğine ek olarak öğrenen ve çalışma bağlamının dikkate alınmasını içerir. Bu analizde özellikle önemli olan şey, yetişkinlerin çalışan eğitim programlarına, hem işte hem de iş dışında önceki deneyimlerinden edindikleri belirli miktarda ilgili bilgi, beceri ve tutumla gelmeleridir. Öğretim stratejileri ve motivasyon taktikleri bu özelliklere uygun hale getirilmelidir.

Eğitim programlarına katılım genellikle gönüllü olmadığı ve çoğu zaman acil iş sorumluluklarını azalttığı için, öğretimin verimli, ilgili ve değerli olarak kabul edilmesi için ilgi çekici olması gerekir. Öğretim, karşılaşılacak gerçek yaşam durumlarına dayanmalı ve insanların yeni becerilerini kullanma konusunda kendilerini rahat hissetmeleri için yeterli uygulamalı uygulama sağlamalıdır.

Yeni teknolojiler, kullanımları için yeterli uygulama ve yönlendirme sağlanmadan eğitimde kullanılmamalıdır. Yetişkin öğrencilerin eğitmenleri genellikle bir öğretim görevlisi yerine kolaylaştırıcı rolünü üstlenmelidir. Ayrıca, kursiyerlerin iş başında öğrendikleri bilgi ve becerileri kullanmaları için hemen bir fırsat olmalıdır.

Nihai hedef, çalışanın çalışma alışkanlıklarını değiştirmekse, eğitim programları ayrıca tazeleme deneyimleri veya iş yardımcıları ve araçları kullanmak gibi iş başında desteğe devam etmek için taktikler içermelidir. Çoğu zaman denetçiler de günlük destek sağlamak için eğitilir.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir