Deneyim Konisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Deneyim Konisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

31 Ekim 2021 Dale Yaşantı Konisi dale'nin yaşantı konisi şifre Edgar Dale deneyim piramidi Edgar Dale Yaşantı Konisi İlkeleri Edgar Dale yaşantı konisi makale Edgar Dale yaşantı konisi pdf Yaşantı konisi örnekleri 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Bilgisayar Destekli İşbirlikçi Öğrenme (CSCL)

Bilgisayar destekli işbirlikçi öğrenme, öğrencilerin birlikte öğrenmelerini etkili ve verimli bir şekilde desteklemek için bilgisayar tabanlı ağların kullanılması anlamına gelir. CSCL, daha geniş bilgisayar destekli işbirlikçi çalışma (CSCW) kavramına dayalı olarak geliştirilmiştir. CSCW, bilgisayar tabanlı bir ağ üzerinde paylaşılan arabirimler aracılığıyla grup çalışması için destek sağlar.

Hem CSCW hem de CSCL, yüz yüze etkileşimleri değiştirmek yerine tamamlamak için tasarlanmıştır ve her ikisi de ortak bir amaç için birlikte çalışan grupları desteklemek için tasarlanmıştır. CSCW ve CSCL iletişimi, bilgi erişimini ve işbirliğine dayalı problem çözmeyi kolaylaştırır. Ana ayrım, CSCW’nin öncelikle iş ve endüstride kullanılması, CSCL’nin ise eğitim ortamlarında kullanılmasıdır.

Bu ansiklopedinin diğer girişlerinde kapsanan birkaç ana teori, yapılandırmacılık, sosyokültürel teori, probleme dayalı öğrenme, konumlanmış biliş, aktif öğrenme, bilişsel çıraklık ve bilişsel esneklik teorisi dahil olmak üzere CSCL’nin gelişimine katkıda bulunmuştur.

Tüm bu teoriler, öğrenmenin aktif, amaçlı, işbirlikçi ve özgün olması gerektiği fikri de dahil olmak üzere ortak temaları paylaşır. CSCL, teknolojiyi bu kavramları desteklemek için bir araç olarak kullanır ve tipik olarak öğrencilere yerleştirilen bilişsel taleplerin bir kısmını boşaltarak öğrenme sürecinde bir işbirlikçi olarak işlev görür.

Teknoloji, bilgiyi organize etmekten, depolamaktan ve almaktan ve çeşitli kavram ve prosedürleri modellemekten sorumlu olduğunda, öğrenciler, yansıtma ve analiz gibi daha üst düzey düşünme becerileri gerektiren derinlemesine öğrenmeye odaklanma fırsatına daha fazla sahip olurlar.

CSCL Örnekleri

Collaborative Learning Environments Online (CLEO), fen ve matematikte web üzerinden sorgulama ve işbirliğini destekler. Öğrenciler, gerçek verileri kullanarak araştırma sorularını çözmek için özgün verileri kullanır. Çevrimiçi ortam, öğrencilerin coğrafi olarak farklı akranlarıyla sonuçları paylaşmalarını, analiz etmelerini ve tartışmalarını sağlayan araçlar sağlar ve başkaları tarafından kullanılabilecek tamamlanmış projelerin bir takas odası sağlar.

CLEO’daki her proje, araştırmayı yönlendiren bir araştırma sorusunu, veri toplamak için kullanılan prosedürler ve araçlar hakkındaki bilgileri, grafikler ve çizelgeler dahil çeşitli formatlarda gösterilen özgün verileri ve yeni alanlara yol açan bir sonucu vurgulayarak özgün bilimsel araştırmaları destekler. 

Uluslararası Temiz Hava Projesi, CLEO tarafından desteklenen özgün bir araştırma örneğidir. Bu projede dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, vatandaşların toplumlarındaki hava kirliliğini azaltmak için neler yapabileceği ve hava kirliliğiyle ilgili hangi sağlık sorunlarının toplumdaki tüm vatandaşların dikkatine sunulması gerektiği ile ilgili konuları araştırıyor. Bu proje sayesinde öğrenciler toplulukları karşılaştırabilir ve karşılaştırabilir, hava kirliliği ile başa çıkmak için önerileri paylaşabilir ve yerel ve küresel ekonomi ve siyaseti etkileyen konuların farkına varabilir.

Bilgisayar Destekli Kasıtlı Öğrenme Ortamları (CSILE), Ontario Eğitim Araştırmaları Enstitüsü’nde Marlene Scardamalia ve Carl Bereiter tarafından geliştirilmiştir. Bu işbirlikçi öğrenme ortamı, öğrencilerin çalışılan konuyla ilgili ilgili bilgilerle düğümler oluşturmasını sağlayan grafik, multimedya ve metin tabanlı yeteneklere sahiptir. Bu düğümler daha sonra diğer öğrencilerin analiz etme, yorum yapma ve ekleme yapma yolları haline gelir, böylece topluluk temelli bir bilgi merkezi inşa edilir.

Dale Yaşantı Konisi
Edgar Dale deneyim piramidi
dale’nin yaşantı konisi şifre
Edgar Dale Yaşantı Konisi İlkeleri
Yaşantı konisi örnekleri
Dale Yaşantı Konisi kpss
Edgar Dale yaşantı konisi pdf
Edgar Dale yaşantı konisi makale

CSILE, çeşitli disiplinlerde K-12 müfredatına entegre edilmiştir. Kullanımının bir örneği, iki ilköğretim sınıfının disiplinler arası, proje tabanlı öğrenme yoluyla eski uygarlıkları incelediği DIG Projesidir. CSILE’nin kullanımıyla öğrenciler, konut, dil ve hükümet gibi sınıflarında okudukları kültürel evrensellere dayalı olarak kendi medeniyetlerini yarattılar.

CSILE, öğrencilerin fikirler ve düğümler arasında karmaşık bağlantılar kurmasını sağladı ve benzer bir amaç doğrultusunda çalışan öğrenciler arasında derin düzeyde bir işbirliğini kolaylaştırdı. Öğrenciler ayrıca otantik bir ortamda yazma becerilerini uygulama, bu yazıyı grafiklerle tamamlama ve diğer öğrencilerin yazılarına cevap verme fırsatı buldular.

Daha üst düzey düşünme becerileri geliştirildi, çünkü öğrencilerin bu medeniyet için yaratılan kültürel evrensellerin grubun orijinal hedeflerine uygun olmasını sağlamaları ve her bir düğümün veya fikrin uygun olup olmadığına işbirliği içinde karar vermeleri gerekiyordu. Her öğrencinin grubun nihai hedefi için bireysel sorumluluğu vardı.

Sürdürülebilir Teknoloji Nedir? – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Deneyim Konisi

Edgar Dale (1946) tarafından öğretimde görsel-işitsel yöntemler hakkındaki ders kitabında tanıtılan, Deneyim Konisi, Dale’in çeşitli aracılı öğrenme deneyimleri için sınıflandırma sistemini özetlemesi amaçlanan görsel bir cihazdır. Koninin örgütlenme ilkesi, en somut deneyimlerden (Koninin alt kısmında) en soyuta (üstte) doğru bir ilerlemeydi.

Dale’in on kategorisi için orijinal etiketler şunlardır: Doğrudan, Amaçlı Deneyimler; Uydurma Deneyimler; Dramatik Katılım; Gösteriler; Okul gezisi; Sergiler; Hareketli resimler; Radyo—Kayıtlar—Fotoğraflar; Görsel Semboller; ve Sözel Semboller.

Dale, ikinci baskıda (1954) görselde küçük değişiklikler yaparak Dramatik Katılımı Dramatize Edilmiş Deneyimler olarak değiştirdi ve Televizyon ekledi. Ders kitabının üçüncü baskısında Dale (1969), Bruner’in öğrenme modları için sınıflandırma sistemini (etkin, ikonik ve sembolik) kendi kategorilerinin üzerine yerleştirerek Jerome Bruner’in (1966) bilişsel psikoloji kavramlarının artan popülaritesini kabul etti. Kendi şemasının bu uyarlaması, belki de Dale’in orijinal fikrinin kredisine değil, diğer yaratıcı uyarlamalar ve yorumlar yapmak için başkalarına zımni izin vererek, uğursuz olabilir.

Yapının Uygulanması

Dale’in ders kitabı üç baskısıyla çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir popülerliğini korudu. Koni, kitabın düzenleme ilkesini sağladığı için, ders kitabını kullanan eğitim teknolojisi öğrencilerinin ve profesörlerin nesillerinin düşüncesinde kökleşmiş oldu. İlköğretim, orta öğretim, yetişkin eğitimi, kurumsal eğitim ve hatta danışmanlık için etkilerini geliştirerek orijinal fikri genişletmek için birçok çabayı teşvik etti.

Görsel-işitsel eğitimde görünür bir lider olarak Dale ve çalışmaları, alanda büyük bir otoriteye sahipti ve Koni, alandaki en erken etkili kavramsal şema olarak kabul edilebilir. F. M. Dwyer (1978), görsel öğrenme konusundaki çığır açıcı çalışmasında, Dale’i 1940’larda ve 1950’lerde görsel eğitim hareketine ilham veren düşünürlerden biri olarak kabul eder. Kategorileri katı, esnek olmayan bölümler olarak görmeye karşı tavsiyede bulundu (1946).

sınıflandırmalar herhangi bir tür hiyerarşi veya sıra düzeni olarak görülmemelidir (1946). Bu, Koni’nin en yaygın yanılgılarından birini ele alır: somuttan soyuta ilerlemenin, soyut öğrenme etkinlikleri yerine somut hakkında bir değer yargısını temsil eder.

Bunun yerine, Dale, kelimelerin en küçük çocuklar için bile fikirleri iletmek için güçlü ve etkili bir araç olabileceğini kabul ederek, öğrenci ve görev için uygun olan yöntemlerin veya medyanın kullanılmasını savundu. Medyaya yönelik bir önyargısı varsa, bu, somut ve soyut deneyimlerin zengin kombinasyonlarına yönelikti: “Zengin, tam, derin ve geniş deneyim ve anlayışa sahip olmak istiyorsak, soyutlamalar birleştirilmelidir. Kısacası, deneyimlemenin elimizden gelen tüm yollarını kullanmalıyız”.

Cone’ye atıfta bulunanların çoğu, belirli medyanın veya genel olarak görsel-işitsel medyanın savunucuları olduğundan, Dale’in çalışmalarının iddialarını destekleyen kısımlarını seçici olarak vurgulama eğilimindeydiler. Bu nedenle, Öğretimde Görsel-İşitsel Yöntemler’in üçüncü baskısı sırasında Dale, Koni hakkındaki bölümün altı sayfasını “Bazı Olası Yanlış Kavramlar”a ayırmayı gerekli buldu.

Kavram yanılgılarının özünde, bir etkinliğin değerinin gerçekçiliği ile arttığı ve öğrencinin anlamasının doğrudan deneyimle başlayıp giderek daha soyut etkinliklere doğru ilerleyerek büyüdüğü kavramları yer alır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir