Açık Üniversite – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Eğitmenler
Eğitmenler, topluluk faaliyetlerine aktif olarak katılır, öğrencilerle etkileşime girer, anlamayı değerlendirir ve öğrenme için rehberlik sağlar.
Çevrimiçi öğrenme topluluklarındaki öğrencilerin, yalıtılmış çevrimiçi öğrencilere kıyasla aşağıdakileri yapma olasılığı daha yüksektir:
● Öğrenmelerinde daha aktif bir rol alın.
● Gerçekleri ezberlemek yerine problem çözücü olun.
● Öğrenimlerinde çeşitli teknolojileri kullanırlar.
● Rol oynamaya katılın ve işbirlikçi projelerde beceriler kazanın.
● Tek başına oturup eğitim materyallerini okumak ve problem setleri üzerinde çalışmak yerine başkalarıyla çevrimiçi etkileşimde bulunmak için daha fazla zaman harcayın.
Buna ek olarak, öğrenciler ne öğreneceklerine, nasıl öğreneceklerine, topluluk faaliyetlerine nasıl katılacaklarına ve materyaller, eğitmenler ve akranlarıyla nasıl etkileşime gireceklerine karar verirler.
Bir çevrimiçi öğrenme topluluğunun etkililiğini ve başarısını sağlamak için, üyelerin, öğrenme topluluklarının genel olarak gelişmesini sağlayan şeyleri tekrar etmesi yararlıdır. Ek olarak, bir çevrimiçi öğrenme topluluğunun başarısı veya başarısızlığı, sosyal etkileşimin kalitesi ve üyelerin bir topluluk duygusu geliştirme derecesi ile ilişkilidir.
Bir çevrimiçi öğrenme topluluğunu değerlendirirken, öğrenci işbirliğini, fakülte işbirliğini ve müfredat koordinasyonunu içeren çeşitli boyutlara bakmak önemlidir. Aynı zamanda, çevrimiçi öğrenmenin teknik yönlerini de dikkate almak önemlidir.
Çevrimiçi öğrenme topluluklarını değerlendirme yönergeleri, etkileşim, işbirliği, kaynak paylaşımı, pedagoji ve teknoloji ile ilgili konuları içerir:
● Öğrenci katılımı: Çevrimiçi öğrenme topluluğu, öğrenci etkileşimini ve işbirliğini nasıl kolaylaştırır ve teşvik eder?
● Fakülte katılımı: Fakülte öğretim materyalleri, müfredat geliştirme ve öğretme, öğrenme ve değerlendirme stratejileri üzerinde nasıl işbirliği yapıyor ve işbirliği yapıyor?
● Müfredat koordinasyonu: Dersler bir müfredata ne ölçüde entegre edilmiştir?
● Kaynaklar: Öğrenciler, eğitmenler ve çevrimiçi öğrenim topluluğunun diğer üyeleri tarafından kaynaklar nasıl paylaşılır?
● Öğretme ve öğrenme felsefesi: Bir çevrimiçi öğrenme topluluğunun üyeleri, öğrenci merkezli öğretime ve aktif öğrenmeye ne ölçüde inanır ve bunlarla meşgul olur?
● Teknoloji: Teknoloji araçları, çevrimiçi öğrenim topluluğunun üyelerine fazladan yük getirmeden etkileşimi ve işbirlikçi öğrenme ve öğretme etkinliklerini nasıl destekler?
Bu konularda veri toplamak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Mülakatlar, anketler, gözlem, öğrencilerin kendi raporları ve eğitmenlerin kendi raporları, bir çevrimiçi öğrenme topluluğunu değerlendirmek için veri sağlayabilir. Bir çevrimiçi öğrenme topluluğunu değerlendirmenin tek veya basit bir yolu olmadığını vurgulamakta fayda var.
Değerlendirmenin güvenilir, geçerli, adil ve bir çevrimiçi öğrenme topluluğunun daha da geliştirilmesi için yararlı olması için, değerlendirmenin amaçları hakkında dikkatlice düşünmek, çevrimiçi öğrenme topluluğunun çeşitli yönlerini incelemek ve aşağıdakilerin bir kombinasyonunu kullanmak çok önemlidir. veri toplama yöntemleridir.
Açıköğretim bölümleri
Açıköğretim kayıt
AÖF
AÖF Giriş
Özel açık üniversite
İstanbul Üniversitesi Açıköğretim
aöf giriş e-devlet
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim
Açık Üniversite
Birleşik Krallık’taki Open University, yenilikçi yapısında eğitimsel açıklık boyutunu kullanan dünyanın en büyük uzaktan eğitim kurumlarından biridir. 1969’da İngiltere başbakanı Lord Harold Wilson tarafından kurulduğundan beri, Open University diğer uzaktan eğitim kurumları için bir lider ve model olmuştur.
Organizasyon yapısı, öğretim yöntemleri ve derslerin öğretim tasarımına yaklaşımı yıllar içinde başarısını kanıtlamıştır ve dünya çapında uzaktan eğitim kurumları için bir prototip olarak kabul edilmektedir. Kraliyet tüzüğü ile kurulan Açık Üniversite, ilk 25.000 öğrencisini 1971’de kabul etti ve o zamandan beri programlarına ve derecelerine 2 milyondan fazla kaydoldu.
Şu anda Açık Üniversite’nin 200.000’den fazla öğrencisi var, bunların 140.000’i lisans düzeyinde dersler alıyor ve 45.000’i de lisansüstü dereceler için kayıtlı. Open University’nin benzersiz sistemi ve entegre medya ve yöntemler kombinasyonu, yetişkinler ve özel ihtiyaçları olan yaklaşık 9.000 engelli yetişkin için açık öğrenimi destekler.
Açık Üniversite’nin eğitimde bir açıklık modeli olarak yaratılması, geleneksel öğretme ve öğrenme organizasyonuna büyük bir meydan okuma sunmuştur. Bir eğitim misyonuyla ilgili olarak açıklık, engellerin olmadığı ve sürekli bir erişim ve fırsat öneren bir öğrenme sürecidir.
Açıklığın bu boyutu, eğitimi demokratikleştirmek ve geleneksel eğitim ve öğrenme yollarının “çeşitli engellerle (giriş gereksinimleri, zaman kısıtlamaları, finansal talepler, coğrafi uzaklık ve çok daha incelikle kapatılmış) olanlara eşit erişim ve fırsatlar sağlamak için kullanılmıştır. toplumsal ve kültürel engellerin yanı sıra toplumsal cinsiyet engelleri”.
Open University’nin kurucu rektör yardımcısı Walter Perry, bazen “University in the Air” olarak anılan Açık Üniversite’nin öğretim yöntemlerini ve yapısını etkileyen üç fikre işaret ediyor. Bu üç fikir şunlardı: yetişkinlere sunulan yarı zamanlı eğitimde reform ihtiyacı; eğitim yayıncılığının büyümesi; ve eğitimde eşitlikçiliği artırmaya yönelik politik girişimler.
Bazı eleştirmenler uzaktan eğitimin politik bir eylem veya eğitimin sanayileşmesi olarak pazarlanmasını kınasa da, bazıları uzaktan eğitimdeki erişilebilirlik boyutunun, özellikle Açık Üniversite’de, eğitim eşitlikçiliği ruhuna dayanan sosyal politikalar tarafından yönlendirildiğini yanıtlıyor.
Açık Üniversite, II. Dünya Savaşı’ndan sonra herhangi bir yüksek öğrenim görmemiş veya orta öğretimi tamamlamamış bir nesil için eğitim fırsatları yarattı. Giriş politikası ve kurs yapısı, kabul koşulları ve yer ve zaman kısıtlamaları gibi engelleri kaldırarak yetişkinlerin eğitime erişimini artırmak için tasarlanmıştır.
1960’lardan bu yana, Açık Üniversite’nin yayın ortamları aracılığıyla halka ders vermeye başlamasıyla birlikte, televizyon ve radyo yayını gibi teknolojiler, uzaktan eğitimin hızlı gelişmesinde çok önemli bir rol oynamıştır.
İçerik uzmanları ve öğretim tasarımcılarından oluşan ekipler titizlikle kurs programları geliştirdi ve British Broadcasting Company (BBC) Açık Üniversite’nin başarısının merkezinde yer aldı. Örneğin 1993’te BBC, Radyo 3 ve Radyo 5’te yaklaşık 550 Açık Üniversite radyo programı yayınlıyordu. BBC 2’de 1.542 Açık Üniversite TV programı vardı.
Açık Üniversite’deki planlama komitesi, öğretim amaçlı kullanım için TV ve radyo yayınlarıyla entegre özel olarak oluşturulmuş öğretim materyallerini seçti. Öğrencilere yazışma öğretmenleri atandı ve danışmanları ve diğer öğrencilerle tanışma fırsatı ile kısa süreli yatılı yaz okullarına gitmeleri istendi.
Öğretmen tarafından işaretlenen ödevler, bireysel geri bildirim için bir mekanizma sağladı. Öğrenci rehberliği ve desteği, çalışma kılavuzları, ders kitapları, ses bantları ve video bantları, yazışma öğretmenleri, danışmanlar, yaz okulları ve kendi kendine yardım grupları dahil olmak üzere kapsamlı bir kurs materyali ve formatı sistemi aracılığıyla sağlandı.
Açık Üniversite’nin öğrencilere yönelik destek sisteminin önemli bir yönü, bölgesel ve yerel destek merkezlerinin kullanılmasıdır. Öğretim ve danışmanlık desteği, 300’den fazla yerel merkez ve on üç bölgesel merkezden oluşan bir ağ aracılığıyla binlerce eğitmen ve danışman tarafından sağlanmaktadır.
Açıköğretim bölümleri Açıköğretim kayıt AÖF AÖF Giriş aöf giriş e-devlet Atatürk Üniversitesi Açıköğretim İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Özel açık üniversite