ANLAMA MODELLEME – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

ANLAMA MODELLEME – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

29 Temmuz 2022 Eğitimde MODELLEME nedir Matematik öğretiminde modelleme Modelleme yöntemi nedir 0
Amortisman Süresi

ANLAMA MODELLEME

Anlama modelleme araçlarının bir CSCL öğrenme ortamına dahil edilmesinin bilgi oluşturma söylemini kolaylaştırmak için çok şey yapabileceği fikrini destekleyen kanıtlar, ŞİLİ’nin gelişimi sırasında yapılan araştırmalar tarafından sağlanmıştır.

CHiLE, kesirlerin öğrenilmesini, çocukların garson rolünü üstlendiği ve restoran masasında oturan müşterilere pizza ve elmalı turta gibi eşit nesneleri bölmeleri ve paylaşmalarının istendiği bir restoran bağlamında konumlandırıyor.

Masada oturan müşteri sayısı ve bölünüp paylaşılacak nesne sayısı değişebilir. CHiLE çocuklara nesnelerin ikiye, üçe, beşe, yediye ve dokuza kesilmesini sağlayan beş farklı dilimleyici (bıçak benzeri bir alet) sağlar. Çocuklar bu dilimleyicilerle çeyrekler (yarıları yarıya bölerek) ve altıncılar (üçteleri yarıya indirerek) gibi başka kesirler de oluşturabilirler.

CHiLE, çocukların kesir problemlerinin çoklu temsillerini oluşturmalarını sağlar ve eşzamanlı hiper ortam aracılı, bilgi oluşturma, çocuk-çocuk ve öğretmen-çocuk söylemini kolaylaştırmak için ikonik araçlar sağlar.

Ancak ŞİLİ, öğretmenlerin ve çocukların çevrimiçi asenkron bilgi oluşturma söylemine katılmalarını sağlayan ek bir tesise sahiptir. CHiLE ile çocuklar, yalnızca bir kesir probleminin çözümünü iletmelerini değil, aynı zamanda çözümü oluşturmak için kullanılan süreci (veya modeli) iletmelerini sağlayan metinle birlikte animasyonlu bir slayt dizisi yapabilirler.

CHiLE matematiksel söylemi canlandırmanın ve teşvik etmenin bir yolu olarak hiper medyayı kullanır: Strateji (veya model) ikonik temsil yoluyla ekranda yeniden şekillendirilir, animasyon “hikayeyi” gösterir ve her şey kaydedilir, böylece yansıma ve tekrar ziyareti teşvik eder. . Bu, bir pizzayı üç kişi arasında adil bir şekilde paylaşması istenen 8 yaşındaki iki çocuk tarafından oluşturulan bir dizi şekilde aşağıda gösterilmiştir.

Nason ve Woodruff, ŞİLİ tarafından kolaylaştırılan çevrimiçi bilgi oluşturma söyleminin iki farklı düzeyde işlediğini bulmuşlardır. Birincisi, söylem küresel düzeyde gerçekleşebilir ve genel stratejiye (veya modele) odaklanabilir. Örneğin, başka bir grup öğrenciye aynı problem verildiğinde, pizzayı altıya bölüp her bir kişiye altıda ikisini vermeye karar verdiler.

Birbirlerinin modellerine baktıktan sonra, iki öğrenci grubu, hangisinin hangisi olduğu konusunda sağlam bir çevrimiçi tartışmaya girdi.
“daha ​​iyi” strateji (ve çözüm) idi. Bu tartışma sırasında, stratejiler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları belirleyebildiler, ancak daha da önemlisi, üçte ve altıda kavramsal bağlantılar kurdular. İkincisi, söylem dil düzeyinde gerçekleşebilir.

Örneğin, bir dizi slayta eklenecek en iyi dil hakkında bir söylem olabilir. Bu söylem, genellikle, doğal dilden ziyade matematiksel bağlamlar içinde anlamı iletmenin daha kesin bir yolu olarak biçimsel matematiksel dilin tanıtılması için bağlamlar sağlar.


Modelleme yöntemi nedir
Modelleme Nedir
Matematik öğretiminde modelleme
Model ve modelleme
Eğitimde MODELLEME nedir
Matematiksel MODELLEME
Analitik MODELLEME nedir
Bilimde modeller ne ise yarar


CHiLE tarafından sağlanan hipermedya olanakları, çocukların ikonik, doğal dil ve/veya matematiksel dil temsilleri aracılığıyla eşzamanlı ve eşzamansız olarak çevrimiçi bilgi oluşturma söylemine katılmalarını sağladı. Böylece ŞİLİ, Scardamalia’nın çevrimiçi CSCL ortamlarında bilgi oluşturma ve bilgi ilerlemesinde teknik bir belirleyici olarak tanımladığı en önemli dinamiklerden birini sağladı.

ŞİLİ ayrıca, Scardamalia’nın bilgi inşası ve bilgi ilerlemesinin teknolojik belirleyicileri olduğunu belirttiği iki dinamik daha sağladı. Birincisi, bilgisayar teknolojisinin, çeşitlilikten verimli bir şekilde yararlanılabilmesi için farklı fikirleri bir araya getirmek için olanaklar içermesi gerektiği fikridir. 

1. aynı matematik problemine farklı çözümler ve çözüm süreçleri üretin.
2. ikonik modeller, doğal ve matematiksel dil ve matematiksel semboller aracılığıyla bunların çeşitli çözümlerini ve çözüm süreçlerini çevrimiçi öğrenme topluluğu içindeki diğer kişilere hem eşzamanlı hem de eşzamansız olarak iletmektir.

Scardamalia ayrıca bilgisayar teknolojisinin çocuklara revizyon yapma fırsatı ve aracı sağlaması gerektiğini de belirtti. Bu olmadan, çocukların fikirlerinin kalitesini, tutarlılığını ve faydasını geliştirmek için sürekli çalışamayacaklarını iddia etti.

CHiLE’nin en önemli özelliklerinden biri, çocukların slayt dizilerini ve bunlara eşlik eden metinleri tekrar gözden geçirme ve gözden geçirme kolaylığıdır. ŞİLİ tarafından sağlanan anlama modelleme araçları, böylece, Scardamalia’da tanımlanan bilgi inşasının sosyolojik ve teknolojik belirleyicilerinden üçü olan fikir çeşitliliğini, geliştirilebilir fikirleri ve bilgi oluşturma söylemini teşvik etti.

Önceki iki bölümde rapor edilen devam eden araştırma, model ortaya çıkaran problemlerin ve anlama modelleme araçlarının (CHiLE gibi) çevrimiçi işbirlikçi öğrenme ortamlarına dahil edilmesinin, çevrimiçi işbirlikçi matematik bilgisinin oluşturulmasını ve sürdürülmesini kolaylaştırma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. 

Ancak, bu potansiyelin gerçekleştirilebilmesi için iki önemli konunun hala ele alınması gerekmektedir. İlk olarak, Lesh ve Doerr (2003) tarafından geliştirilen model ortaya çıkaran problemlerin tasarımını bilgilendirmek için ilkeler dizisinin, çevrimiçi işbirlikçi ve geleneksel sınıf ortamları arasındaki farkları dikkate alacak şekilde değiştirilmesi gerekmektedir.

İkinci olarak, kavrama modelleme araçlarının tasarımını bilgilendiren teorik çerçevenin, yalnızca CHiLE tasarımını bilgilendirmek için kullanılan dış matematiksel temsillere yönelik araştırmalardan elde edilen fikirleri değil, aynı zamanda çevrimiçi gibi diğer alanlarda yürütülen araştırmalardan elde edilen fikirleri de içerecek şekilde değiştirilmesi gerekmektedir. işbirliği, bilişsel bilim ve multimedya öğrenimi. Bu konuların her ikisi de şu anda Nason ve Woodruff tarafından yürütülen bir dizi tasarım deneyinin odak noktasıdır.

Sonuç

Bu bölümde, matematik eğitimcilerinin çevrimiçi bilgi oluşturma toplulukları kurma ve sürdürmede sınırlı başarıya sahip olmalarının iki ana nedenini belirledik.

1. Çoğu ders kitabı matematik probleminin devam eden söylemi ve diğer bilgi oluşturma faaliyetlerini ortaya çıkarmadaki yetersizliği
2. Çoğu CSCL ortamının matematik temsil araçlarına özgü sınırlamalar vardır.

Daha sonra, çocukların matematiksel bir model aracılığıyla analiz edip tanımlayabilecekleri matematiksel problemlerin (iki pizzayı üç kişiye bölmek için gerekli adımlar gibi) ve kavramanın dahil edilmesiyle bu iki problemin nasıl üstesinden gelinebileceğini önerdik. CSCL ortamlarında modelleme araçları gözlemcilerin daha sonra öğrencilerin problemi nasıl çözdüğünü görmelerini sağlar.

Tartışmamızı Bilgi Forumu adı verilen tek bir CSCL grup yazılımı ürünü içinde hedefledik, ancak aynı ilkelerin herhangi bir çevrimiçi bilgisayar destekli işbirliğine dayalı öğrenme sistemi için geçerli olacağına inanıyoruz.

Bu amaçla, çevrimiçi CSCL ortamlarında kullanıma uygun model ortaya çıkaran problemlerin ve anlama modelleme araçlarının geliştirilmesinin, bu iki tür yapıtın araştırılması ve geliştirilmesini bilgilendirmek için yeterli teorik çerçevelerin olmaması nedeniyle kısıtlandığını savunduk. Bu nedenle, bu iki tür eserin tasarımını bilgilendirmek için yeterli teorik çerçevelerin geliştirilmesinin bu alanda önemli bir araştırma önceliği olması gerektiğini önerdik.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir