Arayüzler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Düşünme Aracı ile Sınıf Öğretimi için Hareket Dostu Arayüzler
Hareket dostu arayüzler, öncelikle öğrencilere etkileşim ve kendi kendine sorgulama için önemli bir fırsat sağlayan düşünme araçlarına yöneliktir. Dinamik, etkileşimli bileşenler olarak düşünme araçları, daha karmaşık matematiksel kavramlar için başarılı olan öğrenme nesnelerinin kritik bir bileşenidir.
Düşünme araçları için önerilen bir tasarım öğesi, “dyna-bağlama” ile birden çok temsile sahip olmaktır, böylece hangi modelin manipüle edildiğinden bağımsız olarak her model birlikte hareket eder. Bir öğrenci, bu modellerle etkileşime girerek, örneğin, temeldeki soyut matematiksel modelin daha derin bir anlayışını oluşturmak için fiziksel bir modelin sezgisel bilgisini kullanabilir.
Tasarımla ilgili bu araştırmadan, eğitim hedeflerini en uygun bilgi görselleştirme tekniğiyle eşleştirmeye yardımcı olmak için “kuralcı bir sınıflandırma ve çerçevenin” gerekli olduğuna dair artan bir farkındalık da var. Örneğin, MathWorlds’ün uzantıları fiziksel hareketleri içerir çünkü “kinestetik keşifler doğrudan bedensel anlamayı içerir”.
Bununla birlikte, MathWorlds’ün arayüz bileşenlerinden biri, bir zaman dizisinde ilerlemek için düğme tıklamalarını kullanır – bu, zaman içindeki olaylar hakkında düşünürken veya bunlar hakkında konuşurken çok az kişinin elleriyle yapacağı bir harekettir.
Fiziksel fikirler (hareket gibi) aslında kurgusal hareketin kullanılması yoluyla soyut matematiksel kavramlarda somutlaştırılır. Sonuç olarak, dil tek başına bazı matematiksel fikirlerin tüm dinamik yönlerini bağımsız olarak yakalayamaz. Bilgisayarla doğrudan etkileşim halindeyken, kurgusal hareket fikri, tıkla ve sürükle sürgülerinin, bir sayı doğrusunda (statik bir kavram) aşağı “hareket etmek” (dinamik bir kavram) için düğme tıklamalarından daha etkili olabileceğini ima eder.
Kaydırıcıları ve diğer daha ilgi çekici arabirim bileşenlerini kullanmak, sınıf sunumuna mutlaka herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Öğrenciler ne hareketi yapacak ne de yapıldığını görmeyecek, bu nedenle öğretmen tarafından işitsel olarak iletilmeyen bilgi nesneleştirme sürecinin temel unsurlarını kaçırabilirler.
Ayrıca, kaydırıcıların manipülasyonu, düğmelere tıklamaktan daha fazla konsantrasyon gerektirir, bu nedenle, öncelikle öğrenci kullanımını dikkate alan bu tasarım kararı nedeniyle öğretmenin sınıf dersi, ek bir dikkat dağınıklığına maruz kalabilir.
Bir öğretmen jestleri kullanma yeteneğini kaybederse, konuşma üretimi gibi diğer bilişsel işlevleri engellenebilir veya en azından, normalde jestlerle iletilecek olan kavramların daha karmaşık açıklamalarıyla telafi etmesi gerekecektir.
Jest kaybının neden olduğu bu yan etkiler, öğretmenin materyali sunma becerisini, öğrencinin materyali özümsemesini ve öğretmenin düşünme araçlarını kullanmaya olan ilgisini olumsuz etkileyebilir. Genel olarak, öğretmenler “yüz yüze tüm sınıf öğretimini” kolaylaştıran teknolojiler konusunda hala en rahat olanlardır. Hareket dostu arayüzlerin amacı, mevcut eğitim araçlarını alıp onları sınıf öğretimi için daha uygun hale getirmektir.
Düşünme Aracı Tasarımı
Ontario matematik müfredatındaki “ilişkiler” konusu için, bir cep telefonu planı seçme durumu etrafında bir öğrenme nesnesi tasarlanmıştır. Bu örnekte, her biri farklı sabit aylık servis ücretlerine (yani y-intercept) ve dakika başına ücretlere (yani eğime) sahip olabilen üç kullanılabilir cep telefonu planı vardır.
Öğrenme nesnesine gömülü düşünme aracı, öğrencilerin aylık hizmet ücretlerini, dakika ücretlerini ve kullanılan dakikaları değiştirmenin etkilerini analiz etmelerini sağlar. Bu gerçek dünya bileşenleri, kesişimler, eğimler ve çizgi kesişimleri gibi temel (soyut) kavramlarla eşleşecek şekilde seçilmiştir.
Kullanıcı arayüzleri özellikleri
Bağlantı arayüzü ne demek
Arayüz Çeşitleri
Uygulama arayüzü ne demek
Telefonda arayüz ne demek
Arayüz TDK
Kullanıcı bilgisayar arayüzleri sistemin
Kullanıcı arayüz nedir
Geliştirilen düşünme aracı, kavramın grafiksel ve matematiksel temsillerini bağlamak için dyna-bağlamayı kullanır. Bu bağlantı ile öğrenciler (daha soyut) çizgi denklemlerindeki değişikliklerin grafikteki görsel olarak daha somut çizgileri nasıl etkileyebileceğini ve bunun tersini inceleyebilirler.
Örneğin, grafikteki bir çizginin sol uç noktasına tıklayıp sürüklemek, aynı anda karşılık gelen çizgi denklemindeki y-kesişimini değiştirecektir. Ayrıca, bir doğru denklemindeki eğimi artırmak veya azaltmak, aynı anda grafikte karşılık gelen çizgiyi “döndürecektir”. Bu bağlantılı, etkileşimli bileşenler, iki temsili birbirine bağlayan kavramlar üzerine öğrencinin sezgisini oluşturmaya yardımcı olabilir.
Arayüz Tasarımı
Bir GFI geliştirmek için, bir sınıf sunumunun temel özelliği belirlenmelidir. Cep telefonu planları ile öğrencilerin aşina olacağı pratik bir soru, hangisinin en iyi plan (yani en ucuz) olduğunu belirlemektir. Bu sorunun cevabı dakika sayısına bağlıdır ve bir öğretmen dakikaları değiştirerek farklı kullanım miktarları için farklı planların nasıl daha iyi olabileceğini gösterebilir. Daha sonra bir hat kesişiminde en iyi planın değiştiği ve hat kavşaklarının konumunun cep telefonu planlarının (grafik hatlar ve hat) aylık servis ücretlerine (y-kesme noktaları) ve dakika başına oranlarına (eğimler) bağlı olduğu gösterilebilir.
Yukarıdaki materyalin bir sınıf sunumu, dakika sayısının öğretmen tarafından kolayca değiştirilebilmesini gerektirir. Öğretmen kaydırıcıyı kullanıyorsa, dikkati kendi bilgisayarının ekranında olacaktır ve öğrencilerin sınıf ekranında gözlemlemesi gereken temel özellikleri belirtmek zor olacaktır.
Geliştirilen düşünme aracını sınıf sunumları için daha uygun hale getirmek için, standart GUI kaydırıcısından daha jest dostu olduğu için sol ve sağ fare tıklamalarının arayüz bileşeni kullanılmıştır. Spesifik olarak, bir elinizle bir düğmeye aynı anda tıklayıp diğer elinizle hareket ettirmek, aynı anda tıklayıp sürükleyip hareket ettirmekten çok daha kolaydır. Bir GFI ile bir öğretmen, hareketleri derse daha kolay dahil edebilmelidir ve bu onların sınıf ekranı ve öğrencilerle daha doğal ve etkili bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayacaktır.
Özet
Birçok öğretmenin yüz yüze tüm sınıf öğretiminde daha rahat (ve daha etkili) olduğunu kabul etmek önemlidir. Yüz yüze tüm sınıf öğretimi, güçlü görselleştirmeler, fikirlerin fiziksel düzenlemesi ve dinamik etkileşim gibi çok modlu iletişim biçimlerinden yararlanır.
Bu iletişim modlarını kolaylaştırmak için eğitim teknolojileri, sınıf kullanımı için tasarlanmış daha kolay kontrol arayüzleri gerektirir. Hareket dostu arayüzler, tipik bir (Ontario) sınıfta mevcut teknik altyapı tarafından desteklenebilen bu soruna düşük maliyetli ve teknik olarak önemsiz bir çözümdür.
Arayüz Çeşitleri Arayüz TDK Bağlantı arayüzü ne demek Kullanıcı arayüz Nedir Kullanıcı arayüzleri özellikleri Kullanıcı bilgisayar arayüzleri sistemin Telefonda arayüz ne demek Uygulama arayüzü ne demek