Bilgi Geçerliliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Geçerliliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

16 Şubat 2022 Bilimsel bilgi Geçerlik güvenirlik ilişkisi Güvenirlik nedir 0
Proje Değişimini Yönetmek

Bilgi Organizatörü Olarak Öğrenci

Herhangi bir öğretme ve öğrenme ortamında, öğrencinin bilgiyi dönüştürme ve onu kendi bağlamına yerleştirme konusunda büyük bir kapasitesi vardır, buna öğrenci bilgi dönüşüm süreci diyebiliriz. E-öğrenme çerçevesi, öğretmenin, materyaller bir araya getirildiğinde öğrencilerin materyal kullanımının amaçladıklarından ne kadar uzaklaştığını izlemesini daha zor hale getirebilir (tıp eğitiminde bu konu hakkında tartışma ve öğretmen eğitiminde, Yao ve diğerleri (2008) ) Google arama yaklaşımıyla desteklenen Web tabanlı dünya görüşü, bireylerin bilgiye erişimini açmıştır, ancak bir web sayfası veya atıfta bulunulan bir belge akran incelemesinden geçmiş bir makale veya makale için varsayıldığı gibi önceden belirlenmiş bir doğruluğu yoktur.

Öğrencilerin bilgiyi nasıl gördüklerini, özellikle de Web’den veri alma görüşleriyle ilgili olarak araştıran çok sayıda çalışma vardır. Bilgi erişimindeki bu değişiklikle geçerlilik anlayışımız değişmelidir. Aldığımız içerik geçerli olabilir, ancak bir öğrencinin gerçek bilgisini ne ölçüde değerlendirdiğimiz geçerli değildir. Sorunun formülasyonu ile ilgili endişeden, sunulan materyallerin doğruluğu ile ilgili endişeye geçiyoruz. Söylediğimiz şu ki, artık açılış sayfalarında verilen listeye başka bir geçerlilik türü eklememiz gerekiyor. Bilgi Geçerliliği. Bunu bir sonraki bölümde ele alacağız.

E-L Kazancının Güvenilirlik ve Geçerlilik Üzerindeki Etkisi

Önceki bölümler, sosyo-teknik bir öğretme/öğrenme ortamı olarak e-öğrenmenin güvenilirliği ve geçerliliği etkilediği bir dizi alana işaret etmişti. Bir değerlendirme üzerindeki aracı etkinin öğrencinin teknoloji becerisinin seviyesi olabileceğini ve bunun potansiyel olarak sadece güvenilirlik ve geçerlilikten ziyade değerlendirmenin sonuçlarının doğruluğunu sorgulayabileceğini belirtmiştik. Çalışma ortamının değişen doğasının, öğrencilerin veri kaynaklarının kabul edilebilirliğine ilişkin algısını değiştirdiğini de belirtmiştik.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, güvenilirliğin ve geçerliliğin resmi yapısının kökenleri kağıt ve kalem değerlendirmesinin eğitim dünyasında ve karatahtaya dayalı amfidedir. Çevrimiçi, dağıtılmış eğitime geçiş, öğretim görevlisi ve öğrenci arasındaki teması değiştirir, ancak güvenilirlik ve geçerlilik üzerindeki etkileri araştırmaya tabi tutulmamış gibi görünmektedir.

Personel Yansıması

Personelin çoğu, öğrencilerin ders notlarına çok daha fazla bağımlı olduğu konusunda yorum yaptı. Geçmişte, notların ya doğrudan öğrenciler tarafından sınıf tartışmalarından derlendiği ya da eğitmen tarafından fotokopisi ya da ruhla çoğaltılan el yazısı notları olarak sunulduğu durumlarda, öğrenciler ders notlarının kendilerine gerekli bilgileri sağlamasını sağlamak için büyük sorumluluk alırlardı. ihtiyaç duydukları öğrenme yardımcıları.

Şimdi, birçok eğitmen, genellikle PowerPoint gibi araçlar aracılığıyla yüksek bir sunumsal mükemmellik standardına sahip çevrimiçi ders notları geliştirmek için büyük çaba sarf ettiğinde, öğrenciler bu tür öğrenme materyallerinin sorumluluğunun artık tamamen eğitmende olduğunu hissediyorlar. Materyalin geçerliliği artık öğrencinin sorumluluğunda değildir.


Bilimsel bilgi
Bilgi Türleri felsefe
Güvenirlik nedir
Teknik bilgi
Bilgi Nedir
Geçerlik güvenirlik ilişkisi
Dini bilgi
Gündelik bilgi


Bilgi Geçerliliği

Bilgi Geçerliliği, öncelikle, sunulan değerlendirmenin öğrencinin bilgisinin geçerli bir örneği olduğu, öğrencinin çalışması olduğu ile ilgilidir. Diğer geçerlilik biçimlerinden farklı olarak görülür, çünkü bu, öğretmenin öğrencinin sunabileceğini varsaydığından ziyade, öğrencinin değerlendirme olarak gerçekte ne sunduğuyla ilgilidir. Görünüş Geçerliliği veya İçerik Geçerliliği örneğinde olduğu gibi. Ayrıca, Bilgi Geçerliliğinin değerlendirilebileceği hiçbir basit dış kriter yoktur.

Bilgi geçerliliğinin dayandığı alt sistemi gösterir. Bilgi kaynaklarıyla yapılan işlemleri gösterdik çünkü bu, bu tür bir geçerliliğin nasıl çalıştığını anlamak için kritik öneme sahiptir.

Web tabanlı kes-yapıştır yaklaşımının, yorumla ve yeniden ifade et yaklaşımının yerini alma derecesinin giderek arttığının gayet iyi farkındayız. Ayrıca, bazı öğrencilerin başkalarının materyallerini basitçe kesip yapıştırmanın uygunsuzluğu konusunda kendi zihinlerinde net olmadıklarına dair işaretler de var. Bunun, işlerini kendileri için başkalarına yaptırarak bariz bir şekilde hile yapanlara göre farklı bir düzeyde olduğunu unutmayın. Hile olarak hile yapmayı bir bilgi geçerliliği sorunu olarak dahil etmeyeceğiz.

Bilgi Geçerliliği her zaman nitel ve yarı yapılandırılmış değerlendirmenin bir parçası olmuştur. Değerlendirici olarak siz, öğrencinin kalemi kağıda dökmeden önce gerekli materyali sindirip sindirmediğini görmek isteyeceksiniz. Öğrenciler her zaman intihal yapmışlardır, ancak bunun hem bir etkinlik olarak hem de bu etkinliğin bir sonucu olarak ne anlama geldiğinin çok farkında olma eğilimindedirler.

Voithofer’in (2002) bilgisinin sadece bir tık ötede olduğu kavramının, bir tık uzağınızda olan bilgiye dönüştürüldüğü ve benim bilgim tarafından özümsenebileceği değişen bir kültür olduğunu önerebiliriz. Bu, bilgi edinmeye yönelik kötü niyetli bir yaklaşım değil, bilginin evrensel olduğu inancından türetilen bir varsayımdır.

Bilgi geçerliliği, diğer tüm geçerlilik türlerinden farklı olarak, değerlendirmenin yapıldığı aşamada çalışır. Bu, değerlendirme sürecinin sonundaki not vermekten çok, değerlendirme süreciyle ilgilidir. Geleneksel sonuca dayalı geçerlilik, değerlendirmeyi yaparken ne olup bittiğinin toplamı ile tanımlanan dış kriterler arasındaki etkileşimdir. Bilginin geçerliliği final notunu etkileyebilir ama aynı zamanda bir öğrenci tarafından verilen sunumu geçersiz kılabilir.

Bu, web’den alınan bilgilerin doğruluğu hakkında sorulan sorularla daha da kötüleşiyor. Öğretmenin işi değerlendirmedeki görevi daha karmaşık hale gelir çünkü elde edilen materyalin değerlendirilmesi gerekebilir. Öğrencilerin elektronik öncesi başvurularda yeni ve ilginç materyalleri tanıtma yeteneğine sahip olduklarını biliyoruz, ancak bunlar, bizim deneyimlerimize göre, az sayıda daha maceracı ve ilgili öğrencidendi.

Artık tüm öğrenciler yeni materyale erişiyor ve bu materyal tamamen yanlış olabilir. Bu, web tabanlı araştırmalardan rapor edilen araştırma verilerinin doğruluğu olmasa da genellenebilirliğine kadar uzanır. Değerlendiricinin görevi daha karmaşık hale gelir. Bu, değerlendirici ve bilgi kaynakları arasında gösterilen işlemler aracılığıyla gösterilmektedir.

Bilgi Güvenilirliği

Bu konseptte daha az bileşen güvenilirliktir. Bilgi güvenilirliğinin uygulanacağı yer, değerlendiriciler arası (veya değerlendiriciler arası) güvenilirlik olarak bilinen şeydir. Bu mutlaka değerlendirme aracının kendisi ile ilgili değildir, ancak değerlendirme görevinin netliği ile ilgilidir. Örneğin, her değerlendiricinin çok benzer kriterler kullanması için değerlendirme görevleri için net işaretleme yönergelerine sahip olunarak, değerlendiriciler arası güvenilirlik artırılır.

Bilgi geçersizliği yarattığını öne sürdüğümüz koşullar altında, çeşitli değerlendiriciler muhtemelen bilgiyi farklı şekillerde ele alacaklardır. Bunun değerlendiriciler arasındaki güvenilirliği azaltması muhtemeldir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir