Bilgi Tabanlı Destek Ortamı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Tabanlı Destek Ortamı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Eylül 2022 Karar Destek Sistemi oluşturma Karar Destek Sistemi uygulamaları Karar destek Sistemleri örnekleri 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Bilgi Tabanlı Destek Ortamı

Hem kuruluşlar hem de üniversiteler, faaliyet gösterdikleri alanın amacına ilişkin verilerin toplanmasına bağlıdır. Dahili olarak, organizasyonun her bir işlevsel parçası, kullanılan farklı sistem türlerinden toplanan verilerle çalışır. Bu nedenle, kuruluşlar, değerli bilgiler ve nihayetinde bilgi üretmek için formüle edilmiş kurallarla işlenecek verileri toplamak ve depolamak için teknolojiyi kullanır. Üniversiteler de veri toplar, işler ve bunlara uygunluk ve önem verir.

Çoğu kuruluş, örneğin hedef kitleleriyle ilgili bilgileri rekabet avantajı elde etmek için kullanır. Bilgi ve bilgi işçileri teorik olarak üniversitelerin ürettiği “ürünlerdir”.

Ancak, firmaların çoğunluğu ile aynı ikilemle karşı karşıyalar, yani çok fazla veri ve bilgi var ama yeterli bilgi yok. Bilgi, anlamı, anlamı olan ve açıkça anlaşılan açık bilgi olarak tanımlanabilir. Bilgi, ilgili bilgi hacimleri olarak kabul edilir, ancak daha da önemlisi, bir uzman biçimindeki deneyime (örtük bilgi) ek olarak kabul edilir.

Bir uzman, etkili olabilmek için, karar vermede hem resmi (nicel) hem de gayri resmi (nitel) bilgileri kapsamlı bir şekilde kullanmalıdır. Bilgi, stratejik bir varlık olarak kabul edilir ve bu nedenle oluşturulması genellikle işletme çapında bir hedeftir. Alavi ve Leidner (1999), bilginin öneminin, bilginin aktarılması ve çoğaltılmasının önündeki engellerin ona muazzam bir stratejik önem kazandırdığı hipotezine dayandığını savundular.

Üniversiteler, gerekli teknolojik yeteneğe sahip olarak bilgiyi toplayabilecek ve yönetebilecek sistemler geliştirmektedir. Bir uzmanın deneyimini bir sistem biçiminde birleştirme yeteneği ile birlikte kombinasyon veya entegrasyon, stratejik bir araç olarak kabul edilir. Hem açık hem de örtük bilgiyi birleştirebilen sistemlere bilgi yönetim sistemleri (KMS’ler) denir.

Bu alandaki araştırmalar, üniversitelerin değil, kuruluşların sistemleri ancak son birkaç yılda uyguladıkları gerçeğinden dolayı çok ayrıntılı değildir. Bu sistemler, bilgiyi elde etmek ve yönetmek ve onu farklı fonksiyonel birimler arasında ve ayrıca herhangi bir dış işbirliği grubu ile dağıtmak için kullanılır.

Bilgiyi yayma fikri, eğitimde veya endüstride yeni bir kavram değildir. Sınıf gibi, öğrenci sayısı veya alınacak kararların türü gibi faktörlere bağlı olarak kağıt tabanlı bilgi paylaşımı ve sanal gibi geleneksel yaklaşımlar kullanılır.


Karar Destek Sistemi uygulamaları
Karar destek Sistemleri örnekleri
Karar destek Sistemleri ders Notları
Karar Destek Sistemi oluşturma
Karar Destek Sistemi Ticaret Bakanlığı
Karar Destek Sistemi Sağlık Bakanlığı
kds.sagliknet.saglik.gov.tr giriş
Karar Destek Sistemleri PDF


Bir kuruluş, yöneticilerin ihtiyaç duyduğu deneyim düzeyini azaltmak ve kararlarının etkinliğini artırmak için bir bilgi tabanı oluşturur. Endüstri, çalışanlarının eğitimine ve dolayısıyla “alanında uzmanlar” olarak adlandırılanların yaratılmasına muazzam miktarda sermaye yatırır; “gerçek” bir bilgi tabanı, çalışanın ayrılması durumunda yatırım kaybını azaltmak için uzmanların deneyiminin edinilmesine olanak sağlayacaktır.

Nonaka (1995), bilgiyi “sadece doğru inanç” olarak tanımlar. Bilgiye dayalı bu ekonomide bilgi, güç veya rekabet avantajı kaynağı olarak kabul edilir. Powell ve Casey (1995), bilgiyi hem bilgi hem de uzmanlığın bir kombinasyonu olarak tanımlamaktadır. Bilgi, bir alanda uzmanlığa sahip bir kişi ilgili bilgiyi verimli bir şekilde kullandığında elde edilir veya yaratılır.

Akademisyenlerin yıllar içinde biriktirdikleri eğitim ve deneyim (bilgi), ek bilgi üretmek için hem öğretmelerine hem de işbirliği yapmalarına olanak tanır.

Bu nedenle, bu durumda bir bilgi tabanı destek ortamı (KBSE), tartışma forumları, sanal kütüphaneler ve akademisyenlerin ve öğrencilerin bilgiyi (ya da bilgi) almasına izin vermek için araştırma gibi mevcut öğrenme ve işleme sistemlerinin dinamik bir havuzu olarak tanımlanabilir. zımni veya açık) bireysel profillere göre.

Böyle bir sistemin olanakları, yalnızca söz konusu üniversite tarafından getirilen teknolojik veya yönetimsel destek gibi kısıtlamalarla sınırlıdır. Yenilikçi üniversiteler, bu uygulamayı, özellikle personeli ve öğrencileri kendi alanlarındaki araştırma ve gelişen teknolojilerden haberdar etmek için çeşitli nedenlerle kullanabilir.

Sistemi tasarlamak, Web’in dağıtım aracı olarak kullanımına ilişkin kapsamlı bir araştırmayı gerektirir. Tasarımcı, anlamlı bir öğrenme ortamı yaratmak için WWW’nin niteliklerinin ve öğretim tasarımı ilkelerinin farkında olmalıdır. Web tabanlı sınıf, daha önce de belirtildiği gibi, öğretime yenilikçi bir yaklaşım olarak görülmektedir.

Geleneksel yöntem gibi, hem etkili hem de faydalı olması için dikkatli bir planlama gerektirir. Web tabanlı bir sınıf sadece bilgi dağıtmaktan daha fazlasını yapmalıdır, öğrenciler arasındaki işbirliğini desteklemek için tartışma forumları gibi kaynakları içermeli ve nihayetinde hem acemi hem de ileri düzeydeki öğrencilerin ihtiyaçlarını desteklemelidir.

Bir KBSE, ortamın başarısının ayrılmaz bir parçası olan bir dizi bileşenden oluşur: (a) hem tam hem de yarı zamanlı öğrencileri desteklemek için bir öğrenci rehberlik sistemi, (b) hem pratik hem de bilişsel yetenekleri test etmek için bir sınav alanı (c) konferans makalelerine ve dergilere kolay erişime izin veren sanal bir kütüphane ve (d) tüm bileşenleri entegre etmek ve son kullanıcılar için bilgi alımını otomatikleştirmek için bir aracı tarafından kolaylaştırılan bilgi tabanı.

SİSTEM

KBSE (genel) bir üniversite ortamını desteklemek için geliştirilebilir. Sistem, hem öğrenciler (lisansüstü veya lisans) hem de personel için bir destek sistemi sağlamanın yanı sıra, test bölümü içindeki araştırmaları yönetmek ve genişletmek için çok sayıda rapor üretir.

Ortam, öğrencilerin problem çözme becerilerini “gerçek dünya” simülasyonları ve hem öğretim görevlilerine hem de öğrencilere geri bildirim sağlayan Çoktan Seçmeli Sorular (MCQ’lar) ile test eder. Hem personel hem de öğrenciler sistemden materyal eklemek ve sistemden materyal çıkarmak için işbirliği yaptıkça ortam büyüyecek ve değişecektir.

Personel tarafından yapılan iş tekrarı önemli ölçüde azaltılabilir ve personelin diğer görevlere konsantre olma özgürlüğü sağlanır. Çevrenin kendisi üniversite tarafından eğitimde ve bilginin yönetimi ve yaratılmasında kullanılabilir. Sistem, bir üniversiteyi oluşturan birçok bileşenden dördünü etkinleştirecek veya otomatikleştirecek ve bu nedenle sanal öğrenme ve araştırmayı destekleyecektir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir