BİLGİ YÖNETİMİ  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

BİLGİ YÖNETİMİ  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Mayıs 2022 Bilgi Yönetimi Dersler Bilgi yönetimi Nedir Veri ve bilgi yönetimi 0
Lojistik Sağlayıcıları

BİLGİ YÖNETİMİ

Bilgi Yönetiminde Güven Oluşturmaya Yönelik Cihazlar, Hizmetler ve Teknolojiler

Güvenlik olarak, önemli bir güven temeli birçok konuyu içerir – sadece bilgi güvenliği teknolojisi değil, aynı zamanda firmaların yapısı; yönetim teknikleri de IC teknolojilerinin süregelen değişikliklerini takip etmek zorundadır. Güvenlik sorunları daha geniş, yönetim odaklı bir yoruma tabi tutulursa, Dhillon’a göre dört kategoride sınıflandırılabilirler.

• Coğrafi olarak dağıtılmış bir ortamda iyi yönetim uygulamaları oluşturmak ve buna rağmen kurumsal operasyonları kontrol edebilmek
• Kurumsal bağlamı ve yeni iş süreçlerini yeterince yansıtan güvenlik politikaları ve prosedürleri oluşturmak
• Kuruluşların karmaşık yapılanması ve bilgi işleme faaliyetleri göz önüne alındığında, doğru sorumluluk yapılarının oluşturulması
• Uygun bilgi teknolojisi acil durum kurtarma planlarının oluşturulması

Güveni ele almak için bir çözüm, her bağlantının güçlü olduğu ama aynı zamanda güvenilirliğini doğrulayarak komşusuna da bağlandığı bir güven zinciri oluşturmaktır. Özellikle, fiziksel olarak güvenilir bir temele a priori topraklama ile başlayarak, zincirin her halkası, zincirin herhangi bir ağırlık taşımasına izin verilmeden önce komşusunun imza tabanlı güven belirteçlerini kontrol eder. Böyle bir zincir işlemcilerle başlar ve işletim sistemlerine, uygulamalara, birbirine bağlı protokollere ve nihayetinde son kullanıcılara kadar uzanır.

Güven yönetimi, güvenlik ilkesi, kimlik bilgileri, erişim denetimi ve yetkilendirme kavramlarını birleştirir. Güven yönetimi sistemi kullanan bir uygulama, uyumluluk denetleyicisine istenen bir eyleme izin verilip verilmeyeceğini sorabilir.

Güven yönetimi ilkelerinin ağlar arasında dağıtılması kolaydır ve uygulamaya özel dağıtılmış ilke yapılandırma mekanizmalarına, erişim kontrol listelerine ve sertifika ayrıştırıcılarına ve yorumlayıcılarına duyulan ihtiyacın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Sanal Takım Çalışması ve Güven Yönetimi

Bugün, çalışma ekiplerinin üyeleri coğrafi olarak (fiziksel olarak) birbirinden ayrıldığından, farklı ağ bağlantılı organizasyon türleri yeni işbirliği türlerine ihtiyaç duymaktadır; paylaşılan belgeleri kullanırlar ve e-posta ve yüksek kaliteli ses ve görüntü kanalları aracılığıyla iletişim kurarlar. Bu ekipler, hiçbir zaman yüz yüze görüşmedikleri ve yüz yüze görüşmedikleri için “sanal ekipler” olarak adlandırılır.

Yüz yüze teması olmayan ekiplerin çalışması, Handy’nin ifade ettiği şu gözleme dayanarak daha az etkili ve güvenilirdir: “Güvene dokunmak gerekir.” Örnek olay incelemelerine göre, sanal ekip üyelerinin güveninin geleneksel ekiplere olan güvenden önemli ölçüde daha düşük olduğu açıktır. Etkileşimin öncelikle e-posta yoluyla olduğu diğer deneylerde, coğrafi olarak dağıtılmış ekiplerde olduğu gibi çok benzer sonuçlar elde edilmiştir.

En son araştırmalar, insanlar bilgisayar aracılı iletişimi (CMC) kullanmadan önce tanışırlarsa, güven dokunma yoluyla kurulduğundan birbirlerine güvendiklerini gösteriyor.

Katılımcıların önceden bir araya gelmeyip bir ağ üzerinden çeşitli tanışma etkinliklerine başlamaları durumunda, güven daha önce hiçbir şey yapmadıklarından çok daha yüksektir, neredeyse bir önceki toplantı kadar iyidir. Tanışmak için sohbet forumlarını kullanmak neredeyse tanışmak kadar iyidir ve “sadece bir resim görmek bile hiç yoktan iyidir”.


Bilgi yönetimi Nedir
Bilgi Yönetimi Ne is Yapar
bilgi yönetimi (2 yıllık)
Bilgi Yönetimi Bölümü
Bilgi Yönetimi Dersleri
Bilgi yönetimi pdf
Bilgi Yönetimi Ders Notları
Veri ve bilgi yönetimi


Güven Yaratmak için Bilgi Teknolojisi Araçları

Bir bilgi sisteminin bir kullanıcısının veya müşterisinin belirlenmesi karmaşık bir iştir. Bilgisayar biliminde tanımlayıcı, diğer varlıkların bu varlığı çağırabilmesi için program, aygıt veya sistem gibi bir varlığı adlandıran bir bit veya karakter dizisidir. Bilgi sistemleri bağlamında, tanımlamanın amacı çok somuttur: Bir veri akışını belirli bir kişiyle ilişkilendirmek için kullanılır, bu nedenle aşağıdaki tanım verilebilir: “İnsan kimliği, verilerin belirli bir insanla ilişkilendirilmesidir. ”.

Bilgi sistemleri, birincil tanımlama mekanizması olarak isimlerden ziyade kodları kullanma eğiliminde olmuştur. Bir kişiyi tanımlamanın en güvenilir yolu biyometrik teknikleri uygulamaktır.

BT’deki biyometri sistemlerinde uygulanan teknikler, fizyolojik (parmak izi, iris, yüz özellikleri, vb.) bir öğe veya faktörün yanı sıra davranışsal bir öğeyi (örneğin, ses kalıpları, yazma ritmi) içerir.

Biyometrik tanımlama, şifre ve PIN’leri (kişisel tanımlama numaraları) içeren mevcut yöntemlere göre tercih edilir, çünkü kimliği belirlenecek kişinin, tanımlama noktasında fiziksel olarak bulunması gerekir, bu nedenle, cihazın değil, kullanıcının kimliği belirlenir. PIN ve şifre durumunda. Katmanlı biyometrik doğrulama (LBV) teknolojisi, farklı biyometrik teknolojilerin karmaşık bir tanımlama süreci içinde katmanlanmasını gerektirir.

Güvenin temel unsuru, veri veya metni yetkisiz kişilerce yorumlanamayacak bir forma dönüştüren veya gizleyen teknolojilerle elde edilebilen gizliliktir. Bu amacı gerçekleştirmek için iki ana teknik vardır: şifreleme ve steganografi.

Şifreleme, mesajı şifreli metne dönüştürmektir, öyle ki şifreli metni izleyen bir düşman gönderilen mesajı belirleyemez. Steganografi, gizli bir mesajı, rakibin gizli mesajın varlığını veya içeriğini ayırt edemeyeceği şekilde daha büyük bir mesaj içinde saklama sanatıdır. Örneğin, düşük sıralı piksel bitlerini mesaj bitleri olarak değiştirerek bir mesaj bir resim içinde gizlenebilir.

İnsan-Bilgisayar Arayüzleri ile Güven Oluşturma

Genel olarak konuşursak, bir arayüzün amacı, iki veya daha fazla varlığı ortak bir noktada veya ortak bir sınırda birbirine bağlamaktır. Bir iletişim veya bilgi sistemi terimi olarak arayüz, iki veya daha fazla süreç, kişi veya diğer fiziksel varlıklar arasındaki iletişim noktasıdır. Arayüzler, kullanıcının veya müşterinin güvenini kazanmanın kilit noktalarıdır.

Kullanıcı ile sistem arasındaki ilk bağlantı noktalarıdır; Kullanıcıların kimlikleri bu noktalarda (örneğin şifre girişi, parmak izi okuyucu, akıllı kart okuyucu) gerçekleşir, bu nedenle çok dikkatli tasarlanmaları gerekir. Her iki arayüz tipinin tasarımında teknik boyutların yanı sıra ergonomik ve psikolojik yönler de dikkate alınmaktadır.

Güvenilir Zaman

Küresel ağ iletişiminde güvenilir zaman önemlidir. Güvenilir zaman, ağ ve operasyon altyapısının doğru, güvenli ve güvenilir bir şekilde çalışmasını ve tüm bağlı uygulamaların anlaşmazlıkları çözmek, reddedilmeyi önlemek ve elektronik ticari işlemlerin yasal uygulanabilirliğini sağlamak için denetlenebilirlik sağlayan izlenebilirlikle yürütülmesini sağlamak için çok önemlidir. Denetlenebilir kaynak kullanımı ve zamanın senkronizasyonu bir güven zincirini içerir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir