Bilgisayar Destekli Öğretim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Bilgisayar Destekli Öğretim (CAI)
Bilgisayar destekli öğretim, bilgisayar kullanan bir öğrenciye bir öğretim programı verildiğinde meydana gelir. CAI bazen, öğretim programları, öğreticiler, simülasyonlar, öğretim yönetimi, tamamlayıcı alıştırmalar, programlama ve üretkenlik yazılımı uygulamaları dahil olmak üzere bir eğitim ortamında herhangi bir bilgisayar kullanımına atıfta bulunan bir tür bilgisayar tabanlı öğretim (CBI) olarak kabul edilir.
CAI ve CBI genellikle eş anlamlıdır, ilki bazen daha kısıtlayıcı bir anlamda tek başına öğrenme etkinlikleri için kullanılan alıştırma ve uygulama, öğretici veya simülasyon yazılımına veya öğretmen tarafından yönlendirilen öğretime ek olarak kullanılır. CAI ayrıca öğretim programının kendisini veya öğretim programının bir bilgisayar tarafından sunulmasını da tanımlayabilir.
CAI, yönetim ve değerlendirme özelliklerine sahip kapsamlı bir müfredat olarak paketlendiğinde bazen eğitim yazılımı ve eğitim yazılımı olarak bilinir. Tipik bir CAI oturumunda, öğrenci ekranda bilgi sunan bir bilgisayarın önünde oturur. Öğrenci sunulan bilgilere fare ve/veya klavye ile çalışarak tepki verir.
Öğretimin hızı, öğretim sırası üzerinde kontrol sahibi olabilecek öğrenci tarafından kontrol edilebilir. Programda belirli noktalarda öğrenci sorulan sorulara yanıt verir ve program yanıtın doğru veya yanlış olduğunu öğrenciye bildirir. Daha karmaşık CAI ayarlarında, program ayrıca doğru ve yanlış yanıtların sayısını takip edebilir ve talimat sırasını program boyunca performansa göre uyarlayabilir.
CAI’nin başlıca avantajları, öğrencilerin kendi hızlarında çalışmasına izin vermesi, öğretim akışını veya sırasını kontrol etmesi ve anında geri bildirim sağlamasıdır. CAI’nin daha karmaşık biçimleri, her ders için ders içeriğini, öğretim sırasını ve zorluk seviyesini değiştirerek ve geri bildirim türlerini gözden geçirerek öğretimi bireysel öğrenci ihtiyaçlarına uyarlar. Bu düzeltmeler, öğrenci bir dersi tamamlarken gerçekleştirilebilir.
Örneğin, bilgisayar, her öğrencinin matematik becerisinin ilk teşhisine yanıt olarak farklı zorluk seviyelerindeki matematik problemlerini seçip sunabilir. Bir değerlendirme yapıldıktan sonra, öğretim programının kontrol süreçleri, öğrencinin ilerlemesinin tahminini sürekli olarak iyileştirmek için öğrenciden gelen geri bildirimi kullanır.
CAI, 1950’lerde, eğitim araştırmacılarının, programlanmış öğretim (PI) yoluyla B. F. Skinner tarafından kuramlaştırıldığı gibi davranışsal analiz tekniklerini uygulayarak öğrenme problemlerini çözmeye çalıştıklarında başladı. PI kavramları daha sonra ilk olarak 1950’lerin sonlarında ve 1960’ların başlarında ortaya çıkan kaba öğretim makinelerine uygulandı. PI ve öğretim makineleri 1960’lar boyunca kolejler, devlet okulları ve ordu tarafından kullanıldı.
Bilgisayar Destekli öğretim özellikleri
Bilgisayar Destekli öğretim yazılımları KPSS
Bilgisayar destekli eğitim etkinlikleri
Bilgisayar destekli öğretim KPSS Soruları
İnternet tabanlı öğrenme
Teknoloji destekli öğretim nedir
Bilgisayar Destekli öğretim Yararları
Programlı Öğretim ve bilgisayar DESTEKLİ
PI, muhtemelen monoton olduğu ve grup odaklı, sabit programlı okul ortamlarına uymadığı için okullarda hiçbir zaman yüksek derecede popülerlik elde edemedi. Bununla birlikte, bilgisayarları öğretimde kullanmaya yönelik ilk çabalar, PI’nin yol gösterici ilkelerinden ortaya çıkmıştır. İlk biçimlerinde CAI, bilgisayar teknolojisi ve PI hareketinin bir entegrasyonuydu.
Ortaya çıkan orijinal CAI modelleri arasında Stanford Üniversitesi’nden Patrick Suppes’in yönettiği bir proje vardı. Stanford Projesi 1963’te ilköğretim matematik, dil sanatları ve okuma öğretimi için bir öğretici sistem geliştirmek için başlatıldı. Operasyonun ikinci yılının sonunda, yaklaşık 400 öğrenci, okuma veya matematik alanında günlük CAI aldı.
Stanford Projesinin ve müfredatla ilgili CAI ihtiyacının doğrudan bir sonucu olarak, Suppes mini bilgisayar sistemleri için eğitim yazılımları pazarlayan bir şirket (Computer Curriculum Corporation) kurdu. Suppes, öğretimi etkin bir şekilde sunmak için izole edilmiş güncel dersler yerine birçok eklemli programın oluşturulmasını savundu.
Bir başka erken CAI projesi 1960 yılında Illinois Üniversitesi’nde ortaya çıktı. Bu proje, Otomatik Öğretme İşlemleri için Programlanmış Mantık (PLATO), bilgisayar donanımı ve yazılımını, aynı anda geniş bir öğrenci tabanına çeşitli konularda eğitim vermek için özel olarak tasarladı.
PLATO araştırmacıları, renkli grafiklerin, dokunmaya duyarlı ekranların, teslim modlarının, bilgisayar ve öğrenci arasında yüksek düzeyde etkileşimin ve öğrenci kontrolünün kullanılmasına öncülük ettiler. PLATO, Control Data Corporation’ın tescilli ticari markası oldu ve birçok eğitim yazılımı dağıtım sistemi için bir model olarak hizmet etti. 1967’de Illinois Üniversitesi, PLATO projesi için bir araştırma laboratuvarı kurdu ve geniş çaplı bir bilgisayar tabanlı eğitim sistemine (PLATO IV) doğru genişledi.
Bilgisayar teknolojisinin maliyetleri düştükçe, CAI’nin kullanımı sınıf uygulamaları için daha uygun hale geldi; okullarda eğitim yazılımlarının yanı sıra mikrobilgisayarların kullanımı 1980’lerin başında genişlemeye başladı.
Birçok mikro bilgisayarı tek bir sunucu bilgisayara bağlayan mikrobilgisayarların ve yerel alan ağlarının ortaya çıkmasıyla birlikte, eğitim yazılımı şirketleri (CCC ve PLATO dahil) eğitim yazılımlarını mikrobilgisayar tabanlı platformlara taşıdı. Bu sistemler, tümleşik öğrenme sistemleri (ILS’ler) olarak bilinir hale geldi ve yerel alan ağı olarak yapılandırılmış bilgisayar donanımı, yazılımı ve eğitim yazılımından oluşuyordu.
ILS’ler genellikle bir ağ üzerinde CAI sağlayan kapsamlı bir yazılım paketi (eğitim yazılımı) içerir. Eğitim yazılımı, bireysel öğrencinin ilerlemesini izleyen ve öğretimi buna göre ayarlayan bir yönetim sistemi içeriyordu. ILS’ler, birkaç kitap yayınevi şirketi ILS şirketlerini satın aldığında ve onları gelecek için yeniden şekillendirmeye büyük yatırımlar yaptığında muazzam bir popülerlik ve satış yaşadı. 1980’lerin ve 1990’ların çoğunda ILS’ler devlet okullarında kullanılan CAI sistemlerinin büyük bir bölümünü oluşturuyordu.
Bilgisayar kullanımının etkililiği ve verimliliği ve CAI’nin akademik başarının yanı sıra belirli akademik alanlar, üst düzey düşünme becerileri, öğrenme oranları, öğrenmeyi kalıcılık, kontrol odağı ve motivasyon üzerindeki etkileri üzerine çok sayıda araştırma yapılmıştır.
Araştırma, CAI’nin öğretmen tarafından yönlendirilen sınıf içi öğretime ek olarak kullanılmasının, farklı müfredat alanlarında farklı yaş ve yeteneklerdeki öğrenciler için üstün başarı ve kalıcılık etkileri ürettiğini göstermiştir. Bu karşılaştırmalar, CAI’nin daha düşük başarılı öğrencilerde, yüksek başarılı öğrencilerden daha etkili olduğunu göstermiştir.
Bununla birlikte, CAI’nin etkinliğini standart öğretim yöntemleriyle karşılaştıran araştırma, sonuçsuz sonuçlar verdi. Bir dizi CAI çalışmasının sonuçlarını karşılaştırmak için meta-analitik yöntemler kullanıldı ve CAI kullanımının daha yüksek başarı sağladığı sonucuna varıldı.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Bilgisayar destekli eğitim etkinlikleri Bilgisayar destekli öğretim KPSS Soruları Bilgisayar Destekli öğretim özellikleri Bilgisayar Destekli öğretim Yararları Bilgisayar Destekli öğretim yazılımları KPSS İnternet tabanlı öğrenme Programlı Öğretim ve bilgisayar DESTEKLİ Teknoloji destekli öğretim nedir