Bilişsel Baskı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Sınıfta Öğretim Modülünün Geliştirilmesi
Bu tanıtım etkinliklerinden sonra, sınıfta İnternet bilgisini farklı şekillerde temsil eden önceden oluşturulmuş kavram haritalarını kullandık: ilk olarak, içerik organizasyonunu ve dersin farklı bölümleri arasındaki ilişkiyi göstermek için gelişmiş bir araç olarak; ikinci olarak, tartışmaya dahil olan farklı kavramları göstermek için belirli bir konunun geliştirilmesinden önce; ve üçüncüsü, derslerden sonra tartışılan kavramların bir sentezini yapmak. Öğretmen bu etkinlikleri uygulamaya koyarak kavram haritalarını ve ilgili içeriği öğrencilerle birlikte sunmuş ve tartışmıştır.
Kavram haritaları, öğretmenin öğrencilerini ağ teknolojileriyle ilgili Web materyallerini ve teknik raporları kullanmaya yönlendirmesine yardımcı oldu. Örneğin “son mil” teknolojilerini (ADSL ve kablo modem) tartışırken mevcut kavram haritalarını kullandık ve öğrencilerden bunları tamamlamak için bir Web araştırması yapmalarını istedik.
Modemlerin teknik kılavuzları, test edilecek donanımlar gibi bazı malzemeleri de onlara sağladık. Öğrenciler gruplar halinde çalıştı ve her grubun konuların bir kavram haritası temsilini oluşturmasını istedik. Her öğrenci grubu kendi kavram haritalarını oluşturdu ve biz bu haritaları bir geri bildirim öğretiminde değerlendirdik. Bu durumda kavram haritaları oluşturma etkinliğinin güçlü bir öğrenme aracı olduğunu vurguluyoruz.
Kavram haritaları, geleneksel değerlendirme etkinlikleriyle tamamlanan bir değerlendirme aracı olarak da kullanılmıştır. Öğrenciler tarafından oluşturulan kavram haritaları, her birinin anlaşılıp anlaşılmadığını değerlendirmelerine ve bireysel geri bildirim almalarına olanak tanır. Kavram haritalarının öğrencilerin hem geçerli hem de geçersiz düşüncelerini belirlemede, öğrencilerin sürekli değerlendirmelerini ve geri bildirimlerini geliştirmede çok etkili olduğunu doğruladık.
İnterneti ön plana çıkarsa da, öğrencilerin diğer ağ teknolojilerini anlamalarını sağlayan genel bilgisayar ağlarının temel ve kalıcı kavramlarını vurguladık. Bu temel kavramların anlaşılmasını pekiştirmek için alt bölüm 2.3’te sunulan sarmal müfredat modelini kullandık. Öğrenme sürecinde, “paket anahtarlama”, “protokol katmanları” ve diğerlerinin ana kavramları birçok kez geliştirildi ve her seferinde daha ayrıntılı olarak keşfedildi.
Örneğin, paketlenmiş anahtarlamalı ağlarda kullanılan çok önemli bir kavram olan “güvenilir veri aktarımı” kavramı için önce konuyu ve genel anlamını analojiler kullanarak tartıştık (bir ansiklopedinin posta yoluyla satın alınmasına dayanan bir benzetme kullandık). fasiküller).
Bundan sonra, İnternet protokolü TCP’nin sunumu sırasında, protokolün nasıl çalıştığını göstermek için bazı basit mesaj alışverişi şemaları kullandık. Son olarak, öğrenilmesi gereken temel kavramlara tekrar tekrar dönerek, TCP protokolünün ayrıntılarını, güvenilirliğini ve tıkanıklık mekanizmalarını ele aldık. Bilgisayar ağları bilgisini modelleyen kavram haritaları seti, öğrenme hedeflerine ulaşmamıza ve bu etkinlikleri gerçekleştirmemize yardımcı oldu.
Bilişsel Psikoloji Nedir
Bilişsel nörobilim nedir
Bilgiyi işleme kuramı nedir
Bilgiyi işleme nedir
Bilişsel psikoloji kurucusu
Bilişsel Nörobilim Yüksek Lisans
Bilişsel psikoloji örnekleri
Bilgiyi işleme kuramı KPSS
Bu yazı, BİT eğitiminde öğretme ve öğrenmeyi geliştirmek için bir grup öğeyi sunmuştur ve bu öğeler ayrıntılı olarak ayrıntılı olarak verilmiştir. Bazı modern eğitim modelleri uygulanmıştır. Öğretilecek içerikleri seçmek için tematik bir yaklaşım kullanılmış, öğrencilerin motivasyonu artırılmıştır. Anlamlı öğrenme ve kavram haritaları sırasıyla bilgiyi hiyerarşik olarak organize etmek ve teknolojik içeriğin öğrenilmesini kolaylaştırmak için bir yöntem ve bir araç olarak kullanılmıştır. İncelenen alanın temel kavramlarının anlaşılmasını pekiştirmek için sarmal müfredat yaklaşımı uygulandı. Teknolojik kurslardaki içeriği seçmek ve düzenlemek için bir dizi kılavuz önerildi. Teklifimizi kullanan bir BİT uygulaması da sunuldu ve tartışıldı.
Ders kitaplarının konuları ve alt konuları içeren normal organizasyonunun aksine, öğretilecek bilgiyi hiyerarşik olarak yapılandırmak için kavram haritalarının faydalarını vurgularız, her kavramın birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu açıkça gösteririz. kavramların genelden özele doğru Kavram haritaları ve ilgili “hesaplama araçları” önerisini güçlendirmek, daha önce zorluklar sunan bazı pedagojik fikirleri basit bir şekilde uygulamaya koyarak yeni bir eğitim modeline izin verir.
Öğretmenler bu pedagojik unsurları farklı durumlarda kullanabilirler.
1) Teknolojik derslerde içerik seçmek ve düzenlemek için 3. bölümde önerilen yönergeleri uygulayarak bir ders planlamak. BİT alanında, öğretmenler bir ders planlamak için bilgi düzenleyici olarak veya CmapTools [7] gibi hesaplama araçlarını kullanarak Web’de bulunan bilgisayar ağları hakkında mevcut kavram haritalarını kullanabilirler, öğretmenler ayrıca değişiklikler yapabilir veya yeni kavram oluşturabilirler. anlamlı öğrenme modelini izleyerek haritalar.
2) Sınıfta bir dersin geliştirilmesi sırasında öğretmenler, 4. bölümde gösterildiği gibi kavram haritalarını kullanabilir, sonunda öğrencileri motive etmek için üretken temaları veya diğer örnekleri kullanabilir ve temel ve kalıcı öğrenmeyi pekiştirmek için sarmal müfredat ilkelerini uygulayabilir. kavramlar.
3) Öğretmenler ayrıca kavram haritalarını bir değerlendirme aracı olarak kullanabilir ve öğrenme süreci hakkında sürekli bir geri bildirim verebilir.
Ancak, herhangi bir eğitim önerisinin başarısı öğretmenlerin inisiyatifine bağlıdır. Hazır reçete yoktur. Bu çalışma ile yapmak istediğimiz şey bir yöntem dayatmak değil, öğretmenlere pedagojik etkinliklerini geliştirmeleri için bir yardım sunmaktır.
Bilgisayar ağları hakkında önceki bir dizi kavram haritasıyla birlikte sunulan ortam, Portekizce ve İngilizce sürümleri de dahil olmak üzere Web’de mevcuttur. Ayrıca bu Web ortamını diğer bilgi modelleri ve pedagojik materyallerle zenginleştirmek için çalışıyoruz.
Medya Yapışkanlığı ve Bilişsel Baskı: ICT’lerle İşbirliğine Dayalı Çalışma ve Öğrenmede Atalet ve Yaratıcılık
Bu makale, Bilgisayar Destekli İşbirlikli Çalışma ve çevrimiçi topluluklarda öğrenme alanları arasında bir köprü kurmaya çalışmaktadır. Özellikle önemli olan bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalarıdır. Her alan, bu teknolojilerin kullanıcılarının davranışlarında bağımsız olarak geliştirilmiş atalet kavramlarına sahiptir. Medya yapışkanlığı kavramı incelenir ve öğrenen topluluklarda damgalama kavramıyla ilişkilendirilir. Her iki alana da değer katan çeşitli önerilerde bulunulmakta ve daha ileri araştırmalar belirlenmektedir.
Bilgisayar Destekli İşbirlikli Çalışma (CSCW) alanı, bilgi ve iletişim teknolojilerini (BİT) kullanan topluluklarda öğrenme süreçleri ve olanaklarına ilişkin anlayışımızı sunacak çok şeye sahiptir. Dağıtılmış grup çalışması araştırmasının geleneksel odak noktası, ekiplerin birlikte nasıl çalışabileceğini ve bunu yapmak için daha iyi araçların nasıl tasarlanacağını anlamak olsa da, öğrenme ve kavramsal hedeflerden ziyade sonuçlara ve örgütsel hedeflere odaklanma eğilimi çapraz etkileşimi sınırladı.
Bu makale, böyle bir verimli ortak zemin alanını tanımlar ve her iki alandaki anlayış için bağlantıları ve sonuçları ifade etmeye çalışır. CSCW’de teknoloji tahsisi, sanal ekiplerde teknoloji seçimi ve benimsenmesinin temelini inceler. Son zamanlarda medya yapışkanlığı kavramı, grupların erken tercih ettikleri BİT’te kalma eğilimini açıklamak için ortaya çıkmıştır. Çevrimiçi topluluklarda öğrenme çalışmasındayken, bilişsel damgalama kavramı, çevrimiçi öğrenme gruplarının erken biliş kalıplarını tekrarlama eğilimini hesaba katmak için ortaya çıkmıştır.
Bu çalışma ilk olarak, öğrenmede bilişsel gelişimin dikkate alınmasına yol açan CSCW’deki medya yapışkanlığı kavramını özetlemektedir. İkinci olarak tartışma, dijital arşivlerdeki söylemin analizi yoluyla etkileşimli davranışların ve sonuçta ortaya çıkan bilişsel göstergelerin incelenmesine geçer. İki çalışma alanındaki ortak noktalar araştırılır ve gelecekteki araştırmalar için yönler geliştirilir.
Bilgiyi işleme kuramı KPSS Bilgiyi işleme kuramı nedir Bilgiyi işleme nedir Bilişsel nörobilim nedir Bilişsel Nörobilim Yüksek Lisans Bilişsel psikoloji kurucusu Bilişsel Psikoloji Nedir Bilişsel psikoloji örnekleri