Bütünleştirici Doküman – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bütünleştirici Doküman – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Ağustos 2022 Doküman Yönetim Sistemi Doküman Yönetimi Rehberi Kişisel Gelişim Programı 0
Proje Değişimini Yönetmek

Bütünleştirici Doküman ve İçerik Yönetimi Çözümleri

Bilgisayar masaüstünde birden fazla son kullanıcı yazma uygulaması sağlayan ofis otomasyonundaki gelişmeler, dijital belgelerin üretiminde hızlı bir büyümenin habercisi oldu ve görüntüler de dahil olmak üzere dijital belgelerin yakalanmasını ve düzenlenmesini yönetme gereksinimini getirdi. Yönetilen havuzlardaki dijital belgeleri yakalama süreci, belge üretiminin ardından erişimi ve geri almayı desteklemek için meta verileri içeriyordu.

Kurumlarda iş akışı için belgesel desteğinin zorunlulukları, intranetler ve Internet World Wide Web (WWW) üzerinde Web odaklı yazılımların yaygın olarak benimsenmesiyle birlikte, belgelerin oluşturulmasını, erişimini, yönlendirilmesini ve depolanmasını yöneten sistemlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Web sunumu için daha sorunsuz bir şekilde.

Bu içerik yönetim sistemleri, üst veri oluşturma, sürüm kontrolü ve yorumlamalar gibi belge yönetimi özelliklerini ve dahili dağıtım ve yayınlama için yazma ve yetkilendirme gibi içerik üretiminin yönetimine yönelik özellikleri aşamalı olarak kullanmaktadır.

İş uygulamaları, kurumsal bilgi mimarisinin bütünleşik yapıları olarak belge ve Web içerik yönetimi dikkate alınarak tasarlanırsa, bu çözümlerin bağlamı bütünleştirici bir belge ve içerik yönetimi (IDCM) modeli olabilir.

Adından da anlaşılacağı gibi, IDCM modeli bir belge yönetim sisteminin özelliklerini Web içerik yönetiminin işlevselliği ile birleştirmeyi amaçlar. Bütünleştirici bir iş ve teknoloji çerçevesi, belirlenmiş belgeleri ve içeriklerini varlıklarının sürekliliği boyunca yönetir ve kayıt tutma gereksinimlerini destekler.

IDCM modeli, dijital ve fiziksel belgeleri, e-postayı, mühendislik ve teknik çizimleri, belge görüntülerini, multimedyayı ve Web içeriğini yönetmek için sistem yeteneklerini destekler. Bu sistemler, belirli bir gereksinimi karşılamak için ayrı ayrı dağıtılabilir.

Ancak, dijital formatta tutulan önemli belgelerin hacmi ve çeşitli formatları nedeniyle, bu sistemler genellikle bilgi varlıklarını daha iyi yönetmek için stratejik bir IDCM yaklaşımına dayalı olarak toplu olarak dağıtılır. IDCM’ye kurumsal bir yaklaşım, belgelenmiş bilgileri yakalama, arama ve geri alma yeteneği sağlayarak kurumsal bilgi stratejilerini destekler.

IDCM, hem dijital hem de fiziksel belge türlerini yönetmek için birlikte kullanılan kurumsal sistemlerin etkin entegrasyonuna bağlıdır. Bu yönetimin kapsamı, belge yaşam döngülerinin tüm aşamalarındadır. Belge içeriğinin intranetler ve İnternet üzerinden dağıtılması için hüküm içerir.

IDCM teknolojilerini etkinleştirmenin özellikleri aşağıdaki bölümde açıklanmıştır. Teknolojiler, temel yeteneklere ve destekleyici teknolojilere sahip olanlar olarak farklılaştırılabilir.

Temel yetenekler şunlardır: belge yönetimi; e-posta yönetimi; çizim yönetimi; belge görüntüleme; Web içerik yönetimi; kurumsal rapor yönetimi; ve iş akışı. Destekleyici teknolojiler şunları içerir: Web hizmetleri; Veritabanı Yönetim Sistemleri; dijital imzalar; portallar; evrensel arayüzler; ve ağ yönetimi.

IDCM çözümleriyle ilgili olarak ele alınması gereken önemli konular arasında, geçerlilik, bütünlük ve yetkinin etkin bir şekilde yönetilmesi için farklı yetenekler arasında kullanılabilecek sorunsuz işlevselliğin sağlanması yer alır.

Bunlar da, stilistik tutarlılık sağlayan ve destekleyici teknolojiler aracılığıyla erişim yeteneklerini artıran meta verilerle zenginleştirilmiş kullanıcı arayüzleri ile tamamlanmalıdır. Aşağıdaki bölüm, gerekli olan özellik türlerini listeler.


Doküman Yönetim Sistemi
Doküman Yönetimi Rehberi
Net Kampüs nedir
Devlet destekli Sertifika
Laboratuvar Sertifika Programları ücretsiz
Mesleki Eğitim sertifika
Kişisel Gelişim Programı
Kişisel Gelişim Sertifikaları


TEMEL TEKNOLOJİLER

Doküman Yönetimi

Belge yönetimine yönelik kapsayıcı bir yaklaşım, belgeleri bütünlüğü, güvenliği, yetkiyi ve denetimi destekleyen bir çerçeve içinde görür ve erişim, sunum ve elden çıkarmayı desteklemek için bunların etkili tanımlarının kullanılması için yönetilir.

Bu bağlamda doküman yönetimi uygulamaları, dijital ve fiziksel dokümanlar üzerinde yönetim kontrolleri uygular. Bir belge yönetimi uygulamasının genel yetenekleri şunlardır:

• Belge üretimi ve yakalama—ortak ofis üretkenlik yazılımıyla arayüz.
• Sınıflandırma—iş sınıflandırma şemalarını destekler (örneğin, klasör yapıları, belge özellikleri).
• Metaveri—belgeyi tanımlayan özelliklerin yakalanması.
• Check-in/checkout—düzenleme sırasında belge bütünlüğünü koruyun.
• Sürüm kontrolü—bütünlüğü desteklemek için belgenin sürümlerini artırın.
• Karmaşık ilişkiler—dijital belgelerdeki bağlantıları ve gömülü içeriği yönetin.
• Güvenlik—belgeler üzerinde kullanıcı/grup erişim izni haklarını uygulayın.
• Belge yaşam döngüleri—önceden tanımlanmış yaşam döngüleri aracılığıyla belge durumlarının geçişini yönetin.
• İnceleme ve onayları otomatikleştirmek için entegre iş akışı; belgelerin kontrollü dağıtımı.
• Arama ve bilgi alma—belgelerdeki meta verileri veya metni veya her ikisini arayın.
• Görüntüleme—belgeleri yerel uygulamada veya entegre görüntüleyiciyi kullanarak görüntüleyin.

Bunlar, imha planlaması ve arşivleme gibi kayıt tutma özellikleriyle ilişkilendirilmelidir.

E-POSTA YÖNETİMİ

E-postadaki büyüme, işletmelerin iş için değeri olan e-postaları yönetmesine olanak tanıyan çözümlere yönelik yüksek talebi beraberinde getirdi.

IDCM modeli iki tür yetenek sunar:

• Doğrudan yakalama—Bu uygulamalara genellikle e-posta arşivleme uygulamaları denir.
•Son kullanıcı yakalama—Bu yetenekler genellikle belge yönetim sistemlerinde bir modül olarak sunulur.

Doğrudan yakalama veya arşivleme olanakları, gelen ve giden e-postaları engeller. E-posta mesajlaşma sistemi tarafından yönetilen gelen ve giden mesajların bir kopyasını alarak çalışırlar ve işle ilgili olmayabilecek e-postaları çıkarmak için özelleştirilmiş iş kurallarını kullanırlar. İstenmeyen e-postalar (spam gibi) veya haber listelerinden veya bilgi bültenlerinden gelen e-postalar ortadan kaldırılabilir.

Bu sistemler, e-posta mesajı başlıklarında ve muhtemelen eklerde bulunanlar gibi meta verilere dayalı olarak otomatik sınıflandırma özelliğine sahip olabilir. Daha önce işlenmiş e-postadan örnek alarak öğrenme gibi teknikler uygulanarak, e-postanın içeriği ve bağlamı kullanılarak da kategorizasyon yapılabilir.

Bu tür çözümler, müşteriler tarafından yapılan talep türlerine göre farklılık gösteren istatistiksel bilgileri yakalamak için değerli olabilir. Örneğin istatistikler, çağrı merkezlerine e-posta isteklerine yanıt vermek için geri dönüş zaman dilimlerini izlemede veya eğilim analizi gerçekleştirmede yardımcı olabilir.

Arama seçenekleri, mesajları ve metin eklerini arama özelliklerini içerir. Sistemin özelliklerine bağlı olarak, aramalar bir e-posta istemcisinden, masaüstü istemci uygulamasından veya Web tarayıcısından başlatılabilir.

Bazı sistemler, e-postaların yasal bir çerçeve içerisinde sistemden silinmesi için imha makamlarında tanımlanan kuralları uygulayabilmektedir. Bazı durumlarda, belirli e-posta kategorilerine farklı saklama programları uygulanabilir.

Bazı kuruluşlar, ticari işlemleri kanıtlayan ilgili gönderilen ve alınan e-postaları belge yönetim sistemi gibi bir e-posta yönetim havuzuna kaydetmek için bazı kuruluşlar tarafından benimsenir ve bunu kullanıcıya bırakır. 

Belge yönetim sisteminin bu durumda mevcut kurumsal e-posta istemci yazılımıyla etkin bir şekilde bütünleşmesi gerekecektir. Bu yetenek, son kullanıcıların e-postaları ve/veya ekleri yönetilen havuza kaydetmesine, e-posta mesajlarının başlığından otomatik olarak meta veriler türetmesine, özel meta veriler eklemesine ve e-posta ve eki/ekleri depolamasına olanak tanır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir