Çevrimiçi Akademik Kütüphaneler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çevrimiçi Akademik Kütüphaneler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

26 Ekim 2022 En iyi online kütüphane online kütüphane e-kitap Online kütüphane ücretsiz 0
Yapay Veri Kümesi

Çevrimiçi Akademik Kütüphaneler ve Uzaktan Eğitim

Tarihsel olarak, uzaktan eğitim veya uzaktan eğitim, 1728 gibi erken bir tarihte kendi evinde eğitim sözü veren “yazışma kursları”ndan biraz daha fazlası olarak başladı. 

1933’te, dünyanın ilk eğitim televizyon programları Iowa Üniversitesi’nden yayınlandı ve 1982’de, telekonferans başladı, genellikle videoya kaydedilmiş dersler, televizyon için bantlanmış programlar ve canlı programlama kullanılarak insani bir boyut eklendi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri artık gerçek zamanlı olarak birbirleriyle etkileşime girebildiler ve öğrencilerin uzaktan öğretmenlere erişmesine izin vererek öğrenme sürecini geliştirdi.

AKADEMİK UZAKTAN ÖĞRENİM VE SANAL KÜTÜPHANE

Uzaktan eğitim, öğrenci ve öğretim elemanının boşlukla ayrılmasıyla tanımlanabilir. Gerçek zamanlı erişime izin veren gelişen teknolojiler göz önüne alındığında, zaman konusu tartışmalıdır. Bugün dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler uzaktaki öğrencilerine ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Teknolojinin kullanımıyla, ister kampüslerden uzak sitelere, isterse kendi evlerinde bulunan bireylere erişim mümkün hale geliyor.

Çeşitli uzaktan öğrenme yöntemleri (örneğin, Web tabanlı eşzamanlı ve eşzamansız iletişim, e-posta ve ses/görüntü teknolojisi dahil) yoluyla sağlanan ders öğretiminin geliştirilmesi, büyük üniversite katılımını çekmiştir.

Bu elektronik öğrenme ortamı girişimleri, ek olanaklara olan ihtiyacı artırmadan sunulan ders ve lisans/lisansüstü programların sayısını artırmaktadır.

2000-2001 akademik yılı boyunca, NCES’in tahminine göre yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 yıllık ve 4 yıllık kurumlar tarafından sunulan tüm uzaktan eğitim kurslarında 3.077.000 kayıt vardı ve kolej düzeyinde, kredi veren uzaktan eğitimde tahmini 2.876.000 kayıt vardı. eğitim kursları, bunların %82’si lisans düzeyindedir.

Ayrıca, NCES, tüm 2 yıllık ve 4 yıllık ABD kurumlarının %55’inin kolej düzeyinde, kredi veren uzaktan eğitim kursları sunduğunu, tüm kurumların %48’inin lisans dersleri verdiğini ve tüm kurumların %22’sinin lisansüstü düzeyde olduğunu bildirdi. seviye. Uzaktan eğitimin sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde değil, aynı zamanda dünya çapında birçok kolej ve üniversitede giderek daha önemli bir bileşen haline geldiği açıktır.

Eğitim kurumları uzaktan öğrenenler için kurslar ve programlar oluştursalar da, genellikle kütüphanecilerin ve akreditasyon kuruluşlarının kritik olarak değerlendirdiği destek bileşenini atlarlar.

Kursların, öğrencilerin “öğrenmelerini desteklemeye uygun çeşitli öğrenci hizmetlerine makul ve yeterli erişime” sahip olmalarını sağlayacak şekilde tasarlanması tavsiye edilir. Ayrıca, kurslar, yaşam boyu öğrenme becerilerini sağlamak için kurs içinde veya sınıf ödevlerinde bilgi okuryazarlığı becerilerini içermelidir.

Uzaktan eğitim (DL) öğrencilerinin, basılı kaynaklardan elektronik dergilere kadar kaynakların ve ayrıca elektronik rezervler ve kütüphaneler arası ödünç verme gibi hizmetlerin nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlar için üniversitenin kütüphanesine girmeleri pek olası değildir. Başarılı bir uzaktan eğitim programının unsurları, her ikisinin de incelenmesi ve karşılanması gereken ihtiyaçları olan eğitmenler ve öğrencilerin dikkate alınmasını içermelidir.

Teknolojinin yaratıcı kullanımıyla kütüphaneler, öğrencileri çevrimiçi veya kütüphaneler arası ödünç verme yoluyla erişilebilen kaynaklara yönlendiren kütüphanecilere 7/24 erişim sağlayan “sohbet” oturumları oluşturmuştur. Buna ek olarak, kütüphaneciler fakülteye materyalleri elektronik rezerv üzerine yerleştirmede yardımcı olurlar, böylece öğrenciler materyallere ihtiyaç duyduklarında erişebilirler.

Kütüphaneler, uzaktan eğitim öğrencilerine posta hizmetleri ve elektronik makalelerin masa başında teslimi konusunda daha istekli hale geldi ve bu mümkün olmadığında, kütüphaneler arası ödünç verme sisteminden yararlanmak için öğrencilerini yerel kütüphanelere yönlendirdi.

Öğrencilerin bu kaynaklara nasıl erişeceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak için çevrimiçi öğreticiler oluşturulurken, diğer kütüphanelerin uzaktan eğitim öğrencilerine ve öğretim üyelerine yardımcı olan belirli bölümleri vardır. Kütüphanenin bu süreçteki rolü hem öğrenciler hem de öğretim üyeleri için destektir.


En iyi online kütüphane
Online kütüphane ücretsiz
online kütüphane e-kitap
Türkiye online Kütüphane
Online Kütüphane
milli kütüphane e-kitap
Online kütüphane Zoom
E Kütüphane PDF


UZAKTAN KÜTÜPHANELİKTE DEĞİŞİKLİKLER

Materyal temini, elektronik kaynaklar ve uzaktan öğrenenlere sunulan karşılıklı ödünç alma gibi tüm “geleneksel” kütüphane işlevleri arasında, hizmette, yani referansta önemli bir boşluk kalır. Sohbet hatları ve diğer 7/24 hizmetler mevcut olsa da, bu hizmetler DL öğrencisine kampüsteki öğrencinin bir kütüphaneciye şahsen danıştığında aldığı hizmet kalitesini sağlamaz.

Uzaktan eğitim kursu yazılımının daha yeni sürümleri, kaynaklara harici bağlantılar sağlar, ancak e-posta ile referans hizmetini ve canlı sohbet oturumlarını temel paketlerine henüz dahil etmez.

Kurumla teması kütüphane ve kaynakları hakkında bilgi içermeyebilecek uzaktan öğrenenlere bu hizmetleri kolayca erişilebilir ve bilinir kılmak kütüphanenin sorumluluğunda olacaktır. Uzaktan eğitimden sorumlu kişilerle kütüphane tarafından proaktif planlama, öğrencilerin kütüphanede kendileri için mevcut olanlardan haberdar olmalarını sağlayabilir.

Günümüzün “müşterileri” daha bilgili olduğundan ve işletmeler müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermede daha sofistike hale geldiğinden, kütüphaneler son zamanlarda e-ticaret iş modellerine referans hizmetlerinde müşterilerine hizmet etmenin işlevsel bir yolu olarak bakıyorlar. Kütüphaneler, internet kullanımının artmasıyla birlikte becerileri artan DL’lere hizmet sağlamak için bu modelleri kullanabilir.

Virtual Reference Desk, Webline, NetAgent ve LivePerson gibi müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımı gibi iş araçlarının uyarlanmasını tartışır. Bu programlar, Web sorgularını sıraya koyabilen ve bir sonraki uygun kütüphaneciye yönlendirebilen “çağrı merkezi modeline” dayanmaktadır. LSSI Web sitesine hızlı bir ziyaret, “canlı, gerçek zamanlı referans hizmetleri” sunma felsefesine bir göz atmanızı sağlar.

LSSI’nin “Sanal Referans Masası”, kütüphanecilerin Web sayfalarını müşterilerinin tarayıcısına “itmelerine”, kullanıcılara Web’de eşlik etmelerine ve veri tabanlarında birlikte arama yapmalarına olanak tanır ve bunların hepsini onlarla sohbet veya telefon yoluyla iletişim kurarken sağlar. Bu sistemlerin çoğu, çok çeşitli ve çeşitli soruları takip edebilen ve ele alabilen bir “bilgi tabanı” oluşturma yeteneği sağlar.

Çok sayıda kütüphanenin kendilerine sorulan soruları girerek ve SSS’ler (sık sorulan soru listeleri) oluşturduğu bu ortak çabalar, uzaktan öğrenenler için başka bir hizmet düzeyi sağlar.

Bu sistemler büyük bir potansiyele sahiptir ve muazzam olanaklar gösterirken, onları kütüphane kullanımı için daha işlevsel hale getirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyarlar. Kullanıcı bilgisayara bağlanmak için kendi telefon hattını kullandığında sohbet oturumları sorunludur ve kütüphaneler bu tür sorunlara çözüm bulmak için yeni gelişen teknolojiye bakmalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir