Çevrimiçi Etkileşim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çevrimiçi Etkileşim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

14 Ocak 2022 Eğitimde etkileşim türleri Etkileşim ne Demek Öğrenmede etkileşimin 3 formu nedir Online çevrimiçi eğitim Nedir Uzaktan eğitimde etkileşim türleri 0
Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Teklifin Faydaları

Önerinin, öğrencilerin üzerinde çalışılan şeyler ile uzaktan eğitimde genellikle olması gerektiği gibi görülmeyen önceki bilgileri, yaşam deneyimleri ve uygulamaları arasındaki temel uyumu kurmalarına yardımcı olması beklenmektedir. Birçok yönden, bilgiye erişme ve yeniden anlamlandırma, fikir ve kavramları tartışma, bilgiyi bireysel ve işbirliği içinde oluşturma, bilişsel, pratik, duyuşsal ve sosyal beceri ve yeterlilikleri geliştirme sağlar.

Bu öneri ilk olarak çevrimiçi öğretim materyallerinin yazarları ve uzaktan eğitim kurslarının öğretim tasarımcıları için yararlı bir kaynak olarak düşünülmüştür.

Bu nedenle, yazarlara ve öğretmenlere izin verir:

  •  Web’in doğrusal olmayan potansiyeline göre farklı düzeylerde (daha basitten daha karmaşıka, daha panoramikten daha odaklıya) bilgileri organize etmek.
  • her kursu, diğer kurslarda ve durumlarda yeniden kullanılabilen modüler bileşenler etrafında yapılandırmak ve çalışma birimlerini yeni yollarla birleştirmek.
  • farklı motivasyon, bağlılık, çalışma için uygun zaman, deneyim ve öğrenme stillerine sahip öğrencilere hitap etmek.
  • ortalamaya ulaşamayanlardan, çalışılan konularda daha derine veya daha derine inebilen ve isteyenlere kadar tüm öğrenci yelpazesine hitap etmek.
  • ders içeriğini çok seviyeli bilgi olarak ele almak.
  • Daha önce basılı medya için geliştirilmiş öğretim materyallerini, yeni medyanın arayüzünün mantığına ve diline
  • uyarlandığı sürece dijital medyada kullanmak.
  • çalışma temalarını daha fazla bilgi, soru ve tartışmalarla genişletmek için yüz yüze sınıflar veya basılı materyaller izin verir.
  • navigasyonun merkezi metaforunu izleyerek yeni alanlar, işlevler ve araçlar ekleyerek gelecekteki büyüme ve gelişmeyi birleştirmek.
  • tasarlanan arayüz altında faaliyetleri, bilgileri ve etkileşimi aynı ortamda bütünleştirmek.
  • işbirlikçi öğrenmeye yönelik gerekli adımlar olarak görülen bireysel ve grup uygulamalarını teşvik etmek.
  • bilgi aktarımına dayalı öğretmen merkezli uygulamalardan, etkileşimli teknolojilerin desteğiyle öğrenme aracıları arasındaki etkileşime ve bilginin sürekli (yeniden) inşasına dayalı öğrenci merkezli uygulamalara daha az ani bir geçişi izlemek.
  • işbirliği, ilerici tartışmalar, iletişimsel değiş tokuşlar, anlamlı etkileşimler, ortak referanslar ve havuzlar oluşturma,
  • öz ve grup değerlendirmesi ve diğer toplu eylemler geliştirmek.

Bilgi alanının “içerik” sayfaları, hazır içeriğe odaklandığı için, elbette hâlâ öğretmen merkezli ve dolayısıyla aktarıcı-öğretici bir modele bağlı olarak değerlendirilebilir. Bu eleştiriyi, bu tür öğretim materyalleri geliştiren yazarlar için bir uyarı olarak alıyoruz.

Yukarıda sunulan arayüzün tasarımı için yönlendirici fikirler olarak kullanılan metaforların önemini vurgulamalıyız. Kitap sayfalarından önemli ölçüde farklı olmayan sayfalar için yalnızca bir arka plan veya bir tutma yeri değildirler. Öğretmenleri/yazarları uzmanlık alanları hakkında farklı açılardan düşünmeye teşvik eden bir organizasyonel alanın kurulması için tanınabilir referanslar sunarlar.

Arayüz tarafından somutlaştırılan yönergeleri izleyerek bir coxrse hazırlamak, içeriği bilgi olarak ve bilgiyi çok seviyeli bir evren olarak ele almayı içeren bir zorluktur. Aynı zamanda öğretmeni/yazarı, yansıtmayı, eleştirel düşünmeyi ve bilginin bireysel ve kolektif yeniden inşasını ve yeniden anlamlandırılmasını teşvik edecek şekilde tasarlanması gereken ilgi çekici etkinlikler tasarlamaya ve geliştirmeye teşvik eder.


Etkileşim ne Demek
Online çevrimiçi eğitim Nedir
Eğitimde etkileşim türleri
Uzaktan eğitimde etkileşim türleri
Öğrenmede etkileşimin 3 formu nedir
Öğrenci-öğrenci etkileşimi
Çevrimiçi öğrenme ortamları
Etkileşim Modeli Nedir


Deneyimlerimiz, bu tür bir önermenin başarısı için belirleyici yönün, iki öğrenme alanı arasında köprü kurmayı amaçlayan etkinliklerin tasarımı olduğunu göstermiştir. Metafor, arayüz, bilgi sayfaları ve VLE, ​​bu kadar bütünleşik bir biçimde kullanıldıkları haliyle, motive edici, zenginleştirici faaliyetlerin geliştirilmesine izin verir, ancak en büyük zorlukların bulunduğu yer onların anlayışı, tasarımı, uygulanması ve takibidir.

Öyle ki, sanal ortamlarda ve uzaktan eğitim derslerinde bilgi ve etkileşim alanlarını köprülemek için tasarladığımız hareketli arayüzün önemine dikkat çekiyoruz, ancak iyi, uygun etkinlikler olmadan, yaratıcı bir şekilde tasarlanmış ve yetkin bir şekilde geliştirilmiş, arayüzler, metaforlar ve sanal ortamlar, yüz yüze sınıfın sınırlarını ve geleneksel pedagojilerin eksikliklerini aşmada çok az yardımcı olacaktır.

Bu öneri, suda yaşayan metaforlara odaklanmış olsa da, ayaklar yerdeyken tasarlandı. Öğretmenler/yazarlar için öğretim uygulamalarının pek çok profesyonel için yeni olan ve kullanılmayan teknolojileri ve medyayı kullanan bu modalitede uygulanmasını kolaylaştırma ihtiyacı dikkate alındığında, belirli bir ölçüde oldukça pragmatiktir. tüm öğretmenler aşinadır.

Bu geçici bir önermedir ve bu nedenle, iyileştirilmesinden çok, üstesinden gelinmesine yol açabilecek değişikliklere açıktır. Bu bir geçiş önerisidir ve bu nedenle geçici olmaya mahkumdur. Bir şekilde, bu arayüzün başarısı, değişkenlik derecesine göre değerlendirilecektir.

Çevrimiçi Etkileşimde Bireysel Öğrenme Stillerinin Etkisi:

Dinamik Sıkça Sorulan Sorular (DFAQ) iİçin Bir Örnek

Öğrenme stilleriyle ilgili mevcut literatür, bir öğretmenin öğretim stilini öğrencilerin öğrenme stilleriyle eşleştirmenin sınıf ortamındaki performansı etkilediğini gösterse de, çevrimiçi etkileşimde öğrenme stillerinin etkisi hakkında çok az şey bilinmektedir. Makale, öğrencilerin bireysel öğrenme stillerinin öğrencilerin çevrim içi etkileşimlerini etkilediğini ve çevrim içi ortamların kullanıcının öğrenme stillerine uyum sağlamak yerine, kullanıcıların öğrenme stillerinde davranış değişikliğini zorlama eğiliminde olduğunu savunuyor.

Makale, farklı öğrenme stillerine sahip öğrencilerin işbirlikçi bilgi paylaşımı için bir çevrimiçi danışma (DFAQ) aracı kullandığı bir projeyi tartışıyor ve öğrenme stillerinin çevrimiçi etkileşimi nasıl etkilediğini ve DFAQ kullanımının kullanıcıların öğrenme stillerine uyarlanmak yerine nasıl değiştiğini rapor ediyor. Makale, çevrimiçi ortamların eğitim açısından etkili olması için, bu tür bir duyarlılığın uygulanmasının önemsiz olmamasına rağmen, farklı öğrenme stillerine duyarlılığın arzu edildiği sonucuna varmaktadır.

Teknolojiler giderek daha fazla öğretme ve öğrenme araçları olarak kullanılırken, kullanıcıların teknolojiyi kullanırken öğrenme stillerini nasıl uyarladıkları ve teknolojilerin kullanıcıların farklı öğrenme tarzlarını karşılamak için nasıl adapte olabileceği ve değişebileceği hakkında pek bir şey bilinmiyor. Çevrimiçi öğrenme ortamları “farklı öğrenme stilleri için bir ortam sağlar” olsa da, çevrimiçi ortamlarda çalışmak öğrenenlerin “davranışlarını değiştirmesini” ve farklı öğrenicilerin farklı “öğrenme kalıplarını” takip etmesini gerektirir.

Öğrencilerin öğrenme stillerinin çevrimiçi öğrenme modellerini nasıl etkilediğini anlamak, “adil” ve “kültürel olarak kapsayıcı” öğrenme ortamlarının tasarımlarına yol açacaktır. Öğrenme stilleri kültürel katılım, kültürel güçlendirme, inanç sistemleri, sosyal değerler ve akademik performans ile ilişkilendirilmiştir, ancak öğrenme stillerinin öğrencilerin çevrimiçi ortamda nasıl etkileşime girdiği üzerindeki etkisi araştırılmamıştır.

İnternetin öğrenci-öğretmen ilişkisini etkilediği ve çevrimiçi konuşmanın diyaloğu etkileyerek etkileşimi ve öğrenme stilini etkilediği bildirilmektedir. Bu yazıda öğrenme, Argyris’in “hatanın tespiti ve düzeltilmesi” şeklinde kullanılmaktadır. Hata, niyetlerimizle gerçekte olan arasındaki herhangi bir uyumsuzluktur.

Öğrenme stili, öğrencinin kendi kavram yanılgılarını veya yanlış anlamalarını tespit etmek ve düzeltmek için kullandığı bir tekniktir. Makale, öğrenme stillerini “öğrenme tercihleri ​​ve öğrenme stratejilerinden” ayırt etmemektedir, çünkü bunlar çevrimiçi bir etkileşimde birleşme eğilimindedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir