Dağıtılmış İşlem – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dağıtılmış İşlem İşleme Sistemlerinde Güvenlik Sorunları
İşlem işleme sistemleri (TPS), ticari ürünler olarak giderek daha fazla kullanılabilir hale geliyor. Ancak, TPS’nin çok düzeyli güvenli ortamlarda kullanılmasıyla ilgili konulara yönelik yaklaşımlar henüz araştırma aşamasındadır. Bu makalede, dağıtılmış işlem işleme sistemlerinde çok düzeyli güvenlik konularını ele alıyoruz.
Dağıtılmış işlem işleme sistemi (DTPS), bir bilgisayar ağı ile birbirine bağlanan sınırlı sayıda merkezi işlem işleme sistemlerinin bir koleksiyonudur. Bu işlem işleme sistemlerinin her biri bir yazılım katmanı tarafından kontrol edilir ve hem uzaktan hem de yerel olarak erişilebilir. Veri çoğaltma gibi bir DTPS’nin özellikleri, sistemin güvenliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.
Her sitede benimsenen güvenlik politikaları ve bütünlük kısıtlamaları, küresel güvenliğin tutarsız durumlara sahip olmasına neden olabilir. Çok seviyeli güvenli bir DTPS elde etme konularını ele alıyoruz ve güvenlik kısıtlamaları ile veri çoğaltmayı tartışıyoruz.
Bu çalışmada, çok düzeyli güvenli bir DTPS sistemi elde etme konularını ele alıyoruz ve güvenlik kısıtlamalarını ve veri öğelerinin çoğaltılmasını tartışıyoruz. Bir sonraki bölüm biraz arka plan sağlar.
Ardından, dağıtılmış bir işlem işleme sistemine genel bir bakış sunulmaktadır. Dördüncü bölümde güvenlikle ilgili konular ele alınmıştır. Beşinci bölümde, çok düzeyli bir güvenli dağıtık işlem işleme sistemi sunulmaktadır. Ardından, bir sonraki bölümde gelecekteki trendler sunulmaktadır. Son bölüm makaleyi sonlandırmaktadır.
Çeşitli ticari ve askeri uygulamalar, çok düzeyli bir güvenli işlem işleme sistemi (MLS/TPS) gerektirir. Bir MLS/TPS’de, kullanıcılara “izinler” ile belirttiğimiz sınıflandırma seviyeleri atanır ve veri öğelerine hassasiyet seviyeleri atanır. Güvenilir olmayanlardan MLS/TPS oluşturmak için kullanılan üç ilginç mimari vardır.
Bu mimariler, bütünlük kilidi mimarisi, çekirdekleştirilmiş mimari ve veri dağıtım mimarisi olarak bilinir. TPS güvenliğine yönelik tekniklerin çoğu, geleneksel merkezi TPS’ler için geliştirilirken, daha fazla TPS araştırmacısı, dağıtılmış bir TPS’nin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunuyor.
Bir DTPS, bir bilgisayar ağı ile bağlanan sınırlı sayıda TPS topluluğudur. Bu TPS’lerin her biri, bir işlem yönetimi yazılım katmanı tarafından kontrol edilir ve hem uzaktan hem de yerel olarak erişilebilir.
Bir DTPS, yerel TPS’den gelen bilgileri entegre eder ve uzaktaki kullanıcılara sistemdeki tüm bilgileri kullanmaları için şeffaf yöntemler sunar. Etkili bir TPS sistemi, işlemlerin ACIDity özelliklerini (yani, atomiklik, tutarlılık, yalıtım ve dayanıklılık) korumaya hizmet eder ve önceden var olan yerel TPS’lerin üzerine yerleştirilmelidir.
MLS/TPS için önerilen bir mimari, çoğaltılmış mimaridir. Bu yaklaşım, Donanma Araştırma Laboratuvarı Replikasyon Mimarisi Yoluyla Güvenli Bilgi (SINTRA) projesi dahil olmak üzere devam eden birkaç araştırma çalışmasında araştırılmaktadır.
DTPS’de veri çoğaltmanın, sistemin güvenliği için çeşitli etkileri vardır. Çoğaltma, farklı yerel TPS’lerdeki veri öğelerinin mantıksal olarak aynı varlığa ait olarak tanımlanmasına olanak tanır. Her site tarafından benimsenen güvenlik politikaları, yerel temsil ve yönetim farklılığından dolayı küresel güvenliğin tutarsız durumlara sahip olmasına neden olabilir.
GÜVENLİK SORUNLARI
Kullanıcılar adına yürütülen işlemlere özne adı verilir. Nesneler ise bir veri öğesine karşılık gelir. Nesneler dosyalar, kayıtlar ve hatta alanlar olabilir. Bu bölümde, çoğaltma nedeniyle çelişen güvenlik kısıtlamaları sorununa vurgu yaparak nesne sınıflandırma kavramını sunuyoruz.
Güvenlik sınıflandırması, her özneyi ve her nesneyi belirli bir güvenlik düzeyiyle ilişkilendiren bir işlevdir. Güvenlik kafesi gibi birçok sınıflandırma mevcuttur.
Ancak, iyi bilinen bir sınıflandırma, nesneleri sınıflandırılmamış (U), gizli (C), gizli (S) ve benimseyen çok gizli (TS) olarak sınıflandıran dört değerli işlevdir (DOD paradigması). Bir sınıflandırma fonksiyonu SL kullanılarak oluşturulabilen basit bir politika aşağıdaki gibidir.
Bir güvenlik kısıtlaması, bir veri belirtiminden ve bir güvenlik değerinden oluşur. Veri belirtimi, TPS’nin herhangi bir alt kümesini tanımlar. Güvenlik değerleri bir sınıflandırma fonksiyonu ile verilebilir. Belirli değerler sınıflandırılmamış, gizli, gizli ve çok gizlidir.
Dağıtık sistem Örnekleri
Dağıtık sistemler proje örnekleri
Dağıtık Sistemler
Dağıtık Sistemler Ders Notları
Dağıtık mimari Nedir
Dağıtık sistemler PDF
Gömülü işletim sistemleri
Distributed systems
İki tür güvenlik kısıtlaması tanımlandı: dahili kısıtlamalar ve harici kısıtlamalar:
Dahili kısıtlamalar, tüm TPS’yi ve bir ilişki içindeki ilişkileri, öznitelikleri ve demetleri sınıflandırır. Bu kısıtlamalar, aslında TPS’de depolandıkları için verilere uygulanabilir.
Dış kısıtlamalar, veriler ile saklanan veriler üzerinde toplam, ortalama ve sayım gibi işlemler uygulayarak elde edilen sonuçlar arasındaki ilişkileri sınıflandırır. Bu kısıtlamalar arasında fonksiyonel kısıtlamalar ve dinamik kısıtlamalar bulunmaktadır.
Bu güvenlik kısıtlamaları tutarsızlığa ve çelişkili yerel güvenlik kısıtlamalarına tabidir. İyi bir küresel güvenlik yaklaşımı, tutarsız güvenlik kısıtlamalarını ve kullanıcıların tutarsız yetkilerini reddetmelidir.
Karşılaşılan tutarsızlık örnekleri şunları içerir:
Çakışan güvenlik kısıtlamaları: Bu tür kısıtlamalar, aynı olguları farklı kategorilerde sınıflandırır.
• Çakışan güvenlik kısıtlamaları: Bu kısıtlamalar, örtüşen veri alanlarını kapsar.
• Çoğaltılmış verilerin tutarsız güvenlik düzeyi: Çoğaltılan verilerin farklı kopyalarının farklı güvenlik durumlarına ait olabileceği durumlar.
• Kullanıcıların çoğaltılan verilere erişim ayrıcalıkları: Bir kullanıcının farklı sitelerde çoğaltılan veriler üzerinde farklı erişim haklarına sahip olabileceği durumlar.
Bu tutarsızlıkları çözmek ve yerel olanlara saygı duyan küresel bir güvenlik politikası tanımlamak için çeşitli çözümler önerilmiştir.
Yerel politikaları birleştirmenin birkaç yolu vardır. Optimum kombinasyon, tüm bileşen politikalarını tanımlayan ve hala güvenli olan bir politika vermelidir.
ÇOK SEVİYELİ GÜVENLİ DAĞITILMIŞ İŞLEM-İŞLEME SİSTEMLERİ
DTPS’den MLS/DTPS oluşturmak için iki strateji vardır. Bu stratejiler arasında veri çoğaltma ve düzey bazlı dağıtım yer alır. Bu makalenin kapsamı, ağ güvenliği ile ilgili sorunları içermez; ancak, çeşitli yerel TPS’lere sahip olmak özellikle önemlidir.
Bunun yerine, çeşitli yerel TPS’ler arasındaki ara bağlantının güvenli olduğunu varsayacağız ve çoğaltma ve TPS’ye özgü diğer özellikler nedeniyle sağlanması gereken güvenliğe odaklanacağız.
Veri dağıtım yaklaşımı, tüm yüksek seviyeli TPS’lerde düşük seviyeli verileri fiziksel olarak çoğaltır. Çoğaltılmış mimarinin avantajı, oldukça güvenli olmasıdır.
Yerel olarak yürütüldüklerinden, çok düzeyli sorgularla ilişkilendirilen hiçbir performans yükü yoktur. Öte yandan, veriler çoğaltıldığından, alt düzey verilerin güncellemelerinin doğru ve güvenli bir şekilde üst düzey TPS’lere yayınlanmasıyla ilgili ek yük vardır. Bu yayın mekanizması “veri senkronizasyonu” olarak bilinir.
Seviye bazında yaklaşımda, veriler fiziksel olarak hassasiyet seviyesine göre ayrı yerel TPS’lerde saklanır. Bu yaklaşımın ilk örnekleri sunuldu.
Bu yaklaşımın avantajı, işlemlerin güncellenmesinin tutarsızlıklar üretmemesidir. Çok düzeyli sorgularla ilişkili performans yükü önemli bir dezavantajdır.
Dağıtık mimari Nedir Dağıtık sistem Örnekleri Dağıtık Sistemler Dağıtık Sistemler Ders Notları Dağıtık sistemler PDF Dağıtık sistemler proje örnekleri Distributed systems Gömülü işletim sistemleri