Davranışsal Perspektif – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Davranışsal Perspektif – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

11 Mayıs 2022 Davranışçı öğrenme kuramı Nedir Davranışçı yaklaşım temsilcileri Watson davranisci kuram 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

 Davranışsal Perspektif

Geçtiğimiz on yılda, e-posta, elektronik bülten panoları ve grup destek sistemleri gibi grup yazılımı teknolojileri, birçok kuruluşta iş bilgi işlem altyapısının önemli bir parçası haline geldi.

Bu gelişen yazılım kategorisi, yazılım tedarikçilerinin yanı sıra bilgi teknolojisi profesyonellerinin, iş kolu yöneticilerinin ve son kullanıcıların dikkatini ve hayal gücünü de çekmiştir. Kuruluşlar, grup üyeleri arasındaki iletişimi, işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmek ve böylece grup performansını iyileştirmek için grup yazılımı uygulamalarını benimser.

Bazı grup yazılımı uygulamaları, örneğin e-posta, yaygın olarak kabul edilirken, diğer birçok uygulama, özellikle kullanıcılar arasında önemli işbirliği ve işbirliği gerektirenler, kuruluşlarda yaygın olarak kullanılmamaktadır ve potansiyel faydaları kabul edilmekten uzaktır. tam olarak gerçekleşti.

Birçok laboratuvar ve saha çalışması, grup destek sistemlerinin grup çalışması üzerindeki uygunluğunu ve olumlu etkisini tutarlı bir şekilde gösterse de, teknolojinin yayılma hızının ve benimsenmesinin nasıl artırılacağını anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Pek çok kişi tarafından tanınan davranışla ilgili unsurlar (örneğin, bir bireyin normatif inançları, tutumu ve motivasyonu), kullanıcıların yeni uygulanan bir sistem veya teknolojiye karşı direncinin başlıca nedenleridir. Bununla birlikte, bilgi teknolojisi (BT) araştırması, davranış biliminde mevcut bilgiyi yeterince kullanmama eğilimindedir.

Beklenti teorisi, bireysel motivasyonun en umut verici kavramsallaştırmalarından biri olarak kabul edilmiştir. Birçok araştırmacı, beklenti teorisinin, bir kullanıcının bir sistemi kabul etmesini ve kullanma niyetini inceleyen araştırmalar için uygun bir teorik çerçeve sağlayabileceğini öne sürmüştür. Bu çalışma, kullanıcıların bir grup yazılımı uygulamasını kullanmaya yönelik davranışsal niyetlerini (motivasyonlarını) incelemek için öğrenci temelli bir deneyin parçası olarak beklenti teorisini kullanır.

Groupware, bir grup bilgi çalışanı arasında iletişimi, işbirliğini ve işbirliğini desteklemek için tasarlanmış bir bilgisayar teknolojileri sınıfını ifade eder. Basit e-posta sistemlerinden karmaşık iş akışı uygulamalarına kadar çeşitli teknolojileri kapsar.

E-posta gibi bazı grup yazılımı teknolojilerinin kullanımı yaygın hale gelmesine rağmen, kuruluşlar, grup destek sistemleri ve Lotus Notes gibi daha karmaşık grup yazılımı uygulamalarını benimseme ve kullanma konusunda birçok zorlukla karşılaştı.

Groupware uygulamaları, bireylerin üretkenliğini artırmaktan ziyade bir grup kullanıcı arasında iletişimi, işbirliğini ve işbirliğini desteklemek için tasarlanmıştır. Bu nedenle, kullanım ve sonuçta ortaya çıkan faydalar, ancak çalışmaları bir grup yazılımı uygulamasından etkilenen kullanıcıların çoğunluğunun sistemi kabul etmesi ve kullanması durumunda elde edilir.


Davranışsal yaklaşım
Davranışçı yaklaşım eleştirileri
Davranışçı öğrenme kuramı Nedir
DAVRANIŞÇI yaklaşım örnekleri
DAVRANIŞÇI kuramlar
Watson davranisci kuram
Davranışçı yaklaşım temsilcileri
Davranisci Yaklaşım öncüleri


Aksi takdirde uygulama sadece grup performansını iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ek iletişim ve koordinasyon engelleri de oluşturacaktır. Birçok faktör (örneğin, kullanıcıların geçmişi ve bağlılığı, kuruluşların ödül sistemleri, çalışma normları ve politikaları ve prosedürleri) bir grup yazılımı uygulamasının başarısına katkıda bulunabilse de, “kritik bir kullanıcı kitlesine” ulaşmak, aşağıdakilerden biri olarak kabul edilmiştir. başarılı grup yazılımı kabulü için anahtarlar.

Grup yazılım teknolojisinin içsel değeri, teknolojiyi daha fazla kullanıcı kabul ettikçe artar ve daha belirgin hale gelir. Sonuç olarak, benimseyenler için giderek daha fazla işlev mevcuttur, bu da teknoloji hakkındaki görüşlerini pekiştirir ve kabul kararlarını yeniden onaylar.

Beklenti teorisi, bireysel motivasyonun en umut verici kavramsallaştırmalarından biri olarak kabul edilir. Beklenti modelleri, bir kişiyi çevresinde aktif, düşünen, tahminde bulunan bir yaratık olarak ortaya koyan insan davranışının bilişsel açıklamalarıdır. Davranışlarının sonuçlarını sürekli olarak değerlendirir ve olası eylemlerinin her birinin çeşitli sonuçlara yol açma olasılığını sübjektif olarak değerlendirir.

Uygulayacağı çaba miktarının seçimi, (1) bu sonuçlardan elde edilen ödüllerin değerlerinin, (2) ödüllerin bu sonuçlardan kaynaklanma olasılığının ve (3) bu sonuçlardan elde edilen ödüllerin olasılığının sistematik bir analizine dayanır. eylemleri ve çabalarıyla bu sonuçlara ulaşmaktır.

Vroom’a göre, beklenti teorisi birbiriyle ilişkili iki modelden oluşur: değerlik modeli ve kuvvet modeli. Teoriyi uygulamamızda, bir grup yazılımı uygulamasının her kullanıcısı, uygulamanın sonuçlarını (örneğin, gelişmiş iletişim, artan koordinasyon yeteneği, daha iyi işbirliği ve gelişmiş yeterlilik) değerlendirmek için önce değerlik modelini kullanır ve öznel olarak değerlendirir. Bu sonuçların ortaya çıkma olasılığıdır.

Daha sonra, çeşitli sonuçlara kendi içsel değerlerini (veya ağırlıklarını) yerleştirerek, her kullanıcı grup yazılımı uygulamasının genel çekiciliğini değerlendirir. Son olarak, kullanıcı, uygulamayı kullanmak için ne kadar çaba harcamak istediğini belirlemek için kuvvet modelini kullanır.

Bu çaba düzeyi, değerlik modelinin yarattığı çekiciliğin ürünü ve bu çabanın uygulamanın başarılı bir şekilde kullanılmasıyla sonuçlanma olasılığı tarafından belirlenir. Bu sistematik analize dayanarak, kullanıcı grup yazılımı uygulamasını kullanmak için ne kadar çaba sarf etmek istediğini belirleyecektir.

Bu çalışmanın incelediği genel araştırma sorusu, “Beklenti teorisinin değerlik ve kuvvet modelleri, bir kullanıcının bir grup yazılımı uygulamasını kullanma motivasyonunu açıklayabilir mi?” Spesifik olarak, değerlik modeli altında, bir grup yazılımı uygulamasının potansiyel sonuçlarının, kullanıcıların böyle bir uygulamayı kullanma motivasyonu üzerindeki etkisini araştırıyoruz.

Bu çalışma tarafından incelenen grup yazılımı uygulamalarının dört sonucu şunlardır: (1) iş arkadaşları arasındaki iletişimi geliştirmek; (2) faaliyetleri koordine etme yeteneğinin arttırılması; (3) iş arkadaşları arasında işbirliğini kolaylaştırmak; ve (4) iş performansı yetkinliğinin arttırılması. Force modeli altında, bir grup yazılım uygulamasını kullanmanın zorluğunun, kullanıcıların uygulamayı gerçekten kullanma motivasyonunu ne ölçüde etkileyeceğini araştırıyoruz.

ARAŞTIRMA YÖNTEMİ VE SONUÇLARI

Beklenti teorisinin kişi içi veya bireysel odağı, bu teorinin uygun testlerinin, aynı bireyin farklı koşullar altında motivasyonunun ölçümlerini karşılaştırmayı içermesi gerektiğini öne sürer.

Bu öneriye yanıt olarak, bu çalışma, orijinal olarak Stahl ve Harrell (1981) tarafından geliştirilen ve daha sonra çeşitli koşullarda diğer çalışmalar tarafından geçerliliği kanıtlanmış, iyi kurulmuş bir kişi içi metodolojiyi uyarlamaktadır.

Bu metodoloji, bireyin belirli bir yargıya veya karara varırken kullandığı bir dizi ipucu sağlayan bir yargı modelleme karar alıştırması kullanır. Her biri ipuçlarıyla ilişkili benzersiz bir güç veya değer kombinasyonunu temsil eden bu ipuçlarının çoklu kümeleri sunulur. Sunulan her benzersiz ipucu kombinasyonu için bireyden ayrı bir yargı gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir