Dijital Ekonomide İş Modeli İnovasyonu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Dijital Ekonomide İş Modeli İnovasyonu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

13 Mayıs 2022 Dijital inovasyon Dijital inovasyon Nedir Dijital inovasyon örnekleri Dijital teknolojinin bir işletme üzerindeki etkisi Nedir 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Dijital Ekonomide İş Modeli İnovasyonu

İnternet girişimlerinin çoğu, uygulanabilir iş modellerine ve sürdürülebilir uzun vadeli stratejilere sahip olmadığı için başarısız oldu. İş modelleri, Dijital Ekonominin özellikleriyle ilgili iki temel soruyu tatmin edemedi:

• Kuruluşunuzun iş modeli Dijital Ekonominin temel ekonomik ilkelerini takip ediyor mu? Yani, kuruluşunuzun müşterilere uygun bir maliyetle nasıl değer sunabileceğini açıklayan temel ekonomik mantık nedir?
• Kuruluşunuzun iş modeli Dijital Ekonominin “yıkıcı özelliklerinden” faydalanıyor mu? Yani, internet inovasyonunun tüm faydalarından nasıl yararlanabilirsiniz?

Bu iki temel soru, işletme yöneticilerini Dijital Ekonomide yenilikçi bir iş modelinin uygulanmasıyla ilgili birkaç stratejik soruyu düşünmeye yönlendirir.

• Dijital Ekonomide uygulanabilir bir iş modelinin işlevleri ve bileşenleri nelerdir?
• İnternet inovasyonunun yıkıcı özellikleri nelerdir ve bir kuruluş rekabet avantajı ve kârları için bunlardan nasıl faydalanır?
• Dijital Ekonomide geleneksel organizasyonel dönüşüm süreci ile değer yaratma süreci arasındaki farklar nelerdir?
• İnternet ekonomisindeki işlem maliyetleri ve ağ etkileri bir şirketin rekabetçi konumunu nasıl değiştirir?
• Dijital Ekonomideki maliyet ve gelir yapıları geleneksel endüstriyel ekonomiden nasıl farklıdır?

Bir iş modeli, bir şirketin kendini sürdürmek için gelir elde edebileceği iş yapma yöntemidir. Bir işletmenin temel çerçevesini tanımlar. Ayrıca hangi pazar segmentine hizmet verildiğini (kime), sunulan hizmetin (ne), hizmetin üretildiği araçları (nasıl) ve interneti kullanarak uzun vadede nasıl para kazanmayı planladığını da söyler.

Bir firmanın iş modeli, şirketin değer zincirinde veya iş ekosisteminde nasıl konumlandığını da açıklamalıdır. Weill ve Vitale (2001), bir e-iş modelini, bir firmanın tüketicileri, müşterileri, müttefikleri ve tedarikçileri arasındaki rol ve ilişkilerin, ürün, bilgi ve paranın ana akışlarını tanımlayan bir tanım olarak tanımlamaktadır. katılımcılara büyük faydalar sağlar.

Timmers (1998), iş modelini ürün, hizmet ve bilgi akışları için bir mimari olarak tanımlar ve şunları içerir: çeşitli iş aktörlerinin ve rollerinin bir tanımı, çeşitli iş aktörleri için potansiyel faydaların bir tanımı ve bir açıklama. gelir kaynaklarının başında gelmektedir.

Bir iş modeli birden çok bileşenden oluşur ve farklı işlevleri yerine getirir. Rayport ve Jaworski (2001) tarafından tartışıldığı gibi, “yeni ekonomi” iş modeli üst yönetimin dört seçeneği gerektirmektedir.

Bunlar, hedeflenen müşteriler için bir değer önerisinin veya bir değer kümesinin belirtilmesini; bir ürün, hizmet, bilgi veya her üçü de olabilen bir pazar alanı teklifi kapsamı; benzersiz, savunulabilir bir kaynak sistemi, yani faydaları sağlamak için ilgili kaynak sistemi; ve bir firmanın gelir modellerini, hissedar değer modellerini ve gelecekteki büyüme modellerini içeren bir finansal modeldir.


Dijital inovasyon
Dijital teknolojinin bir işletme üzerindeki etkisi Nedir
Dijital inovasyon Nedir
Dijital inovasyon örnekleri
Dijital dönüşüm Nedir
Yeni iş modelleri
Dijital bileşenler
Farklı iş modelleri


Benzer bir çabada, bir iş modelinin işlevlerini şu şekilde tanımlar: 1) değer önerisini ifade etmek; 2) bir pazar segmenti belirlemek; 3) firmanın değer zincirinin yapısını tanımlamak; 4) firma için gelir yaratma mekanizma(lar)ını belirlemek; 5) firmanın değer ağı içindeki konumunu tanımlamak; ve 6) rakiplere karşı avantaj elde etmek için rekabet stratejisini formüle etmek gerekir.

Çeşitli düşünce çizgilerini bir araya getirmeye ve iş modeli tartışması için ortak bir payda oluşturmaya yönelik diğer çabalar arasında Alt ve Zimmermann (2001) ve Dubosson-Torbay, Osterwalder ve Pigneur (2002) yer almaktadır.

Rappa (2003), dokuz temel İnternet iş modelini tanımlar: aracılık, reklamcılık, bilgi aracı (örneğin, öneri sistemi, kayıt modeli), tüccar, üretici (doğrudan pazarlama), bağlı kuruluş (çevrimiçi yönlendirmeler için komisyon sağlar), topluluk (gönüllü katılımcı modeli veya bilgi ağlar), abonelik ve yardımcı program (örneğin, bayt ile ödeme).

Ayrıca, Türban ve ark. (2004), fiyatınızı adlandırın, en iyi fiyatı bulun, dinamik komisyonculuk, bağlı kuruluş pazarlaması, grup satın alma, elektronik ihale sistemleri, çevrimiçi açık artırmalar, özelleştirme ve kişiselleştirme, elektronik pazar yerleri ve değiş tokuşlar dahil olmak üzere çeşitli İnternet iş modellerini de tanımlamaktadır. , tedarik zinciri geliştiricileri ve işbirlikçi ticaret.

Başarılı bir ticari girişimi sürdürmek için, uygulanabilir bir iş modeli, aşağıdakileri içeren ilgili unsurların dinamiklerini ve bir dizi konuyu ele almalıdır: müşterilere hangi değeri sunacak (stratejik hedefler ve değer önerisi); hangi müşterilere değer sağlanacağı (tekliflerin kapsamı); değerin nasıl fiyatlandırılacağı (fiyatlandırma); bunun için ne kadar ve kimden ücret alınacağı (gelir modelleri); değeri sağlamak için gereken kaynak miktarı ve ilgili maliyetler; değer sunmak için hangi stratejilerin, yapıların ve süreçlerin uygulanması gerektiği; ve iş modelinin genel vizyonunu etkileyebilecek yasal konular.

Ek olarak, e-ticarette başarılı olmak için, bir firmanın İnternet iş modeli, müşterilere yenilikçi çözümler ve değer sunmasını sağlamak için İnternet veya Dijital Ekonominin “yıkıcı” niteliklerinden ve özelliklerinden yararlanmalıdır.

İŞ MODELİ İNOVASYON

İnternetin mümkün kıldığı değişiklikler stratejik ve temel olmasına rağmen, altta yatan teknolojiler, ticari operasyonları destekleyen mevcut teknolojilerden kökten farklı değildir. İnternetin teknolojik temelleri olan bilgi işlem ve iletişim teknolojileri, son birkaç on yılda kademeli olarak iyileştirildi.

Bower ve Christensen (1995), yerleşik şirketlere zarar veren teknolojik değişikliklerin genellikle teknolojik açıdan radikal olarak yeni veya zor olmadığını savunuyorlar. Bununla birlikte, İnternet birçok işletme için yıkıcı bir yenilik olarak kabul edilmektedir. Rekabet kurallarını dönüştürmesi ve yeni değer teklifleri ve iş modelleri icat etmesi nedeniyle geleneksel iş yapma biçimini bozmaktadır.

Uygulanabilir bir iş modelinin Dijital Ekonomide başarılı bir şekilde uygulanması, bir paradigma değişikliği gerektirir. Bir kolaylaştırıcı olarak e-ticarete doğru ilerlerken, bir işletme yöneticisi, yeniliğin yıkıcı doğasını tanımlayabilmeli ve ardından faydaları yakalayabilmelidir. Tablo 1, Lee (2001) tarafından tanımlanan İnternet ve e-ticaretin bazı yıkıcı özelliklerini listelemektedir. Dijital Ekonomideki kuruluşlar, iş modellerini başarıya dönüştürmek için İnternet ve e-ticaretin yıkıcı özelliklerini anlamalı ve bunlardan yararlanmalıdır.

Dijital Ekonomide iş modeli inovasyonu, müşterilerin istediği ürün veya hizmetleri sunmanın yenilikçi bir yolunu tasarlamak ve uygulamak için İnternet’in yıkıcı özelliklerinden yararlanan yeni bilginin (hem teknolojik hem de pazar) kullanılmasıdır.

İnternetin bazı yıkıcı özelliklerinden yararlanabilen başarılı iş modeli inovasyonlarının örnekleri arasında kanal inovasyonu (örn. Dell’in sipariş üzerine inşa sanal entegrasyon modeli), süreç inovasyonu (örn. e-satın alma BÖLÜMÜ sayfası), müşteri deneyimi yeniliği (ör. Schwab), açık artırma ve ters açık artırma modeli (ör. eBay ve Priceline), çevrimiçi sanal topluluk (ör. iVillage), müşteri ilişkileri (ör. Y ahoo! ) ve bağlı kuruluş ağı (örneğin, Amazon) vardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir