Dijital Varlık Yönetimi Kavramları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dijital Varlık Yönetimi Kavramları
Ön sayfadaki bir haber için ihtiyacınız olan bir fotoğrafı bulamazsanız söyleyebileceğiniz bir şeye benziyor. Ancak DAM—dijital varlık yönetimi aslında bu tür hüsrana uğramış patlamaları önlemek için tasarlanmıştır. Basılı, görsel, video ve ses dahil olmak üzere çok sayıda medyanın dosya dolapları yerine bilgisayarlarda depolandığı bir çağda, gazeteler ve diğer gruplar bu medyaları hızlı ve kolay bir şekilde organize etmek, değiştirmek ve paylaşmak için bir yola ihtiyaç duyuyor.”
Giderek daha fazla işletme internet üzerinden ticaret yapmaya başladığından, son birkaç yılda kurumsal cephede çarpıcı değişiklikler meydana geldi. Her gün yeni iş konseptleri ve ürünleri geliştirilmektedir. Vurgu hız üzerindedir ve değişiklikler günlük, saatlik ve hatta dakikadan dakikaya hızla da gerçekleşir.
Bu değişikliklerin iki ana yönü şunlardır:
1.Kurumlarda büyük miktarda veri oluşturulur ve sayısallaştırılmış formlarda saklanır ve
2.Yeni “dijital ürünler” yaratılır.
Elektronik ortamda daha fazla bilgi oluşturuldukça biçim, organizasyon aşağıdaki sorunlarla karşı karşıyadır:
Dijital veri hacminin yönetilmesi ve yeniden kullanılması hantal hale geldi. Kuruluşlar, döngü süresini kısaltmak, marka tutarlılığını korumak ve bire bir pazarlama çabalarının yanı sıra çapraz medya yayınlarını koordine etmek için mücadele etti.
Bir organizasyonun yönetebileceği dijital varlıkların sayısı da patladı.
Birkaç yıldır medya varlık yönetimi üzerine çalışan Kaliforniya merkezli bir araştırma firması olan Gistics, kuruluşlardaki tüm medya varlıklarının yaklaşık %30’unun yanlış yerleştirildiğini ve daha sonra yeniden çalışıldığını veya çoğaltıldığını da tahmin ediyor.
Tanım
Dijital varlık, dijitalleştirilmiş bir biçimde var olan ve bir kuruluş için içsel veya ticari değeri olan herhangi bir varlıktır. Dijital varlık yönetimi, dijital varlıkların bir arşivden aranmasını, alınmasını ve depolanmasını kolaylaştıran bir dizi süreç olarak da tanımlanabilir.
DAM’ın Temel Özellikleri
Herhangi bir DAM sisteminin temel özellikleri şunları içerir: depolama, arama ve alma ve “küçük resme göz atma”. İyi bir DAM sistemi, nesne check-in ve check-out yapma yeteneğini de içerecektir.
Diğer arzu edilen özellikler şunları içerir:
• DAM sisteminin masaüstündeki içerik oluşturma uygulamalarıyla entegrasyonu.
• Kurumsal özellikler, yani bir dijital medya yönetim sisteminin büyük bir medya şirketinde büyük ölçekli bir dağıtımda faydalı olması için gerekli olan özellikler (yani, endüstriyel bir güç, ölçeklenebilir bir veritabanı).
• Bir DAM sisteminin, platformlar arası bir ortamda çalışabilen bir kullanıcı arayüzüne sahip olma yeteneği (örneğin, Sun Microsystems’in Java dili ve XML teknolojisinin geliştirilmesi).
• Programlama arayüzleri aracılığıyla DAM sisteminin işlevselliğini genişletme yeteneği.
DAM’ler ve standart veri yönetim sistemleri arasındaki temel farklar nelerdir?
DAM’lerin, verilerin aranmasını, alınmasını ve depolanmasını kolaylaştıran şu anda mevcut veritabanı yönetim sistemlerinden çok farklı olmadığı iddia edilebilir. Bununla birlikte, DAM’ler, çoklu ortam verilerinin oluşturulması, depolanması, aranması ve yayılmasıyla ilgili dört temel sorunu ele alma potansiyelleri bakımından da farklıdır.
Hilton’a göre, bu dört konu:
1. Varlık madenciliği: Dinamik, “talep üzerine” dijital ürünlerin yaratılmasıyla sonuçlanabilecek çok boyutlu, çoklu ortam veri depolarının madenciliği için yeni ve karmaşık yöntemler
2. Otomasyon: Otomatikleştirilmiş sınıflandırma ve erişim sistemleri
3. Fikri mülkiyeti (ve ilgili güvenlik sorunlarını) yönetme
4. Katılım: Yeni GUI’ler ve diğer veri işleme yöntemlerinin yanı sıra işbirliği araçları Somani, Choi ve Kleewein, geleneksel veri yönetim sistemlerini dijital varlıkları, iletişimleri ve belgeler, fikri mülkiyet, zengin içerik gibi içerikleri yöneten “içerik yönetim sistemlerinden” de ayırır.
Dijital varlık yönetimi
Dijital varlık Nedir
Dijital varlıklar nelerdir
Varlık yönetimi
Varlık yönetimi Nedir
Nft nedir
Medya, e-posta ve Web verileri ve aşağıdaki alanlarda iki sistem türü arasındaki farkları tartışın:
1. Mevcut verilere yerinde erişim sağlamak için veri federasyonu
2. Çok farklı kaynaklardan gelen verileri barındıran anlamlı bir veri modeli
3. Meta veriler ve veriler üzerinde arama yapın
Somani et al. daha sonra ikisini, yani veri ve içerik yönetim sistemlerini entegre etmek için bir mimari önerin. Mimarinin ayrıntılı bir tartışması bu yazının da kapsamı dışındadır.
BARAJ SİSTEM MİMARİSİ
Bir varlık oluşturucunun oturumu ve bir müşterinin sorgu oturumu sırasında izlenen süreci göstermek için genel DAM sistem mimarisinin üç katmanlı bir mimarisini için de kullanır.
Varlık oluşturma akışında, Varlık Oluşturucu herhangi bir dijital biçimde olabilen bir varlık oluşturur ve varlığı ve bununla ilgili bilgileri Varlık yöneticisine de sağlar.
Varlık yöneticisi, varlıkla ilişkili bilgileri bir XML meta veri biçimine dönüştürür, uygun veri türü tanımlarını oluşturur ve bilgileri ve varlığı Meta Veri yöneticisine iletir. Meta veri yöneticisi, varlıklarla ilgili meta bilgileri içeren bir veritabanı olan Meta Veri Deposunun organizasyonunu dayönetir.
Meta veriler ve gerçek varlıklar arasında uygun bağlantılar burada oluşturulur ve korunur. Meta Veri Deposu bilgi içerir. Dijital varlıklar hakkında, tipik olarak bir XML DTD formatında. Varlıklar, Meta Veri yöneticisi tarafından, varlıkların dosya sistemleri ve veritabanlarının bir kombinasyonu olan Dijital Varlık Mağazasına giriş ve çıkış işlemlerinden sorumlu olan Dosya yöneticisine de iletilir.
Sorgu işleme akışında İstemci bir sorgu sorar. Sorgu işlemcisi sorguyu ayrıştırır ve çözümlenen sorgunun yanı sıra kullanıcı bilgilerini de varlıkların meta verilerini koruyan Meta Veri yöneticisine de gönderir.
Meta veriler, yalnızca varlıkla ilgili bilgileri değil, aynı zamanda varlığa kimlerin erişmesine izin verildiğine ilişkin bilgileri de içerir. Bu bilgi Meta Veri deposundan alındıktan sonra, Meta Veri yöneticisi tarafından Sorgu işlemcisine bir mesaj gönderilir. İletilen mesaj, varlığa erişimin reddedilmesi veya istenen varlığın alınmakta olduğunun onaylanması da olabilir.
Meta veri bileşeni, Meta Veri yöneticisi tarafından yönetilen bir depolama, arama, alma ve güvenlik aracı görevi de görür.
Dijital varlık Nedir Dijital varlık yönetimi Dijital varlıklar nelerdir Nft nedir Varlık yönetimi Varlık yönetimi Nedir