E-metinler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
E-metinler ve Okuyucular
Elde taşınabilir bir okuma cihazı fikri, mühendislerin ve bilimkurgu yazarlarının yıllardır hayali olmuştur. 1988’de Apple Computer, on iki üniversiteden öğrencileri bilgisayar teknolojisinin nasıl kullanılacağını hayal etmek için bir yarışmaya katılmaya davet etti.
Yargıçlar Steve Wozniak, Alvin Toffler, Alan Kay, Diane Ravitch ve Ray Bradbury idi. Illinois Üniversitesi’nden kazanan eser, öğrencilerin tüm metinlerini ve multimedya ve iletişim işlevleri için yetenekleri içeren dizüstü bilgisayar boyutunda bir tableti tanımladı.
Bir dizi şirket bu vizyonu gerçekleştirmeye çalıştı. Bu girişimlerin çoğu ortadan kalkmış veya daha büyük şirketler tarafından emilmiş olsa da, bir okuma cihazının geliştirilmesi istikrarlı bir şekilde ilerlemiştir.
Elektronik kitap ve dijital okuma cihazlarının evrimi, başlangıç şirketlerinde ve kurumsal ve üniversite düşünce kuruluşlarında cesur, parlak ve vizyon sahibi bireylerin bir yolculuğudur. Ne yazık ki, hiçbir büyük şirket -yayıncı ya da üretici- bir okuma cihazı ve onu destekleyecek içeriği, çoğalmasına izin verecek şekilde pazara getirmede başarılı olmamıştır.
E-kitapları pazarlamaya yönelik son kurumsal girişimler, dijital haklar yönetimi, içeriğin yayıncılara yavaş bağlılığı ve cihazların yüksek maliyeti nedeniyle engellendi. Şimdiye kadar pazarlanan cihazlar, eğitimi destekleyecek açık sistemler değil, ticari içerik odaklı kapalı sistemlerdi. Buna rağmen okullar, yöneticiler ve kütüphaneler elektronik metinlere ve okuyuculara büyük ilgi göstermiştir.
Metin okuma cihazının varyasyonları 2001: A Space Odyssey gibi filmlerde ve Star Trek’te televizyonda görülmüştür. 1970’lerde Xerox Palo Alto Araştırma Merkezi’nde Öğrenme Araştırma Grubunu yöneten Alan Kay, 1960’ların sonlarında bir DynaBook’u (dinamik bir kitap) tanımladı. Alan Kay ve cihazının son zamanlardaki e-kitap okuyucu dalgasına ilham verdiğinden sıklıkla bahsedilir.
Yaygın olarak kullanılan e-metin okuma cihazlarının ilk nesli kişisel bilgisayardı. İlk başta eğitimciler, öğrencilere ekranda hiper metin veya düz metin okuma deneyimi yaşatmak için özel e-metin yazılımları veya düz metin programları kullandılar. Masaüstü e-kitap okumaya olan ilgiyi desteklemek için, kamu malı olan birkaç sıra dışı kitap koleksiyonu geliştirildi. Gutenberg Projesi ve Bartleby, muhtemelen en iyi bilinenlerden ikisidir.
PDF e filigran ekleme
PDF filigran ekleme Online
Fotoğrafa filigran ekleme online
PDF filigran ekleme programı
Tiyatro Oyunları PDF
Ücretsiz PDF Filigran ekleme
Ücretsiz filigran ekleme
Free filigran
Project Gutenberg, İnternet üzerinden dağıtılan ilk ücretsiz elektronik kitap kaynağıydı. Koleksiyondaki kitapların çoğu kamu malı olsa da, telif hakkı halen korunan eserler de Project Gutenberg tarafından yazarlar ve yayıncılarla yapılan özel anlaşma kapsamında dağıtılmaktadır. Proje kurucusu ve yönetici koordinatörü Michael Hart, kendini işine adamış birçok gönüllünün yardımıyla, kağıt metinleri sürekli olarak dünyanın her yerindeki web siteleri aracılığıyla erişilebilen dijital dosyalara dönüştürdü.
Hart’ın dağıtmak için yazdığı ilk belge Bağımsızlık Bildirgesi idi. Gutenberg Projesi ayda bir kitap üreterek başladı ve 2002’de okuyucuların ayda 1 milyondan fazla indirdiği 2.500’den fazla e-kitaba sahipti.
Bartleby, klasik ve modern referans eserler ve şiir konusunda uzmanlaşmış, eğitim için oluşturulmuş küçük bir elektronik metin koleksiyonudur. 1993’te Steven van Leeuwen’in Columbia Üniversitesi’ndeyken kişisel projesi olarak ortaya çıktı ve 1999’da ticari bir işletme olarak kuruldu.
Bartleby koleksiyonu küçüktür ve yaklaşık 300 başlıktan oluşur. Kütüphane şiir, alıntılar ve klasik eserler dahil olmak üzere referans eserlerde uzmanlaşmıştır. Bartleby’nin kaynakları çoğunlukla yirminci yüzyılın başlarına aittir. Modern referanslar dışında, ortalama yayın tarihinin 1930’larda olduğu belirtilmektedir.
Virginia Üniversitesi’nin Elektronik Metin Merkezi, Ağustos 2001’den itibaren kamuya açık olan klasik kitapların indirilmesine izin veren ilk akademik siteydi. Koleksiyon, artık bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda ve aynı zamanda bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda okunmak üzere biçimlendirilmiş kitapları içermektedir. Palm Reader veya Microsoft Reader yazılımına sahip popüler el cihazları.
Yardımcı kütüphaneci Kendon Stubbs’ın rehberliğinde merkezin misyonu, standartlar ve erişilebilirlik yoluyla ve başkalarına kendi elektronik metinlerini oluşturmayı öğreterek bir elektronik metin kullanıcıları ve yaratıcıları topluluğu oluşturmaktı.
Kitapları öğrencilere, öğretim üyelerine ve halka ulaştırmak, Virginia Üniversitesi için her zaman büyük bir öncelik olmuştur. Virginia Üniversitesi Akademik Köyü’nün mimarı Thomas Jefferson, kampüsün ortasındaki Rotunda’ya bir kütüphane yerleştirdi ve bilginin akademik yaşam için önemini vurguladı. Merkez, elindeki varlıkların biçimini mümkün olduğunca basılı teknolojilerden ağ bağlantılı teknolojilere kaydırarak bu geleneği sürdürdü ve böylece bilgiyi günlük yaşamın merkezi haline getirmenin yanı sıra dünya için erişilebilir hale getirmeye devam etti.
Daha yakın zamanlarda, Adobe Acrobat gibi yazılımlar, bilgisayarlarda metin, resim ve multimedya ekranı içeren belgeleri okumak için geniş bir kullanım kazanmıştır. Adobe ürünü ayrıca çeşitli kişisel dijital yardımcılarda (PDA) okumak için geliştirilmiştir. El tipi PDA pazarında, ilk e-metin okuyucular Newton ve Palm gibi küçük ekranlı, düşük çözünürlüklü cihazlardı. Günümüzde en yaygın olarak dağıtılan el tipi PDA’lar, her ikisi de çok çeşitli e-metin içeriği sunan PalmOS ve PocketPC cihazlarıdır.
E-kitaplar, ilk olarak Peanut Press adlı bir şirket aracılığıyla Palm kullanıcılarına sağlandı. E-kitap okumaya olan ilgi arttıkça, bu şirket Palm tarafından satın alındı ve Palm Digital Media grubuna katıldı. Bugün Palm, el bilgisayarları için çok çeşitli ticari yayınlar sunmaktadır. Birçok üniversite kitapçısı gerekli metinleri PDA formatlarında sunar.
Bugün PDA okuyucuları tam bir döngü haline geldi ve Palm, masaüstü bilgisayar ve PDA için ücretsiz okuma yazılımı sunuyor. Palm için satın alınan dosyaların aynıları, bir PDA’nın yanı sıra bir bilgisayarda da okunabilir. Palm e-kitap tekliflerinde bir eğitim kategorisi olmamasına rağmen, geniş bir kurs yelpazesine uygulanabilecek birçok kitap bulunmaktadır.
Microsoft’un el tipi işletim sistemi PocketPC, bir pazarın dışında kalmamak için, büyüyen e-kitap okuma pazarına hizmet edecek yazılımlar da geliştirdi. Microsoft’un Reader’ı cihazlarıyla birlikte gelir ve büyük yayıncılar artık Microsoft formatında ticari içerik sunmaktadır. Microsoft Reader, alt piksel oluşturmayı kullandığı ve küçük ekranlarda çok daha düzgün bir metin görüntüsü oluşturduğu için Palm Reader yazılımına göre belirgin bir avantaja sahipti.
Franklin Electronic Publishers, elde taşınabilir cihazlara yerleştirilebilen harici kartlardaki e-metin içeriğinin ilk dağıtımcısıydı. Büyük ölçüde referans eserlerden oluşan bu içerik, tıp mesleklerinin yanı sıra eğitim alanındaki kullanıcılara da hitap etti. 1990’ların sonlarında Franklin ilk özel e-metin okuyucuyu dağıttı ve daha sonra kendi e-Kitapçısını geliştirdi. Müzik ve sesli kitap çalmaya ek olarak, eBookman, PDA’ların popülaritesi nedeniyle notlar ve takvimler gibi düzenleyici yazılımları içeriyordu.
Özel el tipi okuyucular, yeni nesil e-metin cihazlarıydı. PDA’lardan farklı olarak bu e-kitap okuyucular, sözlük, e-kitap oluşturma, yer imi, vurgulama ve köprü oluşturma gibi okuma özelliklerini destekleyen yazılım dışında herhangi bir yazılım içermiyordu. İlk ve en popüler cihaz Rocket e-Kitabıydı ve ardından daha büyük ve daha pahalı Softbook geldi.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.fotoğrafa filigran ekleme online Free filigran PDF e filigran ekleme PDF filigran ekleme Online PDF filigran ekleme programı Tiyatro Oyunları PDF Ücretsiz filigran ekleme Ücretsiz PDF Filigran ekleme