Elektronik Öğrenme Çemberleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Aktif Öğrenme için Zengin Ortamlar
Bu varsayımları işlevsel hale getirmek için Grabinger (1996), öğretim sistemlerinin kullanımını önerir: aktif öğrenme için gerçek ortamlar (REAL’ler), bu ortamların altı ana özelliği veya niteliği vardır:
1. Yapılandırmacı temeller, GERÇEK’lerin gelişimine rehberlik eder ve öğrenmenin, öğrencilerin yeni bilgiler keşfedildikçe kişisel bilgi temsillerini değiştirdiği evrimsel bir süreç olduğu fikrine dayanır. Bu süreç sosyal etkileşim ve işbirliğini içerir.
2. Özgünlük aynı zamanda GERÇEK’lerin gelişimine de rehberlik eder. Öğrenme görevleri, bağlam ve görev açısından mümkün olduğunca gerçekçi olmalıdır. Özgünlük önemlidir çünkü öğrenmede öğrenciyi sahiplenmeyi teşvik eder. Otantiklik yoluyla, problemler daha fazla alaka düzeyine sahiptir, daha derin anlam ve anlayış geliştirir (böylece diğer durumlara aktarma olasılığını arttırır) ve işbirliğini, işbirliğini ve müzakereyi teşvik eder.
3. Öğrenci merkezlilik GERÇEK’lerde esastır çünkü kasıtlı, sorumlu öğrenicileri ve yansıtma ve üstbiliş gibi yaşam boyu öğrenme becerilerini veya kişinin ne öğrendiğini ve öğrenmenin ne kadar iyi ilerlediğini düşünme ve analiz etmeyi teşvik eder.
4. İşbirliği, GERÇEK’lerde önemli bir özelliktir, çünkü öğrenciler diğerlerinden öğrenerek kişisel bilgilerini şekillendirebilir, bir grup ortamında daha fazla öğrenme riski almaya isteklidir, bir grup ortamında bireysel sorumluluk hakkında bilgi edinebilir ve giderek daha fazla işbirlikçi bir iş gücünde karşılaşacakları becerilere ve sorunlara
5. Üretken öğrenme, öğrencilerin öğrenme sürecine aktif katılım yoluyla bilgi ürettiği öğrenmeyi ifade eder. Öğrenciler, çoklu bakış açılarını anlamlandırmaya çalıştıkça veya bilgi temsillerini akranlarınınkiyle karşılaştırıp karşılaştırırken bilgi üretebilirler.
6. GERÇEK’lerde ortamın ve öğrenci öğreniminin otantik değerlendirmesi gereklidir. Öğretmen gözlemi, öğrenci görüşmeleri, odak grupları, ürün analizi, portfolyolar, dergiler ve akran değerlendirmeleri otantik değerlendirme sırasında kullanılabilecek teknikler arasındadır.
Aktif Öğrenme ile İlişkili Öğretim Stratejileri
Aktif öğrenme ilkelerini uygularken, bağlantılı öğretim, işbirlikçi öğrenme, probleme dayalı öğrenme, bilişsel çıraklık ve vakaya dayalı öğretim dahil olmak üzere çok sayıda öğretim stratejisi düşünülebilir.
Her birinin kısa bir tanımı aşağıdadır. Her strateji ayrı ayrı sunulurken, aralarında önemli ölçüde örtüşme olduğu için nadiren bağımsız olarak kullanılırlar.
1. Bağlantılı öğretim, öğrenciler için anlamlı ve motive edici, karmaşık, çoklu bakış açılarının ve çözümlerin dikkate alınmasını ve çoklu süreçlerin kullanılmasını gerektiren ve işbirliğini, işbirliğini ve müzakereyi kolaylaştıran gerçekçi bir olay veya probleme dayanır.
2. İşbirlikçi öğrenme, öğrencilerin karmaşık bir görev veya senaryoyla ilgili perspektifleri, çözümleri ve planları paylaşmak için birbirleriyle işbirliği yapma ihtiyacı üzerine kuruludur. İşbirlikçi öğrenme, bir grup durumunda bireysel sorumluluk gerektirir ve modern işgücündeki beklentilerle paralellik gösterir.
3. Probleme dayalı öğrenme, öğrencilerin gerçekçi bir problemi çözmek için geçirdikleri sürece dayanır ve öz-yönelimli öğrenenler, içerik bilgisi edinimi ve üstbilişsel stratejilerin kullanımını gerektirir.
4. Bilişsel çıraklık eğitimleri, geleneksel çıraklık eğitimlerinden sonra modellenmiştir. Geleneksel çıraklık, görünür bir faaliyet veya beceri öğrenmeyi içerirken, bilişsel çıraklık, problem çözme, anlama ve hesaplama gibi tipik olarak görünmez olan süreçleri modellemek için mentorların kullanılmasını içerir.
5. Vaka temelli öğretim, bağlamsal bilgi ve anlayışı kolaylaştırmak için hikayelerin kullanılmasını veya “vakaların” öğretilmesini içerir.
Sıfırdan elektronik öğrenmek
Temel elektrik elektronik PDF
temel elektrik-elektronik atölyesi pdf
Evde Elektronik öğrenme
Temel Elektrik Elektronik Ders Notları
Elektroniği anlamak
Temel Elektronik
Elektronik Bilgiler
Aktif Öğrenme Uygulamaları
Eğitim teknolojisi, aktif öğrenmeyi kolaylaştırmak için mükemmel bir ortam sağlar. Teknoloji, öğretim vakaları ve bağlantılı senaryolar geliştirmek için doğrusal olmayan, çoklu ortam bağlamı sağlar. Ayrıca bu bağlamlarda kolay revizyonlar sağlar.
Benzer şekilde, eğitim teknolojisi işbirliği sürecini kolaylaştırabilir ve öğrencilerin coğrafi olarak farklı akranlar ve uzmanlarla iletişim kurmasını sağlayabilir. Aşağıdaki üç proje, aktif öğrenme ilkelerini örneklemekte veya kolaylaştırmaktadır ve bu ansiklopedinin ayrı girişlerinde detaylandırılmıştır.
Jasper Woodbury’nin Maceraları
Jasper Woodbury’nin Maceraları, motive edici ve özgün problem çözme ve akıl yürütme, disiplinler arası matematik öğretimi ve işbirliği yoluyla üst düzey düşünme becerilerini kolaylaştırmak için tasarlanmış basılı öğretmen kılavuzlarıyla birlikte bir dizi video tabanlı eğitim materyalidir.
Jasper Woodbury serisi, diğer video tabanlı öğretim çabalarından farklıdır çünkü öğrencilere karmaşık, inandırıcı senaryolar ve matematik kavramlarını ve becerilerini hikaye ayrıntılarıyla bütünleştirerek çözülmesi gereken bir zorluk sunulur.
Seri, Vanderbilt Üniversitesi, Peabody College’daki Öğrenme Teknolojisi Merkezinde disiplinler arası bir personel tarafından geliştirildi; hedefleri, teknoloji kullanımı yoluyla öğretmenler için öğretim araçlarının geliştirilmesini içerir. Seri, bağlantılı öğretim, üretken öğrenme ve yapılandırmacılık gibi öğrenme teorisini sınıf uygulamasıyla bütünleştirir.
Elektronik Öğrenme Çemberleri
Öğrenme Çemberleri, disiplinler arası, müfredata dayalı bir tema etrafında organize edilen kolektif çalışmalarını yayınlamak amacıyla farklı yerlerde farklı okullara devam eden altı ila on öğrenciden oluşan bir grup oluşturur. Her okul bir proje oluşturma, diğer okullardan gelen öğrenci yanıtlarını yönlendirme, ortaklarının görevi tamamlamadaki ilerlemesini izleme ve ardından yanıtları bir nihai rapora veya antolojiye entegre etme sorumluluğunu alır.
Elektronik elçi
Elektronik Elçi, teknolojinin aktif öğrenmeyi nasıl kolaylaştırabileceğinin bir örneğidir. Okul öncesi ve K-12 öğretmenleri ve İnternet erişimi olan öğrencilerin, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenciler arasında müfredata dayalı, genişletilmiş elektronik alışverişi kurmak amacıyla çeşitli disiplinlerde uzman danışmanları bulmalarına yardımcı olan web tabanlı bir hizmet ve kaynak merkezidir.
ADDIE Modeli
ADDIE modeli, öğretim geliştirmeye yönelik sistematik bir yaklaşımı tanımlar. Terim, öğretim sistemleri geliştirme (ISD) ile neredeyse eşanlamlıdır ve sözlü gelenek yoluyla gayri resmi olarak gelişmiştir. Bu, kendi başına belirli, tamamen ayrıntılı bir model değil, ortak bir temel yapıyı paylaşan bir model ailesini temsil eden bir şemsiye terimdir.
ADDIE kısaltması, genel ISD sürecini oluşturan ana süreçleri ifade eder: Analiz, Tasarım, Geliştirme, Uygulama ve Değerlendirme. ISD modellerinde kullanıldığında, bu süreçler gösterildiği gibi sıralı ancak yinelemeli olarak kabul edilir.
ISD modellerinin temel motoru sistem yaklaşımıdır: insan organizasyonlarını ve faaliyetlerini girdilerin, çıktıların, süreçlerin (iş çıktıları) ve geri bildirim ve kontrol unsurlarının göze çarptığı sistemler olarak görmek gerekir.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Elektroniği anlamak Elektronik Bilgiler Evde Elektronik öğrenme Sıfırdan elektronik öğrenmek Temel Elektrik Elektronik Ders Notları Temel elektrik elektronik PDF temel elektrik-elektronik atölyesi pdf Temel Elektronik