Essay Yazma – Essay Hazırlatma – Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Fiyatları – Essay Örnekleri – Ücretli Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Essay Yazma – Essay Hazırlatma – Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Fiyatları – Essay Örnekleri – Ücretli Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Ücretleri

10 Eylül 2021 Essay giriş cümleleri Essay örnekleri pdf Essay paragraf örnekleri Essay yazma kalıpları Essay yazma nedir Essay yazma Programı Essay yazma sitesi Opinion essay Nasıl Yazılır 0
Literatür Taraması

Essay Yazma

“Essay”, yazarın akademik, editoryal ve hatta mizahi bir konu hakkındaki fikrini öne süren bir yazı terimidir. Essay yazmak için binlerce farklı yaklaşım ve aralarından seçim yapabileceğiniz milyonlarca farklı konu var, ancak bulduğumuz şey, iyi deneme yazmanın aynı çerçeveyi takip etme eğiliminde olmasıdır. Aşağıda, bu çerçeveyi ve ne tür olursa olsun, onu makalelerinize nasıl uygulayabileceğinizi tartışıyoruz. Ama önce, iyi bir makalenin çekirdeğiyle başlayalım: konu.

Essay yazmak, öğrenciler tarafından kulağa çok karmaşık ve korkutucu gelebilmektedir. Bir konu hakkında detaylı araştırma, iyi bil dilbilgisi, iyi bir yazma becerisi gerektirir. Tüm bunlar da “zaman” demektir. Eğer tüm bunlar için geniş zamanınız yoksa ve iyi bir essay ödevi teslim etmek istiyorsanız “Akademidelisi” ekibinden destek alabilirsiniz. 

 

Yazınız Ne Hakkındadır?

Denemenizi yazmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken üç şey vardır: tez, tür ve hedef kitle. Bunlardan en önemlisi, teziniz veya makalenizin konusunun özüdür.

Tez açıklamanızda özetlenen teziniz, yapmaya çalıştığınız merkezi noktadır. Örneğin, Bertrand Russell’ın “Aylaklığa Övgü” adlı makalesinin tezi, insanların işe çok fazla odaklandığı ve boşta geçirilen zamana değer vermediğidir. Denemeler ara sıra sapabilir ve ilgili teğetlere gidebilir, ancak her zaman tezdeki o tek ana fikre geri dönerler.

Tezinizi yazmadan önce daima kesin olarak belirlemelisiniz. Anlamakta güçlük çekiyorsanız, kendinize şunu sorun: “Okuyucumun makalemi okumayı bitirdiğinde hatırlamasını istediğim tek şey nedir?” En iyi uygulama, uygunsa konu cümlenizde bile tezinizi mümkün olan en kısa sürede dahil etmektir. Özellikle sonuç bölümündeki her şeyi tamamlarken, makale boyunca da yinelemek isteyeceksiniz.

O halde makalenizin geri kalanı tezinizi destekler. Ampirik kanıtları, referansları, mantıksal çıkarımları ve hatta ikna edici retoriği dahil edebilirsiniz – işi ne yaparsa yapsın. Mesele şu ki, tamamen farklı konulara geçmek yerine, ilk teziniz üzerine inşa ediyorsunuz.

Essay Türleri

Herhangi bir yazı biçimi gibi, denemeler de birçok farklı türde gelir. Bazen ödev, kabul yazılarında olduğu gibi türü belirler ve diğer zamanlarda tez bunu belirler. Ne olursa olsun, seçeneklerinizin ne olduğunu bilmek yardımcı olur, işte en yaygın deneme türlerinden bazıları:

Tartışmacı kompozisyon

Tartışmacı denemeler bir pozisyonu iddia eder veya savunur. Bu en yaygın okul ödevi türüdür, bu yüzden ilk üniversite makalenizi yazarken bunu aklınızda bulundurun.

Kabul yazısı

Çoğu kolej, başvurularda, genellikle okullarıyla neden ilgilendiğinizi gösteren bir kabul yazısı talep eder.

İkna edici deneme

İkna edici bir deneme, göründüğü gibidir: okuyucuyu belirli bir noktaya ikna etmek veya ikna etmek için bir deneme. Tartışmacı bir denemeye benzer – her ikisi de belirli bir bakış açısını güçlü bir şekilde destekler, ancak fark nihai hedeftir: Tartışmacı denemelerin yalnızca vakalarını sunması gerekirken, ikna edici denemelerin vakalarını sunması ve okuyucuyu kazanması gerekir.


Essay yazma sitesi
Essay örnekleri pdf
Essay giriş cümleleri
Essay yazma kalıpları
Essay yazma nedir
Essay yazma Programı
Essay paragraf örnekleri
Opinion essay Nasıl Yazılır


Karşılaştırma makalesi

İki karşıt şeye eşit derecede dikkat etmek istediğinizde, bir karşılaştırma-karşıtlık denemesi, bir tarafa diğerine dayanan tartışmacı veya ikna edici denemelerden daha iyi çalışır.

Kişisel deneme

Kişisel denemeler, genellikle David Sedaris’in eserleri gibi yazarların anekdot veya gerçek hayat hikayeleridir. Anlatı yapılarını takip etme eğiliminde olduklarından, tez esnek veya yorumlayıcı olabilir.

Açıklayıcı makale

Açıklayıcı bir makale, okuyucunun bilgisini genişletmek için belirli bir konuyu kapsamlı bir şekilde açıklar. Biçim olarak tartışmacı ve ikna edici bir denemeye benzer, ancak önemli bir farkla: açıklayıcı denemelerin önyargısı yoktur.

Seyirci için kompozisyon yazma

Son olarak değerlendirmeniz, makalenizi kimin okuyacağıdır – bir öğretmen, bir kabul danışmanı, akranlarınız, genel olarak internet, vb.

Ne yazıyor olursanız olun, hedef kitleniz dilinizi etkilemelidir. Birincisi, okuyucularınız, dil, kelime seçimi ve üslup üzerinde muazzam bir etkisi olan makalenin resmi mi yoksa gündelik mi olduğuna karar verir. Örneğin emojileri ele alalım: Sıradan bir denemede hoş karşılanabilirler, ancak resmi yazı için en uygun seçim değiller. 

Hedef kitleniz ayrıca makalenin tonunu veya duygusal düzeyde nasıl ses çıkardığınızı (coşkulu, temkinli, kendinden emin vb.) etkiler. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, burada yaygın olarak kullanılan 10 ton türü hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Akademidelisi” ailesi olarak, Essay yazma sitesi,Essay örnekleri pdf,Essay giriş cümleleri,Essay yazma kalıpları,Essay yazma nedir,Essay yazma Programı,Essay paragraf örnekleri,Opinion essay Nasıl Yazılır gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Essay Yazma Süreci

Deneme yazmakla ilgili bir deneme, araştırma ödevi, dönem ödevi, roman, kısa öykü, şiir, senaryo, blog makalesi yazıyorsanız – hemen hemen her şeyi yazarken, gerçekten verimli bir yazma sürecini takip etmek çok önemlidir. Kaba taslağınızı yazmak için bilinç akışı stilini tercih etseniz bile, gözden geçirmenize ve bilemenize izin veren düzenli bir sisteme sahip olmanız gerekir.

Kompozisyon yazmak için standart beş adımlı yazma sürecini öneriyoruz:

1. Beyin Fırtınası

Yazmaya başlamadan önce düşüncelerinizi toplamak her zaman yardımcı olur. İsteminize veya tezinize dayanarak, makalenize dahil etmek için mümkün olduğunca çok fikir üretmeye çalışın. Daha sonra işe yaramayacak fikirleri bir kenara bırakabileceğinizi bilerek, zamanın izin verdiği kadar düşünün.

2.Hazırlık

Hazırlık aşaması, hem makalenizin ana hatlarını çizmekten hem de kanıt için kaynak toplamaktan oluşur. Beyin fırtınası seansınızın sonuçlarına bir göz atın. İlk olarak, tezinizi desteklemek için gerekli olan fikirleri ayırın ve ardından bunları mantıklı ve aşamalı bir düzende düzenleyin. Bu aşamada, aşağıda açıkladığımız kompozisyon yapınızı birleştireceksiniz. Ampirik kanıtlar veya tamamlayıcı alıntılar istiyorsanız, şimdi onları takip edin.

3.Taslak

Bu, kollarınızı sıvadığınız ve aslında ilk taslağı yazdığınız makale yazmanın ana aşamasıdır. Her şeyin mükemmel olması gerekmediğini unutmayın; bu sizin ilk taslağınız, son taslağınız değil, bu yüzden kendinize hata yapma özgürlüğü verin. Her kelimeyi doğru yapmaya odaklanırsanız, büyük resmi kaçırırsınız.

4.Gözden Geçirme

Revizyon aşaması, ikinci taslağınızı, üçüncü taslağınızı ve hatta gerekirse on ikinci taslağınızı içerir. İlk taslakta üzerini örttüğünüz tüm nüansları ve incelikleri ele alın.

Hem kelime seçimine hem de netliğe ve pasif sesten kaçınmak gibi sofistike yazma tekniklerine dikkat edin. Henüz yazma becerilerinize güvenmiyorsanız, Dilbilgisi Düzenleyicisi, yazarken cümle yapısı ve sözcük seçimi önerileri ve ayrıca netlik düzeltmeleri sunarak yazınızın okunabilir, açık ve özlü olmasını sağlar. Dilbilgisi, devam eden cümleler, cümle parçaları, edilgen ses ve daha fazlası gibi cümle yapısıyla ilgili yaygın hataları yakalamaya yardımcı olur.

5.Düzeltme

Tüm ağır hizmet revizyonları bittiğinde sıra son cilaya gelir. Denemenizi gözden geçirin ve yazım hatalarını, biçimlendirme sorunlarını veya dilbilgisi hatalarını düzeltin. 

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir