GEREKLİ BİLGİ SÜREÇLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

GEREKLİ BİLGİ SÜREÇLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Ağustos 2022 Bilginin depolanması ve aktarılmasında ilk aşama nedir Bilginin sınıflandırılması maddeler halinde Bilginin sınıflandırılması nedir 0
Proje Planlaması

STRATEJİ FORMÜLASYONU İÇİN GEREKLİ BİLGİ SÜREÇLERİ

Çeşitli bilgi alanlarından gelen bilgiler, strateji oluşturma sürecindeki adımları atmak için oluşturulmalı, saklanmalı, paylaşılmalı ve uygulanmalıdır: yenilik tekliflerini formüle etme, bunları gözden geçirme, yenilik için nihai planlar yapma ve konsolide etme. onlara.

Bu adımları, bu süreci destekleyen bir bilgi sistemi için bir BİT mimarisinin ana hatlarını çizmek için bir hareket noktası olarak strateji oluşturma sürecinde kullanıyoruz. Literatürde, BİT mimarileri, bir BİT altyapısının parçalarını (uygulamalar, veri tabanları, teknolojik BİT öğeleri) ve bunların ilişkilerini belirten (genel düzeyde) kavramsal modeller olarak sunulur. Bu bölümde uygulama ve veritabanları bölümlerine odaklanacağız. Mimarinin bir taslağı sunulur.

Bu mimari ideal olarak beş modülden ve bilgi ve/veya veri tabanlarından oluşur. Modüller (Şekil 2’de sağda), strateji oluşturma sürecinin ürünlerini oluşturmaya yardımcı olan uygulamalardır. Bu modüllerin yardımıyla, bilgi alanlarından gelen bilgiler, teklifleri, incelemeleri ve (birleştirilmiş) planları üretmek için uygulanır.

Mimari ayrıca, strateji formülasyonu için gerekli bilgi alanlarındaki bilgilerin depolandığı merkezi bir bilgi tabanından oluşur. Bu merkezi bilgi tabanı, diğer dahili ve harici bilgi ve/veya veri tabanlarından bilgi alabilir. Aşağıda, strateji formülasyonu sırasında modülleri ve bilgi tabanlarını ve bunların ilgili bilgi süreçleriyle ilişkilerini daha ayrıntılı olarak tartışıyoruz.

1. Teklif modülü

Bu modülün ana ürünü, bir yenilik teklifleri listesi ve bunların gerekçesidir. Bu listeyi oluşturmak için kişinin ilgili bilgi alanlarındaki bilgiye erişimi olmalıdır. Bu bilgiyi oluşturmak için modülün harici ve dahili bilgilere erişimi olmalıdır.

Örneğin, bir ön uç aracı aracılığıyla bir veri ambarına erişimi olabilir veya harici çevrimiçi veritabanlarına erişimi olabilir. Ayrıca modül, daha önce reddedilen veya kabul edilen tekliflerden oluşan bir veri tabanına erişebilir. Bu modül ile üretilen inovasyon önerileri merkezi bilgi tabanında saklanır.

2. İnceleme modülü

Bu modülün girdisi, yenilik tekliflerinden oluşur. Çıktı, kabul edilen ve reddedilen tekliflerin bir listesi ve bunların kabul veya ret gerekçeleridir. Bu listeyi yapmak için modül, bilgiyi merkezi bilgi tabanında uygulamalıdır. Bu bilgi mevcut olabilir veya üretilmesi gerekebilir.

Bilgiyi oluşturmak için çeşitli dahili ve harici veritabanlarına erişim gerekebilir. Ayrıca, mevcut PMC’lerin sonuçlarına ilişkin (harici) veriler, yenilikleri reddetmek veya kabul etmek için girdi olabilir. İnceleme modülü, kabul veya ret nedenleri (sınıflandırması) olan bir veri tabanından yararlanabilir.

3. Kesinleşmiş planlar modülü

Bu modül esas olarak, nihai bir plana ulaşmak için yenilik tekliflerini (ve incelemelerini) paylaşmak için bir araçtır. Teklif ve inceleme modülünü kapsıyor. Bu modül sayesinde gözden geçirme modülünün sonuçları paylaşılır ve tekliflerin revize edilmesi için uygulanır (teklif modülü yardımıyla).

Gözden geçirilmiş teklifler, sırayla, (inceleme modülünün yardımıyla) yeni incelemeler üretmek için kullanılır ve benzerleri. Bu modül (a) tekliflerin paylaşılmasını kolaylaştırmalı ve (b) bir yenilik planının sonuçlandırılmasını sağlamalıdır.

Bu amaçlar için, bu modül aşağıdakiler hakkında bilgi paylaşımını desteklemelidir:

• etkileşim kuralları (tartışma formatı ve son tarihler gibi),
• tartışmadaki dengesizlik kriterleri,
• dengesizlikle ilgili bir izleme işlevi,
• bu dengesizliğe karşı koymak için kurallar ve teşvikler ve
• tartışmanın geçmişine genel bir bakış (aynı zamanda önceki tartışmaya genel bir bakış).

Uygulama, intranet uygulamaları (örneğin, bir dahili tartışma sitesi) aracılığıyla olabilir.


Bilginin depolanması ve aktarılmasında ilk aşama nedir
Bilginin sınıflandırılması maddeler halinde
Bilginin sınıflandırılması nedir
Bilginin önemi
Bilgi Türleri
Bilgi Yönetimi
Bilginin muhafazası
Enformasyon Nedir


4. Konsolidasyon modülü

Bu modülün çıktısı olarak, kesinleşmiş yenilikler listesindeki yeniliklerin (belirli bir seçimin) konsolidasyonu vardır. Bu seçimi yapabilmek için önceki modüllerde kullanılan argümanlar taranmalı ve değerlenmelidir.

Temel amacı, strateji oluşturma sürecinin sonuçlarını organizasyondaki ilgili taraflarla paylaşmaktır. (a) seçilen yenilikler, (b) seçilme sebepleri ve (c) mevcut iş yapış şekli için sonuçları hakkında bilgi paylaşımını sağlamalıdır. Paylaşım süreci, konsolidasyon modülünün bir parçası olabilen (önceden başarılı olan) iletişim formatlarına sahip bir veri tabanından yararlanabilir.

5. Merkezi bilgi tabanı

Merkezi bilgi tabanı, strateji formülasyonu ile ilgili bilgi alanlarındaki tüm bilgilerden oluşur. Bilgi tabanı, modüllerde üretilen bilgiyi depolar ve bu modüllere süreçleriyle ilgili bilgilerle hizmet vererek destekler.

Yukarıda, strateji formülasyonunu destekleyen bir bilgi sistemi için bir BİT mimarisi özetlenmiştir. Desteğin strateji formülasyonunun ürünlerine nasıl odaklanması gerektiğini gösterir. Ayrıca, desteğin odak noktası, tekliflerin, gözden geçirmelerin, planların ve konsolidasyonların üretiminde yer alan dört bilgi sürecidir.

Yani, bilginin uygulanması yenilik tekliflerine, bu tekliflerin gözden geçirilmesine, kesinleşmiş planlara ve seçilmiş kesinleşmiş planların konsolidasyonuna yol açar. Bu ürünler için bilgi alanlarından bilgi üretilmeli, saklanmalı ve/veya paylaşılmalıdır. Bu bilgi (kısmen) bilgi tabanında depolanır.

Bilgi, dört modül kullanılarak ve/veya dahili veya harici veri tabanları kullanılarak üretilebilir. Ayrıca, bilgi alanlarından gelen bilgiler, modüller arasındaki bağlantılar kullanılarak paylaşılabilir.

Mimarinin tanımı, içindeki farklı modüllerin işlevselliğini ve bunların nasıl bağlanması gerektiğini belirtir. Bu özellikler, mimariyi ve desteklediği bilgi süreçlerini gerçekleştirmek için BİT araçlarını seçmek veya oluşturmak için kullanılabilir.

Strateji oluşturma sürecini destekleyen önerilen BİT mimarisinin belirli ana hatları göz önüne alındığında, performansını artırabilecek mevcut eğilimlerle bağlantı kurmak mümkündür.

• Veritabanlarını bütünleştirme teknolojisindeki gelişmeler (örneğin, veri ambarı teknolojisi), strateji formülasyonu için gereken dahili ve harici bilginin entegrasyonunu ve analizini kolaylaştırarak teklif aşamasında istihbarat işlevini destekleyebilir.
• Şu anda, veri ambarları genellikle Balanced Business Scorecard formatına uyacak şekilde düzenlenmektedir. Bu puan kartı, öncelikle strateji uygulamasına yöneliktir. VSM’nin formatı, bununla ilgili bilgi alanları ve strateji formüle etme adımları, veri ambarlarını strateji uyarlama gereksinimlerine uyacak şekilde düzenlemek için kullanılabilir.
• Uyum için tekliflerin sunulması ve gözden geçirilmesi, oyun oynama, sistem dinamiği, senaryo analizi ve grup modeli oluşturma gibi bilgisayar destekli tekniklerin uygulanmasıyla geliştirilebilir.
• Strateji formülasyonunu bilgi yönetimine sistematik olarak bağlayarak, bilgi yönetimi için altyapıların iyileştirilmesine ilişkin edinilen anlayışları kullanarak strateji formülasyonu ile ilgili bilgi süreçlerinin kalitesini artırmak mümkün hale gelir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir