Java 2 Micro Edition – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Wireless Enterprise için Java 2 Micro Edition
Son birkaç yıldır, kablosuz endüstrisi muazzam bir büyüme yaşıyor. Kablosuz cihazlar daha akıllı hale geldi ve yeni bir iletişim kavramı sağlıyor. İşin hızını ve kalitesini büyük ölçüde artıracak kablosuz ağ kullanarak iş yapmak artık mümkün.
Kablosuz İnternet üzerinden iş kararlarına örnekler:
• Bir satış müdürü, bir müşteri toplantısına yolculuk sırasında ürünlerin en son fiyatını ve stok durumunu inceleyebilir ve indirebilir.
• Destek mühendisleri, kuryeler ve teslimat servisleri, siparişlerini cep telefonlarından organize ederek programlarını daha iyi yönetebilecekler. Merkez ayrıca sahadaki çalışanlarını da izleyebilecektir.
Bu makale, Java 2 Micro Edition (J2ME) kullanarak kablosuz uygulamaların geliştirilmesine ilişkin sorunları tartışacaktır. Bu makale ayrıca J2ME’nin ne olduğunu açıklayacak ve J2ME kullanarak kablosuz kurumsal uygulamaları uygulamaya yönelik yönergeleri ve teknik yönleri tartışacaktır.
Java 2 Micro Edition’a Giriş
Sun Microsystems’in sunduğu Java 2 Micro Edition (J2ME), cep telefonları ve Palm PDA’lar gibi kablosuz cihazlar dahil olmak üzere tüketici cihazları ve elektronik cihazlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
J2ME, kodu cihazın kendisinde çalıştırarak mobil cihazdaki işlem gücünden daha iyi yararlanmanın bir yolunu sunar. Bu nedenle, daha iyi ağ uygulaması, daha iyi grafiksel kullanıcı arayüzü ve yerel veritabanı yönetimi sağlar.
Tüketici cihazları için Java sanal makinesi, küçük cihazlar için eksiksiz bir Java çalışma zamanı ortamı olan Kilo Sanal Makinesi (KVM) olarak bilinir. KVM, 40 – 80 kilobaytlık statik bellek ayak izi ile küçük olacak şekilde tasarlanmıştır. KVM, Sun Microsystems Laboratories’de Spotless adlı bir araştırma sisteminden türetilmiştir.
J2ME Profilleri ve Konfigürasyonları
J2ME, konfigürasyonlara ve profillere bölünmüştür. Konfigürasyonlar, bir sanal makineyi ve belirli bir cihaz sınıfıyla kullanılabilecek bir temel API setini detaylandıran spesifikasyonlardır. Bir profil, bir konfigürasyon üzerine kurulur ancak uygulamalar oluşturmak için eksiksiz bir ortam oluşturmak için daha spesifik API’ler ekler. Bir konfigürasyon, bir JVM’yi ve temel bir API kümesini tanımlasa da, kendi başına eksiksiz uygulamalar oluşturmak için yeterli ayrıntıyı belirtmez.
Yapılandırmalar
Cep telefonları, çağrı cihazları, düzenleyiciler vb. gibi mobil cihazlar biçim, işlevsellik ve özellikler bakımından çeşitlilik gösterir. Bu nedenlerden dolayı, J2ME, Java Sanal Makinesinin ve her tür aygıtın temel özelliklerini yakalayan API’lerin minimum yapılandırmalarını destekler. J2ME yapılandırması, benzer gereksinimlere sahip bir ürün ailesi için bir dizi yatay API tanımlar.
Profiller
Profil, etki alanına özgü yetenekler sağlamak için yapılandırmanın üzerinde bulunan bir dizi dikey API’dir. Şu anda, tanımlanmış ve uygulanmış bir profil vardır, Mobil Bilgi Cihazı Profili (MIDP). Çalışmalarda olan diğer profiller arasında PDA profili ve RMI profili yer almaktadır. Mevcut ve beklenen konfigürasyonları, profilleri ve API’leri gösterir.
Java ME SDK 3.4 download
Download java me
Java mobile
Oracle SDK
Java samsung tablet
Samsung B310e java yükleme
Java 3.0 download
Java Sun
Kurumsal Uygulamada J2ME ile WAP’nin Karşılaştırılması
Software.com ile birleştirilmiş bir girişim olan Phone.com (şimdi Open Wave), ilk olarak 1995 yılında Kablosuz Uygulama Protokolünü (WAP) tanıttı. WAP, bilgi ve hizmetlerin mobil kullanıcılara kolay teslim edilmesini sağlayan açık bir standarttır.
WAP, cep telefonları ve PDA’lar gibi elde taşınan cihazlardan İnternet’e erişme ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. WAP programlama modeli de dahil olmak üzere mobil terminaller ve ağ sunucuları arasında iletişimi sağlayan bir dizi standart bileşen tanımlar. WAP, kablosuz endüstrisinde geniş destek aldı.
J2ME ve W AP birbirini tamamlayan teknolojilerdir. J2ME, W AP’nin yerini almayacak. W AP, masaüstü bilgisayarlardaki HTML ve Web tarayıcılarıyla karşılaştırılabilirken, J2ME, masaüstü Java uygulamalarıyla karşılaştırılabilir. Ancak, kurumsal uygulama durumunda, J2ME’nin WAP’tan üstün olduğu bulunmuştur.
WAP’ın Sınırlamaları
WAP, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı yönlerden sınırlıdır:
• Ağ bağlantı kesilmeleri: Kablosuz ağlar üzerinden mobil cihaz iletişimi, sınırlı hücre kapsama alanı, sinyal kaybı, sınırlı pil ömrü vb. gibi çeşitli sorunlardan dolayı daha fazla bağlantı kopması meydana gelme eğilimindedir. Mevcut çerçeveler yalnızca kısmi bağlantısı kesilen işlemler için destek.
• Sabit yayın süresi: W AP’nin çalışması için sabit yayın süresi gerekir. Bir önceki nokta ile birleştiğinde uygulamanın kullanımında aksamalara neden olabilir. Bu sabit yayın süresi gereksinimi ekonomik olarak da verimsizdir.
• Güvenlik eksikliği: W AP altyapısı, bilgilerin bir cep telefonuna sunulmadan önce bir WAP Ağ Geçidine iletilmesini zorunlu kılar. Bu nedenle, WAP Ağ Geçidi genellikle bir üçüncü taraf (ağ taşıyıcısı) tarafından kontrol edildiğinden, mimaride bir güvenlik boşluğu vardır. Ayrıca sayfaların sunucudan WAP Ağ Geçidine çevrilmesi sırasında güvenlik sorunları ortaya çıkabilir.
• İlkel kullanıcı arabirimi: W AP’nin etkin olduğu siteler için kullanıcı arabirimi, geleneksel Web siteleriyle karşılaştırıldığında ilkeldir. Daha yüksek ekran çözünürlüğü aracılığıyla daha zengin bir grafik kullanıcı arabirimi (GUI) görüntüleyebilecek aygıtlardan yararlanılmıyor.
J2ME’nin Faydaları
J2ME aşağıdaki avantajlara sahiptir:
• Yerel Bilgi İşlem Gücü: Tarayıcı tabanlı uygulamalar, minimum konfigürasyonla Web erişimine izin vererek, cihazlar için yazılım oluşturmak için genellikle yeterli bir çözüm olabilir. Ancak, cihazın işlemcisinde kod çalıştırarak ve uygulamayı yerel olarak çalıştırmak için cihazın belleğini kullanarak cihazın kaynaklarından daha fazla yararlanabilmek daha değerlidir.
• Çoklu kullanım: J2ME, bir uygulamanın çoklu kullanım kullanmasına izin verir. Bu, uygulama geliştiricilerinin daha karmaşık bir mantık oluşturması için bir araç sağlar.
• Kullanıcı kişiselleştirme: Tarayıcı tabanlı uygulamalar, yerel işletim sistemlerinden daha fazla yararlanan uygulamalarla karşılaştırıldığında, genellikle kullanıcı arabiriminde karmaşıklıktan yoksundur. Bu karmaşıklık, J2ME tarafından cihaz tarafı servislerin daha iyi yönetilmesiyle desteklenebilir.
• Çevrimdışı çalışma: J2ME, ağ üzerinde veya ağ dışında çalışabilen bir çözüm sunar; bu, bir tarayıcı çözümünün yalnızca yerel tarayıcı sayfası önbelleğe alma ile çok karmaşık olmayan bir şekilde yapabileceği bir şeydir.
• Daha düşük ağ kullanımı ve sunucu yükü: WAP tabanlı bir çözümde, sunucu ekran işaretlemesi oluşturmaktan sorumludur. Bu, arayüz her değiştiğinde bir gidiş-dönüş gerektirir. Buna karşılık, bir MIDP istemcisinin arayüzü cihazın içinde bulunur, böylece bağlantısı kesildiğinde bile çalışabilir.
• Güvenlik: J2ME, gelişmiş bir güvenlik modeli sunar. İstemci cihazdan şirket sunucularına uçtan uca bağlantı sağlar ve WAP gibi ağ geçidi gerektirmez.
• Dağıtılmış sistemle bağlantı: J2ME, arka uç sistemle konuşmak için daha iyi bir yol sağlar. J2ME’de yazılan uygulamalar, platformlar arası ve dağıtık sistem uygulamalarına uygun bir dil olan XML’de konuşabilmektedir.
Download java me Java 3.0 download Java ME SDK 3.4 download Java mobile Java samsung tablet Java Sun Oracle SDK Samsung B310e java yükleme