Kavramsal Aşama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Kavramsal Aşama
Kaynak temelli görüşün savunucuları, ürün kavramsallaştırmasının firmanın kaynakları ve yetenekleri tarafından şartlandırıldığını göstermektedir. Yöneticiler, ürünler yaratmak için firmanın pazar bilgisini (yani müşteri zevkleri ve tercihleri) ve teknoloji bilgisini (pazar taleplerini karşılamak için hangi teknolojik yetenekler kullanılabilir) kullanır.
Bu iki alanın örtüşmesi, firmanın ürün fırsat setini temsil eder. BT, yöneticilerin değer web ortaklarından bilgi kaynaklarına erişmesine izin vererek, daha geniş bir ürün fırsatı seti sunmak için her iki bilgi alanını da genişletir.
Örneğin, otomobil performans bileşenleri endüstrisindeki bir firma, prosedürel bilgileri (karbon fiber kompozitler konusunda uzmanlığa sahip bir değer ağı ortağından gelen) işlevsel bilgilerle (havanın bir emme sistemi içinde nasıl aktığı ile ilgili) birleştirebilir. hafif, yüksek performanslı bir manifold sunar.
Planlama Evresi
Uzmanlaşma, iş süreçleri ve değer zincirleri gibi kavramlara dayanan yönetim eğitimi, firma merkezli bir ürün görüşünü desteklemiştir. Sonuç olarak, yöneticiler genellikle dar bir müşteri ihtiyaçlarını karşılayan teklifler yaratırlar. Bununla birlikte müşteriler, ürün özelliklerine daha az ve kendilerine özgü ihtiyaçlarını karşılayan hizmetlere daha fazla odaklanır.
Firmalar belirli ürünlere odaklanma eğilimindeyken, müşteriler belirli ihtiyaçları karşılayan bir hizmet paketine odaklanma eğilimindedir. “Faaliyet zinciri” konseptini önererek, müşteri odaklı bir değer yaratma bakış açısı geliştiriyoruz. Firmanın değer zincirine çok benzer şekilde, müşterinin faaliyet zinciri de belirli bir hedefe ulaşmak için gerekli adımları tanımlar.
Örneğin, ülke çapında taşınmak isteyen bir tüketici şunları yapacaktır: mahalleleri araştırmak, bir ev bulmak, o evi satın almak, bir nakliye şirketi kiralamak, yeni yerde kamu hizmetlerini açmak ve lisansları ve araç kayıtlarını dönüştürmek.
İnternetin ticarileştirilmesinden önce, uzmanlaşmış firmalar (emlakçılar gibi), müşteri faaliyet zincirinde seçilen adımları karşılayan firma merkezli, atomistik ürünler yaratma eğilimindeydi. Homefinders.com gibi BT etkin şirketler, müşteri odaklı bir bakış açısıyla, kullanıcıların kendilerine özgü ihtiyaçlarını karşılayan ürün paketleri oluşturabilecekleri bir atomistik hizmetler menüsü sunar.
Bu, tipik olarak davranışsal/değer bilgisi Davranışsal/Değer Bilgisi (hareket etme ile ilgili görevleri tanımlayan stilize edilmiş bir etkinlik zinciri oluşturmak için) ve prosedürel bilgi (her bir web ortağının atomistik hizmetini nasıl sağladığına ilişkin) kullanılarak elde edilir.
Müşterilere bir ipotek başvuru sihirbazı (usul bilgilerine dayalı olarak) veya eşyalarını taşıyan bir kamyonun ilerlemesini izlemek için izleme hizmetleri sunarak (devlet bilgilerine dayalı olarak) ek değer yaratılabilir.
Uygulama Seviyesi
BT’nin bilgi toplama ve koordinasyon yetenekleri, uygun değer-web ortakları bulma, yeteneklerini onaylama, fırsatçı davranışları azaltma ve bir ortaklığın başarısız olması durumunda değiştirme maliyetlerini düşürme ile ilişkili işlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.
Azaltılmış risk ve daha fazla koordinasyon, firmaların temel faaliyetlere odaklanmasını sağlarken, temel olmayan faaliyetleri “türünün en iyisi” ortaklara devrederek, benzeri görülmemiş düzeyde stratejik esneklik sağlar. Ancak bu avantajlar ücretsiz değildir, çünkü elektronik “emsallere uygunluk sözleşmesi” önemli bir güven unsuru gerektirir. Bu, firmanın sosyal ve ilişkisel sermayesini yönetmeye bir prim verir.
Kavramsal tasarım Nedir
Kavramsal tasarım aşamaları
Kavramsal tasarım örnekleri
KAVRAMSAL TASARIM proje örnekleri
mühendislik sürecinde bir problemi çözerken
Değer-web ortaklarıyla ilişkileri yönetmek, giderek artan bir şekilde dört tür bilginin tümünün kullanılmasını gerektiriyor. Basit bir alıcı-tedarikçi ilişkisini koordine etmek, durum bilgisi gerektirir. Tam zamanında teslimatlara güvenen firmalar, envanter stokları ve lojistik zincirindeki bileşenlerin fiziksel konumları hakkında ayrıntılı bilgilere ihtiyaç duyar.
En iyi uygulamaları benimsemek veya organizasyonlar arasında öğrenmeyi transfer etmek isteyen yöneticiler, yeni uygulamaları başarılı bir şekilde özümsemek için prosedürel bilgilerin keskin bir şekilde anlaşılmasını gerektirir. Ek olarak, firmalar ortaklaşa yeni ürünler ve süreçler geliştirdikçe, ortakların iş süreçleriyle ilgili prosedürel bilgiler, senkronize eylemi kolaylaştırmak için giderek daha önemli hale geliyor.
Son olarak, stratejik ittifaklar veya birleşmeler gibi düzenlemeler çok yüksek düzeyde karşılıklı bağımlılık gerektirir. Ortakların kültürel olarak farklı olduğu durumlarda, davranışsal/değer bilgilerinin keskin bir şekilde anlaşılması, örgütsel etkililik için büyük önem taşır.
Sonuç
Sürdürülebilir değer yaratmak için bir çerçeve önerdik. Çerçeve üç aşamadan oluşur: kavramsal aşama, planlama aşaması ve uygulama aşaması. Dört tür bilgi tartışılmaktadır: durum, prosedürel, işlevsel ve davranışsal/değer. Değer yaratmayı sürdürmek için çerçevenin üç aşamasında bu dört tür bilginin kullanımı bölümün ikinci bölümünde tartışılmaktadır.
Çerçevenin katkıları üç yönlüdür. Birincisi, geleneksel iş modellerinin aksine, çerçeve statik bir model değildir. İkincisi, çerçeve strateji yönetimini BT ile bütünleştirir. Üçüncüsü, çerçeve, değer yaratmanın üç aşamasını desteklemek için farklı bilgi türlerinin kullanımını tartışır.
Çevik/Sanal Kurumsal Entegrasyon için Kaynak Pazarı
Hızlı değişim, belirsizlik ve güçlü rekabet, gerçek dünya çapındaki ekonomik bağlamın zorluklarıdır. Rekabetçilik, tatmini yeni organizasyon kavramlarının tanımlanmasını gerektiren, son derece yüksek performansa sahip, güçlü zaman odaklı, maliyet ve kaliteye yüksek oranda odaklanan işletmelerin temel gereksinimidir.
Birkaç faktör, rekabet gücünün en önemli faktörleri olarak görünmektedir: (1) kuruluşların üstlendiği işlevler için mevcut optimal kaynakları kullanarak veya bütünleştirerek, sinerji içinde rekabet avantajlarını elde etme ve keşfetme yeteneği; (2) pazara hızlı uyum sağlama yeteneği; (3) ile birlikte, en son sanal girişim (VE) organizasyon modelleri aracılığıyla elde edilecek tüm iş süreçlerini mesafeden bağımsız olarak yönetme yeteneğidir.
Kalıcı değişimde piyasa ortamıyla yakın bir uyum sağlama ihtiyacı, kuruluşların yapısının yeniden yapılandırılabilirliğinin yüksek dinamiklerini ima eder ve ortaya çıkan çevik/sanal girişim (A/VE) modeline karşılık gelen, dinamik olarak yeniden yapılandırılabilir küresel ağ yapılarına ilişkin yeni bir kavram sunar.
Ağ ve Dinamikleri Etkinleştirme
Kaynaklar Pazarı, yazarlar tarafından A/VE dinamik entegrasyonunu ve iş uyumunu sağlamak için önerilen ortamdır.
Ağ oluşturma ve kurumsal dinamiklere karşı iki kritik faktör şunlardır:
1. İşlem maliyetleri, yani ortak arama, seçim, müzakere ve entegrasyon ile ortaklık performansının sürekli olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilişkili firma yeniden yapılandırma maliyeti. Piyasadaki kaynak tahsisi normalde fiyatlar aracılığıyla yönlendirilir, ancak firma içinde iş/iş, yönetimin kararları ve emirleriyle yapılır.
Fiyat mekanizmasının kullanılmasından kaynaklanan işlem maliyetleri, doğrudan yönetimsel kontroller yoluyla bu faaliyetlerin organize edilmesinin maliyetini aştığında faaliyetler bir firmada toplanır, yani bir fonksiyonu/faaliyeti şirket içinde tutma kararı, beklenen ekonomik kayıp arasındaki karşılaştırmadan kaynaklanır.
2. Firmanın rekabet faktörü olduğu için firmanın organizasyon ve yönetim süreçleri bilgisinin korunması. Firma, bağımsız bir piyasa firması tarafından bir faaliyet gerçekleştirerek tercih edildiğinde özel bilgilerin sızması riskine maruz kalır.
A/VE’nin verimli bir şekilde uygulanması için, ağ oluşturma ve dinamikleri devre dışı bırakan faktörlerin üstesinden gelmek için araçlar tasarlamak gereklidir.
KAVRAMSAL TASARIM proje örnekleri Kavramsal tasarım aşamaları Kavramsal tasarım Nedir Kavramsal tasarım örnekleri mühendislik sürecinde bir problemi çözerken