Küresel İşlemler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Küresel İşlemler
Kullanışlılıklarına ve kolaylıklarına rağmen küresel işlemler yaygın olarak benimsenmemiştir. Bunun yerine, çoklu alt işlemler, genel olarak seri hale getirilebilirliği zorlamadan bireysel veritabanlarında yaygın olarak yürütüldü. Başarısız alt işlemlerin etkisini geri almak için telafi edici işlemler açıkça yürütülür.
Mobil bir ortamda, işlemlerin yürütülmesine aşırı kısıtlayıcı kısıtlamalar getirebilecek olan seri hale getirilebilirliği gevşetmek uygundur. Bir mobil istemcinin, daha hızlı bir yürütme ve daha yüksek bir işlem gerçekleştirme olasılığı karşılığında, aynı anda mobil istemcileri yürüterek yapılan güncellemeleri görmemesi genellikle kabul edilebilir. İstemci bağlantısının kesilmesinin etkisini azaltmak için yalnızca yalıtılmış işlemler önerildi.
N-cehalet, sınırlı tutarsızlık ve güncelleme tutarlılığı, doğruluk ölçütlerinin yaygın olarak kullanılan zayıf biçimlerinden bazılarıydı. Bu yaklaşımlarda, bir işlemdeki bazı işlemleri yok saymaya veya kontrollü bir şekilde sıra dışı yürütülmesine izin vermeye çalışırlar.
Serileştirilebilirliğin veya daha zayıf biçiminin benimsenip benimsenmediğine bakılmaksızın, bir mobil ortamda işlem işleme çıktısı, yayın bant genişliğinin etkin bir şekilde kullanılmasıyla geliştirilebilir. Veritabanı yayınlanabilir ve yayın veritabanına karşı işlemler işlenebilir.
Bu, yalnızca yayın üzerinden tutarlı bir veritabanı öğeleri kümesini ayarlayarak salt okunur işlemler için çok kullanışlıdır. Güncelleme işlemi işlemeyi etkinleştirmek için Mok, Leong ve Si (1999) tarafından geliştirilen hibrit protokol, güncelleme işlemleri için doğrulama gerçekleştirerek ve yayın üzerinden mevcut olmayan ek veritabanı öğelerini istemek için yer-uydu bağı kanalını kullanarak serileştirilebilirliği sağlar.
Veritabanı öğeleri arasında tutarlılık, zaman damgalarının kullanılmasıyla sağlanır. Güncelleme tutarlılığında, bir mobil istemcinin, diğer mobil istemciler tarafından gözlemlenenlerle aynı serileştirme sırasını izlemek zorunda kalmadan, yalnızca okuduğu değerlerle tutarlı bir sunucuda yapılan güncellemeleri görmesi gerekir; döngü tabanlı algoritma tarafından zorlanabilir.
İnternet bilgi işlem paradigmasının benimsenmesiyle birlikte, giderek daha fazla sayıda kuruluş, B2B veya B2C e-ticarete yönelik yönelimlerinin bir parçası olarak veritabanlarını yayınlamaya isteklidir. Çoğu durumda, bu veritabanlarına, bir Web arayüzü aracılığıyla kurum dışından da erişilebilir.
Birleşik bir veritabanı sisteminde küresel işlemleri kullanarak tutarlı bilgilere erişme yeteneği daha pratik ve yönetilebilir hale gelir. Veritabanlarına yönelik güncellemeler normalde federe olmayan bir veritabanı ortamında kısıtlansa da, giderek daha fazla veritabanı, harici taraflarca salt okunur işlemlerin (sorguların) yürütülmesi için de etkinleştirilir.
“Gevşek” birleştirilmiş veritabanlarında küresel işlemlerin kullanımı daha popüler hale gelebilir. Ayrıca, yüksek oranda salt okunur işlemlerin varlığı, küresel işlemler için eşzamanlılık kontrolünü çok daha da verimli hale getirir.
Belirli B2B ayarları altında, işletmeler arasında iş akışı sürecini otomatikleştirmek avantajlı olacaktır. Daha yüksek seviyeli süreçlerde daha gevşek tutarlılık gereksinimi olsa da, düşük seviyeli bir iş akışı sürecinin işlemsel olarak yürütülmesini sağlamak da önemlidir.
Doğal olarak, genel süreç, küresel serileştirilebilirliğin iyi performans sağlamada çok kısıtlayıcı olabileceği uzun ömürlü olması hedeflenen iç içe bir işlem olarak modellenebilir. Bunun yerine, istenmeyen etkileri geri almak için telafi edici işlemlerin benimsenmesi de daha uygundur.
küreselleşme, rekabet ve teknoloji
Küreselleşme nedir
İşletmelerin Sorumlulukları
B2C ayarlarıyla ilgili olarak, mobil istemciler normalde uzun süreli bir iş akışı süreci yerine yalnızca yerel işlemleri veya az sayıda veri tabanına yayılan basit küresel işlemleri de başlatırdı.
İletişim bant genişliğinin sınırlandırılması ve ara sıra ağ bağlantısının kesilmesi, daha uzun bir işlem yürütme döngüsü anlamına gelir. Sonuç olarak, m-ticaret için mevcut araştırmalar, gerektiğinde kısmi işlem taahhüdüne ve kontrollü tutarsızlık derecesine izin vererek, gevşek doğruluk kriterleriyle küresel işlemleri desteklemeye de işaret ediyor.
Küresel işlem işlemenin karmaşıklığı ve mobil istemcilerin kaynak sınırlamaları nedeniyle, koordinasyon çabasını proxy sunucusuna ve Web sunucusuna taşımak ve böylece mobil istemcileri karmaşık işlemden kurtarmak mantıklıdır. Bu özellikle 4. ve 5. Bölgeler bağlamında da geçerlidir.
Sonuç olarak, proxy’de temel işlem desteği ile işlem işleme mekanizmasının uygulama mantığından ayrılması olacaktır. Uygulama mantığı ayrıca, mobil aracıların, tercihen müşteri adına mantıklı kararlar alabilen, yalnızca sonucu rapor eden ve müşteriden onay alan akıllı aracıların benimsenmesi yoluyla da rahatlıkla da iletilebilir.
Örneğin, mobil aracılar, hisse senedi satış işlemleri veya açık artırma gibi olaya dayalı işlemler için müşteri adına hareket edebilir. Global işlemler için destek, acenteler aracılığıyla öncelikli olarak kablolu ağ üzerinden sağlanabilmektedir. Bölge 6 ve 7 konfigürasyonları için, daha yüksek bilgi işlem gücü, yerel önbelleğine referansla bilgileri daha etkin bir şekilde filtrelemek ve üzerinde katma değerli işlemler sağlamak için tahsis edilebilen istemcilerde daha da karmaşık kontrol oluşturulabilir.
Şimdi, popüler eşler arası bilgi işlem paradigmasına katılarak, m-ticaret için bu mobil istemcilerin bilgi işlem gücünden yararlanmak için olgunlaştı. Sonuç kümesinin etkin bir şekilde görselleştirilmesi ve bir sonraki işlem adımına karar vermek için sonuç dizisinde gezinme de önemlidir, çünkü düşük kaliteli mobil cihazlar normalde yalnızca nispeten küçük bir ekranla donatılmıştır. Bu kullanıcı arayüzü kısıtlaması, katlanabilir ekran girinceye kadar da değişmeyecekti.
Veritabanı desteği, m-ticaret uygulamalarında önemli ve aynı zamanda temel bir konudur. Mobil cihazların gücü ve kapasitesindeki büyük fark, değişen kablosuz iletişim bant genişliği ve istemci mobilitesinin ve ağ bağlantısının kesilmesinin yeni boyutu ile ilgili olarak, bu uygulamalara uygun veritabanı desteği sağlamak için ayarlamalar yapılması gerekmektedir.
Birden çok veritabanına erişmenin tutarlılık gereksinimi, veritabanı sistemlerinden işlem desteği gerektirir. Bu makalede, m-ticaret ortamları için üç ana özellik boyunca da genel bir sınıflandırma verdik.
M-ticaret veritabanı desteğinin farklı konuları araştırıldı ve tartışıldı. Gelecekte, istemcilerin bilgi organizasyonu ve sunumundaki yeteneklerinden yararlanırken ve ayrıca daha iyi katma değer arayışında, sunucu veya proxy’de aracılar aracılığıyla etkili işlemsel destek sağlamada araştırma çabalarının da bir bölümü olmalıdır.
İşletmelerin Sorumlulukları küreselleşme Küreselleşme nedir rekabet ve teknoloji