Kurumsal Kaynak Planlama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kurumsal Kaynak Planlama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Temmuz 2022 kurumsal kaynak planlama (erp) nedir? Kurumsal kaynak PLANLAMA ve veri Analiz KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI uygulamaları 0
Çoklu Depolu Araç Yönlendirme

Kurumsal Kaynak Planlama ve Sistem Entegrasyonu

Sistem entegrasyonu, işletmeler arka ofis operasyonlarını yürütmek için ana bilgisayarları kullanmaya başladığından beri önemli bir konu olmuştur. Bu sistemler, alacak hesapları ve borç hesapları, envanter, satın alma ve sipariş verme gibi işlevsel alanlarda bulunan ortak görevlerde uzmanlaşmıştır. Ancak, işin bütünsel bir görüntüsünü elde etmek için bu parçalanmış sistemlerden bilgi almak imkansız değilse de son derece zordu.

Arka ofis operasyonlarını tek bir sisteme entegre ederek, kurumsal kaynak planlamasının (ERP) bu sorunu çözmesi gerekiyordu. Ancak gerçekte, çok az şirket bir ERP paketinin tüm modüllerini tam olarak uygular ve çoğu, işleme ihtiyaçları için eski sistemlere ve diğer özel yazılımlara güvenmeye devam eder. ERP’nin çeşitli kurumsal uygulamalarla entegrasyonu bir zorluk olmaya devam etmektedir.

Ayrıca, aynı şirkette çalışan farklı satıcılardan ERP yazılımına veya aynı satıcıdan birden fazla ERP yazılımı kopyasına sahip olmak nadir değildir. ERP yazılımının birden çok örneğini entegre etmek, önümüzdeki yarım on yılda çoğu büyük şirkette baskın ERP projesi olacaktır.

Son olarak, birçok şirket birleşme ve satın almaları büyük bir büyüme stratejisi olarak izlemektedir. Günümüzde iki şirketin birleştirilmesinde kritik bir görev, onların ERP sistemlerini entegre etmektir. Bu belge, ERP sistemlerini içeren bu entegrasyon sorunlarını ele almaktadır. Entegrasyon için ortak araçlar ve entegrasyon projeleri için başarı faktörleri tartışılmaktadır.

SİSTEM ENTEGRASYONU İHTİYACI

Küreselleşme, birleşmeler ve satın almalar ile e-ticaret ve e-işin ortaya çıkışındaki eğilimler, rekabet ortamının yoğunlaşmasına katkıda bulunmuştur. Şirketlerin müşterileriyle etkileşim kurmanın ve daha iyi hizmetler sunmanın daha iyi yollarını bulması gerekiyor. Müşteriler, bir işletmeyle kurdukları çeşitli ilişkiler hakkında her zamankinden daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarlar; hesapları, bakiyeleri, son satın alımları ve faturaları hakkında bilgi verir.

Geleneksel olarak, tüm bu bilgiler, mevcut olsa bile, farklı sistemlerde kilitlendi. Sonuç olarak, sistemlerini entegre etmeyi başaran şirketler, benzersiz müşteri değerleri sunarak muazzam rekabet avantajı elde ettiler ve satış ve pazar paylarında büyük ödüller kazandılar.

İyi bir örnek, yalnızca kendi iç sistemlerini değil, aynı zamanda tedarikçilerinin sistemlerini de entegre edebilen Dell’dir. Sonuç olarak, rakiplerinin 30 ila 50 günlük erzaklarına kıyasla envanterini dört günlük malzemeye indirdi. Entegre tedarik zinciri sistemi, dünya çapındaki PC pazarındaki bir numaralı konumuna önemli bir katkıda bulunuyor.

Sistem entegrasyonu, işletmeler arka ofis operasyonlarını desteklemek için ana bilgisayarları kullanmaya başladığından beri önemli bir konu olmuştur. Şirketler alacak hesapları, borç hesapları, envanter, satın alma ve sipariş verme gibi işlevsel alanlardaki ortak görevleri otomatikleştirmek için bilgisayar sistemleri geliştirdiler.

Bununla birlikte, çoğunlukla, bu departman sistemleri entegre edilmemişti ve bu nedenle, işin tam bir resmini sağlayamıyorlardı. Entegrasyon geleneksel olarak bir parça yemek tarzında yapıldı ve hem zor hem de pahalı olan özel kodlama gerektiriyordu. Kurumsal çapta entegre sistemler geliştirme girişimleri çoğunlukla başarısız oldu.

İlk olarak 1980’lerde ortaya çıkan ticari kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri, entegrasyon sorununa önemli bir çözüm olarak kabul edildi. Ancak, yakında tartışılacağı gibi, ERP’nin kendi entegrasyon sorunlarını yaratabileceği kısa sürede anlaşıldı.


kurumsal kaynak planlama (erp) nedir
İşletmelerin Kurumsal kaynak PLANLAMASI yazılımından beklentileri nelerdir
KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI uygulamaları
Kurumsal kaynak PLANLAMA ve veri Analizi
Erp nedir
kurumsal kaynak planlamanın ilk öncülü aşağıdakilerden hangisidir?
Kurumsal Kaynak Planlaması Ders Notları
KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI AÖF


ERP ile Entegrasyon

ERP, şirketlerin iş operasyonlarını fonksiyonlar arasında entegre etmelerini sağlayan önemli bir ticari çözümü temsil eder. Üretim ve operasyonlardaki köklerinden genişleyen SAP ve Baan gibi satıcılar, sipariş yönetimi, pazarlama, satın alma, depo yönetimi, insan kaynakları ve finans gibi alanlarda ERP tekliflerine iş süreçleri eklemeye devam ediyor.

1990’ların ortalarında, şirketler kendi yerel sistemlerini Y2K uyumlu ERP sistemleriyle değiştirmek için acele ederken, ERP yazılımı satışları büyük bir artış gösterdi. Ancak ERP’nin uygulanması son derece zor ve pahalıydı.

Yazılımın aşırı karmaşıklığı ve ilgili iş süreçlerinde gerekli olan büyük değişiklikler nedeniyle, birçok ERP projesi terk edildi veya kapsamları önemli ölçüde azaltıldı. Sonuç olarak, tipik bir şirket, bir ERP paketinin yalnızca çok küçük bir bölümünü uygular. Birçok şirket, operasyonlarını desteklemek için eski sistemlerine veya özel yazılımlarına güvenmeye devam ediyor. ERP’nin çeşitli kurumsal uygulamalarla entegrasyonu bir zorluk olmaya devam ediyor.

ERP Konsolidasyonu

Birçok şirket, ERP’nin uygulanmasında türünün en iyisi yaklaşımını benimsemiştir: ERP sistemlerini oluşturmak için piyasadaki en iyi modülleri seçmek ve seçmek. Örneğin, bir şirket insan kaynakları için PeopleSoft’u, finans ve üretim için SAP’yi ve satın alma için JD Edward’ı (şimdi PeopleSoft’un bir parçası) kullanabilir. Aslında, bazıları şirketlerin yüzde 90 kadarının farklı satıcılardan ERP yazılımına sahip olduğunu tahmin ediyor.

Örneğin bir 2003 Hackett Group araştırması, ortalama bir şirketin 2,7 kopya ERP sistemine sahip olduğunu buldu. Çeşitli ERP sistemlerini birbirleriyle ve diğer kurumsal uygulamalarla entegre etmek, sistem entegrasyonunu daha da göz korkutucu bir iş haline getirir. Bir satıcıdan yalnızca bir ERP paketi olsa bile entegrasyon karmaşık olabilir.

Özellikle Y2K krizi sırasında, proje son teslim tarihine yetişme telaşında, birçok şirket başka bir hata daha yaptı: Örneğin SAP’nin tüm şirkete hizmet eden bir örneğine veya kopyasına sahip olmak yerine, yazılımın farklı işler için birden çok örneğini kurdular. birimler, farklı coğrafi konumlar vb.

Zaman ya da irade yetersizliğinden dolayı firmalar standartlaştırmak yerine farklı birim ve lokasyonların kendilerine özgü iş süreçlerini sürdürmelerine izin vermiş, bu da yazılımın farklı birimler ve lokasyonlarda farklı şekillerde özelleştirilmesini gerektirmiştir.

Bu, aynı satıcıdan satın alındığında bile birbirleriyle konuşamayan ERP sistemlerinin çoğalmasına neden oldu. Bir şirketin, farklı iş birimlerinde çalışan 64 kadar SAP kopyası olduğu bildiriliyor. Bu çoklu ERP örneklerinin entegrasyonu çok pahalıdır ve önümüzdeki on yılda büyük şirketler için ana sistem uygulama projesi olacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir