Meta Ticaret – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Akıllı Meta İş
1994 yılında, MIT’deki Sloan Yönetim Okulu, Koordinasyon Bilimi Merkezi Direktörü Thomas Malone tarafından yönetilen “21. Bu girişimin kilit faaliyetlerinden biri, gelecekteki olası organizasyonlar için bir dizi tutarlı senaryo geliştirmektir.
Senaryo Çalışma Grubu, 21. yüzyıl organizasyonlarını şekillendirebilecek çok çeşitli olası itici güçleri, büyük belirsizlikleri ve mantığı değerlendirdi. Daha sonra geleceğin organizasyonlarının büyüklüğüne ve işleyiş biçimine yönelik iki senaryo oluşturuldu: Kuzey İtalya’da olduğu gibi “Küçük Şirketler, Büyük Ağlar” (İtalya’nın Prato bölgesinde Tekstil Üretimi) ve “Sanal Ülkeler”, dünya çapında daha fazla birleşme ve satın almalar ortaya çıktı.
Yeni bilgi ekonomisinin en büyük zorluklarından biri, yeni organizasyon biçimleriyle, yani “Küçük Şirketler, Büyük Ağlar” senaryosundan türetilen şirketler gibi geleneksel yapı, koordinasyon ve kontrol kavramlarına meydan okuyanlarla uğraşmaktır.
Bir işletmenin tüm görevleri ve süreçleri tek bir şirkette merkezileştirildiğinde, bir projeden elde edilen bilgiyi organize etmek ve yönetmek hiç de zor değildir. Bununla birlikte, artık büyük projelerde birçok farklı oyuncu yer alabilmektedir. Peki, bir işletmede üretilen bilgiyi mevcut projede kullanmak ve gelecekteki projelerde hiç kaybetmemek için yönetmek ve depolamak nasıl mümkün olabilir?
Bu araştırma, kendi alanlarında çok önemli olmakla birlikte, farklı yerlerde, farklı “önemli” görevlere sahip birçok farklı şirketi kapsayan bir işletmenin zekasının nasıl oluşturulacağına, konuşlandırılacağına, aktarılacağına, depolanacağına ve geri alınacağına değinmektedir.
Bu nedenle, bir sonraki mantıklı adım, araştırmayı devam eden ve geçici organizasyon içi gruplara genişletmeyi içerir. Bunu başarmak için, bilgi teknolojisinin çok sayıda taşeron, tedarikçi ve diğer firmaları içeren büyük bir projenin oyuncuları arasındaki bilgi bağlantılarını, yani bir meta-işletmeyi nasıl kullanabileceğini ve güçlendirebileceğini anlamak çok önemlidir.
Meta Ticaret
Bir meta-işletme veya ilişkisel bir şirket, birkaç şirket arasında dijital bağlantılar aracılığıyla oluşturulan, tam olarak sınırlarını tam olarak bilmenin neredeyse imkansız olduğu bir yarı-firmadır. Her düğümün diğer düğümlerin yapılarına müdahale etmeden değiştirilebilen kendi yapısı olduğundan, bir meta-iş organizasyon yapısından da bağımsızdır.
“Örgüt Onun Resmi Yapısıdır” ve “Yapı Stratejiyi İzler” bilgi teknolojilerini akıllıca kullanan meta-işletmeler tarafından meydan okunan iki paradigmadır. Bu genel bakış, bir meta-işletmenin üç dalında bilgi teknolojilerinin rolünü ve etkisini sunar: bağlantı derecesi, paylaşım derecesi ve yapılanma derecesidir.
Sonraki yazarlara göre, bu üç parametre bir meta-işin zekasını ve ilgili bilgiyi yönetme konusundaki uzmanlığını oluşturmak için hayati olarak kabul edilir.
Bağlantı sorunu, meta-işin “erişim derecesi”ni, yani ilgili şirketlerin kendi aralarında veri ve bilgi iletmek için meta-iş içinde birbirine bağlanıp bağlanmadıklarını ve nasıl bağlandıklarını ele alır.
Paylaşım sorunu, bir çalışma grubu ortamı oluşturmak için meta işin “aralık derecesini”, yani meta iş içinde geliştirilen işlemlerin türünü ve şirketlerin birlikte çalışma şeklini ele alır.
Meta world nedir
Meta açıklaması örneği
Facebook ticaret profili nedir
Meta kelimeleri Nedir
Metaverse nedir
Facebook Ticaret Yöneticisi
Meta words Facebook nedir
Meta words Dünyası
Son olarak, yapılandırma sorunu, şirketlerin kendileri tarafından alınan ve paylaşılan verilerden ve bilgilerden bilgi çıkarma yeteneği ile ilgilidir. Bilindiği gibi, “örtülü veya açık” bilgi, veri ve bilgiden çok daha fazlasıdır ve Otopoez Teorisine göre, işçilerle “yapısal bir bağlantı” meydana geldiğinde yaratılır.
Bu genel bakış, bu konunun bir işletmenin başarısı için kilit bir nokta olduğunu ve büyük kusurların ve sakıncaların meydana geldiği nokta olduğunu göstermektedir. Nonaka ve Takeuchi’den Bilgi Spirali olarak, bunun nasıl işlenebileceğini açıklayan çeşitli çerçevelere rağmen, insanlar ham veriyi ve bilgiyi bilgiye ve ayrıca örtük bilgiye dönüştürmekte büyük zorluk çekiyorlar. Mevcut eğitim sistemi, çalışanların nasıl öğreneceklerini öğrenmelerini engellemekte ve yeni bilgilerle başa çıkmak için standart zihinsel modeller oluşturmamalarını zorlaştırmaktadır.
Bu nedenle, Elektronik Veri Değişimi (EDI), Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EDMS), İş Akışı Sistemleri, İnternet/intranet/extranet ve ağırlıklı olarak Web Tabanlı Öğretim (WBI) gibi farklı teknolojiler, sadece birkaçını saymak gerekirse, entegre edilmiştir.
Akıllı Meta İş
Daha önce de söylendiği gibi, meta-iş, sınırlarını tam olarak bilmek neredeyse imkansız olacak şekilde, birkaç şirket arasındaki dijital bağlantılar aracılığıyla oluşturulan yarı-firmadır. Bu tanım, MIT Senaryo Çalışma Grubu’nun “Küçük Şirketler, Büyük Ağlar” senaryosu ile örtüşmektedir.
Bir meta işletmede, entegratör, diğer üretken süreçlerin çoğunu dış kaynak kullanarak işin temel yetkinliğini elinde tutar. Entegratör, oyuncular arasındaki bağımlılıkları ve kısıtlamaları yönetmekten ve bunların geçerli süreçlerinden, ilgili ortaklar arasındaki işlemleri koordine etmekten sorumludur.
Bazı eğilimler şirketleri bir meta-işletmeye girmeye zorlamaktadır:
a) ekonominin küreselleşmesi ve artan adaptasyon, yenilik ve süreç hızı için firmalar üzerindeki müthiş baskı;
b) bir meta-işin düğümlerinin organizasyonel süreçlerine ve rutinlerine gömülü olarak uzmanlaşmış bilginin değerinin farkındalığı;
c) bilginin ayrı bir üretim faktörü olduğu bilinci; ve
d) sonunda bize birbirimizle çalışmak ve öğrenmek için bir araç veren ucuz ağ bağlantılı bilgi işlem.
Bir işletmenin gelişimi sırasında, meta-iş alanını oluşturan oyuncular arasında veri ve bilgi alışverişi yapılır. Veri ve bilgi, çoğu zaman böyle düşünülse de bilgi değildir. Veri, bilgi ve bilgi arasındaki farklar hakkında büyük bir yanlış anlama ve kafa karışıklığı var. Veri, olaylarla ilgili bir dizi ayrık ve nesnel gerçek anlamına gelir. Bu nedenle, bir kuruluş içindeki işlemlerin yapılandırılmış bir kaydı olarak anlaşılabilir.
Bilgi, fark yaratan ve ilgili olan verilerdir veya Peter Drucker’ın dediği gibi: “bilgi, uygunluk ve amaç özelliklerine sahip verilerdir”. Normalde bilgi, genellikle bir belge veya görsel ve/veya sesli mesajlar biçiminde olan bir mesaj olarak anlaşılır. Bilgi, her şeyden önce, bağlama dayalıdır.
Bilgi, eylem kapasitesiyle bağlantılıdır. Sezgiseldir, bu nedenle tanımlanması zordur. Örüntü tanıma, analojiler ve örtük kurallarla güçlü bir şekilde bağlantılı olarak, kullanıcının değerleri ve deneyimi ile bağlantılıdır. Çoğu zaman, bir organizasyon içindeki bilgi, hem çalışanların kafalarında (örtük bilgi) hem de belgelerde (açık bilgi) bulunur. Bu, belge yönetimi ve bilgi yönetimi arasında neden çok fazla kafa karışıklığının ortaya çıktığını açıklayabilir.
Genel olarak kabul edilen bir ayrım olmasına rağmen, son zamanlarda zımni-açık ikiliği hakkında şüpheler ortaya çıkmıştır. Otopoietik epistemoloji okuluna göre bilgi özel, kişisel bir şeydir ve dolayısıyla bir organizasyon ona sahip olamaz.
Bu nedenle, bilgi açık olamaz, sadece örtülü olabilir: Açık bilgi aslında diğer insanların “yapısal birleştirme” olarak bilinen şey aracılığıyla kendi bilgilerini yaratmalarına yardımcı olan veri ve/veya bilgidir. Bununla birlikte, bu genel bakış, daha ilginç sonuçlara ulaşmamızı sağlayacak zımni-açık ayrımını kabul edecektir.
Facebook ticaret profili nedir Facebook Ticaret Yöneticisi Meta açıklaması örneği Meta kelimeleri Nedir Meta words Dünyası Meta words Facebook nedir Meta world nedir Metaverse nedir