Mobil Dağıtım Sunucusu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
İşbirliği Yapısı
Coğrafi ve zamansal olarak ayrılmış ekipler nedeniyle, hem endüstriyel ortaklar hem de belirli ekipler için iyi çalışan bir iletişim ağı oluşturmaya büyük önem vermek gerekiyordu. Projenin ve endüstriyel ortakların harici sunumu için FHNW, nihai belgelerin ve protokollerin saklandığı bir proje platformu kurdu. Yönlendirme komitesi bu platformu organizasyon ve hedeflerin dengelenmesi için kullandı.
İsviçreli ve Alman öğrencilerin yerel çalışmaları, teknoloji sağlayıcısı Magh & Boppert’te bulunan CVS sistemleri tarafından desteklendi. Öğrenciler, belirli alt projelerdeki tüm sorumluluk atamalarını tamamen kişisel sorumlulukla yaptılar. Bu, gerçek dünya senaryolarını simüle etmek ve öğrencilerde proje yönetiminde yetkinlikler oluşturmak için yapılmıştır.
Farklı bağımlı alt projelerde Alman ve İsviçreli öğrenciler arasında bilgi alışverişi standart anlık mesajlaşma araçları, e-posta, IRC ve telefon kullanılarak gerçekleştirildi. Gerçekte çalışan proje MoKEx II için, grup yazılımı araçlarının paylaşılan beyaz tahtalar olarak uygulanması öngörülmüştür.
Her projede olduğu gibi MoKEx I ve II’de de dokümantasyon düşünülmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Herhangi bir akademik proje için, her katılımcının bireysel çabasını değerlendirmek gerekir. MoKEx I durumunda bu, her öğrencinin proje döneminde yaptıklarını yazması gerektiği anlamına gelir.
MoKEx I’deki öğrencilerin geçen yılki çabalarını yansıtmaları zor olduğundan, bilim başkanı MoKEx II’de web günlüklerini kullanmaya karar verdi. Bu bireysel web günlüklerinin yardımıyla öğrenciler kendi öğrenme süreçlerini yansıtmaya ve proje çalışmasında ortaya çıkan problemlerle aktif olarak ilgilenmeye zorlanır.
Proje Çıktıları
Teknik Sonuçlar – Mobil Dağıtım Sunucusu
Geleneksel e-öğrenme senaryoları, istemci/sunucu mimarisine dayalıdır ve esas olarak mobil senaryolar için tasarlanmamıştır. Mobil senaryolarda e-öğrenmeyi sunmak için platform heterojenliği, kablosuz iletişim protokolleri, ekran çözünürlüğü ve diğer kullanılabilirlik konularını içeren zorlu teknik zorluklar ele alınmalıdır. Sonuç olarak, e-öğrenme nesneleri dinamik olarak dönüştürülmeli ve hedef platforma göre özelleştirilmelidir.
Bu, multimedya içeriğinin yanı sıra içeriğin depolandığı yerel format (ör. XML) için de geçerlidir. “Mobil Dağıtım Sunucusu” (MDS), yukarıda açıklanan bazı sorunları ve sınırlamaları çözmek için gelişmiş yazılım yaklaşımımızdır. MDS, mobil e-öğrenme senaryolarının teknik ihtiyaçları için yeni bir orta katman hizmeti sunar. MDS ayrıca, öğrenme nesnelerinin çok çeşitli mobil istemcilerle uyumluluğunu sağlar ve platforma bağlı oynatıcıların dağıtımına izin verir.
Mobile Device Management Nedir
MDM çözümleri
MDM yazılımları
Content delivery network
Cdnjs
CDN Telekom fatura ödeme
Content Delivery Network Nedir
Cdn dollar
Flipcard-Oyuncu
Flipcard-Player, özel e-Leaming içeriklerinin kullanımı için mobil istemci yazılımıdır. Bu yazılımla kullanılacak öğrenme nesneleri, geleneksel öğrenme senaryolarından bilindiği gibi basit flipcard’lardır. Her flipcard, ön yüzünde bir soru ve arka yüzünde karşılık gelen cevabı içerir. Oyuncu, MDS tarafından verilen flipcard destesi boyunca yürüyerek öğrencilerin gerçek bilgileri (örneğin kelime kelimeleri, bilimsel formüller veya satış argümanları) öğrenmelerini sağlar.
Gelişmiş teknolojimizin eğitim alanındaki olası bir uygulaması, Swissmem tarafından değerlendirilecek olan öğrenci eğitimidir. Değerlendirme sırasında, farklı meslek okullarının öğrencileri Flipcard-Player ve öğrenme nesnelerini WAP, Bluetooth ve IRDA aracılığıyla alacaklardır. Swissmem, bir e-öğretmen LMS aracılığıyla içerik sağlayacaktır.
Öğrenme nesneleri, öğrencilerin öğrenmekten sorumlu oldukları sınavla ilgili materyalleri kapsayacaktır. Değerlendirme, bu özel mobil öğrenme senaryosunun teknik ve eğitimsel yönleri hakkında bize bilgi sağlayacaktır. MDS, cep telefonları için bir Flipcard-Player prototipi kullanılarak başarıyla test edildi. Swisscom Mobile tarafından ikinci bir saha testi gerçekleştirilecek ve bu testte öğrenciler de yer alacaktır.
Bilgi-Veritabanı
MoKEx’in bir diğer alt projesi, bir bilgi veri tabanının geliştirilmesi ile ilgiliydi. Ayrıca Magh & Boppert tarafından sağlanan bir elektronik öğrenme yönetim sistemi (LMS) e-eğitmenine entegrasyon gerçekleştirildi. Bilgi veritabanını kullanarak, ÖYS’nin her kullanıcısı, açık bilginin bir işletme içi derlemesine katkıda bulunma yeteneğine sahiptir. Mimari konseptin belirlenmesi ve gerçekleştirilmesi sırasında, bilgi veri tabanı makaleleri için kapsamlı bir yazma süreci geliştirildi ve gerçekleştirildi. Şekil 3, yukarıda bahsedilen yazma sürecini göstermektedir.
Geliştirilen bilgi veritabanı dört tür kullanıcıyı tanır: yazarlar, editörler, görevliler ve çevirmenler. Veritabanındaki yüksek kaliteli makaleleri sağlamak için, tüm yeni veya değiştirilmiş makaleler bir yazma sürecinden geçer. Makaleler, içinde bulundukları taksonomi yoluna göre, sözdizimsel problemler ve hatalar hakkında makaleyi inceleyen bir editöre gönderilir. Daha sonra makale, metinsel doğruluk açısından makaleyi gözden geçiren ve daha sonra incelenen makaleyi editöre iade eden uzman bilgisi olan bir görevliye iletilir.
Bunu takiben, makale, makalenin birkaç çok dilli versiyonunu üreten bir veya daha fazla çevirmene iletilir. Son olarak editör, makalenin tüm çok dilli versiyonlarını bilgi veri tabanının genel görünümüne sunar. Her kullanıcı, aynı süreci izleyen yeni bir yazarlık sürecine yol açan, herkese açık makalelere yönelik yönlendirmeler ve uzantılar yapabilir.
Sonuçlar ve daha fazla çalışma
MoKEx I’den edinilen deneyimlere dayanarak, pedagojik açıdan bazı geliştirilebilir noktalar keşfedildi:
Değerlendirme yönergeleri, projenin ikinci uygulaması için senkronize edildi. MoKEx II için, öğrencilerin endüstriyel ortaklarla görüşerek ve potansiyel sorunları açığa çıkararak başladıkları bir başlangıç gereksinim analizi aşamasını (yukarıya bakın) tanıttık. Dahili iletişim ve öğrenme süreçlerinin kendi kendini yansıtma amaçları için, ikinci uygulamada bir BLOG-Sunucusu tanıtılır.
Gerçek dünya projeleri, geleneksel eğitim yöntemleriyle aktarılamayacak bir planlama ve yürütme karmaşıklığını beraberinde getirmektedir. MoKEx, CSE’nin yerleşik mevcut ilkelerini yeni eğitim yöntemleriyle birleştirir. Mevcut araştırma ve uygulama alanlarında disiplinler arası bir ekipte işbirliğine dayalı ve kendi kendine organize edilen çalışma ve endüstriyel ortakların katılımı, MoKEx’in didaktik konseptinin temel unsurlarıdır.
Uluslararası kavramlarla yapılan karşılaştırma, projenin modern CSE’nin çeşitli taleplerini karşıladığını göstermiştir. Ayrıca, yüksek öğrenim ve endüstri arasındaki bağlantı, öğrencilerin günlük çalışma durumlarında içgörü kazandıkları ve diğer yandan bir organizasyonun ve bir bütün olarak ekonominin gelişimine katkıda bulundukları bir kazan-kazan durumu yaratır.
Cdn dollar CDN Telekom fatura ödeme Cdnjs Content delivery network Content Delivery Network Nedir MDM çözümleri MDM yazılımları Mobile Device Management Nedir