Networking – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Networking – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

28 Mart 2022 Network açılımı nedir Network marketing Network nedir ne işe yarar 0
Amortisman Süresi

Networking, Eğitim ve Otomasyonda Teknolojik Gelişmeler

Kolejler ve Üniversiteler Bulut Bilişimden Nasıl Yararlanıyor?

A. Farklı Bir Hesaplama Yolu

Bir bilgisayara ihtiyacım var. Aslında, yüzlerce bilgi işlem saatinin işlem gücüne ihtiyacım var. Şimdiye kadar, verileri çalıştıran veya bir modeli test eden bir araştırmacı olsaydım, bu yalnızca kampüs bilgi işlem sistemimde mevcut olan bilgi işlem gücünü kullanmak anlamına geliyordu. Büyük bir operasyon için bu, diğer fakülte ve öğrenci projelerinin arkasında beklemek ve ardından verilerimi günlerce çalıştırmak zorunda kalmak anlamına gelebilir. Bugün, bu bilgi işlem gücü birkaç dakika, hatta saniyeler içinde parmaklarımın ucunda olabilir.

Aynı şekilde, e-postam, dosyalarım, programlarım da önceden bilgisayarımda veya yerleşkemin ana bilgisayarındaydı. Bugün, bu işlemler – ve benim verilerim – Washington Eyaletindeki veya Bangalore’deki sunucularda bulunabilir. Ve bu sadece bilgi işlem ihtiyaçlarım için olmayabilir. Bugün, tüm kampüsüm ve kurumun tüm öğrencileri ve öğretim üyeleri için olabilir. Bulut bilişim dünyasına hoş geldiniz!

B. Bulut Bilişim Konsepti

The Economist bize şunu hatırlatıyor: “Bilgisayarın esas olarak yeni teknolojinin bir sonucu olarak, ancak aynı zamanda talepteki kaymalar nedeniyle de sürekli şekil ve konum değiştirmiştir” (n.p.). Bilgisayarın insan tarafından değil, bir makine tarafından gerçekleştirilen hesaplamalar anlamına geldiği 1945’ten bu yana, bilgi işlemin “modern çağında” yaklaşık her on yılda bir ortaya çıkan devrim niteliğindeki bilgi işlem teknolojilerinin – gerçekten “oyunu değiştiren” kavramlar olduğunu gördük. 1960’ların ana bilgisayar çağından 1970’lerde mini bilgisayarların ortaya çıkışına, 1980’lerde kişisel bilgisayar, 1990’larda İnternet ve Web’in büyümesi ve cep telefonlarının patlamasına kadardır.

Şimdi birçok kişi bulut bilişimin “bir sonraki büyük şey” olacağını düşünüyor. Gerçekten de Gartner, sonunda bulut modelinin etkisinin “e-ticaretten daha az etkili olmayacağına” inanıyor (n.p.). Endüstri analistleri haklıysa, bu nedenle, gerçek bir paradigma değişikliği olan bir bükülme noktasında duruyoruz.

Bulut bilişimin arkasındaki temel fikir, veri depolamadan e-posta yoluyla iletişime, belgeler üzerinde işbirliğine veya büyük veri kümelerinde sayıları çarpıtmaya kadar – ister bireysel bir bilgisayarda isterse kurumsal bir veri merkezinde olsun – bilgi işlemde yapılabilecek her şeyin kaydırılabilmesidir. buluta. Tablo I’de görülebileceği gibi, bulut bilişim, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok çeşitli teklifleri kapsar: SaaS (Hizmet olarak Yazılım), PaaS (Hizmet olarak Platform) ve IaaS (Hizmet olarak Altyapı).

Bulut bilişim artık İnternet üzerinden sağlanan daha büyük bilişim hizmetleri eğilimi için “kısa yol” haline geldi. Pazar analisti IDC’nin bakış açısına göre bulut bilişim, “ürünlerin, hizmetlerin ve çözümlerin İnternet üzerinden gerçek zamanlı dağıtımını sağlayan, gelişmekte olan bir BT geliştirme, dağıtım ve dağıtım modelini” temsil eder.

Lohr’un tanımladığı gibi: “Kişisel bir bilgisayar, cep telefonu veya başka bir cihaz kullanılarak, çok büyük bilgi ve işlem kaynakları depolarının uzaktan, İnternet üzerinden erişilebildiği bulut bilişim, maliyetleri, karmaşıklığı ve şirketler ve devlet kurumları için teknolojinin baş ağrılarıdır.


Network açılımı nedir
Network marketing
Network Nedir
Network oluşturmak
Networking
Network nedir ekşi
Network nedir ne işe yarar
Network sistemi Nedir


Kuşkusuz, bulut bilişimin ayırt edici özelliklerinden biri, kullanıcıların sistemler, veriler ve birbirleriyle “teknoloji yığınının temel katmanlarıyla gerekli etkileşimi en aza indirecek şekilde” etkileşime girmelerini sağlamasıdır.

Bulut Bilişim Manifestosu’na göre: “Bulutun temel özellikleri, bilgi işlem gücünü dinamik olarak düşük maliyetli bir şekilde ölçeklendirme ve sağlama yeteneği ve tüketicinin (son kullanıcı, kuruluş veya BT personeli) bundan en iyi şekilde yararlanabilmesidir.

The Economist, bu eğilimin anlamını şu sözlerle yakalamıştır: “İnternete kablosuz olarak bağlanan cihazların bolluğu, halihazırda sürmekte olan bir değişimi hızlandıracak: ‘cihaz merkezli’ bir dünyadan kablosuz teknoloji olarak ‘bilgi merkezli’ bir dünyaya. daha iyi ve daha ucuz hale geldikçe, giderek daha fazla farklı nesne türü doğrudan buluta bağlanacak.” Teknoloji gurusu Clay Shirky, belki de bunu en iyi şekilde şu sözlerle ifade etmiştir: “Bu değişimi sağlayan şey, bilgisayarı bir kutu olarak görmekten bilgisayarı bir kapı olarak görmeye yönelik bir bakış açısı değişikliğidir”. Ortaya çıkan bulut bilişim paradigması, bu nedenle “uygulamaları destekleyen bulut altyapısını kullanıcı için şeffaf hale getiren kullanıcı merkezli bir arayüze” dayanmaktadır.

C. Genel Bakış

Bu yeni, isteğe bağlı, bilgi-merkezli bilgi işlem modeli, yüksek öğrenim dünyasına nasıl uyuyor – ve kolejlerde ve üniversitelerde araştırma, işbirliği ve iletişim için ne gerektiriyor? Bu makale, alandaki erken kanıtları incelemekte ve pratik ve kurumsal sonuçları tartışmaktadır. Kolej ve üniversite BT yöneticilerinin bulut bilişimi genel BT stratejilerine en iyi şekilde entegre etmeye çalışırken izlemeleri için bir Bulut Geçiş Stratejisi ile sona ermektedir.

Üniversiteler için bulut tabanlı hizmetlere geçiş, onlara gelişmiş işbirliği ve araştırma yetenekleri sağlama yeteneği sağlarken aynı zamanda aynı veya daha iyi düzeyde bilgi işlem hizmetleri sunarken BT maliyetlerini düşürme fırsatı sunar.

Kamu ve özel kurumların önemli bütçe açıkları ile boğuştuğu bir zamanda genel giderleri azaltma ihtiyacı ile büyütülen bulut bilişim, üniversitelerin ticari bulut sağlayıcılarının birçoğuna ücretsiz veya indirimli olarak sunulan kaynaklarını yalnızca kullanmalarına izin vermez. maliyetler. Bulut modeli ile öğrenciler ve öğretim üyeleri, bulut tabanlı uygulamaları kullanarak herhangi bir yerden ve herhangi bir cihazda çalışma ve iletişim kurma yeteneğinden yararlanabilir.

Yüksek öğrenimin faydaları, bulut bilişimin ölçeklenebilirliği ve ekonomisi üzerine odaklanmaktadır. Bunlar sonraki bölümlerde tartışılacaktır.

A. Kaynakların Ölçeklenebilirliği

Bulut bilişimin en önemli etkilerinden biri, talep üzerine bilgi işlem gücü kavramı olacaktır: “Herkesin her an süper bilgisayar tipi kapasiteye ve ihtiyaç duydukları tüm veri depolamaya erişimi olacak şekilde bilgi işlemi radikal bir şekilde demokratikleştirilir” .

Bilgi işlem işleme ve depolama gücünün bu “demokratikleştirilmesi”, bilimsel araştırmadan (hiçbir sorunu hesaplamak için çok büyük hale getirmeyerek) yeni kurumsal oluşuma (BT kaynaklarına ve desteklenecek insanlara yapılan ön yatırım ihtiyacını büyük ölçüde azaltarak) kadar her şeyde derin etkilere sahip olabilir. ve bakımını yapmak) kamu kurumlarına (BT’yi her düzeyde ve her yerde hükümetler için daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirerek). Bu nedenle, bilgi işlem teknolojisini demokratikleştirerek, bunun “yüksek güçlü bilgisayarların ve iletişimin faydalarını herkese” getirmeye yardımcı olacağı gerçekten yeni bir çağ görüyor olabiliriz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir