Öğrenciler Cep Telefonu Kullanırken Ne Kadar İyi Öğreniyor? – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Öğrenciler Cep Telefonu Kullanırken Ne Kadar İyi Öğreniyor? – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

16 Mart 2022 Okullarda Cep telefonu kullanımı Kompozisyon Okullarda cep telefonu kullanımı MEB Telefonun olumlu ve olumsuz yönleri 0
Kültürel Değişimi Yönetmek – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Öğrenciler Cep Telefonu Kullanırken Ne Kadar İyi Öğreniyor?

Öğrenme çıktılarının benzer mi yoksa en azından daha mı kötü olduğunu test etmek için – teslimat yöntemi olarak bir cep telefonu kullanırken, Avustralya’nın Melbourne kentindeki büyük bir metropol üniversitesine kayıtlı lisans öğrencilerini işe aldık. Araştırmaya katılan 81 öğrenci, üniversitelerinin çevrimiçi ‘iş fırsatları’ sayfasındaki bir ilan aracılığıyla araştırmadan haberdar oldu.

Yaşları 18 ile 27 arasında değişmekte olup, ortalama 21.43 yıl (SD = 2.13 yıl). Toplamda 41 erkek (%50,6) ve 40 kadın (%49,4) vardı ve öğrencilere katılımları için ödeme yapıldı. Katılımcılardan biri hariç tümü, interneti ders konuları için, özellikle içerik indirmek veya görüntülemek için kullandıklarını bildirmiştir. Bunu ne sıklıkta yaptıkları değişti, bazıları sadece haftada bir kez çevrimiçi oldu, bazıları haftada 40’tan fazla kez, bu da grup arasında çevrimiçi öğrenmeye yönelik bir dizi deneyim ve ilgi önerdi. Yalnızca bir öğrenci, dersleriyle ilgili eğitim içeriğine erişmek için cep telefonunu kullandığını bildirdi.

Öğrenciler üçer kişilik gruplar halinde çalışmaya katıldılar. Geldiklerinde, oturumun bir buçuk ila iki saat arasında sürmesi gerektiği ve bu süre boyunca dört çalışma yöntemini kullanarak dört derse çalışmalarının isteneceği söylendi: Baskı; yüz yüze ders; bilgisayar ve cep telefonu. Dört dersin hayali ülkeler hakkında coğrafya dersi olduğu ve her dersin sonunda kısa bir test yapılacağı açıklandı.

Teşvik olarak, bu testlerde en yüksek puanı alan katılımcıya bir ödül verileceği söylendi. Test, “salon”, “yatak odası” ve “çalışma” olmak üzere üç odalı bir laboratuvarda gerçekleştirildi.

“Çalışma”da katılımcılar bilgisayar, “yatak odasında” cep telefonu, “salon” bölümünde ise basılı materyal ve ders anlatıldı. Ders formatı üzerinden çalışılan ders için daha gerçekçi bir sunum deneyimi simüle etmek için, bir oturumdaki üç katılımcı ders sunumu için salonda birlikte oturacak şekilde testler düzenlendi.

Çalışma Materyali ve Testler

Benzer zorlukta dört ders oluşturuldu. Her ders hayali bir ülkeyi tanımladı ve nüfusu, başkenti, bayrağı, simgeleri, fauna ve florası, yönetim sistemi ve para birimi hakkında bilgi verdi. Katılımcılardan hiçbirinin çalışma materyalini öğrenmelerine ve test sorularını yanıtlamalarına yardımcı olacak ön bilgilere sahip olmamasını sağlamak için hayali ülkeler kullanıldı.

Her derse karşılık gelen testler de tasarlanmış ve dersteki materyalle ilgili kısa cevaplı sorulardan oluşturulmuştur. Her test yirmi puan üzerinden puanlandı ve dersten yirmi parça bilgi gerektiriyordu.

Katılımcıların dersleri karşılaştırılabilir bulduklarını belirlemek için, her testi tamamladıktan sonra katılımcılar ilgi düzeyini (1=Hiç İlginç değil, 2=İlgi çekici değil, 3=İlginç, 4=Çok ilginç), zevk (1=Hiç ilginç değil) olarak derecelendirdi. tamamı zevkli, 2=Çok eğlenceli değil, 3= Keyifli, 4=Çok Zevkli) ve zorluğu (1=Çok Zor, 2=Zor, 3=Çok Zor Değil, 4=Hiç Zor Değil) ile ilgili olarak hem içeriğe hem de teslim şeklindedir.

Katılımcıların çalışma oturumlarından sonra tamamladıkları beşinci bir test tasarlandı. Bu 10 maddelik testin formatı, dört olası cevabı olan ve dört dersin tümünden alınan materyallere dayanan sorularla çoktan seçmeli idi.


Okullarda cep telefonu kullanımı MEB
Okullarda Cep telefonu kullanımı Kompozisyon
Telefonun olumlu ve olumsuz yönleri
Öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi
Telefonun olumlu yönleri


Kodlama: Görsel ve İşitsel

Dört dersin tamamı bilgisayarda kullanılmak üzere HTML formatında oluşturulmuştur. Bu dosyalar daha sonra cep telefonu için XHTML’ye dönüştürüldü. Ders koşulu için, PowerPoint Sunum dosyaları, HTML dosyaları kopyalanıp HTML sayfalarıyla aynı görünecek şekilde biçimlendirilmiş bir PowerPoint şablonuna yapıştırılarak yapılmıştır. HTML dosyalarında kullanılan gezinme düğmelerinin köprüleri (örneğin, ‘geri’, ‘ileri’, ‘ses’) PowerPoint sürümü için kaldırıldı ve gezinme dersi sunan araştırmacı tarafından kontrol edildi. Basılı Malzeme durumu için PowerPoint slaytlarının çıktıları kullanılmıştır.

Hem cep telefonu hem de bilgisayar koşulları, her çalışma oturumu için sesli bağlantılara sahipti ve katılımcı, dersi okumak veya her ikisini birden yapmak yerine dersi dinleme seçeneğine sahipti. Ses dosyaları, bir Sony DAT kaydedici ve bir analog bağlantı aracılığıyla bir Macintosh Power PC’ye bağlanan Sony stereo mikrofon kullanılarak ses geçirmez bir odada kaydedildi.

Macintosh PC’den alınan AIFF dosyaları, 128 kbps 16 kHz hızında MP3 dosyalarına dönüştürüldü ve MP3 dosyaları daha sonra bilgisayarda ve cep telefonunda kullanıldı. Sunum yapan kişi, ses kaydında cep telefonu ve bilgisayar koşulları için mevcut olan aynı bilgileri okudu.

Teknoloji Cihazları

Cep telefonu durumu için Nokia 7610 akıllı telefon kullanılmıştır. Bu telefon, ortalamanın üzerinde bir ekran boyutu sunduğu ve XHTML sayfaları telefon ekranında daha kolay görüntülenecek şekilde boyutlandırılabildiği için seçilmiştir. Ekran çözünürlüğü 176 x 206 piksel, renk derinliği 65k ve polifonik ses özelliğine sahipti.

Bilgisayar Durumu için, 20” LCD monitörlü, XP Pro Service Pack 1 çalıştıran 512MB RAM’li bir Pentium 4 kullanıldı. Ders koşulu için kullanılan PowerPoint sunumu, 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip bir IBM Thinkpad T20 üzerinde çalıştırıldı. Sunum, bir Sony VPL-CX5 LCD Veri Projektörü kullanılarak yansıtıldı.

Her test oturumu için, katılımcıların her bir çalışma modunu (yani bilgisayar, mobil, ders ve çıktı) tamamlama sırası değiştirildi ve her çalışma moduna farklı bir ders atandı. Herhangi bir düzen veya yorgunluk etkisini ortadan kaldırmak ve çalışılan dersler arasındaki zorluk veya ilgi düzeyindeki farklılıkları kontrol etmek için test prosedürünü oluşturmak için randomizasyon ve karşı dengeleme tekniklerini kullandık.

Her test oturumu, bir ders bir sunum yöntemine ayrılacak ve katılımcılar, o oturum için test prosedürü tarafından öngörülen sırayla sunum yöntemleri arasında döndürülecek şekilde yapılandırılmıştır. Öğrenciler kendilerine tahsis edilen odalarda basılı, bilgisayar ve mobil versiyonlar için ayrı ayrı, anlatım formatı ile işlenen ders için birlikte çalışmışlardır.

Her test oturumunun başında öğrencilere laboratuvar turu verildi ve bu uygulama yöntemlerini kullanarak nasıl gezineceklerine aşina olduklarından emin olmak için cep telefonu ve bilgisayarla pratik yapma fırsatı verildi. Ancak bu aşinalık, öğrencilerin çalışma süresi boyunca gördükleri materyalleri içermiyordu. Bu alışma ve uygulama fırsatı, öğrencilerin ulaşım gibi sunum yöntemiyle ilgili sorunlar nedeniyle dezavantajlı olmamasını sağlamak için sağlanmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir