Öz Düzenlemeli Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Öz Düzenlemeli Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

8 Aralık 2021 Matematik eğitiminde öz düzenleme Meichenbaum öz düzenleme Öz DÜZENLEMELİ öğrenme stratejileri Öz düzenlemenin boyutları öz-düzenleme kuramı öz-düzenlemeli öğrenme pdf 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Pedagojik Görev

Bir kez belirlendikten sonra, pedagojik görev, bu konuları ele almak için uygun öğretim stratejilerini ve içerik temsillerini seçmektir. Dijital teknolojiler, bu ikilemlere yaklaşmak için önemli bir seçenek kategorisidir. Örneğin, orta dereceli fizik bilimleri derslerinde öğretilen tanıdık ama soyut bir bilim kavramı Doppler etkisidir.

Doppler etkisi, genel olarak, ses kaynağının veya gözlemcinin hareketinden dolayı bir sesin frekansındaki ve perdesindeki değişiklik olarak tanımlanır. Fenomen, öğrencilerin günlük deneyimlerinin bir parçası olmasına rağmen, açıklaması kolayca görselleştirilmez veya yaygın olarak anlaşılmaz.

Bilgisayar simülasyonları, hareketli nesnelerin yaydığı ses dalgalarını simüle ederek bu sınırlamaları aşabilir. Hareket eden nesnelerin yaydığı ses dalgalarının temsillerini görebilmek, öğrencilere çoklu temsiller sunarak anlama için yeni fırsatlar sunar. Simülasyonlar ayrıca öğrencilerin nesnenin hızı, sesin hızı ve nesne tarafından yayılan sesin frekansı gibi çeşitli bileşenleri manipüle etmelerini sağlar. Bu tür bir etkileşim, öğrencileri sorular sormaya, fikirleri denemeye ve sonuçlar çıkarmaya teşvik eder.

Simülasyonları gerçek fenomenler için model olarak kullanırken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir nokta, simülasyonların bilim öğrenmek için güçlü araçlar olabilse de, öğrencilerin bir simülasyonu yanlış yapmamaları gerektiğidir – bu, bir kavramı gerçek fenomen için daha erişilebilir kılmak içindir. Öğrencilere, moleküler hareket, Doppler etkisi veya diğer herhangi bir fenomen için karmaşık bir bilgisayar simülasyonunun hala yalnızca içsel varsayımları ve sınırlamaları olan bir model olduğu öğretilmelidir.

Teknoloji ve Bilim Arasındaki İlişkiyi Anlamak

Bilimi öğrenmede teknolojileri kullanmak, öğrencilere bilim ve teknoloji arasındaki karşılıklı ilişkiyi göstermek için fırsatlar sağlar. Sınıflar için teknoloji uygulamalarından çıkarımlarda bulunan öğrenciler, bilimdeki ilerlemelerin teknolojiyi nasıl yönlendirdiği ve dolayısıyla bilimsel bilginin yeni teknolojileri nasıl yönlendirdiği konusunda bir takdir geliştirebilirler.

Kimyasal yapıların bilgisayar modellemesi, sayısız kullanımla yeni malzemelerin geliştirilmesine yol açar. Karşılıklı olarak, yüksek kaliteli bilgisayar ekranları ve daha hızlı bilgisayarlar, bu tür ilerlemelerden önce imkansız olan bilimsel çalışma türlerini mümkün kılar. Bu, bilimde yeni fikirlere yol açar.

Bununla birlikte, bu tür anlayışların yalnızca teknoloji kullanılarak dolaylı olarak öğrenilmesinin pek mümkün olmadığını anlamak önemlidir. Bunun yerine, öğrenciler bilimi öğrenmek için teknolojiyi kullanırken bilim ve teknoloji üzerinde düşünmeye teşvik edilmelidir. İster geleneksel optik mikroskoplar ister daha yeni dijital versiyonlar olsun, mikroskopları kullanırken, öğrenciler bilimin mikroskobun gelişimini nasıl etkilediğini ve mikroskobun bilimin ilerlemesini nasıl etkilediğini düşünmeye teşvik edilebilir.


öz-düzenlemeli öğrenme pdf
öz-düzenleme kuramı
Öz düzenlemenin boyutları
Öz DÜZENLEME örnekleri
Matematik eğitiminde öz düzenleme
Oz düzenleme Nedir
Öz DÜZENLEMELİ öğrenme stratejileri
Meichenbaum öz düzenleme


Örneğin, modern bileşik mikroskop on yedinci yüzyılda optik alanında teknolojik bir gelişme olarak başladı. Cihaz, Antoni van Leeuwenhock ve Robert Hooke da dahil olmak üzere ilk araştırmacıların daha önce bilinmeyen mikro yapı ve mikroorganizmaları ortaya çıkarmak için kullandığı için bir sansasyon yarattı.

Bu yeni bilimsel bilgi yeni sorulara yol açtı: Bu mikroorganizmalar nereden geliyor? Nasıl çoğalırlar? Nasıl rızık kazanırlar? Optikteki gelişmelerle birlikte bu tür sorular, daha da güçlü mikroskopların geliştirilmesine yol açtı ve bu da daha da etkileyici keşifler için araçlar haline geldi. Döngü, elektron mikroskobunun icadı ve tıp ve mikrobiyoloji alanlarındaki bilgi üzerindeki etkisi ile modern zamanlara kadar devam ediyor.

Öğretmenler, öğrencilerin mikroskoplarla kendi yeni keşiflerini yaparken, teknoloji ve bilim arasındaki karşılıklı ilişkiyi anlamak için iyi bir konumda olduklarını kabul ederler. Örneğin, dijital bir mikroskopla mikroorganizmaların video görüntülerini kaydeden beşinci sınıf öğrencileri, yeni keşiflerin yeni sorulara yol açtığı kavramını kolayca anlayabilirler, çünkü bir damla gölette var olan minyatür dünyaya ilişkin gözlemleri meraklarını cezbeder. Su.

Ayrıca öğrenciler, kendilerine sunulan mikroskopların sınırlamalarını deneyimledikçe, sorularının yeni teknolojilere yönelik arzuyu nasıl ateşlediğini görebilirler. Yetenekli bir öğretmen, öğrencileri teknolojiyle ilgili deneyimlerinin gerçek bilim insanlarının deneyimleriyle nasıl ilişkili olduğunu düşünmeye teşvik etmek için ortaya çıkan “öğretilebilir an”dan yararlanabilir.

Teknolojiler aynı anda bilim hakkında bilgi edinmek için araçlar ve insan problemlerini çözmek için bilginin uygulama örnekleridir. Öğrenciler teknolojileri insan problemlerini çözmenin bir yolu olarak anladıklarında, teknolojilerin faydaları kadar riskleri de olduğunun farkına varabilirler.

Örneğin, depolama ve bilgi almanın verimlilikleri, hasarlı disklerdeki büyük miktarda veriyi kaybetme, sistem arızaları veya kullanıcılar tarafından yapılan yanlış eylemlerle bağlantılı risklere sahiptir. Teknolojinin kullanımları, teknolojilerin, örneğin, İnternet ve CD’ler aracılığıyla daha fazla bilgi kaynağı elde ederken uygun, yüksek kaliteli bilgileri sıralamak için daha fazla zaman ve çaba harcarken, teknolojilerin nasıl ödünleşimler ürettiğini vurgulayabilir.

Öz Düzenlemeli Öğrenme

Öz düzenleme, öğrencilerin sistematik olarak kişisel öğrenme hedeflerine ulaşmaya yönelik düşünce, davranış ve etkileri etkinleştirdiği, değiştirdiği ve sürdürdüğü süreçtir. Öz-düzenleme, hem hedefe yönelik hem de öz-yönelimli öğrenenlerde belirgindir; yani, öğrenme sırasında, öz-düzenlemeli öğrenciler, belirli öğrenme hedeflerine doğru ilerlemek ve bu hedeflere ulaşmak için öğrenme stratejilerini planlar, izler ve değerlendirir.

Öz düzenlemeye olan ilgi son on yılda artmasına rağmen, B. Zimmerman (1994), bireylerin iki yüzyıldan fazla bir süredir, öncelikle kişisel okuma programları üstlenerek kendi başlarına eğitim almaya teşvik edildiğini kaydetti. Tarihsel olarak, bu çabaların bir parçası olarak, öğrenenlerin öz-yönetimli öğrenme stratejilerini kullanmalarını artırmak için önerilerde bulunulmuştur. Diğer beceriler gibi öz düzenleme becerileri de öğrenilmelidir; insanlar yaşlandıkça otomatik olarak gelişmezler.

Bununla birlikte, öğretimsel müdahaleler, öz-düzenleme için tam kapasitelerini henüz geliştirmemiş olan öğrenicilerde bu becerileri geliştirebilir ve geliştirebilir. Bu nedenle, öğretim tasarımcılarının, kendi kendini düzenleyen öğrenenlerin gelişimini destekleyebilecek öğretim programları ve materyalleri içine kendi kendini düzenleyen öğrenme stratejilerinin nasıl yerleştirileceğini anlamaları önemlidir.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir