Özelleştirilmiş Görünümler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Özelleştirilmiş Görünümler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

10 Ocak 2022 bilgi ve iletişim teknolojileri - pdf Bilgi ve iletişim teknolojileri nelerdir Yardımcı teknoloji araçlar 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Temel Konseptler

İlk önce işbirlikçi bilgi yönetimi ve bilgi iletişimi için bir mimarinin birkaç temel kavramını tanımlayacağız. Bölüm 3’te böyle bir mimarinin teknik uygulamasını sunacağız.

Sanal Bilgi Alanları

Sürekli, zamandan ve konumdan bağımsız işbirliği ve öğrenmeye yönelik bir mimari, bilgi temsili, yapılandırma ve iletişim için odak noktaları olarak bireysel ortamların yaratılmasını ve yapılandırılmasını desteklemelidir. Sanal bilgi alanlarının kullanımını yaygınlaştırıyoruz. Bu “odalar”, tek bir yerde kullanıcı nesnelerini, belgelerini ve iletişim kanallarını içeren, kullanıcılar için buluşma yerleridir.

Odalar, senkron ve asenkron iletişim ve işbirliği için düğümlerdir. Ancak en önemlisi, yer ve zamandan bağımsız olarak sürekli işbirliği için kullanılabilirler. Bu, hem örtük (örneğin, belgelerde yapılan değişikliklerin görüntülenmesi) hem de açık (örneğin, mesaj panoları) kalıcı nesne depolama ve farkındalık mekanizmalarıyla sağlanır. Odalar, “çıkışlar” olarak adlandırılan diğer odalara bağlantılar içerebilir, ancak ayrıca başka odalar da içerebilir, böylece gösterildiği gibi sanal bilgi alanlarının hiyerarşik yapılarını oluşturmak mümkün olur.

Özelleştirilmiş Görünümler

Sanal bilgi alanlarının olanaklarından yararlanmak için, bunların farklı, özelleştirilmiş görünümlerini sağlamak gerekir. Bir odanın bir içerik listesi olarak ortak sunumuna ek olarak, farklı kullanım gereksinimlerine uyacak şekilde aynı odanın farklı görünümleri oluşturulabilir. Bir örnek, ağırlıklı olarak görüntüler içeren bir oda için bir galeri görünümü olabilir.

Görünümler, görsel temsilin yanı sıra farklı etkileşim yöntemleri de sağlayabilir, örn. Belgelerin belirli bir kullanıcı grubu tarafından gönderilebildiği ancak daha sonra yalnızca farklı bir grup tarafından erişilebildiği bir oda. Bu, basit iş akışı mekanizmaları için araç görevi gören odalara izin verir. Aynı odanın, aynı bilgi alanının birkaç farklı görünümü aynı anda var olabilir. Belgeleri göndermek için bir oda içeren örneği hatırlamak için, yalnızca öğrencinin kendi belgelerini göndermek veya incelemek için bir mekanizma sağlayan bir “öğrenci görünümü” ve ayrıca gönderilen tüm belgeleri gösteren ve için araçlar sağlayan bir “öğretmen görünümü” olabilir.

Sistem, kullanıcı ve grup yönetimi, iş akışı mekanizmaları vb. tarafından sağlanan çok sayıda belge yönetimi olanağıyla, özelleştirilmiş görünümlerin faydalarından biri, her bir özel kullanım için azaltılmış işlevsellik sağlamaktır. Bu, kullanıcı arabirimini kullanıcının gerçekleştirmek istediği göreve odaklar, eldeki göreve net bir odaklanma sağlamak için verileri ve etkileşim öğelerini gizler.


Yardımcı teknoloji örnekleri
bilgi ve iletişim teknolojileri – pdf
Öğrenme güçlüğü yardımcı teknolojiler
Bilgi ve iletişim teknolojileri nelerdir
Engelliler için teknolojik aletler
Yardımcı teknoloji araçları
Yardımcı Teknoloji Nedir
Özel eğitimde teknoloji kullanımı


Bununla birlikte, web arayüzü, HTTP protokolünün özelliklerine göre, işbirliği için yalnızca sınırlı araçlar sağlayabilir. Bir web sayfası yüklendikten sonra, tarayıcının bir sayfayı talep etmesi veya yeniden yüklemesi dışında, web sunucusunun tarayıcıyı herhangi bir olay hakkında bilgilendirebileceği hiçbir yol yoktur. Senkronize iletişim ve etkileşimin daha sıkı araçlarına HTTP protokolü ile sınırlı olmayan istemci yazılımı ile ulaşılabilir. Daha sonra, sTeam sunucusu için geliştirilmiş, istemcilerin doğrudan sunucuyla etkileşime girebildiği, sohbet veya paylaşılan beyaz tahtalar gibi uygulamalara izin veren açık bir protokolü anlatacağız.

Kullanıcı Yönetimi

Bireysel ve işbirliğine dayalı bilgi oluşturma ve yapılandırmaya büyük önem veren bir sistemin kullanıcı yönetimi, kendi kendine yönetim için esnek araçlar sağlamalıdır. Kullanıcılar, malzemelerini kimlerin yapılandırabileceğini veya değiştiremeyeceğini düzenleyebilmelidir. Kendi kendine yönetim, kullanıcıların odalar ve belgeler üzerindeki erişim haklarının yanı sıra diğerlerine yönetici hakları da vermesini gerektirir.

Erişim haklarının daha net bir şekilde yönetilmesini sağlamak için kullanıcılar, erişim rollerini tanımlamaya hizmet edebilecek kullanıcı gruplarına atanabilir. Grupların, kullanıcıları gruba ekleyebilen, kaldırabilen veya davet edebilen özel yönetici rolleri vardır.

Bu kendi kendine yönetim kavramı, açık ve esnek bir erişim hakları sistemi gerektirir. Bu gereksinimi karşılamak için işletim sistemleri alanında yerleşik bir kavram olan Erişim Kontrol Listeleri uygulanabilir. Her nesneye, kullanım seçeneklerini kontrol eden farklı kullanıcılar veya gruplar için çeşitli erişim haklarının bir listesi eklenir. Okuma, yazma ve yürütmeye ilişkin ortak erişim hakları modelleri, işbirliğine dayalı bilgi yönetimi ve yapılandırması için yeterince esnek değildir. Okuma, yazma, silme, yürütme, ekleme, taşıma ve yaptırım olarak daha da farklılaştırılmaları gerekir.

Bu, kullanıcıların bir belgenin içeriğini değiştirme (yazma), bir nesneyi silme, bir ortama nesneler ekleme veya nesneleri bir ortamdan dışarı taşıma hakkını düzenlemesine olanak tanır. Bu, örneğin, belgelerin bir kullanıcı grubu tarafından gönderilebildiği, ardından başka bir grup tarafından incelenebildiği ve son olarak yayınlamak üzere başka bir konuma taşınabildiği sanal odalar için izin verir.

Yaptırım hakkı özel bir rol üstlenir. Kullanıcıların diğer kullanıcılara haklar atamasına veya onlardan hakları kaldırmasına izin vermek için kullanılır, böylece nesne bazında veya oda bazında merkezi olmayan kendi kendine yönetimin temelini oluşturur.

Nesneler, erişim haklarını çevrelerinden devralır. Bu, bir nesne bir sanal odadan diğerine taşındığında, etkin erişim haklarının değiştiği anlamına gelir. Nesnenin yeni konumuna erişimi olan kullanıcılar artık nesneye de erişebilir. Bireysel nesneler için erişim haklarının devralınması da kapatılabilir.

Erişim kontrol listelerinin ve ortamlardan devralmanın nasıl birleştirilebileceğini gösterir. Erişim hakları çalışma odasından devralındığı için soldaki grubun klasöre erişimi vardır. Sağ taraftaki çalışma odasındaki açık izinler sağ taraftaki kullanıcıya atanmıştır. Sağ üstteki grup, tasvir edilen tüm nesnelere ve odalara erişebilir. Erişim kontrol listesindeki izinleri, oda yapısı nedeniyle soldaki odaya ve o oda ACL’yi açıkça devraldığı için sağdaki odaya miras alınır.

Mimari

Team sunucusu, bir mikro çekirdek mimarisi düşünülerek tasarlanmıştır. Bu, temel işlevselliğin modüller ve hizmetler tarafından sağlandığı ve çekirdek çekirdeğin yalnızca parçalarının etkileşimini yönettiği modüler bir yaklaşım sağlar. Tüm nesneleri bir veritabanında saklamanın geleneksel yolu, kalıcılık katmanları aracılığıyla genişletilerek, depolama ve geri alma için farklı nesne havuzlarına izin verildi.

Sunucu geliştirmenin ana hedeflerinden biri, kullanıcılara sunucuya çeşitli erişim yöntemleri sağlayarak, onların zaten alışkın oldukları farklı, yerleşik araçlarla bağlantı kurmalarını sağlamaktı. Bu, çeşitli istemci uygulamaları tarafından desteklenen açık, standartlaştırılmış protokollerin uygulanmasını gerektirir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir