Proje Yönetimi Metodolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Proje Yönetimi Metodolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

18 Kasım 2022 Proje metodolojisi Nasıl yazılır Proje Yönetim metodolojisi Nedir 0
Model Yorumlaması

Proje Yönetimi Metodolojisi

Proje yönetimi olgunluğuna ve artan proje başarısına ulaşmak genellikle her projede kullanılan tanımlanmış tekrarlanabilir süreçlere sahip olmaktan kaynaklanır. Bu tekrar eden süreçlere proje yönetimi metodolojisi denir.

Yakın tarihli bir PM Network makalesinde, PNM Resources Inc. Başkanı, Başkanı ve CEO’su Jeff Sterba, kurumsal proje çabalarını yönetmek için 2001 yılında proje yönetimi metodolojilerini uyguladıklarını belirtti. Geliştirdikleri araçlar ve süreçler, baştan sona yapılan işleri ortadan kaldırarak ve son dakika değişikliklerini kontrol ederek hedeflerine zamanında ulaşmalarını sağladı.

“Şimdi, 1.400’den fazla çalışanı proje yönetimi becerileri konusunda eğittik ve bu işlevler arası ekip üyeleri, tüm proje yönetimi girişimlerimizde başarıyı sağlamaya yardımcı oluyor, bize değerli kaynakları koruyor ve üretkenliğimizi artırıyor”.

Aynı yazıda; Computer Aid Inc. Başkanı Tony Salvaggio’nun şu sözleri aktarılıyor: “Tüm faaliyetlerimiz için gelişmiş proje yönetimi uygularsak, çarpıcı bir rekabet avantajı elde edebileceğimizi gördüm… bizi aynı hataları tekrar tekrar yapmaktan kurtarır”.

Metodolojiyi şu şekilde tanımlar: bir disiplin içinde çalışanlar veya bir soruşturma yürütenler tarafından kullanılan bir dizi uygulama, prosedür ve kural; bir dizi çalışma yöntemi.

Dört temel bileşeni tanımlar:

• Yönergeler – başarılı uygulama geliştirme için gerekli tanımlanmış esnek adımlar
• Teknikler – ürün geliştirme yaşam döngüsü boyunca faaliyetleri destekleyen ayrıntılı süreç açıklamaları
• Araçlar – metodolojiyi desteklemek için kullanılan proje yönetimi araçları
• Şablonlar – Yeniden kullanılabilir belgeler ve kontrol listeleri

Bir proje yönetimi metodolojisinin benimsenmesi ihtiyacı açıkça belirlenmiştir, geriye kalan hangisinin ve nasıl olduğudur. Maliyeti düşürmek, destek için kaynak gereksinimlerini azaltmak, evrak işlerini en aza indirmek ve mükerrer çabaları ortadan kaldırmak için bir kuruluş, kuruluş genelinde tek bir metodolojiyi sürdürmeli ve desteklemelidir. Pek çok metodoloji ticari olarak veya kendi danışmanlık şirketini işe almanın bir yan ürünü olarak mevcuttur. 

Pek çok kuruluş, tanımlanmış, eksiksiz bir bilgi birikimiyle başlayıp bunu kuruluşlarına uyarlayarak kendi metodolojisini geliştirmeyi seçmiştir. Bu görüşülen kuruluşların üçünün de, yerleşik bazı ilke ve yöntemlere dayanan kendi proje yönetimi metodolojisi vardı.

Her birinin standart bir bilgi birikiminden uyarlanmış bir metodolojiye dönüşmek için kullandıkları yol çok benzerdi:

1. Projelerin güncel değerlendirmesi, organizasyon kültürü ve kontrol ölçütlerinin belirlenmesi
2. Üst yönetim taahhüdü ve yönetici şampiyonu elde edin
3. Tüm organizasyon için eğitim
4. Sıfırdan başlamayın, bazı kanıtlanmış araçlara ve tekniklere dayandırın
5. Hafif veya daha az karmaşık bir metodoloji ile başlayın ve öğrendikçe onu geliştirin
6. Proje yönetimi metodolojisini diğer yönetim süreçleriyle entegre edin.
7. Alınan dersleri gözden geçirin ve uyarlayın.

Proje Yönetim Enstitüsü (PMI), bilgi birikimlerini Proje Yönetim Bilgi Yapısı Rehberi (PMBOK) adlı bir belgede açıklar. PMBOK, proje boyunca zamanla örtüşen 5 süreç grubunu (başlatma, planlama, yürütme, kontrol etme ve kapatma) ve dokuz bilgi alanını (entegrasyon yönetimi, kapsam, zaman maliyeti, kalite, insan kaynakları, satın alma, risk ve iletişim).

Birleşik Krallık’ta, her tür projenin yönetimi için özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir bir yöntem sağlayan proje yönetimi için süreç tabanlı bir yaklaşım olan PRINCE2 vardır. PRINCE2, (Projects IN Controlled Environments) anlamına gelir ve yedi ana süreçten oluşur: bir proje başlatmak, bir proje başlatmak, aşama sınırlarını yönetmek, bir aşamayı kontrol etmek, ürün teslimatını yönetmek, planlama ve bir projeyi kapatmak gerekir.

IEEE/EIA 12207, eksiksiz bir yazılım yaşam döngüsünün ana bileşen süreçlerini ve bunların etkileşimlerini yöneten üst düzey ilişkileri açıklayan başka bir bilgi bütünüdür.

Bu standart, fikirlerin kavramsallaştırılmasından kullanımdan kaldırılmasına kadar yazılımın yaşam döngüsünü kapsar. IEEE/EIA 12207, ilk kavramdan başlayarak gereksinim analizi, tasarım, kodlama, test, kurulum, çalıştırma, bakım ve kullanımdan kaldırma yoluyla yazılım geliştirme yaşam döngüsünü tanımlayan 17 süreci tanımlar.


Proje metodolojisi Nasıl yazılır
Proje Yönetim metodolojisi Nedir
Proje yönetim Metodolojisi PDF
Proje Metodolojisi Nedir
Agile Proje Yönetimi
Lean metodolojisi
Çevik Yönetim Nedir
Agile Proje Örnekleri


İyi Proje Yöneticileri Bulmak veya Yetiştirmek

Kuruluşlar daha “proje” tabanlı hale geldikçe, BT proje yönetimi pozisyonlarının mevcut sayısı deneyimli yetkin proje yöneticileri için talep yaratıyor. Bu kuruluşlar için başarılı olma becerisine sahip bireyleri bir proje yöneticisi rolüne yerleştirmek önemlidir.

The Standish Group tarafından yapılan CHAOS çalışmalarında bu makalenin başlarında gösterildiği gibi, BT projelerinin başarı oranlarını artırmaya yardımcı olmak için proje yönetimi ve daha iyi eğitimli proje yöneticileri önemlidir.

Bir proje yöneticisi, başarılı olmak için proje yönetiminin temellerine ek olarak becerilere sahip olmalıdır. Connecticut, New Canaan’daki Foote Partners LLC’nin yönetici ortağı David Foote’a göre, “İstediğiniz şeyleri elde etmekle (ve) insanlar, yöneticiler, egolar ve gündemler arasındaki sorunları karara bağlamakla ilgili tüm bu yumuşak becerileri gerektirir.

İnsanları rahatsız etmeden bir işin nasıl yapılacağıdır”. Bu sosyal beceriler, ekibin belirlenen projeyi tamamlaması için gerekli olan temel liderlik ve ekip oluşturma becerilerini içerebilir.

Proje yöneticisi rolünü dolduracak doğru insanları bulmak çoğu kuruluş için büyük bir sorun haline geldi. Bu “sosyal becerilerin” birçoğunun doğuştan olduğu ve öğretilemeyeceği düşünülmektedir. Potansiyel proje yöneticilerini içeriden bulmaya çalışan kuruluşlar, Myers-Briggs Tip Göstergesi veya Keirsey Mizaç Sıralayıcısı gibi kişilik testlerine yöneldiler.

“MBTI kişilik tanımları, daha önce başka hiçbir kişilik aracının yapmadığını yaptı, çoğu insana kendileri ve başkaları hakkında biraz içgörü kazandırabildi”.

Kuruluşlar, bu değerlendirmeleri kullanarak, bir kişiyi başarılı bir proje yöneticisi olmak için gereken becerilere dayalı olarak inceleyebilir ve bu kişiyi o role yerleştirip yerleştirmemeye, bir proje yöneticisi rolünde başarılı olmak için daha fazla eğitime ihtiyaç duyup duymayacaklarına veya bir proje yöneticisi rolünde başarılı olup olmayacaklarına karar verebilirler.

Farklı bir konuma yerleştirmek en iyisidir. 21. yüzyılın başından bu yana pek çok kilit trend ortaya çıktı ve yakın gelecekte proje yönetimine rehberlik etmeye devam edecektir.

Aşağıda, organizasyonel liderlerin yakından dikkat etmesi gereken bazı temel eğilimler listelenmiştir.

• Stratejik dış kaynak kullanımı – pek çok şirket, geliştirme çabalarının birçok bölümüne hizmet vermek için Amerika Birleşik Devletleri dışına bakarken olumlu bir yatırım getirisi buluyor. Bu ilişkiler, coğrafi olarak uzak ekipleri ve farklı kültür konularını yönetme alanlarında yeni proje yönetimi becerilerine ihtiyaç yaratacaktır.
• Ürün ve hizmet yaşam döngüleri kısalıyor – daha düşük maliyetle daha yüksek kalite ve daha hızlı çözümler oluşturmak, yönetilmesi gereken daha karmaşık projelere yol açacaktır.
• Sürekli artan teknoloji keşif oranı – teknoloji, BT projelerine teknolojiyle ilgili daha fazla risk ekleyerek daha hızlı ve daha hızlı oranlarda olgunlaşmaya devam ediyor.
• İnternetin artan rolü – İnternet, yeni ve çeşitli projeler ve proje ekipleri yaratarak, proje yöneticilerinin yeni araç ve tekniklerde uzmanlaşma ihtiyacını yaratarak kuruluşlarımızın sınırlarını yumuşattı.
• Son kullanıcıların karmaşıklığı – Günümüz teknolojisinin kullanıcıları, teknoloji kullanımlarında daha da karmaşıklaşıyor ve proje liderlerini daha fazla teknoloji bilgisine sahip olmaya zorluyor.
• Olgunluk modellerinin artan kullanımı – Kuruluşlar, proje yönetimi uygulamalarındaki gelişmeler konusunda kendilerini değerlendirmek için olgunluk modellerini kullanmaya başlıyor. SEI’den Entegre Yetenek Olgunluk Modeli (CMMI) veya PMI’dan yeni Organizasyonel Proje Yönetimi Olgunluk Modeli (OPM3) gibi modeller. Proje liderleri, tek bir projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından daha fazlasından sorumlu tutulacak – organizasyonu olgunluk ölçeğine taşıyorlar mı?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir