Sanal Gerçeklik Tabanlı Öğrenme Ortamı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sanal Gerçeklik Tabanlı Öğrenme Ortamı – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

8 Nisan 2022 Eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları Sanal gerçeklik Eğitimi Sanal gerçeklik uygulamalar 0
Proje Simülasyonları

Öğretim ve Tasarım Yöntemlerini Geliştirmeye Yönelik Biçimlendirici Araştırma

Sanal Gerçeklik Tabanlı Öğrenme Ortamı

Bu makale, sanal gerçeklik (VR) tabanlı öğrenme ortamı için bir öğretim tasarım modelinde öngörülen öğretim ve tasarım yöntemlerini geliştirme sürecini bildirmektedir. Çalışma, modelin sağlamlığının nasıl geliştirileceğine dair hipotezler oluşturmak amacıyla yöntemleri biçimlendirici olarak değerlendirmek için biçimlendirici araştırmayı kullanır. Toplanan verilerin analizi, modeli iyileştirebileceği varsayılan dört ilkeyi ortaya çıkardı.

Öğretim tasarımı ile ilgilenen bir alandır. Öğrenen bilgi ve becerilerinde istenen değişiklikleri getirmek için öğretim yöntemlerini anlama, geliştirme ve uygulama önemlidir. Öğretim tasarımının amacı, öğrenme sürecini kolaylaştırmanın yanı sıra zamandan ve paradan tasarruf sağlayan iyi tasarlanmış bir öğretim üretmektir. Gerçekten de, herhangi bir öğretim tasarımı çabasının nihai amacı, etkili ve verimli öğretim oluşturmaktır.

Referans, sürükleyici olmayan VR tabanlı öğrenme ortamlarının tasarımına rehberlik etmek için bir öğretim tasarımı modeli önerir. Model, sürükleyici olmayan VR teknolojisi tarafından etkinleştirilen öğrenme ortamlarında istenen öğretim sonuçlarını optimize etmek için öğretim yöntemlerini belirler.

VR tabanlı öğrenme ortamlarının tasarımına rehberlik etmek için uygun ve kullanışlı bir şablon olarak hizmet eden modelin bir resmini gösterir. Makro strateji, sunulacak konu konularının seçimi, sırası ve organizasyonu ile ilgili öğretim yöntemlerini belirler ve mikro strateji, öğrenme içeriklerinin etkili sunumu için stratejilerle ilgili tasarım yöntemlerini belirler.

ÇALIŞMANIN ODAĞI

Bu çalışma, modelin nasıl geliştirileceğine dair hipotezler üretmek için modelin öngördüğü öğretim ve tasarım yöntemlerini biçimlendirici olarak değerlendirmek için biçimlendirici araştırma kullanmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, bu çalışmanın özel amaçları şunlardır:

  • a. biçimlendirici araştırma metodolojisini kullanarak VR tabanlı öğrenme ortamı için bir öğretim tasarımı modeli geliştirin.
  • b. biçimlendirici araştırmanın sonuçlarına dayalı olarak VR tabanlı öğrenme ortamı için geliştirilmiş bir öğretim tasarımı modeli hipotezi kurun.

Genel çalışma, hem makro stratejinin hem de mikro stratejinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Bununla birlikte, bu makale yalnızca mikro strateji tarafından öngörülen tasarım yöntemlerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır.


Sanal gerçeklik Eğitimi
Eğitimde sanal gerçeklik uygulamaları
Eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları
Sanal gerçeklik uygulamaları
Özel Eğitimde sanal gerçeklik uygulamaları
Sanal gerçeklik gözlüğü eğitimde kullanımı
Sanal gerçeklik makale
Uzaktan eğitimde sanal gerçeklik


Reigeluth ve Frick biçimlendirici araştırma öneriyor, tasarım teorilerini (veya modellerini) geliştirmenin yanı sıra geliştirmek için bir araştırma metodolojisi olarak. Biçimlendirici araştırma, niteliksel ve yinelemeli bir araştırmadır. Richey ve Klein tarafından belirtildiği gibi, biçimlendirici araştırmanın odak noktası, teori/model oluşturma veya iyileştirmeyi araştırma süreciyle açıkça ilişkilendirmektir.

Bu çalışma, öğretim tasarımı modelinin kasıtlı olarak somutlaştırıldığı ve daha sonra somutlaştırmayı biçimlendirici olarak değerlendirdiği, tasarlanmış bir vakayı kullanan biçimlendirici bir araştırma kullanır.

Biçimlendirici araştırmanın altında yatan mantık, eğer bir öğretim tasarımı modelinin doğru bir uygulaması yaratılırsa, o zaman uygulamada bulunan herhangi bir zayıflığın modeldeki zayıflıkları yansıtabileceği ve uygulama için belirlenen herhangi bir iyileştirmenin, bu modeli iyileştirmenin yollarını yansıtabileceğidir. model, en azından modelin amaçlandığı durumların bazı alt kümeleri için. Bu çalışma esas olarak nicel verilerin sınırlı kullanımı ile nitel verilere dayanmaktadır.

Prosedür

Reigeluth ve Frick’e dayanarak, bir tasarım teorisi (veya modeli) seçtikten sonra, modelin bir örneğini tasarlayarak biçimlendirici araştırma süreci devam eder. Bir tasarım örneği, tasarım modelinin belirli bir uygulamasını ifade eder. Bu çalışmada tasarım örneği, acemi araba sürücülerinin trafik kuralları ve trafik işaretleri hakkında bilgi edinmesi için VR tabanlı bir öğrenme ortamıydı.

Bunu, tasarım örneğinin temsili öğrenicilerinden bire bir değerlendirme oturumları yoluyla biçimlendirici verilerin toplanması izler. İşlem daha sonra toplanan verilerin analiz edilmesini gerektirir.

Amaç, örnekteki, özellikle model tarafından öngörülen yöntemlerdeki sorunları belirlemek ve ortadan kaldırmak ve aynı zamanda yöntemlerin uygunluğunu yeniden doğrulamaktır. Örnek üzerinde yapılan revizyonlar, tasarım modelinin kendisinin geliştirilebileceği yollara ilişkin hipotezleri temsil eder. Bu veri toplama, analiz ve revizyon süreci, modelin geçici revizyonları önerilmeden önce birkaç döngü tekrarlanır.

Biçimlendirici Veri Toplama Teknikleri

Çalışmada biçimlendirici verileri toplamak için bire bir değerlendirme tekniği kullanılmıştır. Bire bir değerlendirme, sesli düşünme yöntemiyle her bir katılımcının tepkilerini ve düşüncelerini araştırmayı sağlar.

Değerlendirme sırasında, çalışma, tasarım örneğindeki güçlü ve zayıf yönleri belirlemek, tasarım mesafesindeki öğeler için iyileştirmeleri araştırmak, örnekten öğeleri çıkarmanın veya örnekten yeni öğeler eklemenin sonuçlarını araştırmak ve olası durumsallıkları (yolları) keşfetmek için rehberli görüşmeyi içeriyordu. bu yöntemler farklı durumlar için değişmelidir).

Çalışma ayrıca, değerlendirme oturumunun sonunda her katılımcıyla görüşme yaparak dahil etmiştir. Bu aynı zamanda bilgi alma olarak da bilinir. Toplanan veriler son derece anlayışlı ve yararlıydı veya en azından sonraki katılımcılar ve durumlarla test edilmeye değer bazı hipotezler sağladılar.

Çalışma ayrıca tasarım modelinin öğelerinin varlığını doğrulamak ve katılımcıların öğelere karşı yüzey tepkilerini görmek için gözlemi kullandı. Bu gözlem sürecine yardımcı olmak için, bire bir değerlendirme oturumları, gözlemsel verilerin toplanması, analizi, sunumu ve yönetimi için bir yazılım paketi olan Noldus Observer sistemi kullanılarak ses ve video kaydına alındı.

Bire bir değerlendirme oturumu sırasında gözlem, sesli düşünme ve rehberli görüşme ve bire bir değerlendirme oturumunun sonunda bilgi alma, bir üçgenleme şekli olan birden fazla veri toplama yöntemine izin verir. Böyle bir üçgenlemeye sahip olmanın mantığı, bir yöntemin kusurunu diğerinin gücüyle telafi etmektir.

Enstrümanlar

Bu çalışma, iki enstrüman setinin kullanımını içeriyordu. Görüşme sorusu seti, bire bir değerlendirme oturumları sırasında katılımcı ile etkileşimlere rehberlik eder. Bilgilendirme soru seti, katılımcılara değerlendirme oturumlarının sonunda ek geri bildirimlerini veya yorumlarını sunma fırsatı sunar.

Tasarım Örneğinin Öğeleri

Bu çalışma, tasarım örneğinin üç değişkenini tanımladı: navigasyon hızı, çevresel zenginlik ve çarpışma tespiti. Bu üç değişken, üç boyutlu sanal ortamın ortak özellikleri olduğu için seçilmiştir.

VR, kullanıcının üç boyutlu sanal ortamda gerçek zamanlı navigasyon yapmasına izin verir ve bu, öğrencinin ne kadar hızlı gezinmesine izin verilmesi gerektiği veya öğrenme sürecini engellemeyecek tercih edilen hız sorusuna yol açar. Çalışma ayrıca sanal ortamların karmaşıklığının etkilerinin yanı sıra sistemin sanal ortamdaki çarpışmayı algılama yeteneğini de inceledi.

Araştırmacı, denekler tarafından kullanıcı dostu olarak algılanan ve/veya öğrenme süreçlerine yardımcı olan (veya en azından müdahale etmeyecek) ayarları belirlemek için bu değişkenleri manipüle etti. Bu tür değişkenleri manipüle etmenin nihai amacı, öğretim tasarımı modelinin mikro stratejisini iyileştirebilecek hipotezler oluşturmaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir