Semantik Web Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Semantik Web Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

11 Ocak 2022 Semantic ne demek Semantik Web Ders Notları Semantik Web Nedir Semantik Web örnekleri Semantik Web temel bileşenleri 0

Semantik Web Teknolojisine Dayalı Bir e-Öğrenim Uygulaması

Makale, yazılım aracıları ve Java Web Hizmetleri kullanılarak Anlamsal Web’e dayalı bir e-öğrenme sisteminin uygulanması için bir çerçeveyi açıklamaktadır. Web içeriğini makineler tarafından anlaşılır hale getirmenin muazzam potansiyelini umarım açıklamışızdır. Semantik Web için öldürücü uygulamalardan biri, bu sektördeki araştırma miktarı ve bu uygulamaların mevcut web tabanlı öğrenme kurslarına kıyasla masaya getirdiği avantajlar göz önüne alındığında, e-öğrenme ile ilgili olduğu kanıtlanabilir.

World Wide Web (WWW), öğretme ve öğrenme materyallerinin dağıtımını desteklemek ve kolaylaştırmak için giderek daha fazla kullanılmaktadır. Bu kullanım, geleneksel kursların web tabanlı eğitim ve uzaktan eğitim yoluyla genişletilmesinden, daha yeni bir WWW tabanlı eğitim biçimi olan e-öğrenmeye doğru ilerlemiştir.

E-öğrenme, yalnızca bir öğrenme kaynakları deposu aracılığıyla öğrenme kaynaklarına her zaman, her yerde kolay erişim sağlamakla değil, aynı zamanda öğrenme hedeflerinin kişisel tanımı, eşzamanlı ve eşzamansız iletişim ve öğrenciler ve öğrenciler arasında işbirliği gibi özellikleri desteklemekle de ilgilidir. 

Araştırmacılar, bir e-öğrenme ortamında, eğitim içeriğinin, kişinin istediğini bulabilmesi için ilişkili anlambilim (veya meta veriler) ile birleştirilmiş küçük modüller (veya öğrenme nesneleri) etrafında yönlendirilmesini ve bu modüllerin bir ” Bağımlılık ağı” veya “kavramsal web”, bireysel uygulamaya izin vermek için. Böyle bir bağımlılık ağı, örneğin, öğrenen nesnelerin öğrenciye düzenli bir şekilde sunulmasına ve ön koşul materyalinin önce sunulmasına izin verir. Ek olarak, bir e-öğrenme ortamında öğrenciler, kendi çıkarları veya sonraki öğrencilerin yararı için öğrenme nesnelerine fazladan materyal ve bağlantılar (yani açıklama ekleyebilmelidir) ekleyebilmelidir.

Bu çerçeve, işlevsellik sağlamak için ek olarak uygun web servislerini kullanan işbirliği yapan yazılım ajanlarını içeren Semantik Web’e dayalı bir uygulamaya kendini borçludur. Bu teknolojileri kullanarak bir e-öğrenme uygulaması geliştiriyoruz. Uygulamanın sağlayacağı kolaylıklar arasında e-öğrenme içeriğinin oluşturulmasına, açıklamalı paylaşılmasına ve tartışılmasına olanak sağlanması ile birlikte bu tür ders notları, öğrenci portfolyoları, grup projeleri, bilgi sayfaları, tartışma forumları ve soru-cevap bülten panoları yer almaktadır.

Uygulama, öğrencilerin akranlarıyla (örneğin, web’de bulunan kaynakları paylaşma) ve eğitmenlerle daha fazla etkileşimden yararlanmalarını sağlayacaktır. Öğrenciler daha fazla fikir, bu fikirlerde daha fazla derinlik ve bunları elde etmede daha hızlı geri dönüş süresi göreceklerdir. Birbirlerinin notlarından, sorulan sorulardan ve verilen cevaplardan öğrenebilecekler. Öğrencilerin genel ilgi alanlarına veya dahil oldukları bir grup projesine özel bilgileri paylaşmaları ve arşivlemeleri için kolay bir yol sağlayacaktır.

Bu makale, Semantik Web’in bu gelişmede oynayacağı önemli ve stratejik rolü, semantik Web kavramlarının e-öğrenmenin çeşitli yönlerini nasıl destekleyebileceğini ve bu kavramlara dayalı bir e-öğrenme uygulama çerçevesini açıklamaktadır.


Web 3.0 Nedir
Web Ontoloji Dili nedir
Semantik Web Özellikleri
Semantik Web örnekleri
Semantik Web Nedir
Semantik Web Ders Notları
Semantic ne demek
Semantik Web temel bileşenleri


Anlamsal Ağ

Mevcut WWW, araştırma ve eğitim için güçlü bir araçtır, ancak faydası, kullanıcının ihtiyaç duyduğu bilgi için kötü kaynaklarda kolayca gezinememesi nedeniyle engellenmektedir. Semantik Web, bu sorunu çözmek için bir vizyondur. Yeni bir WWW mimarisinin yalnızca web içeriğini değil, aynı zamanda ilgili biçimsel anlambilimi de destekleyeceği önerilmektedir. Buradaki fikir, web içeriğine ve beraberindeki semantiklere (veya meta verilere) web aracıları tarafından erişilmesi ve bu aracıların içerik hakkında akıl yürütmelerine ve kullanıcıların sorgularına akıllı cevaplar üretmelerine olanak sağlamasıdır.

Semantik Web pratikte katmanlı bir çerçeve içerir: web içeriğini ifade etmek için bir XML katmanı; içeriğin anlamını temsil etmek için bir Kaynak Tanımlama Çerçevesi (RDF) katmanı; alanın kelime dağarcığını tanımlamak için bir ontoloji katmanı; ve anlamlı verilerle akıllı akıl yürütmeyi mümkün kılan bir mantık katmanıdır.

XML, yapılandırılmış belgeleri web üzerinde taşımanın basit ve esnek bir yolu olarak tasarlanmıştır. XML ile, web sayfalarına veya bir sayfadaki metin bölümlerine açıklama ekleyen “etiketler” veya gizli etiketler – <address> veya <title> gibi – oluşturulabilir. XML makine tarafından okunabilir, yani programlar onu okuyabilir ve anlayabilir, ancak program geliştiricisi, sayfa yazarının her etiketi ne için kullandığını bilmelidir.

Başka bir deyişle, XML, kullanıcıların belgelerine keyfi yapı eklemelerine izin verir, ancak yapıların ne anlama geldiği hakkında hiçbir şey söylemez. Belge içeriğinin anlamı, basitçe bir veri modeli ve makine tarafından okunabilir verilerin oluşturulmasına izin veren bir format olan RDF ile ifade edilir. Veri öznesi nesnesi ve yüklem arasında var olan herhangi bir olası ilişkiyi tanımlamak için kullanılabilen bir üçlü set, yani üç Evrensel Kaynak Tanımlayıcı (URI) içerir.

Böylece sistemde saklanan tüm veriler kolayca okunabilir ve işlenebilir hale gelir. RDF’nin sözdizimini sağladığını, ancak verilere atfettiğimiz özelliklerin gerçek anlamını sağlamadığını belirtmek önemlidir. Örneğin, Başlık veya Kategori veya İlgili-Kime gibi veri özelliklerinin ne anlama geldiğini tanımlamaz. Bunun gibi özellikler bağımsız değildir; etki alanı sözlükleri adı verilen paketler halinde gelirler.

Örneğin bir öğrenme nesnesi, Kurs, Alt Bölüm, Yazar, Başlık, Benzer Şeyler, Zorluk Düzeyi ve Derecelendirme gibi bir dizi özellik içerebilir. Bu nedenle, her alan için, sözlükleri tanımlamak ve uyumlu olduklarından emin olmak için belirli bir ontolojiye ihtiyaç vardır.

Anlamsal Web bağlamındaki ontolojiler, bir alanı tanımlamak için kullanılan kavramsallaştırmanın ve karşılık gelen sözcük dağarcığının özellikleridir. Web’deki herhangi bir semantik, açıkça belirlenmiş bir ontolojiye dayanır, bu nedenle farklı Semantik Web uygulamaları, ontolojilerini değiştirerek iletişim kurabilir. Ontoloji katmanı için çeşitli temsil şemaları tanımlanmıştır.

En popüleri olan Ontology Interchange Language (OIL), DARPA Agent Markup Language (DAML), DAML+OIL ile birleştirilmiş, ontolojiler oluşturmak ve bilgileri makine tarafından anlaşılabilir olacak şekilde biçimlendirmek için zengin bir dil yapıları seti sağlar.

Semantik Web’in mantıksal katman kısmı henüz tam olarak geliştirilmemiştir. Uygulanması, kullanıcının herhangi bir mantıksal ilkeyi belirtmesine ve bu ilkeleri mevcut verilere uygulayarak bilgisayarın yeni bilgiler çıkarmasına izin verecektir. Web üzerinde tamamen birlikte çalışabilir olmayan birçok farklı çıkarım sistemi bulunduğundan, vizyon, kanıtları temsil etmek için evrensel bir mantık dili geliştirmektir – sistemler daha sonra bu kanıtları Semantik Web’e aktarabilecektir.

Bir e-öğrenme çerçevesi içinde Semantik Web, bir öğrenme nesnesinin (i) metadata ile tanımlanmasına ve bu tanımın süresiz olarak genişletilmesine (sadece yaratıcısı tarafından değil herkes tarafından); (ii) herhangi biri tarafından kişisel notlar ve bağlantılar ile açıklamalı; (iii) birden fazla versiyonun var olmasına izin vererek içerik açısından genişletilmiş; (iv) bu tür içerikle ilgilendiğini ifade eden herkes tarafından paylaşılan ve bu tür içeriklere iletilen; ve (v) örneğin kaliteli bir öğrenme kaynağı olarak sertifikalandırılmış; ve dahası. Burada açıklanan e-öğrenme uygulaması bu kurgusallığı benimser.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir