Sistem Modelleri Geliştirme

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sistem Modelleri Geliştirme

10 Haziran 2023 Artımlı model Nedir Yazılım geliştirme Modeli 0
Sistem Modelleri Geliştirme

Sistem Modelleri Geliştirme

Kullanım halindeyken, kullanıcının ihtiyaç duyduğu sistem modeli ile kullanıcının sistem modelinin birbiriyle uyumlu olduğu bir PMSS’de, kullanıcının çalışamadığı sabitleme hüsranından dolayı maruz kaldığı maliyetler Bu tür durumlar nadiren ortaya çıkacağı için sistem tahmin ettiği şekilde ihmal edilebilir. Kullanıcıya maliyetin bir diğer kaynağı da sistemi satın almanın finansal maliyetidir. Bu tür sistemlerin fiyatları, yetenekleri gibi büyük farklılıklar gösterir.

Bununla birlikte, öncelikli endişemiz, kullanıcının bazı gerekli destek işlevlerini yerine getirmesi için gerekli verileri sisteme girmesi için geçen zamanla ilgili olan, kullanıcıya olan maliyetidir. Bu, kullanıcı tarafından algılandığı şekliyle her tür işlemi yapmanın zorluğuyla ağırlıklandırılmış tuş vuruşları, fare tıklamaları vb. miktarıyla orantılı olarak kabul edilebilir.

İlgilenilen her bir PMSS destek tekniği için sistemin bu veriler olmadan destek sağlayamadığı veya sistemin bu veriler olmadan destek sağlayamadığı durumlarda proje yöneticisinin tekniği kullanırken PDCS’ye girmesi gereken veri miktarının bir fonksiyonu olarak kabul edilebilir. yöneticinin sistem tarafından aşırı veri girişi talebine yanıt vermesi için sınırsız zamanı vardır.

Yüksek düzeyde veri girişi çabasını, genel olarak “kullanımının bir projenin gerçek yönetiminin yerine geçebileceği” kadar çok zaman alabilen mevcut proje yönetimi yazılımıyla ilgili ana endişe olarak tanımlar.

Bununla birlikte, bir PMSS için veri girişi çabasını bir bütün olarak değerlendirmek oldukça basit olsa da, bu çabayı PMSS’nin bireysel destek teknikleri arasında paylaştırmak daha zordur. Bu, özellikle tek bir birleştirilmiş PDCS kullanan ve destek fonksiyonlarını proje yönetimi faaliyetlerini destekleyen çok çeşitli tekniklere dağıtan bir PMCS’den oluşan herhangi bir entegre PMSS için geçerlidir.

İçinde, bu tür bir PMSS içinde, bireysel destek tekniklerini, gerektiğinde PMAC düzeyinde destek ortamlarında dinamik olarak kümelenebilen PMCS’nin modüler bileşenleri olarak tanımlamanın nasıl mümkün olduğunu açıklıyoruz. Bu, PMSS’ye dahil edilmesi önerilen herhangi bir destek tekniğiyle ilişkili beklenen veri girişi çabasının, pratikte uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin karara girdi olarak incelenmesi olasılığını artırır.

Bununla birlikte, herhangi bir özel teknik için kullanıcıya bu tür maliyeti değerlendirirken, bir destek ortamında etkinleştirildiğinde, üzerinde çalıştığı verilerin çoğunun kullanıcı tarafından girilmesi gerekmeyeceğine dikkat etmek önemlidir. aktivasyonu.

Bu veriler, PDCS’nin mevcut örneklemesinde zaten mevcut olacaktır. Oraya, başka bir destek tekniğinin daha önceki bir aktivasyonuyla desteklenen önceki bazı operasyonlardan geçmiş olacaktır.

Bu, değerlendirilen veri girişi çabasının, başlangıçta proje yöneticisine ilgili verileri PDCS’ye almasına yardımcı olan destek tekniği ile daha sonra bundan yararlanabilecek diğer tüm teknikler arasında nasıl paylaştırılacağına dair zor bir sorunu ortaya çıkarır.

Yöneticinin kullanabileceği PMSS’deki her bir tekniğin kullanıcıya sağladığı faydalar, teoride, onun brüt işlevselliği, yani tekniğin tüm çeşitli uygulamalarında (yani, bağlam içinde) algılanan kullanışlılığı açısından tanımlanabilir. kümelenebileceği tüm destek ortamları setinin) proje yöneticisinin çalışmasını destekler.


V Model yazılım geliştirme
Artımlı model Nedir
Sistem geliştirme Yaşam Döngüsü
Yazılım geliştirme Modelleri karşılaştırma
Şelale yazılım geliştirme Modeli
Artırımlı yazılım geliştirme Modeli
Artımlı geliştirme modeli
Yazılım GELİŞTİRME süreç modelleri


Bir tekniğin çıktılarının genel işlevselliği, potansiyel kullanıcılarla görüşülerek ve onlara, tekniğin kullanımıyla elde edilebilecek sonuçların ne kadar faydalı olduğunu düşündükleri sorularak tespit edilebilir.

Bununla birlikte, bireysel proje yöneticileri, kendi bilgilerine, yeteneklerine ve diğer PMSS’lerin ve projelerin daha önceki kullanımları yoluyla kazandıkları deneyime bağlı olarak, bir destek ortamında sunulan tekniklerden hangilerinin diğerlerinden daha fazla kullanılmaya istekli olacağı konusunda kendi özel fikirlerine sahip olabilir. 

Ayrıca, özellikle radikal olarak yeni öneriler söz konusu olduğunda, potansiyel kullanıcı, halihazırda bildikleri veya tasavvur edebildikleri ile sınırlı olacağından, bu önerilerin gücü veya pratikteki faydaları hakkında spekülasyon yapamayabilir. Bu nedenle, bu tür değerlendirmeler, değerlendirilecek tekniklerin tanıtımı için bir test yatağı işlevi görebilen bir prototip temelinde daha iyi yapılır.

Bununla birlikte, yukarıda tartışılan maliyet ve fayda türlerine karşı potansiyel olarak dahil edilebilecek tekniklerin her birini ayrı ayrı ölçerek ve ardından en iyi puanı alan teknikleri seçerek bir PMSS’nin kapsamına karar vermeye çalışmak hata olur.

Belirli bir tekniğin eklenmesi veya çıkarılması, bir bütün olarak bakıldığında, genel PMSS içindeki kullanıcı maliyetleri ve faydaları arasındaki etkileşimi etkileyebilir. Örneğin, bir tekniğin eklenmesi, veri girişi talebini arttırırken, aynı zamanda başka bir tekniğin ihtiyaç duyacağı bazı verilerin sisteme sağlanmasını sağlayabilir. Ayrıca, bir tekniğin eklenmesi yalnızca halihazırda var olan PMSS tekniklerine ve toplu olarak sağladıkları destek işlevlerine göre ölçülebilir.

Genel olarak, bu maliyetlerin ve kullanıcılara sağlanan faydaların değerlerini tahmin etmek kolay veya tartışmasız bir iş değildir. Örneğin, sistemle ilgili kullanıcı memnuniyeti, sistem veya en azından sistemin bir prototipi geliştirilmeden doğru bir şekilde tespit edilemez, kullanıcı memnuniyeti üzerine spekülasyon yapmayı geliştiricilere bırakmak, bir sistemin geliştirilmesine yol açabilir.

Bu, geliştiricilerin görüşüne göre, kullanıcı memnuniyetini tahmin etmede kendilerinin ağır basacağı kriterler açısından idealdir, ancak nihai olarak gerçek son kullanıcılar için önemli olan kriterler konusunda arzulanan çok şey bırakır.

Kullanıcının PMSS’ye bakış açısını geliştiricilerin gereksinim analizinden bu şekilde ayırmanın, kullanıcıların pratikte destek sistemlerini reddetmesinin önemli bir nedeni olduğu gösterilmiştir.

Önceki yazılarımızda, entegre bir proje yönetimi destek sisteminin (PMSS) tasarımına başlamadan önce dikkate alınması gereken bazı konuları ele almış, yönetici ile PMSS arasındaki işbölümünü incelemiş ve destek tekniklerine karar vermenin temelini tartışmıştır. firma kurmak. Bu nokta, entegre bir PMSS için işlevsel özelliklerin geliştirilmesi açısından bu kitapta şimdiye kadar tartışılanların yorumlanmasına odaklanmaktadır.

Daha önceki bölümlerde proje yönetimi faaliyetleri tanımımızda, bunların çeşitliliği ve farklı kapsamları ve karmaşıklıkları biraz ayrıntılı olarak yorumlandı. Birleştirilmiş bir şekilde nasıl modellenebileceklerini ve bağlanabileceklerini ve bunun iyi yönetim uygulamalarına nasıl bilgi sağlayabileceğini açıkladık.

Ayrıca bu uygulamada iki ayrı proje yönetimi rolü belirledik:

(a) yönetilecek projenin ihtiyaçları ve bağlamı dikkate alınarak, öncelikle yönetim modeli geliştirme ve yönetim metodolojisi yorumuyla ilgili yönetim uzmanı rolü ve,
(b) proje yönetimi hedeflerine ulaşmayı amaçlayan faaliyetlerin, yönetim uzmanı rolünün yürütülmesinde geliştirilen yönetim süreci rehberliğinden yararlanabileceği proje yöneticisi rolü vardır.

author avatar
akademi delisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir