Sunum Ödevleri – Sunum Hazırlatma – Sunum Yaptırma – Sunum Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Sunum Yaptırma – Sunum Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sunum Ödevleri – Sunum Hazırlatma – Sunum Yaptırma – Sunum Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Sunum Yaptırma – Sunum Yaptırma Ücretleri

8 Eylül 2021 Hazır slayt indir PowerPoint sunum PowerPoint sunum Hazırlatma PowerPoint sunum örnekleri indir PowerPoint sunum örnekleri PDF Slayt örnekleri pdf Sunum Hazırlatma Sunum ödevi örnekleri Sunum Ödevleri Sunum Yaptırma Ücretleri 0
Küme Tedarik Zinciri

Etkili Sunumlar İçin En İyi İpuçları

İyi bir sunumu nasıl daha etkili hale getirebilirsiniz?

Bu yazımızda, sunumlarınızı yalnızca “iyi”den “harika”ya taşımanıza yardımcı olacak, dünya çapındaki uzman sunucuların yayınlanmış tavsiyelerinden yararlandık.

Geniş bir yelpazedeki insanlardan tavsiyeleri bir araya getirerek, amaç tüm alanları kapsamaktır. İster deneyimli bir sunucu olun, ister yeni başlıyor olun, burada gelişmenize yardımcı olacak fikirler olmalıdır.

Akademidelisi”  ailesi sizlere sunum ödevleriniznde destek sağlamaktadır. Tek bir alanda değil, Sözlü Sunum,Video Sunumu, Poster Sunumu, Oturum Sunumu gibi pek çok alanda hizmet vermektedir.

Sunum yaptırmak istiyorsanız ya da fiyat bilgisi almak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz. 

1. Tutkunuzu Gösterin ve Kitlenizle Bağlantı Kurun

Gergin olduğunuzda rahat olmak ve kendiniz olmak zordur. Ancak, harika sunucular, en önemli şeyin hedef kitlenizle bağlantı kurmak olduğunu ve bunu yapmanın en iyi yolunun konuya olan tutkunuzun parlamasına izin vermek olduğunu defalarca söylüyorlar. Sizin için neyin önemli olduğu ve neden önemli olduğu konusunda dinleyicilere karşı dürüst olun. Böylece, izleyicilerden yanıt alabilirsiniz.

2. Kitlenizin İhtiyaçlarına Odaklanın

Sunumunuz, hedef kitlenizin sunumdan ne çıkaracağı etrafında oluşturulmalıdır. Sunumu hazırlarken, dinleyicilerin onlara ne söyleyeceğinizi değil, neye ihtiyaç duyduğunu ve neyi bilmek istediğini daima aklınızda tutmanız gerekir.

Sunumu yaparken aynı zamanda dinleyicilerinizin tepkisine odaklanmanız ve buna tepki vermeniz gerekir. Kitlenizin anlamasını ve yanıt vermesini kolaylaştırmanız gerekir.

3. Basit Tutun: Temel Mesajınıza Konsantre Olun

Sunumunuzu planlarken şu soruyu daima aklınızda tutmalısınız: Hedef kitlemin alması gereken anahtar mesaj (veya üç önemli nokta) nedir? Bu anahtar mesajı çok kısa bir şekilde iletebilmelisiniz.

Bazı uzmanlar 30 saniyelik bir ‘asansör özeti’ önerirken, diğerleri bunu bir kartvizitin arkasına yazabileceğinizi veya en fazla 15 kelimeyle söyleyebileceğinizi öneriyor. Hangi kuralı seçerseniz seçin, önemli olan ana mesajınızı odaklı ve kısa tutmaktır. Ve söylemeyi planladığınız şey bu temel mesaja katkıda bulunmuyorsa, söylemeyin.

Akademidelisi” ailesi olarak, PowerPoint sunum,Hazır slayt indir,Sunum ödevi örnekleri,PowerPoint sunum örnekleri indir,PowerPoint sunum örnekleri PDF,Slayt örnekleri pdf,PowerPoint sunum Hazırlama,PowerPoint sunum Örnekleri gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

4. İzleyicinizle Gülümseyin ve Göz Teması Kurun

Bu kulağa çok kolay geliyor, ancak şaşırtıcı derecede çok sayıda sunucu bunu yapamıyor. Gülümsüyor ve göz teması kuruyorsanız, izleyicinin sizinle ve konunuzla bağlantı kurmasına yardımcı olan bir ilişki kuruyorsunuz. Aynı zamanda daha az gergin hissetmenize yardımcı olur, çünkü çok sayıda bilinmeyen insanla değil, bireylerle konuşuyorsunuz.

Bu konuda size yardımcı olmak için, yalnızca slayt ekranı görünecek şekilde tüm ışıkları kapatmadığınızdan emin olun. İzleyicilerinizin slaytlarınız kadar sizi de görmesi gerekiyor.

5. Güçlü Başlayın

Sunumunuzun başlangıcı çok önemlidir. Kitlenizin dikkatini çekmeniz ve tutmanız gerekir. Eğer donuksanız, kapanmaya başlamadan önce, onları eğlendirmek için size birkaç dakikalık bir lütuf verecekler. Bu yüzden kim olduğunuzu açıklamak için bunu boşa harcamayın. Onları eğlendirerek başlayın. Bir hikayeyi deneyinveya bir slaytta dikkat çekici (ama kullanışlı) bir resim deneyin.

6. Slayt Gösterileri için 10-20-30 Kuralını Unutmayın

Slayt gösterilerinin şunları yapması gerektiğini öne sürüyor:

10’dan fazla slayt içermez;
20 dakikadan fazla sürmez; ve
30 puntodan az olmayan bir yazı tipi boyutu kullanın.

Bu sonuncusu, herhangi bir slayta çok fazla bilgi koymaya çalışmanızı engellediği için özellikle önemlidir. Bütün bu yaklaşım, korkulan ‘PowerPoint’ten Ölüm’den kaçınır. Genel bir kural olarak, slaytlar sunum yapan kişi için yan gösteri olmalıdır. İyi bir slayt seti, sunum yapan kişi olmadan hiçbir işe yaramaz ve kesinlikle basitçe ifade edilen daha fazla bilgiden ziyade daha az bilgi içermelidir. Daha fazla bilgi sağlamanız gerekiyorsa, bir broşür oluşturun ve sunumunuzdan sonra dağıtın.

PowerPoint sunum
Hazır slayt indir
Sunum ödevi örnekleri
PowerPoint sunum örnekleri indir
PowerPoint sunum örnekleri PDF
Slayt örnekleri pdf
PowerPoint sunum Hazırlama
PowerPoint sunum Örnekleri

7. Hikayeler Anlatın

İnsanlar hikayelere cevap vermeye programlanmıştır.

Hikayeler, dikkat etmemize ve aynı zamanda bir şeyleri hatırlamamıza yardımcı olur. Sunumunuzda hikayeler kullanabiliyorsanız, hedef kitlenizin etkileşime girmesi ve daha sonra puanlarınızı hatırlaması daha olasıdır. Bir hikaye ile başlamak iyi bir fikirdir, ancak daha geniş bir nokta da vardır: Bir hikaye gibi davranmak için sunumunuza ihtiyacınız vardır. Kitlenize hangi hikayeyi anlatmaya çalıştığınızı düşünün ve anlatmak için sunumunuzu oluşturun.

8. Sesinizi Etkili Kullanın

Konuşulan kelime aslında oldukça verimsiz bir iletişim aracıdır çünkü dinleyicilerinizin beş duyusundan yalnızca birini kullanır. Bu nedenle sunum yapan kişiler de görsel yardımcılar kullanma eğilimindedir. Ancak sesinizi etkili bir şekilde kullanarak konuşulan sözcüğün daha iyi olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Konuşma hızınızı değiştirmek ve perde ve tonlardaki değişiklikleri vurgulamak, sesinizi daha ilginç hale getirmeye ve dinleyicilerinizin dikkatini çekmenize yardımcı olur.

9. Vücudunuzu da Kullanın

İletişimin dörtte üçünden fazlasının sözsüz olduğu tahmin edilmektedir.

Bu, ses tonunuzun yanı sıra beden dilinizin de mesajınızı iletmek için çok önemli olduğu anlamına gelir. Doğru mesajları verdiğinizden emin olun: kaçınılması gereken beden dili, çapraz kollar, arkanızda veya ceplerinizde tutulan eller ve sahnede adım adım ilerlemeyi içerir. Hareketlerinizi açık ve kendinden emin yapın ve mümkünse sahnede ve seyirciler arasında doğal bir şekilde hareket edin.

10. Rahatlayın, Nefes Alın ve Keyfini Çıkarın

Sunmayı zor buluyorsanız, bunu yaparken sakin ve rahat olmak zor olabilir.

Bir seçenek, nefesinize konsantre olarak başlamaktır. Yavaşlayın ve tamamen nefes aldığınızdan emin olun. Sunumunuz sırasında da ara sıra nefes almaya devam ettiğinizden emin olun.

Kendinizi rahatlatabilirseniz, neredeyse kesinlikle daha iyi sunacaksınız. Kendinizden gerçekten zevk almaya başlayabilirseniz, hedef kitleniz buna yanıt verecek ve daha iyi etkileşim kuracaktır. Sunumlarınız katlanarak artacak ve kendinize olan güveniniz de artacaktır.

Sunumunuzun Arkasındaki Hikayeyi Bulma

Bir hikayeyi etkili bir şekilde anlatmak için sununuzda en temel iki hikaye anlatımı mekaniğinden en az birini kullanmaya odaklanın:

Karakterlere Odaklanmak – İnsanların hikayeleri vardır; şeyler, veriler ve nesneler yoktur. Öyleyse kendinize, hikayenizin odak noktası olarak kullanabileceğiniz konunuzla doğrudan “kimin” ilgili olduğunu sorun.

Örneğin, arabalar (şirketinizin ürünleri) hakkında konuşmak yerine, aşağıdakiler gibi belirli karakterlere odaklanabilirsiniz.

Değişen Bir Dinamik – Bir hikayenin yol boyunca değişmesi gereken bir şeye ihtiyacı vardır. Öyleyse kendinize “Olması gerektiği gibi olmayan nedir?” diye sorun. ve bu konuda ne yapacağınızı (veya bu konuda ne yaptığınızı) yanıtlayın.

Sizler de profesyonel ekipler tarafından, PowerPoint sunum,Hazır slayt indir,Sunum ödevi örnekleri,PowerPoint sunum örnekleri indir,PowerPoint sunum örnekleri PDF,Slayt örnekleri pdf,PowerPoint sunum Hazırlama,PowerPoint sunum Örnekleri ve daha bir çok alanda hizmet almak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşarak fiyat bilgisi alabilirsiniz.

 

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir